Zúfalstvo a starostlivosť o babku: Ako to zvládnuť?
Ahojte ludia proste ja sem pisem zo zufalstva proste len ma postazovanie. Som mlada zena mam 29 rokov vystudovala som vysoku skolu ale opatera babky zostala na mne to nechcem dalej rozoberat ze preco. Stala sa mi z tohto opatrovania uzkost nonstop babku striehnem, nonstop jej meram cukor, meriam tlak. Babka mi raz odpadla ked jej cukrovka este nebola zistena myslela som si ze zomrela dostala som sok ja som ju nasla. Stala sa mi z tohto opatrovania uzkost babka natom nieje velmi dobre cele dni prespi teraz aj hnackuje aj vracia ale jedlo svoje vzdy zje aj pije netreba ju nutit. Nedokazem nic ine robit len ju kontrolovat mne samej sa objavili zdravotne tazkosti nici ma aj to. Priatela mam v zahranici 3 tyzdne tam je pride az na Vianoce domov isiel tam zarabat chcem aby tam bol aby si zlepsil situaciu len aj to ma trapi trapia ma moje zdravotne tazkosti trapi ma velmi babka...babka ma 85 rokov...chyba mi spolocnost a odreagovanie medzi kamaratmi ktorych mam ale ani to nedokazem pretoze sa citim zdravotne zle. Asi ma obklucil nejaky cierny mrak aj toho sa bojim co ak mam vaznu chorobu o babku nonstop ju kontrolujem aj ked viem ze samozrejme kazdy raz zomrie asi nezvladam tuto pracu ja som.to potrebovala zo seba dostat kamaratke sa stazovat nechcem ja proste to dusim v sebe nerada otravujem ludi z takymito. Len mi to dobre padlo rozpisat sa som nestastna. Pekny den aspom vam dakujem kto si to precital dokonca dakujem. ❤️
@ninka297 ano mozno je to tak stale jej meram cukrovku uz som s tym strasne otravna ale ako dobre ze som.jej ho minule.odmerala skoro dostala hyperglykemiu a proste vzdy na nieco pridem takze potom som len nervozna a ide ten kruh dookola
@uglybetty1234 o babku by sa jej dcera absolutne nedokazala postarat ta je lahostajna a otec tam tiez nenecha pracu ved by bol blazon a babka odmieta domov neni ona rozumovo mimo povedala ze ziadny domov dochodcov nebude ze ona miluje byt doma
Aach dievcata aj priatel ma trapi ma proste aj depky ze nechce byt v tom zahranici daleko odomna ale tak chce zarabat proste kazdy ma uz len depta toto je uz neunosne
priatel nech sa vykasle na zahranicie a najde si robotu tu.. ked budete spolu, aspon sa budes zaoberat aj inymi vecami, ako babkinou cukrovkou.. snad ho ty nenutis tam ostat, ked nechce.. vsak ty si to sama komplikujes
@ninka297 ano byvam snou ..snou sa uz neda nic robit fakt ze nic uz ani von na prechadzku nevie ist ma vertigo nonstop od krcnej chrbtice tak ju treba drzat stale len spi aj ked nieje leziaca ale neda sa snou bohuzial uz nic
@ninka297 presne tak doslova snou prezivam vsetko neda sa mi to proste neviem byt v klude ked vidim ze ona neni velmi ok ale tieto odpovede ma nakopli dobre mi padli proste ja nemozem sa znicit zato ze ona je uz taka slaba mam 29 vnutorne sa citim na 85 ako ona a dakujem za odpovede ❤️
Je potrebne aby ta na chvilu vystriedali aspon na par hodin.
@domkakvet akurat sa chystame k diabetologicke no toto bude katastrofa...
Niecitala som vsetky komentare, ale niekde som videla, ze mas otca a tetu, nech pomozu aj oni, aj ked na par hodin.
@domkakvet otec ten pomoze aj ked nema vela trpezlivosti ale jej dcera nie ...a to je najhorsie ze nechce nic jest a ked neje cukor jej pada stale ho ma nizky ja uz sa fakt nevladzem znervoznovat
Porozpravaj sa aj s jej dcerou, ze by potrebovala aj jej lasku.
@domkakvet no to je trocha zlozite
No to som si aj myslela, ze bude, ale minimalne skus a nie kvoly sebe, ale kvoly nim.

Tiez si myslim, ze by si mala oznamit rodine ze koncis s opatrovnictvom o cca 3 mesiace, nech sa zariadia. A navstiv psychologa, velmi si to pripustas.