Zlyháva nám komunikácia vo vzťahu
Ahojte, myslím, že máme seriózny problém. Ak nemáte veľa času, aj to preskočte, toto je dlhé. Kto má pár minút, urobte si kávu a ja budem zveda váš na váš názor.
V komunikácii s partnerom máme vážny problém. Mám záujem to riešiť, ale nevidím záujem z jeho strany, resp. ja to tak cítim. Mám priateľa. Poznáme sa 20 rokov, boli sme spolu na začiatku, keď sme sa spoznali 5 rokov, potom sme obaja išli svojimi cestami. Pred 5timi rokmi sme sa stretli a dali sme sa opäť dokopy. Prvé tri roky boli v poriadku a potom sa to začalo kaziť. Ako keby sme jeden druhému vôbec nerozumeli.
Príklad:
Zomrel mi veľmi dobrý kamarát. Nebývali sme síce v jednom meste, videli sme sa v posledných dvoch rokoch iba 4x roka, ale volali sme 3x do týždňa, písali každý deň. Tento kamarát vedel o mne všetko, bol mi niečo ako brat, poznali sme sa 25 rokov. V minulosti sme boli spolu oveľa častejšie. Keď som sa dozvedela, že náhle zomrel, zobralo ma to. Hneď som sa opýtala priateľa, či ide so mnou na pohreb. On že ja mám s tebou ísť? No áno, prosím poď so mnou, potrebujem ťa tam. Nasledovali odpovede, že on si nemá čo obliecť, že nič také nemá na seba do tohto počasia, že má len na leto alebo len na zimu, ale na pohreb na skorú jeseň nič. Tak som ho chcela zobrať do obchodu niečo kúpiť, že mu to ja kúpim. Náhle doma niečo našiel. Včera sa ma pýtal, že čo mu budú hrať na pohrebe. No ja neviem, ja pohreb neorganizujem, tak nemám potuchy. Druhá otázka, že aké mal rád pesničky? Veď keď sme sa tak dobre poznali, tak viem čo mal rád. Normálne som včera celý večer rozmýšľala nad pesničkami, napadli ma dve, ktoré mi za tých 25 púšťal, ale ani jedna sa nehodí na pohreb. My sme sa naozaj nerozprávali o pesničkách, keď sme sa stretli.
Môj priateľ aktuálne je doma, dočerpá si podporu a nastupuje do novej práce. Ja pracujem. On rána do večera mám online meetingy. Dnes mi prišli na predajňu topánky, čo som si objednala, tri druhy a chcela som, nech príde priateľ so mnou po práci mi pomôcť vybrať, chcela som počuť jeho názor. Pýtala som sa ho ráno, aké má plány na dnes, či bude môcť ísť so mnou poobede a podráždene mi ráno povedal, že čo sa ho pýtam, že je ráno, ako on môže vedieť, čo bude poobede, že uvidí poobede. Aha, ok, tak ja neviem, on je doma, nerobí nič, naje sa, poprace, pospí si a pozerá telku. Ja som do 16tej v práci, chcem ísť na nákup, po tie topánky, zapnúť práčku a ešte hodinu cvičiť. Ale hodinku si na neho poobede čas nájdem, to určite. Ok, povedala som mu, že tak ja si to teda zariadim inak a pôjdem sama, ak nevie a nemôže.
Podráždene mi povedal, že on nevie, že je ráno a bolí ho zub.
Ten zub ho bolí od minulého týždňa, svojho zubára má na dovolenke, ale je tam zastupujúci zubár. Už v utorok som mu povedala, že poďme tam. Nie on nejde k cudziemu zubárovi. Aj včera mal celý deň na to, nikam nešiel. Dnes mi hovorí, že on nevie či bude poobede doma, lebo musí riešiť ten zub a to buď dnes alebo zajtra doobedu. Tak som mu povedala, že veď sadni na bus a choď k tomu lekárovi, nech ti to pozrie. Keď prídeš, povieš že máš bolesti a že ti to krváca, tak ťa zoberie. Že ja si to veľmi jednoducho predstavujem, že to tak nefunguje, že on tam musí zavolať, a až keď mu povedia, že má prísť, tak potom príde. Tak som mu povedala, že ok, nech kašle zajtra na ten pohreb ( ktorý je inak až poobede ), a nech si ide poriešiť svoj zub, že ja pôjdem sama. On že nie, on so mnou pôjde, aj keď ho skoro vôbec nepoznal a videl ho 2x v živote.
