Zodpovednosť za cudzie dieťa v našom bazéne
Dievčatá, podľa zákonov ako to vlastne je? Ak sa susedove deti chodia k nám kúpať bez rodičov (4-10r), kto zodpovedá za prípadné utopenie? Ja nemám čas dozerať na cudzie deti. A ďalej, ak by došlo k akémukoľvek inému úrazu? Pád z preliezky a podobne?
Ja neviem som jediná ktorej celkovo príde divne že by sa u mňa v bazéne mala kúpať detská posádka z celej dediny ? A ešte že ich rodičia len tak pošlú 🤦♀️ no tak nech ich zoberú na kúpalisko. Tvoj bazén, tvoj dom, tvoj pozemok, tvoj majetok, tvoje pravidlá. Jednoducho povedz nie a hotovo. Asi žijem v inom svete, ale mne sa ešte nikdy nestalo že by cudzie deti chceli prísť do našej vírivky a rodicia by ich poslali bez dozoru 🤦♀️ otočila by som ich rovno pri bráne.
@rhodesian na dedine to je vačšinou tak, že prídu deti ku kamarátom a spolu sa kúpu... autorka vravela, že 10 ročný príde predpokladám za kamarátmi a malú 4 ročnú musí strážiť.... aj k nám prídu kamoši chalanov, raz za čas a kúpu sa v bazéne....
@maminkasisa bývam tiež na dedine, starší ma 8, kamošov plno a ešte kúsok k tomu, ale nikdy žiadneho z nich nenapadlo ze sa k nám chcú prísť kúpať 🤷♀️ mne osobne by cudzia osoba v bazéne vadila a ani syna by som nepustila k cudziemu sa kúpať. Tie deti už nevedia čo od dobroty cez prázdniny, nemala by som gule na to strážiť cudzie ani pustiť vlastné a ako rodičovi by mi to bolo veľmi hlúpe poslať svoje, s ešte menším bez dozoru k cudzej osobe sa kúpať. A bez predchádzajúcej dohody 🤦♀️🤷♀️
Ked sa u nas kupu deti kamaratov,sedim dva metre od bazenu a robim plavcika..Ked ma to nebavi,narovinu to poviem kamaratom,nech strazia oni..Je to o dohode..Jednoducho musis vediet povedat nie,ak sa pridu kupat bez dozoru
čo ak byva v novostavbe kde oplotenie ešte neni dokončené,, pridu sa susedove deti hrať napr na smyklavku,, bez opýtania,, môj prípad, moje deti som dávala spať, takze som o nich ani nevedela že sú u nás,,ked som vyšla na dvor bolo u nás 5 deti z ulice, 4r,5r- hoc čo sa môže stať. Tiež som sa zamýšľala kto je zodpovedný.
Tak jednoducho povedz rodičom nech jeden z nich ich príde strážiť lebo ty nemáš čas na nich dávať pozor
Neviem ci ja som divna,alebo co no pride mi divne v dnesnej dobe nechat 4rocne deti nech si svojvolne chodia po susedstve. Celkovo co je to za rodicov? Ked ideme s dietatom sa kupat treba ho natriet,dohliadnut na to aby sa neutopilo,dbat na to aby malo pokryvku hlavy,ist s nim na wc,podat jedlo,vodu,zbalit mokre plavky do tasky,v neposlednom rade nasadit mu koleso/rukavniky atd. Zodpovednost tych rodicov 0 bodov!!! Kludne ich otoc nabuduce,ze ty nie si ani kupalisko ani pobrezna hliadka
Normálne by som deťom povedala, že do bazéna sa nejde pokiaľ sa na nich nikto nepozerá. Ja ako rodič by som si neželala, aby moje deti (hlavne tie menšie) sa kúpali u cudzích ľudí a už vôbec nie bez dozoru.
A vase deti maju kolko rokov? Tie su bez dozoru?
Zodpovedas ty
Prepac, ale toto je dost blba otazka. Samozrejme ze ty, ved tie deti hadam nepreskocili plot a neprisli tam “na tajnasa”. Ked ich tam nechces, tak ich nevolaj 🤷♀️
Ty. Sedim vzdy pri bazene aj ked su tam moje deti aj ked super plávajú od 4 rokov. Ked som robila oslavy pri bazene, tak som pekne zavolala aj maminy a tie nech si svoje strážia. Ak bez rodicov len tak prisli, tak max. dve deti k nam na navstevu do bazena. Ale vzdy som v bazene pri nich a ked su na dvore alebo v izbe, tak ich tiez jednym okom sledujem. Nebojim sa, ze sa pozabíjajú ale aj ked sa zrania, tak chcem vidiet, ze ako sa to stalo a ako to mam vyhodnotít. Ale ja som úzkostlivý rodic. Deti teraz 9 rokov. Navstevy deti mame od takych 5 rokov.
Pozri si posledný prípad čo sa stal v Čechách.
https://www.denik.cz/zdravi/adamek-tonuti-lecba...
Nechcela by som byť ani v koži mamy malého, ani jej kamošky čo 3 deti vzala na kúpalisko.
Stačí sekunda.
A tiež prípad, keď sa utopil cca 10 ročný doma v bazéne. Stačilo 15 min medzi tým ako otec odišiel do práce a prišla mama domov. 15min.
