icon

Zotrvať s manželom, ktorý klame a dlhuje?

26. nov 2024

Ahojte, ani neviem preco to sem pisem ale asi potrebujem nejake rady zien ktore si presli niecim podobnym alebo nejaky nestranny nazor. Budem sa snazit pisat strucne aj ked to bude aj tak dost dlhy pribeh. Takze toto vsetko co napisem som si prezila vo svojich 24 rokoch, niekedy sama nechapem co vsetko som uz zvladla vydrzat. S muzom sme manzelia 1 a pol roka pozname sa od detstva a chodime spolu 5rokov. Mame 3rocnu dceru a byvame spolu na byte jeho rodicov tiez 3roky. Cely nas vztah sa zacal kazit ako inak prichodom dietata. Uz v 7 mesiaci mi hrozil predcasny porod takze som bola mesiac v nemocnici nakoniec mi babätko zachranili. Lenze manzelovi zacalo vadit ze sa staram viac o babo ako onho a uz nie je stredobodom pozornosti. Ale zatial nic vazne. V 15m dcere diagnostikovali cukrovku 1typu (nevyliecitelna bude ju mat dokonca zivota) takze som s nou bola skoro pol roka po nemocniciach a lieceniach kym nas nastavili na liecbu takze zase som sa este viac musela venovat jej ako jemu. Na jar ju dcere diagnostikovali a v lete sme mali svadbu uz vtedy som mala nejake predtuchy lebo sa mi manzel hrozne stranil, od doby co sme spolu byvali (2r) pribral 30kg a uz sa tak o seba nestaral. Zacali sme sa odcudzovat, ked ja som bola v jednej miestnosti od isiel do druhej, stale si strazil tel. A ked som mala pochyby ci naozaj tu svadbu tak kazdy mi len hovoril ze to je len stres ze neboj sa dobre bude. Na svadbe skoro pri mne ani nebol. Venoval sa ostatnym len mne nie. 3tyzdne po svadbe uz to bol extrem stale sa zatvaral s telefonom zamykal sa v kupelni. Zacala som doma citit travu (marihuanu) vzdy odpovedal ze to asi sused pod oknom si zafajcil. Tak raz ked zaspal som mu kukla do telefonu a nasla spravy s inymi zenami, s jeho byvalou ucitelkou zo zakladnej skoly sa aj stretaval, spravy typu si sexy tesim sa na teba a ona odpovedala typu to by sme nemali mam muza a deti atd. Nebola jedina bolo viac ktorym pisal ale u tejto bol aj doma. Zistila som ze huli travu a utraca za nu nase spolocne peniaze. Po veceroch ked ja som bola doma sama s dcerou povedal ze ide do obchodu alebo na pumpu a medzitym si zahulil. Jasne ze som to na nom videla este som mu stale kupovala kvapky do oci lebo mi vravel ze mu v robote nieco spadlo do oka. A este som zabudla napisat ze zobral z obalky hned po svadbe bez mojho vedomia vsetky nase peniaze co nam dali na svadbe ako dar a prej*bal ich. Plus stratil svoju obrucku mesiac po svadbe ale skor si myslim ze ju dal do zalozne. Takze pisal inym hulil klamal mi a este som zistila ze ma plno dlhov, neplatil si odvody, napoziciaval si z pozickomatu, mesiac pred svadbou predal auto na ktore sme mali uver a doniesol domov uplny srot ktory bol tak doj*bany ze som na tom aute skoro havarovala. Bez mojho vedomia sa proste raz na novom aute kt sme splacali (a aj stale splacame a uz ho ani nemame) zobral do roboty a prisiel na inom. Peniaze z predaja skoncili neviem kde. No takze to vsetko som zistila. Tak som sa odstahovala k mame na asi 2mesiace a chodil zamnou stale reval ze nas chce spat vypisoval a volal mojej mame do prace vyhrazal sa ze sa zabije ak sa nevratime predstieral dokonca pred mojmi rodicmi ze ma infarkt ale ked sme chceli volat sanitku alebo ho zaviest do nemocnice tak nechcel ist. Nasi mali na to taky nazor ze mesiac po svadbe sa predsa nemozeme rozist ze musim s nim ostat co by ludia nato povedali a co nasa dcera ci chcem aby vyrastala v rozvratenej rodine atd. A svokrovci to iste ze som zbabela ze hned pri prvych problemoch utekam k mame, ze to je len trava ze tu huli kazdy, ze dlhy si splati a ze inym vypisoval preto ze som mu doma nedala to co potreboval tak to hladal inde (ano to mi povedala svokra) takze ma vsetci tlacili do toho byt s nim nasi nechceli aby som tam ostala a vypakovali ma naspat knemu este ho lutovali ako schudol ze mu nema kto varit (varila mu cele 2mesiace moja mama chodil k nam jest) ze sa mam pekne vratit a starat o neho ze sme manzelia ja som samozrejme nechcela uplne sa mi zhnusil a ked sme sa vratili