icon

Zobrala som partnerove poznámky príliš osobne?

26. mar 2024

Ahojte, ide o to, ze sme sa s partnerom pohadali kvoli banalite ale mna sa ta vec dotkla. Ja som momentalne doma par dni, nakolko som prisla o pracu a novu si aktivne hladam. Partner je v praci, niekedy robi do vecera a dost sa namaka aj fyzicky. Nedavno prisiel vecer domov, ja som pocas dna poriadila aj navarene bolo, vzdy sa snazim, aby sme mali doma komfort v ramci moznosti...no a on ma podpichol, ze bola neustlana jeho polka postele, ze mohla som aj jeho napravit a na stole boli dva pohare z predosleho dna neumyte. Ze ked som cely den doma, tak uz som to mohla spravit. On inak nevyzaduje nic odo mna, aby som mu varila prala apod.. ale toto ma zarazilo a zamrzelo. Som mu povedala ze postel sa da rano pred odchodom ustlat, ja to robim aj ked chodim do prace. A jeho argument, ze je cely den v praci a ja doma beriem, no zdoraznujem ze vydavky delime 50/50 tak mi to prislo trochu divne. Sme spolu par mesiacov a ja poriadne nic nevyzadujem od neho ani. A toto ma fakt zamrzelo..tak neviem, ci som len precitlivela a ma pravdu vlastne

tamitamitami
26. mar 2024

Berieš to až moc vážne.... iba ťa podpichol. Mala si mu normálne odpoveď (zabudla som, robila som iné alebo nechcelo sa mi). Druhá vec by bola keby príde a robí kvôli tomu scénu.
Píšeš že inak v domácnosti robí domáce práce aj on asi proste len čakal že také maličkosti dáš do kopy keď si bola doma (vôbec tú prvotnú poznámku nemusel myslieť zle).

h2
26. mar 2024

@ibatanecnica Môže sa aj stať (a aj sa stáva), že ma počas činnosti niečo vyruší a zabudnem a už sa k tomu nevrátim, lebo v podvedomí mám, že to už som robila, čiže už to je hotové.

huxy
26. mar 2024

@ibatanecnica ja tiež nemám dokonale vyleštenu domácnosť, ale proste určite veci "nestrpim". Mne to vadí, necítim sa tak dobre. A preto keď aj ráno, večer "riadim" (trvá to cca 5 minút), tak proste tieto veci neprehliadnete, proste robím to automaticky. Ale zas každý sme iný...

@h2 ja mám ďaleko od dokonalosti, sebareflexie mám dosť. Len píšem, ako to ja vnímam ja a že aj mne by to vadilo, ak by partner nepracoval a nebol by schopný ustlat moju stranu postele a umyť poháre z predošlého dňa 🤷🏼‍♀️

ibatanecnica
26. mar 2024

@h2 a potom že ľudia padajú na hubu, lebo všetko nie je tak, ako má byť. Občas treba vedieť, trochu vypnúť

zuzitko74
26. mar 2024

@huxy To je v poriadku, že to tak vnímaš. Niekto iný to však tak vnímať nemusí. Pointa je v tom, že partner nemá právo od dospelej svojprávnej ženy vyžadovať, aby veci vnímala tak, ako on a robila ich podľa jeho pravidiel. Nie je jej otec, ani šéf v práci.
Na partnerovi mi môže kadečo vadiť, ale toto je jedna z vecí, pri ktorých si hryziem do jazyka, lebo nie sú dôležitejšie, než domáca pohoda. Naozaj nechápem, prečo by som mala do partnera rýpať kvôli neustlanej posteli a dvom neumytým pohárom.

ibatanecnica
26. mar 2024

@zuzitko74 veľmi dobre si to vystihla.

