icon

Zničený vzťah po 5 rokoch: Ako ďalej?

6. jan 2025

Som vo vzťahu 5 rokov a pár mesiacov dlho už spolu bývame. Na začiatku vzťahu bolo všetko krasne super všetko mi vyhovovalo. Vždy sme sa bavili o rodine, o svadbe o bývaní. Potom som išla na VŠ do mesta kde aj on začal pracovať. Začali sme po roku spolu bývať. Mne hrozne chýbal domov mala som tam svoj život svoje kamarátky ale ok aj tu som si našla zopár kamaratiek.
Ako sme začali spolu bývať išlo to dole vodou, bola aj korona chápem nedalo sa veľmi chodiť ale tým že sme nikde spolu nechodili vždy som utekala domov keď sa dalo.
Mali sme také fázy kedy bolo dobre kedy zle. Ale vždy som ss snažila ti nejak udržať lebo vo všeobecnosti nebol zlý pracuje, nepije ani žiadne útoky nič proste len malo spoločensky.
Ako sme začali spolu bývať začali sme spolu menej a menej spávať. Ale tiež boli obdobia kedy to bolo viac niekedy menej.
No posledné 2 roky je to čistá tragédia. Zistili mi zdravotne problémy. Zs to sa na mňa zdul ( keď človek fakt potrebuje oporu), ešte sa zdul zs rodinne problémy. Vždy mi vykrikoval že sa taham za mamou a že len dokov ale ja som mu vždy vravela že je to preto že sa nudim…
Posledné 3 mesiace je to už tak vyhrotené že je tu úplne hnusná atmosféra. Vymazal si všetky somnou fotky, nekomunikuje schudol strašne veľa. Keď som nadviazala komunikáciu že teda ako ďalej tak nech mu dam pokoj, nič sa nedeje. Keď si píšeme ok ale doma sa úplne obchadzame. Povedala som že aby mi narovinu povedal ak niekoho má. Však že to sa stáva ( mňa to už tiež nebavi). Najviac to bolo vyhrotené keď mi povedal že na Silvestra nepríde zamnou no to ma už úplne nasral. Keď som prišla zo silvestrovskej chaty dal mi darček k Vianociam a odvtedy bu ani mu. Každý deň niekam chodí len aby tu nebol vyhýba sa mi. To chcem tak veľa aby sme to po 5 rokoch konečne normálne ukončili?

koniarova
6. jan 2025

A na čo čakáš? Nechápem.🤷

lubkovaandrejka
6. jan 2025

Ked pride dnes domov, povedala by som mu,co mam na srdci a povedala,ze odchadzam,ze takyto vztah nema zmysel a bolo by vybavene.

mabenn
6. jan 2025

toto naozaj nema vyznam...to spolocne byvanie je vlastne, ci najom, ci ako?

autor
6. jan 2025

@mabenn najom na polovicu. Ja mám ešte školu teraz mám skuskove a potom už nič. Potrebujem sa učiť ale ja sa neviem pri ňom sústrediť… cez víkend idem domov..

mabenn
6. jan 2025

pokial on sa k tomu nijak nema, tak si hladaj nove ubytovanie....nic ine asi nejde vymysliet

autor
6. jan 2025

@mabenn veď toto ma sere lebo som sa snim chcela dohodnúť že proste budem doma a do júna keď sem budem musieť prísť tak že prídem na pár dni. Ale to sa snim sa asi nedá.

mabenn
6. jan 2025

pokial si od spolocneho byvania nerozumiete, je to indikator toho, ze tento vztah nie je dlhodobo udrzatelny...on v podstate caka, nech to vyriesis ty, tu nie je na com sa dohodnut, ked sa uz neschval obchadzate

autor
6. jan 2025

@mabenn ja som sa snim pred vianocami rozprávala ešte som tomu chcela dať šancu. Ešte aj on povedal že nech to neriešim teraz až po Vianociach na to som mu povedala že proste že serem mu cele sviatky že načo máme naťahovať… on že sa zmení chujoviny a potom keď sme spolu tak sa zavre v spálni s ma ma v pi. Tak ako ja tiež by som čakala že teraz on príde a začne riešiť.

maminkadeticiek
6. jan 2025

A ako ti mame my pomoct?Vsak si najdi nejaku izbu pidnajom kvoli skole a rozidte sa.Hotovo.Vztahy koncia bezne.

mabenn
6. jan 2025

chlap toto riesit nebude - pokial ho nejaka zena nedonuti...a ked zrejme novu nema, tak bude lipnut na tebe a na tych 5rokoch spolu, co nie je kratka doba...ty musis vediet, co dalej a konat, lebo sa budete tocit v kruhu nicoty, ked pises ze uz 2roky to je zle

vlastnynazor
6. jan 2025

Ak je to spoločné bývanie, čiže platíš polovicu, tak už len pre ten pocit cítiť sa fajn v byte, za kt.platim, by som si potrebovala situáciu vydiskutovať.
Ak to už neklape a nie je šanca si to vydiskutovať, tak sa rozídte, kľudne i z tvojej iniciatívy.
Ak chceš byť stále s ním, tak určite treba diskusiu medzi vami.
Osobne, keby som v byte, kde môj partner reaguje, že idem k rodičom, ale keď budem potrebovať, tak na pár dní prídem, tak by sa mi nepáčil takýto postoj partnera. Tak buď sme spolu, alebo sa rozidme a potom samozrejme by partner nemal očakávať, že si chcem jatrit rany a ubytovavat ho, keď potrebuje.

