icon

Zmenila vám diagnóza život?

eanye
14. sep 2025

Možno trochu špecifická téma na diskusiu.. ale hľadám ľudí, hlavne mladšej generácie, ktorým do života prišla diagnóza, ktorá im zmenila život a plány. Nové priateľstvá, záujmy, rady a možno láska? Život sa nekončí diagnózou a plány sa dajú vymeniť, za lepšie.

anonym_24d7d7
14. sep 2025

Aká diagnóza?

anonym_2a250f
14. sep 2025

Aká diagnóza? Ja osobne som hiv+ vlastne už roky negatívna, mám muža aj kamarátky, normálnu prácu aj život

anonym_e1b8a9
14. sep 2025

@eanye síce nie neuro ale reuma mi celkom hodne zmenila život a to 2x - najskôr keď ma paralyzovali opuchy a vysoké horúčky a druhýkrát, keď som kvôli liečbe schytala sepsu zo zápalu obličiek 🙂. Síce mi to neprinieslo lásku (lebo som ju už mala), ani nové priateľstvá ale úplne iny pohľad ma život rozhodne áno.

anonym_99b847
14. sep 2025

nie moja diagnóza, ale diagn. nášho dieťaťa. ostali sme zavretí doma medzi 4 stenami - hoci mám aj vš vzdelanie. ale čo sa dá robiť, špec. školy majú len určitý počet miest a o denných stac. môžeme len snívať.
žijeme samy so svojou bolesťou a starosťami - žiadne kamarátstva nemáme.

jogy1984
14. sep 2025

Áno zmenila niektorých veciach ale nie všetky boli zle

anonym_396637
14. sep 2025

@eanye mám určitú diagnózu, istím spôsobom ma aj obmedzuje, ale nemenila som plány ani nenašla nové priateľstvá

janickacrazy
14. sep 2025

@eanye mne zmenila život diagnóza môjho dieťaťa, v podstate úplne, opustila som muža, ktorý to nedokázal ustáť, odsťahovala som sa, zmenila prácu, neskôr našla manžela a s ním mám ďalšie dve deti, som spokojná. Stretla som nových ľudí a upratala si priority.

alickapusinka
14. sep 2025

mám epilepsiu a áno aj ked som roky bez záchvatova mám obmedzenia.

anonym_b89468
14. sep 2025

Mám epilepsiu a vysoký tlak ... Všetko sa zlepšilo po vodičáku 👌🏻 odvtedy žiadne obmedzenia ako predtým

anonym_0e6126
14. sep 2025

Nám život zmenila moja diagnóza. Až na pár infektov som bola zdravá, ale posledné roky to šlo dolu vodou. Vlani mi dieťa nezobrali do MŠ, zostala som ešte doma, tento rok išlo dieťa do MŠ a ja som čerstvý adept na dialýzu a pravdepodobne transplantáciu obličiek. Taký je život.

anonym_bad8fe
14. sep 2025
@anonym_99b847

nie moja diagnóza, ale diagn. nášho dieťaťa. ostali sme zavretí doma medzi 4 stenami - hoci mám aj vš vzdelanie. ale čo sa dá robiť, špec. školy majú len určitý počet miest a o denných stac. môžeme len snívať.

@anonym_99b847 to sa cita tazko..

alandra
14. sep 2025
@anonym_99b847

@anonym_99b847 presne ako ja. Tiez mám ZTP dieta a som stale len doma, tak rada by som vypadla ale nemam s kym, dieta sa vypnúť nedá a už mi ju nik nechce stražit dlhsie ako cca 2 hodiny. Muž má kamaratov tak on chodieva kade tade - aspon jeden z nás musí občas zresetovať.

lenkasarka
14. sep 2025

@eanye zmenila. Musím držať diétu a som z toho na nervy. Musím svojej chorobe prispôsobiť mnoho veci,ale vzdy si hovorím,že som natom ešte dobre,vlastne lepšie než dobre oproti ľuďom s ťažkým postihnutím či smrteľnou chorobou.

euka210
14. sep 2025

@eanye ano, zmenila, bohuzial k horsiemu.

lija22
14. sep 2025

diagnoza dietata mi znicila zivot a velmi poznacila zivot ostatnych rodinnych prislusnikov. Ale aby som bola aj pozitivna mala som diagnozu "tucnota" a ked som schudla vela kil absolutne mi to zmenilo zivot, ozila som, A potom prisla diagnoza dietata a moj zivot opat skoncil

eanye
autor
14. sep 2025

Veľmi ma mrzia ľudia, ktorý neprežívajú svoju bolesť, ale bolesť blízkeho, bolesť svojho dieťaťa. Verím, že tá bolesť je ďaleko väčšia pre vás, než keby máte tú chorobu vy.. Nech vám dá úsmev na tvár fakt, že obetovať sa pre iného je ten najväčší prejav a obraz ľudskosti a ľudia ako vy si zaslúžia obrovské ďakujem od nás všetkých.

anonym_99b847
14. sep 2025
@eanye

Veľmi ma mrzia ľudia, ktorý neprežívajú svoju bolesť, ale bolesť blízkeho, bolesť svojho dieťaťa. Verím, že tá bolesť je ďaleko väčšia pre vás, než keby máte tú chorobu vy.. Nech vám dá úsmev na tvár fakt, že obetovať sa pre iného je ten najväčší prejav a obraz ľudskosti a ľudia ako vy si zaslúžia obrovské ďakujem od nás všetkých.

@eanye krásne povzbudivé slová. ďakujem

anonym_955b1f
15. sep 2025

mne diagnóza dieťaťa zavrela cestu k starým cieľom a otvorila cestu k iným , stratila som mnoho kamarátiek ale našla nové , lepšie , empatické . Nezostala som medzi 4 stenami a chodíme von , na stretnutia , do prírody , stýkame sa s ľuďmi čo majú rovnaké problémy , vzájomne sa podporujeme, strážime si deti a chodíme na rôzne akcie. Svoj život nepovažujem za zničený , len sa transformoval do iného a možno aj lepšieho .

grof_monte_christo
15. sep 2025

Aj mne diagnóza zmenila život. Po 17 rokoch som musela odísť z korporatu, kde som už aj tak prešla viacerými obdobiami vyhorenia. Nájsť si novú prácu potom nebolo práve jednoduché, ale momentálne som veľmi spokojna. Splnila sa mi túžba pracovať z domu, z ľudí som bola už unavená, takto pracujem oveľa efektívnejšie a mam viac času na seba. Ako časom prešla únava z ľudí, som sa tešila viac do spoločnosti, nebránila sa novým známostiam a nasla som si aj priateľa. Zdravotne sa tento problém dostal úplne pod kontrolu. Je tomu už 9 rokov.

anonym_9ffd73
15. sep 2025
@eanye

@eanye Len tato obeta nie je dobrovoľná. Je to plnenie si povinnosti, lebo nic iné nezostáva.