Samozrejme ze ty. Ak nemáš čas dozerať tak povedz susedom aby ich k vám neposielali.
Zofpovedas za ne ty je to tvoj bazen ak tvoj pozemok. Presne pre toto som povedala dcerinym kamosk ze ak sa chcu u nas kupat (mame velky bazen aj pomerne hlboky) tak iba za podmienky ze tam s nimi bude jeden z ich rodiciv lebo ja si toto na zodpovednost neberiem....
Ak by sa tvoje dieta utopilo v bezene u susedov ked sa tam ide hrat kto by bol za to podla teba zodpovedny???
Tie mamy spolu od nehody nekomunikujú. Nechápem mamu chalana, že ho pustila, ale ani tú druhú, ktorá súhlasila, že vezme k vode 3 deti, z toho 2 cudzie. A najhoršie čo môže byť, že za pár minút sa zo zdravého chlapca stane ležiak v bolestiach.
Ja zas nerozumiem aká matka pustí susedom do bazéna 4 ročne dieťa a čaká, že sa jej o neho budú ešte starať?! To kde sme. Keby mi suseda jednoznačne do očí povedala, áno budem ti dieťa v bazéne strážiť, nemám s tým problém, ok. Ale inak určite nie. Bez hanby by som povedala, že v bazéne deti vymýšľajú a treba ich non stop strážiť a ty jednoducho nie si ochotná toto robiť a zobrať na seba zodpovednosť. Nech sa hnevá kto chce.
v pripade ze vies ze su tam tak ty...u nas sa stalo na dedine ze susedove deti preliezli k druhej susedke cez plot lebo mala super hojdacku a chceli sa hojdat..nik nevedel ze su tam..zrazu len buchot a krik decko spadlo z hojdacky a robilo si hlavu..matka dietata isla hned nadavat majitelom hojdacky..samozrejme nepochodila
Jasne, ze ty aj preto su “problematicke” komunitne zdielane ihriska u nas, lebo ludia radi “prenechaju” zodpovednost inym. Myslim, ze by ti velmi nepomohol ani podpisany papier - na svedomie by ti nemal urcite a po pravnej stranke, je to tvoj bazen na tvojom pozemku zodpovednost by bola v danej chvíli ako na dospelej osobe na tebe - vies byt radsej menej oblubena suseda s podmienkou, ze kupanie u vas len, ak pride na chvilu aj mamina deti alebo vobec. Presne pre toto riziko. Zober si len posledny priklad pani z CR, ktora vzala na kupalisko cudzie deti chlapca a dievca a svoju dceru, chlapca ozivovali. Neviem aky je zaver, no lezal zaintubovany v nemocnici - nechcela by som byt ani v kozi mami - rodica a ani tej akoze dobrej tety, ktora neodhadne svoje schopnosti a vezme 3 deti na kupalisko. Pories si to skor ako sa nieco stane, uvazujes nad tym spravne. Mnoho ludi to riesi az ked je neskoro.
@sense z právneho hladiska ti toto neprejde 🙈
No ja by som teda nerobila v kuse animátora a opatrovateľku cudzím deťom. Ty si ako doma na RD, alebo máš dovolenku, alebo z akého dôvodu majú susedia pocit, ze práve u vás je plavecký tabor zdarma?
Normálne by som povedala deťom a aj rodičom kedy môžu prísť a ked nemam čas tiež by som povedala že teraz nie. Ty si pani svojho domu. Alebo nech hodinu dozrie druhý rodič hodinu ty. Inak ak je to často mne by vadilo keby každý deň boli u nás susedove deti a ich rodičia napr sedia u seba doma a piju kávu 🙂 lebo su ludia co radi takto svoje deti daju k susedom a pár hodín sa nestarajú....
Voci tebe by bolo zacate trestne stihanie, bola by si aj obvinena😪som si ista na sto percent. Takze treba povedat, ze teraz prisli nevhod a hotovo
@janage to je strasne a teraz co? Kto je za to zodpovedny? Co bude s tou pani co ich vzala sa kupat? Tie dve dospievajuce dievcata uz asi boli samostatne, ozaj mala davat pozor na chlapca. Nechapem.
Tak ja som tá mama co stráži kamarátkam deti..ale keď sú u nás tak ich mam stále na očiach.. a pri bazéne robím plavčíka..to by som ich tam samé ani nenechala a dokonca ani naše 7, 10, 13 aj keď sú plavci ale vždy som tam s nimi..a deťom otváram bazén až keď ja mam čas byť pri nich...
A Vy máte v akom veku deti? Tie tiež nechávate samé v bazéne bez dozoru?

Predpokladám že nemáte doma otvorenú bránu a deti neprídu len tak kedy si zmyslia ako keby šli niekde na ihrisko. Tak keby najbližšie prišli normálne by som im povedala slušne že je ti to ľúto ale máš nejakú prácu a nemôžeš na ne dávať pozor a v žiadnom prípade nechceš aby sa u teba niekto kúpal bez dozoru. Je to taktné slušne a deti pravdepodobne zaradia spiatočku a povedia doma rodičom a ti by to tiež mali pochopiť. A keď to takto zopakujes viackrát že máš robotu asi im aj dôjde že aha asi ju to aj otravuje😊aspoň ja by som postupovala tak