Zlý vzťah babky a otca mi komplikuje tehotenstvo
Som aktuálne 18tt a všetko je fakt super – až na to, že moja babka (otcova mama) o tom ešte nevie. Rovnako ani moja teta a sesternica. Dôvodom je komplikovaný vzťah medzi mojím otcom a jeho matkou.
Keď bola moja mama tehotná so mnou, babka ju odhovárala a presviedčala, aby išla na potrat. Otec sa k celý život cítil nechcený, mal vždy pocit, že babka uprednostňuje jeho sestru (moju tetu) a moju sesternicu. Okrem toho má babka nepríjemný zvyk vypytovať sa na citlivé veci – napríklad koľko nám kedy môj otec finančne pomohol alebo koľko dal za dom a podobne – a potom to rozšíri po celom meste. Možno sa to zdá ako maličkosť, ale pre môjho otca sú to veľmi nepríjemné veci. Pretože má vo zvyku to nejak prekrútiť a potom sa on dozvie o sebe veci, ktoré vôbec nepovedal. Preto selektuje, čo jej povie. Aj tak mu volá každý deň a vypytuje sa ho na všetko možné.
Poprosil ma, aby som im o tehotenstve zatiaľ nehovorila. Problém je, že sa cítim strašne “obmedzená” fakt sa bojím aj niečo okomentovať, aby to sesternica nenašla a nepovedala babke. Zároveň sa obávam, že keď sa to dozvedia, pretože sa to proste nedá tajiť donekonečna, urazia sa, že som im nič nepovedala – a hnev budú smerovať na mňa a môjho manžela, nie na môjho otca.
Neviem, čo s tým. Viem že je to problém môjho otca babky a ich vzťahu, no ja si môjho otca naozaj veľmi vážim, veľmi veľa pre nás spravil, a nechcem mu spôsobovať nejaké stresy už len tým, že by mu babka vyvolávala a pýtala by sa ho na všemožné detaily.
Ako by ste to riešili vy? Kedy a pri akej príležitosti by ste oznámili takéto novinky rodine, o ktorej viete že táto rodina je klebetná prípadne si neodpustí vypytovačky/nepríjemné otázky? Ďakujem za všetky rozumné odpovede.
@diewcatqoo Je to hlupost, a mam aj ine problemy na riesenie, to ano, ale toto je taka vec ktoru dlhodobo proste neviem vyriesit a neviem sa s tym vysporiadat.
@lauruska_sumienka No len ja ked pocujem ako zacne co hovori poslednych 10 rokov ze ona tu uz dlho nebude a preco sa k nej tak spravame tak ja sa potom citim zle. ach jaj, presne ako pises, toxicka osoba proste.
@prettywoman1212 chapem, ja som tiez na take veci citliva. ja som musela razantne odstrihnut takeho cloveka a koho som nemohla tak komunikacia je na minime a o nicom dolezitom.
mozno by pomohlo vyuzit jej slova. ked sama vravi ze tu dlho nebude, tak preco musi tolko zlych reci vsade roznasat. to si ju vy mate takto pamatat?
@prettywoman1212 tvoj otec je dospelý človek nech si vyrieši svoj vzťah s mamou a teba nech do toho nezatahuje a ty sa nedaj do toho zatiahnuť .Teraz sa moju fotrovci vadia a foter ma chcel do toho zatiahnuť ,no hold smola
A aky je vlastne tvoj vztah k babke? Tete,sesternici?

vedz ze raz sa to dozvedia a nebude to od vas, a na tuto situaciu sa priprav. ze sa urazia? samozrejme. mozes na to odpovedat ze ste nechceli pocuvat o potrate ako to pocuvala tvoja mamka.
Na citlive otazky sa naucte odpovedat, ze sa o tom nechcete bavit. a bodka. a ak bude babka dobiedzat, tak jej treba povedat, ze nemate zaujem aby roznasala vase sukromne veci po celej dedine. rataj s tym ze babka bude pri takych odpovediach nabrusena, kedze doteraz nemala ziadne mantinely a sla jak velka voda.
A mozes aj otca poucit, ze o takych veciach on nic nevie (aj keby vedel), nakolko je to zalezitost vas dvoch.
ako najlepsie by vam bolo sa od takej toxickej osoby uplne odstrihnut.