Zvažovali by ste dieťa s hocikým, aby ste sa vyhli osamelosti?
Ak by ste boli aj po 40ke stale same a na obzore by nebol nikto pouzitelny (rozumej inteligentny a ochotny so mnou zalozit rodinu), nechali by ste si urobit dieta od hociakeho nepouzitelneho nahodneho chlapa zo zoznamky, len aby ste nezostali same?
Ja asi nie,ale viem to pochopiť
@anonym_autor aj tak zostaneš sama, dieťa s tebou nebude do smrti, v 18tich vyletí z hniezda, Boh vie aké budete mať vzťahy. Plus starať sa sama o dieťa je zaberák aj pre ženy čo majú skvelú prácu a nápomocnú rodinu. Nie, nešla by som do toho. Zariadila by som si život bez dieťaťa tak aby som bola spokojná.
Ja áno
Ja áno,
Nie, len preto, že viem, čo je to mať dieťa a starať sa oň. Druhá vec je, nevieš čo ti geneticky posunie, čo keď to nebude jedno ale 2-3-4 naraz? Šanca je malá ale je tam 🙈
a vieš čo, asi aj áno, ale čo znamená nepoužiteľný? mamičkin maznáčik? lenivý, vševedko, mizogýn, neviem čo všetko? jedine s narcisom nie alebo schizofrenikom, ostatné by som ako prekážku nevidela...
Nie. Ale tu na MK som čítala taky pohľad od 43r ženy, že si dieťa robí preto, aby sa o ňu mal kto starať v starobe 🤗 takže verím, že je takých ľudí viac.
@denkabemommy to by bol záhul - ale keď sa veľmi chce, tak sa veľmi dá ... 😉
@denkabemommy to by bol záhul - ale keď sa veľmi chce, tak sa veľmi dá ... 😉
@biba_18 bol by, ale ja by som do toho nešla, radšej by som dožila sama. Riadne vedia ísť na nervy aj 2 deti, keď sme na nich dvaja 😂.
@anonym_autor
Ja som mala taky plan, ale nastastie nasla som ho ....normalneho....toho muza mysim. 🤣Chapem ta a nie preto aby sa mal kto starat o mna😀 ale samozrejme trrba to mat premysene aby si to utiahla
Áno, ale nie preto aby som neostala sama ale preto, že chcem mať dieťa.
Prv by som si zistila možnosti IVF v zahraničí.
@anonym_autor aj tak zostaneš sama, dieťa s tebou nebude do smrti, v 18tich vyletí z hniezda, Boh vie aké budete mať vzťahy. Plus starať sa sama o dieťa je zaberák aj pre ženy čo majú skvelú prácu a nápomocnú rodinu. Nie, nešla by som do toho. Zariadila by som si život bez dieťaťa tak aby som bola spokojná.
@anonym_86d321 Nezostane sama, s takýmto nastavením v hlave to dieťa zničí. Vychová z neho nepoužiteľnú trosku, ktorá s ňou bude navždy, pretože nikdy nedokáže nadviazať normálny vzťah. To dieťa jej bude nahrádzať partnera, aj celú rodinu, kamarátov, proste všetko... Ono vlastný život mať nebude.
@anonym_autor viem si predstavit ze by som si dala urobit dieta ale nie od hocikoho
Ja urcite nie.
@anonym_86d321 Nezostane sama, s takýmto nastavením v hlave to dieťa zničí. Vychová z neho nepoužiteľnú trosku, ktorá s ňou bude navždy, pretože nikdy nedokáže nadviazať normálny vzťah. To dieťa jej bude nahrádzať partnera, aj celú rodinu, kamarátov, proste všetko... Ono vlastný život mať nebude.
@anonym_ea25b4 vidím tie rozhovory "mamí? a chcela si deti?" "jasné, aby si sa o mňa staral keď budem stará." Akože chápem praktickú stránku ale toto fakt nepovažujem za dôvod mať dieťa. Nech si adoptuje dospeláka s opatrovateľským kurzom.
určite to nerob, chúďa dieťa, ak už veľmi chceš tak si nejaké adoptuj alebo zober do pestúnskej starostlivosti
Nie...taká sebecka by som nebola
Skôr by som zlavila z nárokov, pretoze ak žena nemá v 40 tke partnera niekde bude problém a zväčša v zene, ak teda nieje ten typ čo nechce muža, že načo 🙈
@anonym_autor sama neviem či áno či nie. Ale úplne chápem a neodsudzujem ak to nejaká urobí.
@anonym_autor mam 44, som sama a nemam dieťa a urcite by som si len tak hocikomu dieťa urobiť nedala.
@anonym_ea25b4 vidím tie rozhovory "mamí? a chcela si deti?" "jasné, aby si sa o mňa staral keď budem stará." Akože chápem praktickú stránku ale toto fakt nepovažujem za dôvod mať dieťa. Nech si adoptuje dospeláka s opatrovateľským kurzom.
@anonym_86d321 boli tu také... Aj tu v tejto diskusii je taka jedna, ktorá si dieťa robila za to, aby jej mal kto podať pohár vody v dss - jej slová.
Choré.
Poznám babu ktorá šla na brigádu do zahraničia s tým aby otehotnela. Dieťa vychovávajú dvaja ona a jej brat. Ale nemala ani len 30 iba vela negatívnych skúseností vo vzťahoch.
Ja by som to nerobila, dupľom nie po40ke a s hocikým. To je na mňa príliš veľa premenných. Čo ak budeš mať choré dieťatko?
Ešte jedna vec ma napadla, spolužiačka so strednej otehotnela po prežúrovanej noci, sama si nebola istá otcom. Mala byt, zázemie neriešia otcovstvo, lenže jej synček kým bol väčší tým mal viac otázok na svojho otca. Ona mu narozprávala bájky o otcovi, až motyka opačne vystrelila keď raz káčal v meste oproti nim modrooký blondák 1:1 ako jej syn. To sa už zaprieť nedalo.
nie a vo vyššom veku by som sa bála, že ak sa mi nenarodí zdravé dieťa, zostanem s ním na všetko sama až do smrti. A ešte sa budem báť, čo s ním bude, keď ja zomriem, pretože nikoho nemám.
Jedine co by bolo nutne vyriesit je moralne hladisko voci tomu chlapovi (bude o tom vediet / nebude o tom vediet)? Skasnes ho po narodeni s alimentami alebo ho chces len ako darcu?
Ja by som to riešila cez ivf, niektoré krajiny, napríklad Maďarsko ti spravia umelé oplodnenie aj keď si sama s darcovskými spermiami. V tvojom veku s takou náhodnou známosťou by to nemuselo vyjsť na prvýkrát, resp možno vôbec a už by som uvažovala aj darovaných vajíčkach. Keby si bola o 10 rokov mladšia, je to iné
@anonym_autor Prepač ale to je vrchol sebectva.
Dieťa má vyriešit problem, že som sama? Taký nátlak na dieťa. čo ak bude mat povahu, s ktorou si nebudem rozumieť, a aj tak sa budem citiť osamelo?
čo ak bude mať komplikované zdravotné problemy?
Dieťa treba chcieť s radosťou a ochotou byt obetavý, a nie že hm, vyrieši môj problem so samotou.
@anonym_autor s uplne cudzim chlapom, len tak - aké riziko, a manipulovanie novým životom.
dieťa bude zufalo v dospelosti hladat svojho otca, rodinu, trápiť sa, že prečo ho nechceli...
bože dobry.
Určite nie , musela by som byt riadne zufala a sebecka
Ostala by som radšej sama

Preboha nie