ibatanecnica
26. mar 2024

@zuzitko74 keď je môj muž doma celý deň a ja som v práci, tak očakávam, že spraví tzv,,hrubú ,, robotu. Riady umyté, ak bude niekde zabudnutý 1 tanier, pohár, OK, nevidím. Ale nebude doma neporiadok - kopa riadov, nepovysávané, ak už treba, príp. WC neumyté, umývadlo neumyté. Také bežné veci. Niekedy človek potrebuje aj voľný režim, pospať si, oddýchnuť si. Keď som ja doma, tiež nie vždy idem na 100%. Niekedy si vyložím nohy, nechám vysávanie tak, a niečo si prečítam, pozriem, vypočujem. Ale sa idem von prejsť, zabehať si, zacvičím si a nemám výčitky že som neutrela prach a pod. Život nie je iba o povinnostiach.

simkima
26. mar 2024

to je strasne taketo spravanie, ja nerozumiem muzom, ktori si myslia, ze uz to, ze chodia do prace proste staci a doma nemusi pohnut prstom. ide ma rozdrapit, ked ma chlap taketo nazory. isty cas bol takyto aj moj chlap, ale velmi rychlo som mu to vysvetlila, teraz pekne pomaha rovnako ako ja. ked pochopil, ze len doma nesedim na zadku.

autor
26. mar 2024

Vsak prave ze niektori chlapi si myslia ze ked chodia do prace to staci. Pritom vacsina si zaraba iba pre seba, pokiak nie su deti..ja ked som chodila do prace a istu dobu aj do dvoch, kedy som prisla domov o 11 vecer, tak som si tak ci tak porobila co bolo treba ked aj na druhy den. To som ale nebola este s terajsim partnerom vtedy. No som zvedava ako to pojde dalej. Dufam len ze nebude ten typ chlapa, ktory caka ze doma vsetko alebo vacsinu prac obstara zena, ci uz je v praci alebo nie. A suhlasim s babami co pisali ze poriadok treba mat ale mne tiez nepride nic strasne, ked su na stole dva pohare jeden den.

liusa82
26. mar 2024

len jedna veta.Utekaj od neho už teraz🙂 toto sa bude len horšiť a nabalovať.Prvé mesiace a čo si už dovoluje

domkakvet
26. mar 2024

Toto by mi vadilo.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
misiak7777
26. mar 2024

@autorka podotkol to alebo ti to vyčítal?

misiak7777
26. mar 2024

@tamitamitami veď práve, že tu padajú odpovede ako keby ju šikanoval, pritom to mohol len povedať medzi rečou. No mňa by šlahlo z takto precitlivelych osôb ako tu niektoré píšu, rýchlo by som ich "sundala" 😃😃😃

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
misiak7777
26. mar 2024

@matkamirko no normálne medzi rečou 🙂 napr. čože si mi neustlala moju posteľ? Moja odpoveď by bola v vtipnom tóne, respektíve bez zavzdušňovania🙂 či to je už na zavolanie na linku dôvery?😃😃😃 Ja fakt nechápem ako niektoré ženy môžu byť tak vztahovacne a urážlivé 🥴🥴🥴 nestačí odpovedať s humorom?

misiak7777
26. mar 2024

@matkamirko sama autorka píše, že od nej nevyžaduje nič, varenie, upratovanie. Čiže teraz keď to povedal je za slúžku????

tamitamitami
26. mar 2024

@misiak7777 Presne tie odpovede že utekaj, dávaj si pozor a podobne 😅. Kvôli tomu že medzi rečou jej povedal či nemohla upratať celú posteľ a tie dve šálky zo stola ktoré sú tam od včera keď bola doma 😂. Chlap inak doma upratuje, pomáha ale je označený aj tak za debila na ktorého si treba dávať pozor.