Na obed mi zavolal, či sa vidíme poobede.
Nie, pýtala som sa ťa ráno a ty si mi povedal, že nevieš či budeš mať na mňa čas, že nevieš, čo bude poobede. Tak som sa zariadila, idem na nákup, topánky, oprať veci, cvičiť a umyť si vlasy.
Tak ostal urazený, že prečo... no lebo ja nie som tiež na gumičke. Tiež mám svoje povinnosti. A ty keď mi povieš, že tam priestor na mňa dnes nevidíš ráno, tak sa zariadim podľa svojho. Na konci som sa ho opýtala na jeho dvoch naj kamarátov. Či vie, aké majú obľúbené pesničky. On samozrejme neodpovedal, a spýtal sa ma, či oni dvaja zomreli, keď sa to pýtam. Hovorím nie, ale zaujíma to, viete o sebe a o svojich skladbách, čo radi počúvate?
Odvrkol mi, že so mnou nie je reč, že ja si idem iba svoje, a že je jedno, čo odpovie, aj tak si budem myslieť iba svoje.
Keď sa ho niečo opýtam, prečo to tak cíti, prečo je takýto, tak mi nechce odpovedať. A keď sa neopýtam, tak mi povie, že ja si idem aj tak iba svoje a nezaujíma ma, čo si myslí.
Nerozumiem mu. Mám pocit, že komunikujem s malým dieťaťom.
Sorry za toto, musela so sa vypísať.
@anonym_autor mňa veľmi zaujíma, čo ti napíšu, ja mám presne takéto problémy a debaty s 10-ročným synom
Tak ja by som napr. priateľa nepotrebovala k výberu topánok, na pohreb kamaráta, ktorého on nepoznal, takisto nevidím dôvod ho ťahať ... to, že je nepríjemný, lebo ho bolí zub, viem takisto pochopiť (tiež sa nerehocem, keď ma bolí zub) ... skús sa na zamyslieť aj nad sebou, či niekde nerobíš aj Ty chybu ... muži rozmýšľajú úplne inak ako ženy ... to mi prídu také zbytočné naťahovačky, čo medzi sebou máte, len skrz vaše egá ... obaja ste ako deti.
@dzulli1980 snažím sa vždy konštruktívne. Opýtam sa ho aký má program, či sa vidíme alebo nie. Ale on nikdy nevie, či áno alebo nie. A ja si mám vždy všetko zariadiť aby áno. Teraz sa nazlostil, že prečo som išla po tie topánky bez neho, keď by som mnou išiel. Lebo som sa zariadila podľa seba a mala som čas, tak som cez obed vybehla to zariadiť. Keďže ho bolí zub, tak ok, nech ostane doma a ide ku lekárovi a ja pôjdem na pohreb sama. Aktuálne je naštvaný, že ho tam nechcem. K zubárovi zajtra nepôjde, to viem isto. Ako malé dieťa.
Na pohreb choď sama, on ho nepoznal...topánky si vyber sama, ty ich budeš nosiť, majú sa páčiť tebe...
@anonym_autor pohreb kamaráta tam by s tebou mal ísť ako podpora šak ste vo vzťahu takže. V dobrom aj v zlom..to keď jemu zomrie mama tak mu rovno povedz že si nemáš čo obliecť podľa jeho logiky.. topánky nechápem na keru rit treba riešiť s chlapom šak si vyberiem najviac pohodlné a je. .a chápem aj jeho že nemal náladu kvôli zubu 😵💫
@anonym_autor pohreb kamaráta tam by s tebou mal ísť ako podpora šak ste vo vzťahu takže. V dobrom aj v zlom..to keď jemu zomrie mama tak mu rovno povedz že si nemáš čo obliecť podľa jeho logiky.. topánky nechápem na keru rit treba riešiť s chlapom šak si vyberiem najviac pohodlné a je. .a chápem aj jeho že nemal náladu kvôli zubu 😵💫
@anonym_ecb473 vždy, vždy keď si niečo kúpim mi to ohundre, to toto si si vybrala? To toto sa ti páči? Nejednalo sa len o tie topánky, po ceste by sme boli spolu, dali si kávu v jeho obľúbenej kaviarni a povedal by mi názor na topánky, to je všetko. Chcela som byť s ním.
@anonym_ecb473 poznal ho, aj keď sa spolu stretli osobne asi iba pár krát. Ale vedel, ako veľa pre mňa znamenal a ako pekne vždy hovoril o ňom a o našom vzťahu. Jemu, keby zomrel kamarát, tak by som s ním išla. Sama by som mu navrhla, či ma tam chce ako podporu, alebo chce ísť sám.
