Zodpovednosť za cudzie dieťa v našom bazéne
Dievčatá, podľa zákonov ako to vlastne je? Ak sa susedove deti chodia k nám kúpať bez rodičov (4-10r), kto zodpovedá za prípadné utopenie? Ja nemám čas dozerať na cudzie deti. A ďalej, ak by došlo k akémukoľvek inému úrazu? Pád z preliezky a podobne?
Dospelý, ktorý s nimi je. Keď ich tam nechceš rieš s rodičmi.
podla mna majitel bazenu. tak ich tam jednoducho nepusti. alebo nech pride aj suseda a nech si ich sama postrazi. ja ked pridu kamarati dcer tak sedim na terase a davam pozor.
Nepustila by som ich, keď nemám čas tam sedieť
Ty.
Ty. A ak susedia by mali reči vypýtala by som si ich písomný súhlas ze preberajú za svoje deti veskeru zodpovednosť
Ja by som nepustila cudzie deti do svojho bazena bez dozoru dospelej osoby, ktorá ma byt za ne zodpovedná.
Ak sa nieco stane, vina je na tebe. Rodicia sa hned vyhovoria, ze ved ked si ich tam nechcela, mala si im povedat alebo ich poslat domov.
Povedz im, ze nemas cas na nich dozerat a v dozore sa striedajte, predpokladam, ze hrat sa chodia s tvojimi detmi.
Samozrejme, ze ty. Minuly rok som tu citala temu od nejakej baby, ze je unavena z toho, ze sa jej chodi do bazena kupat polka susedstva a nejake deti z rodiny. Dufam, ze to niesi ty. Kazdopadne presne ako bolo vyssie spomenute, nepustit a hotovo.
Jasne ze ty. Ved ked nemas cas s nimi tam byt, tak ich tam predsa nepusti. Preco im nepovies, nie teraz mam inu pracu🤷♀️
@simonah73 neviem ale zvyčajne niečo takéto toho ktorý tvrdí a ved sa nič nestane a neboj, a ved to nebude tvoja chyba.... Odradí.... Keď mu poviem ze chcem písomne potvrdenie ze v prípade akéhokoľvek problému preberá on zodpovednosť.
Aj na ihriskách máš aspoň u nás ze zodpovednosť za dieťa preberá rodič, rovnako aj na kúpalisku
Počkaj , počkaj. A to si k tebe len tak akože docupkajú susedove deti a bez mú a bú sa šľahnú do bazénu ?? Bez toho aby sa rodičia detí s vami dohodli alebo čokoľvek ? To nemáte oplotený pozemok či čo ?? Či plot prelezú? Však poviem rázne ich rodičom aj deťom že smú chodiť len ak sa dopredu teba a muža opýtajú a len za dohľadu ich rodičov inak kúpanie vo vašom bazéne nedovolíš.
Eh? Akoze utopi sa ti v bazene cudzie decko a ty si povies, ze to nic, sak ziadna zodpovednost? Ako mne by teda bolo jedno, koho zodpovednost to z praveho hladiska je, ale ja by som teda v prvom rade nechcela, aby mi v bazene plavali len tak bez oznamenia cudzie deti v akomkolvek stave…
ty si zodpovedna.
no ono je to tak, že kúpanie bez kamarátov nie je to Ok...
nechaj samé dieťa v bazéne - po chvíli sa nudí a radšej pôjde z bazéna von...
k otázke - ty si zodpovedná - ak je bazén na tvojom pozemku...
@vanilkovazmrzka určite by si nepovedala, že sa nič nestalo, preboha. Ide o to kto by bol trestne stíhaný v prípade úrazu/smrti a to je dosť podstatné!
@lilope mne to tak z toho “nemam cas dozerat na cudzie deti” zrovna moc neznie 🙂
@vanilkovazmrzka a čo je na tom nepochopiteľné? Jednoducho nemá čas na nich dozerať. Zrejme tam nechodia na pozvanie, keď jej to vadí, tak teraz sa im má prispôsobovať a sedieť pri nich? Keď sa niečo stane jej deťom, je to jej zodpovednosť, ale brať ju aj za cudzie? Ono aj keby sedela meter od nich, môže sa stať úraz, nešťastie, nejde len o utopenie. Chyba je, že tam chodia bez jej povolenia.
@lilope preco im dovoli tam chodit?
No jednou nohou v base, ja by som ich tam bez dozoru nepustila.
To akoze niekto pusti bez dozoru 4-rocne dieta sa kupat do bazena? Len mne to pride troska cez?
To co ma byt, ze susedove deti sa k vam chodia kupat bez rodicov? Ja by som im povedala, ze nech kludne pridu ale nech si dozeraju na svoje deti. Alebo nech nechodia. Ja si neviem predstavit, ze poslem k susedom moje deti nech sa kupu a suseda na nich dava pozor. Sak to je uplne mimo 🤦🏼♀️
To akože vážne len tak prídu deti od susedov k vám,a idú do bazéna? Bez toho, aby ste vopred dohodli alebo si mala o tom vedomosť? A hlavne také malé? To by ani náhodou som nedovolila, jednoducho nie a hotovo. Prídu bez dohody, či ohlásenia, otočím ich, že buď nech si dovedú niekoho z rodičov, či rodiny, kto ich bude strážiť alebo dovi dopo, tam sú dvere. A samozrejme by som to riešila s rodičmi.
K nam takto svagrina posielala svoje deti. Povedala som jej kludne, ale nech pride ona, alebo posle manzela, aby na en dozerali. Odvtedy neprisli.
@vanilkovazmrzka no však preto sa pýta na zodpovednosť, aby už nepustila a sú na to objektívne dôvody. Za to sa susedia nemôžu uraziť keď bude takto argumentovať ako keby len zakázala, pretože jej to vadí.
nedobolila by som im kupat sa unas keby nemali mat dozor.. aj na svoje deti dozeram a to su uz teda dost stare... si neviem predstavit ze by sa umna v bazene utopilo niecie dieta.. alebo moje.. ved si to otoc.. keby idu tvoje deti ku susede a tam sa utopia lebo ich nikto nestrazi.. tak radsej nech sa hnevaju ze sa tam deti kupat nebudu.. a PS .. aj na vlastne deti treba davat pozor...
Neviem kto zodpovedá ale ak sa niečo stane tak ver tomu, že si to ods*rieš ty.
No 4r dieta ak pride bez rodica tak si urcite zidpovedna ty alebo teda tvoj muz - teda zodpovedna dospela osoba. Ked chodili deti na navstevu v takom veku tak bud prisla matka alebo som ja sedela s nimi. Vsak 4r dieta este nevie plavat a ak nema doma bazen a nema este ani zvyk spravat sa na bazene by som sa neodvazila ich nechat bez dozoru. Tohto roku nic ine nepocuvam len skoro kazdy den, ze sa utopil niekto - 76 za jul 😥
No to si mate vydiskutovat vy susedia nie?
Moji chodili ku kamosovi do velkeho...bud som sla s nimi alebo som vedela, ze robi dozor jeho babka. Ked prisiel k nam, tak ja som davala pozor. Nad 6r ked mal najmensi, tak som bola vonku, nieco si robila, uz nesedela pri nich, ale tak, aby som ich videla a pocula.
4r bez dozoru ani nahodou, to by som nepustila alebo riesila so susedou, ze jej dieta ja si neberiem na svedomie.

Ty?