icon

Zničené manželstvo

Dnes o 10:23

Ahoj, aký mate nazor/pohlad na nasu situaciu?
Kludne anonymne. Uz neviem co dalej ....

Strana
z4
autor
Dnes o 10:24

@anonym_autor
Mam manzela po 40tke s ktorym sa vkuse hadame,prakticky cele niekolkoročne manželstvo sa hadame snad kazdy tyzden. Pricina svokrovci a muzov prehnany vztah k nim. Zacalo to narodenim deti..byvame blizko tak denné navstevy,poucania co robit,nerobit,ako vychovavat. Denne telefonaty ci prideme,kde,kedy,co robime. Samozrejme ja to vycitam muzovi, a to je jeho Achillova pata 🤦‍♀️ snazila som sa dohovarat, riesit ze dajak vychadzajme spolu vsetci ale nie tak casto a do vsetkeho sa starat.
Po rokoch hadok som sa dopracovala k tomu,ze deti tam "musia ist" kazdy druhy den... tamti sa pytaju ci deti pridu, tak ked nahodou den sme sami ako rodina,hned na druhy den tam muz musi ist s detmi aby potesil rodicov.. kasle na mna ze mne to vadi,ze sa trapim,ze to vyvolava nezhody a nici nam manzelstvo. Hlavne ze rodicia su spokojni. Samozrejme potom vyvolam hadku. Lebo inac nejde za tie roky.
Znasala by snad ina poučanie a denne pchanie sa do zivotov? To musia deti byt u baby 4-5x do tyzna? Dospelo to do stavu,kedy zacal byt na mna hnusny, a poslal ma do diery skade som prisla a do riti.. kvoli nim. Rodicia a ich spokjnost je dolezitejsia. Keby sme zili dalej, tak nic z tohto by nebolo.
Ja chodim k nasim raz za dva tyždne na dva noci.

anjelicek26
Dnes o 10:29

Tak ty u vasich dve noci do dvoch tyzdnov je tiez "nad ramec" normalneho navstevovania... uprimne toto riesit roky by mi za nervy nestalo, ved nech deti idu, ja si popracem, porobim, zredukujem to na dve hodky po skole a vybavene, vyuzijem to pozitivne a nie negativne, nebudem sa kvoli tomu kazdy bozi den hadat s manzelom, ale tak to som ja no... pre teba je ten vztah prehnany, pre nich je to normalne a na hlavu si ty, ze to nejako dokolecka dokola chces limitovat. Dajme si zakladnu otazku - co chcu deti? Chodia k starkym radi? Neviem ja by som bola rada za tu chvilu pokoja po robote, dat poobedny sex s manzelom a v klude si vypit kavu aj kazdy den, zacat chodit na nejaky sport... nie je to boj, aj ked ti to tak pripada...

lulana79
Dnes o 10:32

Rodina, ktorú si založil on musí byť nadradená nad tou, do ktorej sa on narodil... takže keď to tak nie je, nie je to správne. Môj muž by ma NIKDY nenútil a NIKDY by mi škaredo nepovedal, keby som nechcela ísť k jeho rodičom. NIKDY. Bývame cca 500m od nich, ale nikto od nás nechce, aby sme tam chodili 5x do týždňa. Cez týždeň je škola, to nehrozí aby tam deti išli. Cez víkend sú vždy nejaké plány, takže nie každý víkend sa s nimi vidíme. To, ako je to u vás, už roky, by som ja nezniesla a netrpela. Ale ako sa hovorí: ako si to na začiatku nastavíš, tak to máš.

autor
Dnes o 10:33
@anjelicek26

Tak ty u vasich dve noci do dvoch tyzdnov je tiez "nad ramec" normalneho navstevovania... uprimne toto riesit roky by mi za nervy nestalo, ved nech deti idu, ja si popracem, porobim, zredukujem to na dve hodky po skole a vybavene, vyuzijem to pozitivne a nie negativne, nebudem sa kvoli tomu kazdy bozi den hadat s manzelom, ale tak to som ja no... pre teba je ten vztah prehnany, pre nich je to normalne a na hlavu si ty, ze to nejako dokolecka dokola chces limitovat. Dajme si zakladnu otazku - co chcu deti? Chodia k starkym radi? Neviem ja by som bola rada za tu chvilu pokoja po robote, dat poobedny sex s manzelom a v klude si vypit kavu aj kazdy den, zacat chodit na nejaky sport... nie je to boj, aj ked ti to tak pripada...

