icon

Zobrala som partnerove poznámky príliš osobne?

26. mar 2024

Ahojte, ide o to, ze sme sa s partnerom pohadali kvoli banalite ale mna sa ta vec dotkla. Ja som momentalne doma par dni, nakolko som prisla o pracu a novu si aktivne hladam. Partner je v praci, niekedy robi do vecera a dost sa namaka aj fyzicky. Nedavno prisiel vecer domov, ja som pocas dna poriadila aj navarene bolo, vzdy sa snazim, aby sme mali doma komfort v ramci moznosti...no a on ma podpichol, ze bola neustlana jeho polka postele, ze mohla som aj jeho napravit a na stole boli dva pohare z predosleho dna neumyte. Ze ked som cely den doma, tak uz som to mohla spravit. On inak nevyzaduje nic odo mna, aby som mu varila prala apod.. ale toto ma zarazilo a zamrzelo. Som mu povedala ze postel sa da rano pred odchodom ustlat, ja to robim aj ked chodim do prace. A jeho argument, ze je cely den v praci a ja doma beriem, no zdoraznujem ze vydavky delime 50/50 tak mi to prislo trochu divne. Sme spolu par mesiacov a ja poriadne nic nevyzadujem od neho ani. A toto ma fakt zamrzelo..tak neviem, ci som len precitlivela a ma pravdu vlastne

Strana
z3
misiak7777
26. mar 2024

@zuzitko74 pozri, mne z odpovedí autorky príde že potrebuje polutovat, a pre nič. A je problém iných, že to zažili, tak asi to netreba paušalizovať. To potom môžem autorku vnímať ako princeznú, ktorej chlap niečo povie, a hneď potrebuje fnukat a ľutovať, miesto toho aby sa s ním porozprávala

tamitamitami
26. mar 2024

@zuzitko74 Autorke som adresovala prvú správu, že to nemá brať až tak vážne a pravdepodone sa iba nepochopili a vôbec to netrebalo takto hrotiť.

Druhá reakcia je na to čo je tu napísané 😅...utekaj, daj si pozor 😂. Chlap sa opýtal ženy ktorá bola doma (zatiaľ čo on celý deň v robote) prečo neupratala hrnček ktorý je tam už druhý deň a upratala iba svoju polku postele. Chlap za normálnych okolností upratuje tiež. Stačilo proste normálne odpovedať nie začať kvôli tomu hádku.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
26. mar 2024

@zuzitko74 Obula si sa do mňa, akoby som napísala lož...Upratuje proste na 💩 Necháva špinavé poháre a neustieľa posteľ...Tak to je potom aké upratovanie?

mandarinka555
26. mar 2024

@matkamirko No asi preto, lebo ona nechodí do práce a on áno...Keď budú pracovať obaja, tak by si mali domáce práce podeliť, nie?

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
26. mar 2024

@zuzitko74
@matkamirko Jasné 🙈 Vy dve, proste dokonalosť sama o sebe...

zuzitko74
26. mar 2024

@mandarinka555 To je úplne jedno, ako ona upratuje, nemusí mať každý deň chuť na tip top upratovanie. A už vôbec nie je povinná upratovať podľa toho, ako frajer zavelí. On si nechá rozhádzanú svoju vlastnú posteľ, ale sprdne priateľku, prečo mu ju neupratala, lebo veď bola celý deň doma? Haló, to ako vážne?

Ja mám od dokonalosti totálne ďaleko. Ak by som bola dokonalá, pravdepodobne by ma ani nenapadlo dohadovať sa tu s tebou na modrom koni. Mne len, jednoducho, strašne vadí, keď idete nejakú nešťastnú žienku uďobať svojimi necitlivými komentami a ani sa nezamyslíte nad tým, že tomu človeku ubližujete.

sofia1979
27. mar 2024

@h2 áno tiež si myslím, že si potreboval takto pod pichnúť. Ja si myslím, že vôbec nešlo o to ustlanie z jeho strany. No čo sa týka toho konkrétne určite by som nenechala neustlane ak chcem mať komfort, ako píše autorka. Mohol si urvat práve kvôli tomu,. Autorka:Určite sa odraz ak by sa to zopakovalo spýtaj sa nič za to nedáš ste, ako vravíš krátko tak si to jednoducho vypovedzte.

ibatanecnica
27. mar 2024

@misiak7777 a o pár rokov bude možno písať, že muž jej denno-denne vyčíta, že niečo nie je spravené. ďakujem pekne za takéhoto partnera

autor
27. mar 2024

@misiak7777 myslim ze skor podotkol, no viem ze ja si beriem niekedy veci az prilis osobne. Len som nad tym premyslala, ci som ozaj tak precitlivela alebo si mam viac vsimat ako to bude dalej

ibatanecnica
27. mar 2024

veď uvidíš ako to bude ďalej. Ale ak budú takéto podotknutia často, nepáčilo by sa mi to. Tiež sa môže zamyslieť nad tým, čo vypustí z úst

autor
27. mar 2024

@zuzitko74 Dakujem za podporu cenim si to 🙂 je pravda ze som niekedy dost citliva, som si toho vedoma..mozno je tu problem v tom, ze mam zlu skusenost z predosleho vztahu ukonceneho pred pol rokom, kde chlap bral ako samozrejmost, ze ja sa mam o vsetko postarat. Tiez nechaval vzdy na stole hrncek z kavy napriklad a ja som to po nom pratala..atd. a to sme obaja pracovali. Mozno mam len strach, aby to aj s terajsim partnerom nebolo rovnako, ked sa nad tym viac zamyslim. A komentarov tu si ja vela nerobim, vsak baby vyjadruju svoj nazor, kazdy ma na to iny pohlad a som rada, ze si mozem precitat aj iny nazor na to

misiak7777
27. mar 2024

@ibatanecnica a možno nie 😉

misiak7777
27. mar 2024

@autorka sama hovoríš že ti nič neprikazuje, nevyžaduje. Len si to zobrala osobne

lolita555
27. mar 2024

Mne hlava nebere že si mala upratané a hlavne na stole poháre z predošlého dňa 🤭veď to je prvé čo spracem.zas tak hrozne ti nepovedal ,ale je pravda že je iné keď bývate spolu vtedy sa najlepšie spoznáte .

erikab82
27. mar 2024

Keď sú výdavky na polovicu, tak domáce práce by mali byť tiež.

mandarinka555
28. mar 2024

@erikab82 Akurát, že momentálne ona sedí doma na zadku a on chodí do roboty...Keď budú pracovať obaja, tak vtedy by si mali podeliť aj domáce práce.

zuzitko74
28. mar 2024

@mandarinka555 Lenže ona má našetrené na to. aby mohla sedieť doma na zadku (čo aj tak nerobí, lebo si aktívne hľadá prácu a chodí na pohovory). Nefinancuje ju priateľ. Takže stále platí zásada výdavky na polovicu, domáce práce na polovicu.

erikab82
28. mar 2024

@mandarinka555 je doma pár dní, nie týždne. Žiadať od partnerky ešte aj aby jedlo mu nabrala je neúctive. Nie je jeho slúžka

mandarinka555
28. mar 2024

@erikab82 Prekrúcaš...čo tu pletieš nabratie jedla?

Strana
z3