naspat do bytu stale sme sa iba hadali a ja som zacala mat tetanicke zachvaty (uzkostne zachvaty) zvracala som triaslo somnou nedalo sa mi spat mala som zimnicu nedalo sa mi chodit a nikto mi vtedy nepomohol jemu bolo jedno odisiel si do roboty a mna nechal doma s malou v takom stave. No nejak sme sa udobrili lebo vsak nic ine mi neostavalo. Ani nie rok nato som mu zase nasla spravy kde sa dohodovali na trave s chalanmi a ako pisal inym babam, chcel ist s nimi aj von lenze obe ho odmietli. Jednej dokonca pisal ze po nu pride domov. No skoda slov…uz som mala napisane rozvodove papiere ked som to zistila a chcela som odist lenze nemala som ani € lebo stale boli dlhy ktore nestihal platit. A zase ma presvedcil ze uz nebude nikomu pisat ze sa zmeni a ja pre udrzanie rodiny som ostala. Lenze dlhov mal naozaj vela uz su to 2 roky a on ich stale nesplatil uz mame na krku aj exekutorov on mal 2 ucty a 2karty na 1 ucte ma exekutora a obe karty mu zablokovali a on pouziva stale moju kartu. Niekedy ku konci mesiaca uz nemame ani na potraviny stale mi poziciava moja mama alebo jeho rodicia, uz si napoziciaval neskutocne vela. Moju mamu to dokonca zrujnovalo musela dat vypovedat a ide pracovat do Nemecka lebo ony samy maju hypoteku s otcom a este musi aj mna zivit 24 rocnu vydatu babu ktora s nou uz ani nebyva. Muz zarobi 1800€ ale cela vyplata ide na jeho dlhy. Ja mam rodicak 550€ a do prace ist nemozem pretoze nemam kam dat dceru ma cukrovku a koli tomu nemoze ist na cely den do skolky zobrali ju iba na 3h s tym ze ju musim stale kontrolovat aky ma cukor a ak je problem s cukrom musim po nu prist do skolky. Do 6r mam na nu narok na rodicovsky takze ja aj keby som chcela nemam kam ist pracovat. Do tychto vsetkych problemoch som na jar otehotnela (neplanovali sme) chcela som ist na potrat lebo vsak sme ani na plienky nemali, on mi sluboval ze dlhy vyplati a postara sa o nas tak sme si nechali babo lenze som zacala mat komplikacie bola som 2 mesiace cele leto v nemocnici a aj tak som nakoniec porodila mrtve babetko. Takze dalsia rana na psychiku. Ale asi aj dobre ze sa tak stalo lebo neviem z coho by som sa on postarala. No a ide o to ze som mu vravela nech ide robit do zahranicia (je elektrikar) ze tam zarobi viac atd lenze teraz ma pohodlnu robotu (robi na udrzbe) a jemu sa nechce inde ist robit a o zahranici nechce ani pocut, ked vytiahnem tuto temu vzdy povie nech si idem ja do roboty lenze ja aj kebyze chcem nemozem. Dalsia vec je ze mi stale klame napr nesiel nam niekolko dni internet doma pytam sa ho ci zaplatil faktury on ze ano zaplatil. Tak volam na technicku linku a pani mi povedala ze uz nemame 2mesiace zaplatenu fakturu tak nas odpojili a ked sa opytam nato muza iba povie ze nevedel ze on si myslel ze zapatil. Alebo nieco si kupi spytam sa kolko to stalo on odpovie 40€ a ja najdem v kosi cenovku s 65€ proste nedokazem mu v nicom verit ani sa nan spolahnut a mna uz nebavi takto zit. Stale som nervozna lebo nemam z coho dcere ani skolku zaplatit on to ma vsetko v pi.. lebo vidi ze aj tak som stale s nim aj ked je uplne nemozny. Lenze ja nemam kam ist ked nasi stale chcu az s nim ostanem ze to sa nepatri odist od muza koli tomu ze nema peniaze ale to nie je len to ved on ustavicne klame uz ma to tak nebavi vzdy ked mu poviem ze zase prisla posta upomienka so soacialky alebo exekutor hodi to na kopu k ostatnej poste a ma to pi.. stale tvrdi ze neboj sa zarobim dobre bude ved si to vyplatim a stale hovno ved uz ma 2 roky tie dlhy. Snazim sa mu pomoct mame spolocny ucet vsetky vydaje mu zapisujem aby videl kde kolko minul ale on ma proste aj od kamaratov, rodiny napoziciavane a mne nikdy neprizna kolko to v skutocnosti je. Takze ja neviem zmeni sa? Zacne sa viac znazit vyplati to casom? Ci som len naivna a jebnuta ze s nim ostavam. S telefonom sa zymka stale len uz nemam silu sa tam pozerat s kym co pise….proste aj do buducna chcem si nasetrit mat raz svoj byt dom, ale jemu v zivote nedaju ani hypoteku lebo je stale na zozname dlznikov kam sa pozriem, ci v banke ci na socialke ci v zdravotke…ja neviem poradte co robit…