michelle567
6. jan 2025

Podľa mňa to nechceš ukončiť lebo ti vyhovuje bývanie počas školy. To ako sa s ním chces dohodnúť do júna? Že vieš čo choď do prdele ale do júna tu budem chodiť prespávať 😃 ukončila by som to aj s tým bývaním

vlastnynazor
6. jan 2025

@michelle567 mna napadlo to isté 🙂

michelle567
6. jan 2025

@vlastnynazor áno tiež som si všimla komentár akurát keď som aj ja postla 🙂

autor
6. jan 2025

@michelle567 tak keď mne ten byt ozaj treba už len možno dokopy na 3 týždne tak mi príde zbytočne sa niekam sťahovať. Platila by som mu rovnako ako doteraz. Ale tak to je len taký dotaz. Nebránim sa ani niečomu inému.

kavasmliekom
6. jan 2025

Ak sa chcete rozísť, tak definitívne, nie ze budete spolu bývať sko spolubývajúci.
Ak vieš dochádzať do školy, choď domov, sk nie, tak si nájdi niečo lacnejšie, a on nech si ide tiež kde chce.

olimuc
6. jan 2025

Normalne ukonci vztah a budete len spolubyvajuci … ak s tym nesuhlsi hladaj ine vychodisko … platit musis tak ci tak. Ak potrebujes len 3 tyzdne tak to zvladnes aj v nejakom zdielanom byte s 1 kufrom

vorkola
6. jan 2025

Tak ten tvoj slovnik je hroza, to aj s nim sa tak rozpravas, chodis na vs a slovnik 4 ta cenova.Ani sa necudujem vsak nejde z teba ziadna IQ

autor
6. jan 2025

@vorkola čo zle rozprávam prosím ťa? Veď nenadávam ani nič podobné.

martinka13
6. jan 2025

Sprav skúšky, zruš platenie polovici nájmu a vráť sa domov.

doriiis
6. jan 2025

Nevyzrete jedince.Obaja.Najlepsi bude rozchod,aby ste dospeli

gribka1
6. jan 2025

Ja vlastne nerozumiem kde je problém, teda vidím, že máte problémov dosť, len sa tak akosi neviem pridať na žiadnu stranu. Ale to asi len ja nechápem.

lenkakravcova
6. jan 2025

Čiže on pracuje, svadba nikde.. ty s ním bývaš ale chceš byť u rodičov alebo doma s kamarátkami.
Ako malé deti.
Keby ste skutočne plánovali spoločný život, tak on keď už má prácu, by ťa požiadal o ruku a ty by si nebehala k rodičom "lebo sa nudíš" ale snažila by si sa budovať domov pre vás dvoch.

0silvia0
6. jan 2025

No tak vydrz 3 tyzdne s nim v byte, obchadzajte sa a potom to ukonci. Neviem, co chces pocut, ste 2 dospele decka.

majka99999
6. jan 2025

Neviem, ci mate nejaku vypovednu dobu alebo co, vsak povedz mu, ze do 1.2. este potrebujes byvat kvoli skuskam alebo dokedy, vsak porieste financie, ty sa chod ucit domov. To, ze je koniec, je jasne. Malo spolocensky je a chodi von? Zrazu aky extrovertny. Nechce byt s tebou, len sa mu nechce to riesit. Musis ty byt ta, co urobi ciaru.

mikadooo
6. jan 2025

Veď povedz mu to ty. Prečo čakáš od neho že "čo ďalej?" Rovnako aj ty mu môžeš povedať, čo ďalej, ak máš nejakú predstavu, nie? Podľa toho, čo si napísala, tú predstavu máš. Tak mu to povedz alebo napíš alebo čo. A neočakávaj od neho, že on to vyrieši 🤷. Prečo by mal? My čítame len tvoj uhol pohľadu, netušíme, čo si o tom celom myslí on. PS: nevieš sa sústrediť, lebo tvoj mozog potrebuje vyriešiť tento problém, ktorý považuje za dôležitejší, ako učenie na nejakú skúšku, aj keď ty by si ten mozog rada prinútila chovať sa ináč, holt, nie vždy sa dá hlave rozkázať, mozog si šrotí svoje 🤷🤷🤷.

barborachors
6. jan 2025

Este ste deti. Naco sa viazať v tak mladom veku. S jedným chlapom budes este az az. Mala by si si užívať, cestovat, robit kariéru, ani nie sa viazať na tutmaka, co sam nevie co chce.

deti95060810
6. jan 2025

mne príde že on sa nechce rozísť.. ste len urazení - obaja...
troška sa začni inak správať, buď prívetivejšia a uvidíš čo a ako ďálej...
ak to ani potom nepôjde - nebude to ok - tak potom už navrhni rozvod...

gerber58
6. jan 2025

Prave byvanim s tvojim milym zistis, ci ti vonia po vsetkych strankach, zosuladite sa, alebo nie v tvojom pripade. Je ine, ked sa stretnete sem, stravite pekny cas spolu, urobite navzajom na seba dojem a dovidenia. Daj tomu bodku.

autor
6. jan 2025

@mikadooo už som odišla som doma. Na konci týždňa si idem po veci.