@anjelicek26 nasi ziju daleko od nas, takze ked tam s detmi idem je tazke ist na otocku. Tak dva noci prespime.
Dcera tam rada chodila lebo tam mala dovolene vsetko,preto aby tam chodila rada. Aj take ze "mamke" nepovieme. Alebo zhadzovat mna ako rodica pred detmi,ze toto nemozes,hento nemozes..tak mas robit.. preco fungujete tak a nie onak. a teraz maj respekt pred dietatom. Nehovoriac o tom,ze niesme soplave deti majúce deti. Muzovi to nevadi. Jasné,keby drbali moji tak asi by mu vadilo

autor
Dnes o 10:35
@lulana79

Rodina, ktorú si založil on musí byť nadradená nad tou, do ktorej sa on narodil... takže keď to tak nie je, nie je to správne. Môj muž by ma NIKDY nenútil a NIKDY by mi škaredo nepovedal, keby som nechcela ísť k jeho rodičom. NIKDY. Bývame cca 500m od nich, ale nikto od nás nechce, aby sme tam chodili 5x do týždňa. Cez týždeň je škola, to nehrozí aby tam deti išli. Cez víkend sú vždy nejaké plány, takže nie každý víkend sa s nimi vidíme. To, ako je to u vás, už roky, by som ja nezniesla a netrpela. Ale ako sa hovorí: ako si to na začiatku nastavíš, tak to máš.

@lulana79
A ono to neslo nastavit ani na zacaiatku, preto škarede hadky ustavične. On problem nevidi

anjelicek26
Dnes o 10:38

Deti vedia dobre rozlisovat, ze v kazdej domacnosti platia ine pravidla. Ked mamka robi furt cirkus, tak s toho vyjde, ze radsej "mamke nepovieme".... sama pises, ze su stale hadky... .nepodari sa ti na to vyprdnut a stat nad vecou a zacat ten volny cas, co tym ziskas, vidiet pozitivne a vyuzit ho pre seba? Byt stale na noze za somariny je pre muza strasne stresujuce, lebo stale je niekde uprostred dvoch uplne zbytocnych "nazorov" a konfliktov a vzdy si musi vybrat ten "spravnejsi" a aj tak nikomu nevyhovie... ze rozmysla nad rozvodom aby mal od tohoto pokoj a ze by si nasiel zenu, co je trosku zrelaxovanejsia a kludnejsia, tomu sa vobec necudujem... aj striedavku mu daju, ked bude mat svokrovcov po ruke... .dobre sa nad tym zamysli...

autor
Dnes o 10:41
@anjelicek26

Deti vedia dobre rozlisovat, ze v kazdej domacnosti platia ine pravidla. Ked mamka robi furt cirkus, tak s toho vyjde, ze radsej "mamke nepovieme".... sama pises, ze su stale hadky... .nepodari sa ti na to vyprdnut a stat nad vecou a zacat ten volny cas, co tym ziskas, vidiet pozitivne a vyuzit ho pre seba? Byt stale na noze za somariny je pre muza strasne stresujuce, lebo stale je niekde uprostred dvoch uplne zbytocnych "nazorov" a konfliktov a vzdy si musi vybrat ten "spravnejsi" a aj tak nikomu nevyhovie... ze rozmysla nad rozvodom aby mal od tohoto pokoj a ze by si nasiel zenu, co je trosku zrelaxovanejsia a kludnejsia, tomu sa vobec necudujem... aj striedavku mu daju, ked bude mat svokrovcov po ruke... .dobre sa nad tym zamysli...

@anjelicek26 pre mna uz to nie je len stresujuce,ale nespavam po nociach, mam busenie srdca, zaludocne bolesti hocikedy. Vsetko z nervov. Je to vela rokov.
Tebe by nevadilo,keby muz ma prehnany vztah k rodicon, vsade ich musi zakomponovat a ty sa postav na hlavu?

bomba36
Dnes o 10:41
@anonym_autor

@lulana79
A ono to neslo nastavit ani na zacaiatku, preto škarede hadky ustavične. On problem nevidi

@anonym_autor keď to nešlo nastaviť, tak načo si si s ním vôbec zakladala rodinu? Či myslela si si, že sa to zmení?