Strana
z4
vlastnynazor
27. nov 2024

Odid/rozvod. Inak ja nepochopím tvojich rodičov, že kvôli "čo by povedali ľudia" ťa podporia akurat, aby si si zničila život, zničila ho aj ich vnučke a celkovo, aby si sa takto trápila.

netoppierka
28. nov 2024

@vlastnynazor tiež to nepochopím. A mama ( jej) ide ešte do zahraničia, kvôli neschopakovi pracovať. Ako byť jeho rodičom som na jej strane. A šup postáv sa na vlastné nohy. Si dospelí človek a zodpovedný.

hrubos
2. dec 2024

Odísť....niečo podobné som mala 19 rokov,dlhý za chrbtom a tlak na psychiku,vyhrážanie sa samovraždou atď...za mesiac som šla 20kg dolu a psychika na nule/si nula,nič nezo mňa nedokážeš,bezo mňa si nič,,,to človeku nepridá...a tak som /hoci som prišla vďaka jeho manipulovať manipulovaniu o syna,mám pri sebe dcéru,ktorá mala 5...rada kamošky,keď som sa pýtala,či je ťažké sa rozviesť-odpoveď...nie,najťažšie je urobiť ten prvý krok...a po tom,ako peniazmi postavil proti mne syna,som si zbalila osobné veci a odišla...a podala o rozvod...dnes som štvrtým rokom od neho a nevrátila by som sa ku nemu,aj keď by som mala byť sama...dýcham,žijem,fungujem...pomohli mi cudzí a som šťastná

enmery
2. dec 2024

@hrubos Si neskutočne silná, že si to dokázala. Prajem Ti úplne všetko šťastie sveta. Nie všetci sú ako Tvoj ex.

Strana
z4