Život v tieni manžela
Tí ktorí viete, viete a tí ktorí nevedia nájdite si staršiu diskusiu. Začínam mať úzkosť, dnes som sa manžela opýtala prečo ma po toľkých rokoch nechce napísať ani ako spolumajiteľku domu a ani firmy.. predsa sa snažím rovnako ako on. Kým som nepracovala pod firmou tak som aj aktívne prispievala či na jeho rozbehnutie podniku či na nás domov ...
Dnes som opäť otvorila túto tému a dostala som odpoveď, že on by bol radšej zamestnaný a bez starosti ako ja.. lebo on síce vlastní ale ma na krku nôž. Lenže ten mam aj ja... Hypotéka na dom je písaná aj na mňa, napriek tomu tu papierovo nevlastním ani jeden meter štvorcový, pre firmu v rámci faktúracie, zamestnancov, papierov a úradov robím tiež prvé posledné. Úplne zostal chladný že viac sa už nemieni na túto tému so mnou baviť. Keby aspoň viem ten dôvod... že prečo.... Neviem kde som urobila chybu, no viem že nebola len jedna....
Najvyšší čas pripraviť sa asi na najhoršie
Netreba mať ani dva doktoráty z psychológie, aby som normálnym zdravým úsudkom zistil ten dôvod cteného pána - prepytujem - manžela, aj to, že prečo sa s Tebou už odmieta o tom baviť.
Roky mal v Tebe zamestnankyňu, ktorá mu pomohla s bývaním, s firmou, s výchovou detí...
To celé za nepatrný peniaz.
A na dobré sa rýchlo zvyká.
A odrazu sa začínaš (oprávnene!) domáhať niečoho a chceš od neho, aby vyliezol zo svojej ulity a vzdal sa časti svojho komfortu.
Preňho, ktorý si zvykol na niečo iné, úplne hrozná predstava a môj subjektívny dojem je, že s tým nikdy nebude súhlasiť.
Ale Ty by si nemala hľadať dôvody, ale riešiť situáciu. A spočiatku asi ozaj na tajnáša, lebo okrem svojich schopností nemáš nič.
Pamatam si aj tu prvu temu, ale neviem ci je to tam napiasane. Preco si vlastne predtym suhlasila s tym, aby si bola napísaná na tej hypoteke, led nemas z domu nic. Ako ta o to manzel poziadal, co ti k tomu povedal. Preco to mas urobit.
Tvoj manzel je typicky podnikatel,ktory nadobudol presvedcenie,ze vsetko vybudoval sam,zacinal od nuly a bez pomoci inych......vsetko len ja ja ja.....zabudol vol ze telatom bol. A ze Ty si urobila chybu a nie jednu? Samozrejme ze ano. Toto si mala riesit od zaciatku,nie az ked sa dari a ide to..... Pises,ze robis za minimalku....ktory sudny clovek robi maximum za minimalny plat? Mas na starosti papiere,uctovnictvo,zamestnancov....v podstate riadis firmu..........asi Ti nedochadza kto koho drzi za gule.....Si nahnevana,vyhorena a deprimovana zo stavu v akom sa nachadzas,to je pochopitelne. Ty sa nemas pripravit na najhorsie,ale pripravit manzela na to najhorsie......kazda firma funguhe tak dobre ako dobre funguje uctovnictvo😎 Energiu ktoru vkladas do lutosti pouzi na svoj prospech. K slusnym ludom treba byt slusny,ale ku kurvam treba byt raz taka kurva......a to mi babka vravela uz velmi davno😉
@ema22270
@martin96321
toto su velmi dobre komenty na zamyslenie

@sasa1310 áno to my všetci vieme a teraz si predstav že máš muža magora čo ti povie že dom je jeho lebo on je na LV,, a žena na materskej so štyrmi deťmi nech ide k rodičom a sa s ním naťahuje na súdoch.....veď nemá ani na jediný poplatok a.rpdicia majú už po 80-tke. Nie je to také jednoduché ..