anonym_2d8666
Dnes o 10:43

aj po rozvode to takto bude čiže tvoje stresy sa nezredukujú, stále tam deti budú chodiť s otcom, čiže ani toto nie je pre teba riešenie, čiže jedine skúsiť prijať situáciu a asi tam nechodiť, nech idú len deti s otcom a ty si urob čas pre seba ako to píšu vyššie

anonym_19bfc8
Dnes o 10:44

A to si pred detmi nevedela, ze je taky? Alebo ze budete byvat nedaleko nich? 🙂 Asi si s tym musela suhlasit, ci on vybral byvanie bez teba?
Ale teda k teme, nie, nie je to normalne a nechcela by som tak zit. Ale vam nenicia manzelstvo svokrovci, ale tvoj muz sam...

anonym_18a990
Dnes o 10:47

@anonym_autor co už s tým teraz chceš robiť? Ze ma muž s rodičmi nezdravý vzťah si si hádam všimla ešte kým ste nemali deti, nie?Ze je pre neho ich názor dolezitejsi ako tvoj, tiež. Urobila by som ešte posledný pokus, povedala mu, že spolužitie s mužom, pre ktorého je tvoj názor vždy menej dôležitý, ako názor jeho rodičov, ktorý ti oplzlo nadáva, je pre teba dalej neprijateľné. Ze úplne vazne uvažujes o rozvode, lebo vy rodina tak ci tak nie ste, nemáte jediný týždeň na to, aby ste boli spolu len vy rodicia a vaše deti. Ze by si mal uvedomiť, že v prípade rozvodu jeho rodicia tak ci tak s vašimi deťmi každý druhý deň nebudu, aj keby ste mali striedavu starostlivost. Ze by bolo asi rozumnejšie zapracovať na tom, aby ste boli spokojní všetci. Ty si ochotná ísť na parovu terapiu, veríš, že on tiež, ak nie, bohužiaľ, spojete k rozvodu. Pre vaše deti ovzdušie plne hádok tiež nie je to najlepšie. Mozno by bolo lepšie mu to napísať. Musíš mat ale premyslene co ďalej, ak by ste sa rozviedli

autor
Dnes o 10:47
@bomba36

@anonym_autor keď to nešlo nastaviť, tak načo si si s ním vôbec zakladala rodinu? Či myslela si si, že sa to zmení?

@bomba36 pisem ze sa to zacalo narodenim deti. Nasledne zacal rodicov tesit tym,ze sa budeme denne vídať

lulana79
Dnes o 10:48
@anonym_autor

@lulana79

@anonym_autor ale vy to máte nastavené takto... takto ste si to nastavili, keď ste spolu začali a tak to aj máte... to už 10-15 rokov dozadu ste si to mali nastaviť inak. Môj manžel k rodičom cez týždeň nejde ani sám, lebo jednoducho nemá kedy... nie je na to čas. Po práci sa učí s dcérou, keď treba zbehne mi do obchodu, pomôže v kuchyni, žehlí alebo čokoľvek, čo mu poviem, alebo čo aj sám vidí, že treba. Tvoj má asi veľa času potom po práci...

anjelicek26
Dnes o 10:49
@anonym_autor

@anjelicek26 pre mna uz to nie je len stresujuce,ale nespavam po nociach, mam busenie srdca, zaludocne bolesti hocikedy. Vsetko z nervov. Je to vela rokov.
Tebe by nevadilo,keby muz ma prehnany vztah k rodicon, vsade ich musi zakomponovat a ty sa postav na hlavu?

@anonym_autor ale toto su uz problemy, co by mal riesit psycholog s tebou. Vobec si takymto samotrapenim nepomahas a eskalujes az tak, ze ti to robi zle na zdravi. Ja a neber to v zlom - nechapem, kde na toto beries cas... ja popri praci a detoch sotva dycham, maju kopu kruzkov k tomu, vozim ako taxik...zacni mysliet sama na seba a prestan sa definovat cez deti a kontrolou nad nimi.... vyuzi ten cas, vypni hlavu a urob nieco pre svoju pohodu, psychicku a sport tiez prospeje...

Rozvod ti nepomoze, deti tam budu chodit aj tak, ale pytat sa ta uz nikto nebude.

autor
Dnes o 10:50
@lulana79

@anonym_autor ale vy to máte nastavené takto... takto ste si to nastavili, keď ste spolu začali a tak to aj máte... to už 10-15 rokov dozadu ste si to mali nastaviť inak. Môj manžel k rodičom cez týždeň nejde ani sám, lebo jednoducho nemá kedy... nie je na to čas. Po práci sa učí s dcérou, keď treba zbehne mi do obchodu, pomôže v kuchyni, žehlí alebo čokoľvek, čo mu poviem, alebo čo aj sám vidí, že treba. Tvoj má asi veľa času potom po práci...