Nikdy sa nevieme na ničom dohodnúť. Nikdy nevie, čo bude poobede, čo bude večer, čo bude zajtra. Raz ho bolí brucho, potom hlava a krk, teraz zub, potom je unavený. A potom mi napíše, keď mám program, či teda niekam ideme a urazí sa, keď nie. Tieto nálady má posledný rok a pol. Nesúvisí to so zubom.
Ja som človek, ktorý má tiež vlastný život, svoje povinnosti a svoje plány a nemôžem ich vždy prispôsobovať podľa neho. Mám pocit, že my si vôbec nerozumieme.
mne by nenapadlo brat muza na pohreb kamarata o ktorom nic nevie, ani po topanky sa rozhodovat, ale to som ja, popravde necudujem sa mu, ze je nervozny, ale to je moj nazor
@anonym_autor
Za mna, prilis s nim riesis veci ktore ziadneho chlapa az tak hlboko nezaujimaju a poklada ich za p****iny. Naco tolko pretriasat jeho ucast na pohrebe, 3jo topanok a zub? Na pohreb ist nechcel, topanky ma v pazi a zub poriesi ked uz od bolesti nevydrzi. O com tu chces tolko komunikovat?
Tusim Homer Simpson to povedal: "Komunikacia vo vztahu moze byt problem, najma prilis vela komunikacie"
@anonym_autor Ahoj autorka, co sa tyka pohrebu je v takomto pripade na kazdeho rozhodnuti, ci ist chce alebo nie. Pohreb nie je psia povinnost. Niekto sa dokaze s clovekom rozlucit, aj ked nejde na pohreb, ale zapali doma sviecku a je v myslienkach pri nom. Napr. v minulosti som mala zial podobnu situaciu, akurat,ze to nebol kamos ale kamoska co zomrela, moj vtedajsi partner ju vidiel dokopy za cely dlhy cas asi 4x. Ja som toto rozhodnutie nechala na nom, ci ist chce alebo nie. To,ze sa nezucastnil som mu za vinu nedala, a ani to ze mi tam priamo na pohrebe nebol oporou, boli tam ludia ktorich som poznala. Vtedajsi priatel mi bol velkou oporou, ked som dosla domov, a aj dalsie dni...Takze nemohla som povedat mäkke f na neho a absolutne niesom striktna v tom,ze tu oporu mi ma dat prave tam. Myslim,ze toto si mala nechat na jeho rozhodnuti od zaciatku. Co sa tyka topanok, tak to si si ozaj mohla riesit sama...pripadne to neformulovat jemu,ze idete spolu vybrat topanky, ale ze chces byt na chvilu s nim (keby ste dali aj tu kavu), lebo niektorí chlapi nemaju taketo zenske nakupy radi a pretocia sa im oci az na rit, ked take pocuju,ze by mali ist😄 No odhliadnuc od tohto, tak asi s nim skus hodit rec, lebo tiez by sa mi nepacilo,kebyze mi chlap povie az na poslednu chvilu, ci sa mu uraci, aby sme sa videli alebo nie. Mne to pride take, ze ked sa mu pocas dna nenaskytne lepsi program ako si ty, tak ti da na poslednu chvilu vediet a si mu aj ty dobra a ked ho este aj ty odmietnes, tak sa urazi ako soplave decko, lebo bude tvrdnut doma😄 Hod s nim rec, ze takto to dalej nejde. Ze chces, aby to do buducna fungovalo tak,ze den/vecer predtym, alebo max rano ti jasne povie, ci sa chce vidiet alebo nie. lenze teraz ma este napada taka vec k tomuto-ty si stale ta, co sa pyta ci sa uvidite? Jeho zaujem je kde? Skus sa ho vlastne prestat pytat a uvidis co to spravi, ci aj on bude mat nejaku iniciativu k stretkam. Ale tu rec s nim hod urcite tak ci onak.
Som prekvapená, ze tu ludia pisu, ze by muza nevolali na pohreb. Topanky ok pohode, ide nejde ok, volas, nevolas ok, ale odpovedat moze aj normálne, ze nechce sa mu vyberať topanky a nie ako truhlik ja nevieeem co bude za 3 hodiny... No a k pohrebu, mi pride normalne, ze pôjde so mnou partner na pohreb ako moja opora. Som smutna, ze mi niekto zomrel, bude pri mne podpora. To je to iste ako ked ide so mnou partner na svadbu kamosky/sesternice co nepozna.. Ako moj partner predsa. By mi vadilo, ze by to moj partner nebral tiez ako samozrejme, ze ide.
