Život u rodičov partnera: Komplikované vzťahy a výzvy?
Dobrý deň, milé dámy. Vy žijete niektorá z vás u rodičovský partnera? Ja žijem v dome, kde sú tri generácie, každý má svoje poschodie, ale tie vzťahy sú dosť komplikované a niekedy mi je z nich už na vracanie. Ide o to, že mám syna, ročného a vychovávam ho tam u nich. Poslednú dobu jeho otec, teda otec môjho muža, chodí k nám hore na poschodie kedykoľvek počas dňa, ako je doma z roboty. Mne to už lezie na nervy, lebo napríklad keď krmim alebo sa hrám ja s malým, tak príde hore a malému sa už nechce jesť, prestane sa hrať, a podobne. Keď malý zaplače, lebo teraz má prvé obdobie vzdoru , tak svokra hneď prečo malý plače, uderí sa o stôl, plače, ja ho mám na rukách, príde ona a divoko ho utišuje. Stále sa pýta, môžem ho zobrať na chvíľku dole? Je tu tak ťažká výchova syna, že mám chuť odísť. Môj muž ma v tomto moc nepodporuje a vraví, že chcem nastavovať pravidlách jeho rodičom a mojej mame nie.
Včera prišiel hore mužov brat a pýtal sa, prečo som napísala ich otcovi smsku, že som chcela DVA DNI hore súkromie sama s malým, lebo môj muž bol preč. Vravel, že akoby museli trpieť za to , že môj muž je preč a ani nemôžu ísť kuknúť malého a vraj tá správa bola vtipná. A ich otec zase, že tá správa bola škaredá 😞😞 no neviem veď posúďte, či sú normálni alebo nie..
A antikoncepciu nepoznáš?
Vieš, že existuje antikoncepcia?
Mne sa nevyhlo bývanie u svokry alebo mojej mamy. Vždy to bolo hrozné! Za socíku sme čakali na družstevný byt. V ten deň ako sme dostali papier, sme sa sťahovali. Boli sme prví v paneláku, ktorým zaviedli plyn... Takže moja rada je takáto: choďte odtiaľ preč!
Mna by zaujimalo ako to kedysi dávali tie generacie, v jednej izbe boli aj 3. Asi bojovali o zakladne prezitie a neriesili somariny. Dnes sa vela svokrovcov nudi a z toho plynu nezhody. Moja svokra si mysli ze je hradna pani. Cize je dost mimo. Inac by som bola docela za generacny zivot ak by ludia boli normalny. Ma to svoje vyhody. Ocenis to v praci, hocikedy si mozes odbehnut . Financne to vzdy uhras. Nie si v paneláku. Dieta ma výbeh. Existuje tu delba práce vo vareni a starostlivosti o domacnost. SMS - urazilo ich to aj ked si to napisala milo, ide tu o jednoduchsich ludi oni nepochopia ze i ty mas narok na sukromie... ako chapem ze si ich nechcela konfrontovat priamo... je to jednoduchsie, ale zial nevypalilo to dobre... citia to ze ich mas v zuboch ale nechcu ti zle ... otazka je co chces ty a tvoj muz... zial manzelstvo je o kompromisoch ... ja milujem samotu a miestami sa mi stava ze mi vadi muz aj deti nielen svokra.... mozno by si si zatial mohla najst nieco co ta tesi... skus najst nejake pozitiva vo svojom okoli...drzim palce ... mas po strednej ci vyske?
mrzi ma to, nic si nerob z tych komentov, niektorym sa zo zvlastnych dovodov dobre kope do zraneneho ... dobry a spokojny clovek ti hovadiny isteho druhu nenapise, asi su tiez v nejakych problemoch ...niektorym tu chyba EQ ale mudre su jak radia 🙂
Nechcem ťa tu veľmi kritizovať ,ale prečítala som si aj tvoje predošlé príspevky a na tvojom mieste by som tak nevyskakovala keďže si písala,že máš iba bakalára a nie dokončenú celú VŠ. Našla si si priateľa,vojaka, s ktorým si nebola dlho a "zadarilo" sa vám neplánované dieťa. Tak si sa nasťahovala k nim do veľkého domu a teraz sa tu sťažuješ. My nevieme ako sa ku nim správaš ale ani to akej mentality sú oni. Podľa tvojho popisu je tvoj priateľ málo doma a keď príde nespráva sa k tebe práve najmilšie. Ja v tom teda nevidím nádejnú budúcnosť. S malým chodievaj ty dole ku svorkovcom aby oni nemuseli chodiť hore. A normálne im povedz,že malý vtedy a vtedy papá a hádam vedia kedy spinká. Teraz ti to možno ešte vadí,čo chápem ,ale pozdejšie budeš vďačná keď tvoje dieťa budú môcť postrážiť. Si ešte mladá a celý život máš pred sebou. V podnájme by si mala síce kľud ,ale budeš tam úplne sama a neviem či sa tvoj priateľ zmení. Ale určite to odporúčam vyskúšať. Aj my sme boli radšej v podnájme akoby sme mali ísť bývať ku svokrovcom.
@margotka17 nie je svokra ako svokra. Môže byť aj milá, ale dohovoriť sa s ňou nedá. Moja sa napríklad tvárila, že nepočula čo jej hovorím..

SMS je slušná, v pohode, ale asi by som skôr zvolila rozhovor. Viem ťažké, ale asi efektívnejšie. Ber ohľad na to, že ich od malého úplne odstrihnuť nemôžeš. Takže si určite nejaké časy, keď s ním budú môcť byť a ty ten čas využi pre seba (Bože, čo by som sa takú možnosť dala 🙈)
Ale inak sa zmier s tým že to budú neustále trenice a tvoja výchova proti ich výchove. A je jedno kde budete bývať. Budeš na to narážať stále, len možno v menšej miere.