@lulana79 mne moj tak maximalne vylozi riad z umyvacky

ada12345
Dnes o 10:50

Mne to pride cele cudne, vsak tvoje deti su nonstop u starych rodicov. Kolko maju rokov? Oni sa nemusia učiť do školy? Nemajú aj nejaké iné voľnočasové aktivity mimo návštevy starých rodičov?
Kazdy druhy vikend cely u vasich a cez tyzden 4x u svokrovcov. To mi vychádza asi tak, že svokrovci chcú vykompenzovať tých 48h, ktoré trávite u vašich. To by aj sedelo, keď si to vydelíš počtom hodín strávených návštevami u svokrovcov za tie 2t.
Ja by som sa skúsila dohodnúť s mužom - ja obmedzím víkendy u mojich rodičov na 1x do mesiaca a on nech tiež obmedzí návštevy u jeho rodičov o polovicu. Tak vam vznikne čas na spoločný rodinný čas, krúžky, deťom čas s kamarátmi...

anonym_18a990
Dnes o 10:56
@anonym_autor

@bomba36 pisem ze sa to zacalo narodenim deti. Nasledne zacal rodicov tesit tym,ze sa budeme denne vídať

@anonym_autor nie nezačalo to narodením deti, nehovor, ze dovtedy si si nevšimla, že ich názory sú pre tvojho muža dôležitejšie ako tvoje, že si sa im nikdy nemusela prisposobit, že muž ustúpil tebe. Na čo ste vlastne išli byvat neďaleko nich, ved si videla, že nemá prestrihnutu pupocnu šnúru. Mala si dvojčatá? Ak nie, nedala by som sa nahovoriť na druhé, keď by som videla, že uprednostňuje rodičov pred vašou rodinou.

januska12323
Dnes o 11:03

Ďalšie deti, ktoré sa hrajú na rodinku. Namiesto hádok ste sa mali už dávno porozprávať čo vám dvom ako RODIČOM vyhovuje a to aj dodržiavať. Stále utekať k rodičom nie je riešenie. Rodina ste teraz vy dvaja s deťmi.

anonym_9d505d
Dnes o 11:06
@anonym_autor

@anonym_autor uvedomuješ že u rodičov mu nikto nič nevyčíta? Evidentne sa tam cíti lepšie ako doma. Najprv ideš bývať na 5 metrov od nich a potom vyvolávaš hádky

autor
Dnes o 11:08
@ada12345

Mne to pride cele cudne, vsak tvoje deti su nonstop u starych rodicov. Kolko maju rokov? Oni sa nemusia učiť do školy? Nemajú aj nejaké iné voľnočasové aktivity mimo návštevy starých rodičov?
Kazdy druhy vikend cely u vasich a cez tyzden 4x u svokrovcov. To mi vychádza asi tak, že svokrovci chcú vykompenzovať tých 48h, ktoré trávite u vašich. To by aj sedelo, keď si to vydelíš počtom hodín strávených návštevami u svokrovcov za tie 2t.
Ja by som sa skúsila dohodnúť s mužom - ja obmedzím víkendy u mojich rodičov na 1x do mesiaca a on nech tiež obmedzí návštevy u jeho rodičov o polovicu. Tak vam vznikne čas na spoločný rodinný čas, krúžky, deťom čas s kamarátmi...

@ada12345 nie nonstop. Ale muz by bol rad keby kazdy druhy den tak na 2h tam sli. Samozrejme aj ulohy porobit najprv zo skoly.
Ja ked raz za dva tyzdne odchadzam tak od jeho pocuvam- to zase ides prec? 🤦‍♀️

anonym_b859e7
Dnes o 11:11
@anonym_autor

@ada12345 nie nonstop. Ale muz by bol rad keby kazdy druhy den tak na 2h tam sli. Samozrejme aj ulohy porobit najprv zo skoly.
Ja ked raz za dva tyzdne odchadzam tak od jeho pocuvam- to zase ides prec? 🤦‍♀️

@anonym_autor poviem to na rovinu, keď už ťa uráža, iné to nebude. Buď sa dohodnete na pravidlách spoločne, nie čo on povie, alebo iná cesta nie je, buď si zvykneš, alebo rozvod...

