Život v tieni manžela
Ahojte. Rozmýšľam čo ďalej so životom... Svoj život som obetovala rodine - deťom a manželovi... Keď som bola mladá mala som najskôr len zamestnanie neskôr som sa rozhodla pre vlastny projekt. V tom čase sa však aj manžel ( v tom čase priateľ) rozhodol podnikať a potreboval moju podporu... Takú psychickú, občas pomôcť s administratívou a tak... Potom sme sa začali baviť o svadbe a tak nejako prirodzene vyplynulo zo strany oboch že bude najlepšie aby som zostala doma a bola zamestnaná v mužovej firme a robila "holku pro všechno" a keď budú deti budem sa venovať deťom...
Manžel tvrdo pracoval, budoval nám bývanie,firmu a chcel aby som bola ja tá ktorá vytvorí teplo domova... Nuž... Dávalo mi to zmysel rozhodla som sa teda svoj projekt predať a oddať sa rodine... Všetko to bolo v poriadku medzi tým bola svadba narodili sa nám deti, po víkendoch som "vychovávala" ešte dcéru z predošlého vzťahu. Manžel prišiel domov a nemusel robiť nič. Každý deň upečený čerstvý koláč, teplá večer, nachystané jedlo na ďalší deň do práce, samozrejme popri tom som fakturovala, riešila úrady no časom chcel odo mňa v rámci firmy viac a viac a tam som už nemala ako zamestnanec dosah pretože bolo nutné to riešiť len s majiteľom/ konateľom... Manžel teda spravil zo mňa konateľku, na čo som sa ho opýtala prečo nie spolumajiteľku? Predsa podnik od začiatku budujem s ním robím prvé posledné tak azda to mohol aspoň navrhnúť. Vtedy ma odbil že konateľka je super pozícia a áno budovali sme to spolu ale predsa by si to chcel nechať vo svojom vlastníctve... Čo vám poviem prekvapilo ma to ale nejako som to neriešila, popravde na to nebol ani čas... Fungovala som s deťmi, všetky krúžky, aktivity, choroby na všetko som bola sama. Do toho domácnosť a "teplo" domova a ešte medzi tým lietať po úradoch, k účtovnicke, prípadne kontrola zamestnancov, riešenie zmlúv no... Bolo toho veľa... Roky idú, deti sú väčšie a väčšie a akosi sa zabudlo na všetko čo som za tie roky vybudovala ja. Manžel je čoraz divensji všetko si akosi privlastnuje. Keď spomeniem že by som sa rada vrstila do práce tak načo veď zarába dosť. Napriek všetkým čo som absolovala či už vo vzťahu alebo manželstve. Od stavania domu až po budovanie firmy pravda je taka že dnes nemám nič na svoje meno. Nedávno mi dcéra z predošlého vzťahu povedala že raz ma aj tak odtiaľto vyhodí... Premýšľam čo ďalej...
Dolezitá otazka: Máte rozdelené BSM? pretože ak nie, nevadí, na koho je čo napísané, sudca by v prípade rozvodu delil napoly resp. vsetko je oboch a určilo by sa, kto si čo nechá resp. vyplatí druhému polovicu.
Ak je rozdelené BSM, tak je to len jeho.
@mantilka Je mlada našťastie, nieco tesne po 30 písala, mala by sa zbalit a začať sama, zrušiť konateľstvo a modliť sa aby z toho nebol raz nejaky pruser. Okamžite nahrabať čo najviac financií od manžela “na horšie časy”
@kristinka92 Tak to má šťastie, ešte sa môže postaviť na vlastné nohy, len ako nahrabe prachy ? Veď on je poriadny špekulant.
To by chcelo psychológa, nejakého mentora lebo ju hneď prekukne.
Asi by som mu zahlásila, že chcem vlastný business a potrebujem si odkladať peniaze čo zarobím na to a tiež potrebujem platiť nejakého mentora. Musí si nájsť plán ako z toho vyplávať nenápadne.
@zmrzlinka8 dom aj firma je jeho kedze to vsetko bolo este pred manzelstvom
@michaelam2 no ale do firmy investoval uz potom spoločné peniaze v manželstve. podstatné je, že ak nie je rozdelené BSM z dôvodu jeho podnikania, tak ta firma síce patrí jemu, ale zisk z nej obom.
@zmrzlinka8 no tym si nie som ista. Zisk patri firme, nie sukromnej osobe. Jedine ze si vyplati dividendu, tak to potom ano, ale to spravit nemusi.
@aurora33 jasne, nie sú hlúpe, vycitia, že mama nie je šťastná. Záleží od toho, ako to ona doma prežíva a opisuje. Nam tu písala, že deti majú všetko (materialne). Určite neriešia jej podiel vo firme a pod. Ale ak o tom hovorí, tak im niečo, sice v takej zjednodusenej detskej logike, dopne.
@anonym_autor ahoj 😘 ako sa Ti darí?

Ty si si brala staršieho chlapa rozvedeného, ostrieľaného životnými skúsenosťami a slepo si mu verila ?
Neviem či ako konateľka môžeš mať minimálnu mzdu...výška mzdy závisí od zodpovednosti a tam sú určené tabuľky. Skús sa poradiť.
Ja by som si hľadala prácu na tvojom mieste. Nerozumiem prečo pracuješ za minimálny plat a ten dávaš na domácnosť. Však keď chcel ušetriť na odvodoch mal ti dávať do ruky. Tie minimálne prachy ti mal dať ako vreckove.
Si konateľka a žiješ v štýle chuderky.
Poriadne ťa obabral. Len pekne začni svoj biznis a čím skôr. Autorka koľko máš rokov ?