Som prekvapená, ze tu ludia pisu, ze by muza nevolali na pohreb. Topanky ok pohode, ide nejde ok, volas, nevolas ok, ale odpovedat moze aj normálne, ze nechce sa mu vyberať topanky a nie ako truhlik ja nevieeem co bude za 3 hodiny... No a k pohrebu, mi pride normalne, ze pôjde so mnou partner na pohreb ako moja opora. Som smutna, ze mi niekto zomrel, bude pri mne podpora. To je to iste ako ked ide so mnou partner na svadbu kamosky/sesternice co nepozna.. Ako moj partner predsa. By mi vadilo, ze by to moj partner nebral tiez ako samozrejme, ze ide.
@chelgi presne to, ja som mu povedala, že úplne chápem, že nemôže, nechce ísť, stačí keď mi to povie. Ale nie, že neviem ešte, čo ja viem, čo bude poobede, čo ja viem ako bude večer. Aj som mu povedala, nech so mnou komunikuje normálne. Dnes sa neuvidíme, niečo mám, nemôžem. Dnes môžem, medzi 16-17, keď chceš vieme sa vidieť. Normálne nech mi dá informáciu. A čo sa týka pohrebu, niekoho tam zrejme poznať nebudem. Okrem jeho mami a brata, ale oni budú mať hlavu niekde inde. Idem sama, idem 100 km niekde ďalej a som rozrušená a zrejme aj budem po pohrebe. Bolo by fajn mať pri sebe niekoho, kto ma objíme, upokojí a hlavne privedie na iné myšlienky. Ale zrejme ja som v tomto iná.
@anonym_autor
Za mna, prilis s nim riesis veci ktore ziadneho chlapa az tak hlboko nezaujimaju a poklada ich za p****iny. Naco tolko pretriasat jeho ucast na pohrebe, 3jo topanok a zub? Na pohreb ist nechcel, topanky ma v pazi a zub poriesi ked uz od bolesti nevydrzi. O com tu chces tolko komunikovat?
Tusim Homer Simpson to povedal: "Komunikacia vo vztahu moze byt problem, najma prilis vela komunikacie"
@tykat prepáč, chodí vyberať spodnú bielizeň s vlastnou mamou, minule mi hovoril, akú podprsenku si jeho mama kúpila. Keď si ja niečo kúpim, tak mi to vždy okomenuje, že toto? To vážne? A potom o dva mesiace povie, že dobre si kúpila. Celý nákup trval 10 minút. Došli mi dvoje topánky, obe som vyskúšala, jedny som si vybrala, zaplatila a odišla som. Zvyšok sme mohli byť spolu a ísť na kávu = toto by robil aj každý deň.
@anonym_ecb473 vždy, vždy keď si niečo kúpim mi to ohundre, to toto si si vybrala? To toto sa ti páči? Nejednalo sa len o tie topánky, po ceste by sme boli spolu, dali si kávu v jeho obľúbenej kaviarni a povedal by mi názor na topánky, to je všetko. Chcela som byť s ním.
@anonym_ecb473 poznal ho, aj keď sa spolu stretli osobne asi iba pár krát. Ale vedel, ako veľa pre mňa znamenal a ako pekne vždy hovoril o ňom a o našom vzťahu. Jemu, keby zomrel kamarát, tak by som s ním išla. Sama by som mu navrhla, či ma tam chce ako podporu, alebo chce ísť sám.
Nikdy sa nevieme na ničom dohodnúť. Nikdy nevie, čo bude poobede, čo bude večer, čo bude zajtra. Raz ho bolí brucho, potom hlava a krk, teraz zub, potom je unavený. A potom mi napíše, keď mám program, či teda niekam ideme a urazí sa, keď nie. Tieto nálady má posledný rok a pol. Nesúvisí to so zubom.
Ja som človek, ktorý má tiež vlastný život, svoje povinnosti a svoje plány a nemôžem ich vždy prispôsobovať podľa neho. Mám pocit, že my si vôbec nerozumieme.