anonym_51ead9

@anonym_autor uz si sem pisala ze? Nepomohli ti rady? Začalo to az narodením deti hej. Preco si súhlasila bývať pri svokrovcoch a preco sa nevies postaviť za seba a svoju výchovu ked uz si si vybrala takého muža ze mu je maminka prednejšia. Mas zodpovednosť za deti vychovať z nich nieco lepsie ako vy dvaja. Ty si matka ty rozhoduješ daj to jasne najavo a drž si svoje hranice vôbec by ma nezaujímalo čo si o mne myslia a ak by porušovali moje pravidlá deti by nevideli

autor
@anonym_9d505d

@anonym_autor uvedomuješ že u rodičov mu nikto nič nevyčíta? Evidentne sa tam cíti lepšie ako doma. Najprv ideš bývať na 5 metrov od nich a potom vyvolávaš hádky

@anonym_9d505d on sa takto nechoval na zaciatku. Inak by som si ho nevzala. Vsetko bolo super tak som prisla byvat k nemu. Nevies vziat domov a presunut ho.
Az po narodeni deti sa prejavil jak spojeny pupocnou snurou,aby im robil radost ze pride stale s detmi. A oni su zjavne predo mnou v rebricku dolezitosti. Tebe by to nevadilo?

anonym_51ead9
Dnes o 11:13
@anonym_autor

@anonym_9d505d on sa takto nechoval na zaciatku. Inak by som si ho nevzala. Vsetko bolo super tak som prisla byvat k nemu. Nevies vziat domov a presunut ho.
Az po narodeni deti sa prejavil jak spojeny pupocnou snurou,aby im robil radost ze pride stale s detmi. A oni su zjavne predo mnou v rebricku dolezitosti. Tebe by to nevadilo?

@anonym_autor jeeej ďalšia co býva v muzovej nehnuteľnosti. Patrí ti tam aspon nieco? Alebo je klasicky vsetko na manžela?

autor
Dnes o 11:14
@januska12323

Ďalšie deti, ktoré sa hrajú na rodinku. Namiesto hádok ste sa mali už dávno porozprávať čo vám dvom ako RODIČOM vyhovuje a to aj dodržiavať. Stále utekať k rodičom nie je riešenie. Rodina ste teraz vy dvaja s deťmi.

@januska12323 dohody a debaty boli niekolkokrat. A ajtak casto sklzne do starych kolaji

anonym_9d505d
Dnes o 11:14
@anonym_autor

@anonym_autor ja môjmu nevyčítam nič a určite nevyvolávam hádky. Proste to graduje a už je nasrany na teba a lezieš mu na nervy s tými rečami. Ja by som aj rada bola, keby deti išli tam na návštevu. My by sme si zatiaľ s mužom spravili svoju peknú chvíľku. Len tebe zjavne vadí, že proste svokrovci. A si na nich doslova alergická. Uvedom si, že takto svojim správaním ho len odháňaš a dávaj bacha, aby si si aj deti neodohnala, keď vidia, že doma len hádky vyvolavas

anonym_51ead9
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@januska12323 dohody a debaty boli niekolkokrat. A ajtak casto sklzne do starych kolaji

@anonym_autor Prosím že to nie ste vy čo majú 5+detí🙈

autor
Dnes o 11:15
@anonym_51ead9

@anonym_autor jeeej ďalšia co býva v muzovej nehnuteľnosti. Patrí ti tam aspon nieco? Alebo je klasicky vsetko na manžela?

@anonym_51ead9 mne nevadi ze niesom na liste vlastnictva. O to mi nikdy neslo

autor
Dnes o 11:16
@anonym_51ead9

@anonym_autor Prosím že to nie ste vy čo majú 5+detí🙈

@anonym_51ead9 necitam kazdu diskusiu a neviem kto ma kolko deti. Ale niesom s 5 detmi

anonym_bafeba
Dnes o 11:20

@anonym_autor ty si si proste vyrobila "problem" z ktoreho roky nervacis, nespis, mas busenie srdca a hadky s manzelom. Ty si sa upla na to že on chodi k rodicom kazdy druhy den a ty s tym nesuhlasis a roky rokuce bojujes s prkotinou a vypestovala si si akurat tak alergiu na muza a jeho rodicov.
Ved nech idu k svokrovcom a čo? Bud rada ze tam nemusis ist ty. Ja by som bola rada ze mam kazdy druhy den volno od deciek a muza, nenarobia bordel, mas cas pre seba, aj na cely vikend by som ich tam poslala.
A čo také ti radia? Veď jedným uchom dnu a druhým von, rob si po svojom.

Strana
z4