Keby príde a robí jej scénu kvôli tomuto tak áno bolo by to na zamyslenie.

misiak7777
26. mar 2024

@tamitamitami skôr by jemu by sa malo poradiť utekaj kade ľahšie 😅

zuzitko74
26. mar 2024

@tamitamitami
@misiak7777 Baby, z vašich komentov cítiť dešpekt a pohŕdanie. Aký je váš dôvod na komentovanie v tejto téme? Chcete autorke pomôcť a poradiť jej? Alebo ste si prišli len kopnúť a vyvýšiť samé seba?

misiak7777
26. mar 2024

@zuzitko74 poradiť jej, že to asi berie príliš osobne, vztahovacne. Sama píše že od nej nič nevyžaduje. Len jej raz povedal o posteli a riade. To fakt je na rozchod alebo nech si dáva na neho pozor?🤦 Áno, možno jej to povedal vycitavo, ale prekvapivo aj muž môže byť podráždený napr z práce.

zuzitko74
26. mar 2024

@misiak7777 OK, ak by si písala doteraz tak isto, ako v tom komente, ktorým mi odpovedáš, tak by som to aj tak brala. Ale v tých predošlých komentoch bol cítiť výsmech. A ak je aj autorka trošku citlivejšia bytosť, netreba ju kvôli tomu zosmiešňovať. Nikomu citlivému takáto komunikácia nepadne dobre. A už vôbec nie komenty z vyrehotaným smajlíkom, že radšej by mal od nej utiecť on. Citlivosť partnerky predsa tiež nie je dôvod na rozchod.

misiak7777
26. mar 2024

@zuzitko74 tie smajlíky patrili iným uzivatelkam, ktoré z neho robili pomaly tyrana. Jej som adresovala otázku akým štýlom jej to povedal, neodpovedala. O čo horšie sú moje odpovede ako odpovede iných, ktoré píšu ako si z nej robí slúžku, ako si má na neho dávať pozor?
Aj ja som na niektoré veci veľmi citlivá, ale zároveň som sa naučila si moje postoje prebrať v hlave s odstupom a triezvo

mandarinka555
26. mar 2024

Píšeš, že "všetko si poriadila"...umyla...Podotýkam, že "všetko"🙈 Tak ako je možné, že ostali poháre, dokonca z predošlého dňa a neustlaná posteľ??? To ako upratuješ? A druhá vec je, že domáce práce si máte podeliť...Teraz si síce doma a on pracuje, tak si mohla poriadne upratať.

zuzitko74
26. mar 2024

@misiak7777 Rozdiel je v tom, že jej partner to tu určite nečíta, ona áno. A číta celú diskusiu, nie len to, čo adresuješ priamo jej. Ak sa aj niektoré baby vyjadria, že by im z takých vyjadrení blikala kontrolka...nuž, možno vedia prečo to hovoria, možno zažili na vlastnej koži, alebo u niekoho v rodine, ako sa takéto vyjadrenia vedia zvrhnúť.

zuzitko74
26. mar 2024

@mandarinka555 To predsa nie je tvoja starosť, ako autorka doma upratuje, akým právom ty jej tu niečo vyčítaš? Ten chlap s ňou aspoň býva, tak sa ho to týka, ale ty už by si sa vôbec nemala vyjadrovať k jej upratovaniu.

mandarinka555
26. mar 2024

@zuzitko74 Tak nech sa nesťažuje na kraviny...Je to predsa voľná diskusia, tak čo je teba vôbec do toho, čo ja napíšem?

bluka2
26. mar 2024

Pre mna poriadny red flag. Skúša, kam až môže zájsť. Bude ta teraz buzerovat za prkotiny? Pozoruj a uvidíš. A podľa toho sa zariad. Ale už tu by som mala na vedomí, že toto možno nebude navždy

zuzitko74
26. mar 2024

@mandarinka555 Ak sú jej sťažnosti pre teba kraviny, prečo vôbec reaguješ? Len preto, lebo z nadpisu vytušíš neistého a citlivého človeka a neodoláš, aby si si nekopla?
Ako správne podotýkaš, diskusia je voľná - pre teba, aj pre mňa. Tak teda voľne diskutujme a nech vyhrajú lepšie argumenty.