@anonym_autor po tomto čo si napísala ti poviem len toľko že Zlatko nájdi si niekoho s kým m budete viacej kompatibilný lebo tento sa chová jak decko..a už to bude len horšie čím dlhšie budete spolu ( myslím to v dobrom ) :(
@anonym_autor
@tykat stále sa sťažuje, že málo spolu komunikujeme. Keď sa ho opýtam, ako sa cíti, ako mu viem pomôcť, nechce o tom hovoriť. Že on nie je typ, čo by hovoril o svojich veciach a dusí ich v sebe. A potom mi povie, že sa o neho vôbec nezaujímam. Dávam mu dostatok priestoru. Niekedy aj tri dni nie sme spolu. Volá mi väčšinou on, ja zavolám späť, keď nemôžem. Nie som na ňom nalepená a nechám ho dýchať. Má slobodnú vôľu a môže mi povedať, topánky s tebou nejdem vybrať, niečo mám. Na pohreb sa necítim, mám zdravotné problémy a ani som ho nepoznal, nepôjdem tam. Nie že nemám si čo obliecť, zase nie sme malé deti.
Prečo ste potom spolu? Lebo ja mám z toho taký dojem, že Ty ho ráno vyšetruješ, čo bude, kde bude, s kým bude... a toto nemá nikto rád.
Ak by chcel byť s Tebou, tak on Teba by naháňal. On by Ti písal, volal ťa niekde. Alebo je domased a Ty potrebuješ niekoho s inou povahou.
Možno je jeho ideálny večer pozrieť film, seriál a nie je akčný typ.
Prečo ste potom spolu? Lebo ja mám z toho taký dojem, že Ty ho ráno vyšetruješ, čo bude, kde bude, s kým bude... a toto nemá nikto rád.
Ak by chcel byť s Tebou, tak on Teba by naháňal. On by Ti písal, volal ťa niekde. Alebo je domased a Ty potrebuješ niekoho s inou povahou.
Možno je jeho ideálny večer pozrieť film, seriál a nie je akčný typ.
@evienmk ja ho vyšetrujem? Len chcem vedieť, či sa vieme vidieť napríklad o 16.30. On sa ma pýta, čo som robila, s kým som bola, s kým som volala, čo som mala na obed, čo pozerám práve, čo som kúpila v obchode, koľko to stálo apd.
@evienmk ja ho vyšetrujem? Len chcem vedieť, či sa vieme vidieť napríklad o 16.30. On sa ma pýta, čo som robila, s kým som bola, s kým som volala, čo som mala na obed, čo pozerám práve, čo som kúpila v obchode, koľko to stálo apd.
@anonym_autor autorka, podla mna toto nema buducnost. Takto budete skoro kazdodenne vytoceni a na seba nasrani, takto sa zit neda.
@anonym_autor Tak výberom topánok si to fakt zaklincovala 🙈🙈,A ohladom potrebu ehmm bol to tvoj kamarát je úplne normálne, že nemusí ísť ked nechce. Ty ho nonstop sleduješ,komanduješ,niečo furt od neho chceš načo by si mala mať skôr kamošku.
Tak ja by som napr. priateľa nepotrebovala k výberu topánok, na pohreb kamaráta, ktorého on nepoznal, takisto nevidím dôvod ho ťahať ... to, že je nepríjemný, lebo ho bolí zub, viem takisto pochopiť (tiež sa nerehocem, keď ma bolí zub) ... skús sa na zamyslieť aj nad sebou, či niekde nerobíš aj Ty chybu ... muži rozmýšľajú úplne inak ako ženy ... to mi prídu také zbytočné naťahovačky, čo medzi sebou máte, len skrz vaše egá ... obaja ste ako deti.
@dzulli1980 bingooio tlieskam. Povedané za všetkých 👏👏👏👏
@anonym_autor taka sekirantská povaha toto...ani z voza ani na voz 🙈
@anonym_autor toto je vztah bez buducnosti a este sa mi vidi, ze pojde o manipulatora.
@anonym_autor koľko má rokov žije s mamou?
s niektorými mužmi to je ťažko môj muž je tiež niekedy ako idiot mení rozhodnutia za pochodu.Nevie povedať jasné nie, alebo áno.Mozno, uvidím... a potom, keď sa niečo vychystam robiť, alebo niekam idem tak prečo som s ním nerátala.Na pohreb sa mu nechcelo ísť a topánky vybrať tiež nie.Nemyslis si, že by ti bolo lepšie bez neho?ešte, aby si mu kupovala oblečenie ako malému decku😉veď to nie je najbližšia rodina mohol byť obkeceny ako chce.
S tým zubom máš krásny príklad, že to je odkladac potom je nervózny atď...on je starý mládenec?
Nechaj ho hoviet na gauči a rob si svoje plany