Zvládnutie straty blízkeho: Ako nájsť silu žiť?
Ahojte toto je len taký vylev aby mi nebolo tazko na dusi. Nedavno mi zomrel niekto kto mi bol velmi blizky, videla som ho zomierat. Bez toho niekoho si uz neviem predstavit svet a kazdy den tazko prezivam. Preslo len par dni ale nezlepsuje sa to je to práveže horsie a horsie. Nemam silu vstat, kazdy mi je protivny a mam velmi velmi skarede myslienky. Cely tento rok je velmi zly a ja sa obavam ze ho ani nedotiahnem do konca. Majte krasne sviatky.
@gribka1 moja dcera
mam to podobne
mne umrel praimo pred ocami dodychal je mi zle nemam chut zit stale mam obraz pred ocami
Chce to čas, áno, znie to ako klišé, ale naozaj čas lieči
Môžeš ost aj k psychiatrovi aby ti dal nejaké ľahké antidepresíva ak to je naozaj pre teba veľmi ťažké
@balerina2025 ja si vravím to iste. Mám ešte jednu dcéru opakujem si ze tu musim byt pre nu. Ale tak velmi so sebou bojujem
@pribinak nikto ma nechce vziat moja všeobecná lekárka mi nedala ani len lieky na upokojenie. Mám si vraj kúpiť depres. Či persen. Ci cosi take. Kazda kamaratka mi pise len pokoj,klud,bud silna. Seru ma tie reči seru ma ti ludia
Toto je snáď to najhoršie, neverím, že sa to zvládnuť tak skoro, keď vôbec. Máš to ukrutne ťažké. Máš ešte niekoho?
@gribka1 mám ešte jednu dcerku a mamu. Viem ze by som mala byt s nimi ale odtahujem sa od ludi. Všetko mi vadi nevladzem dychat.
Zlatko chod na pohotovosť a tvoja všeobecná je krava
@pribinak vies ze som bola? Mama ma donutila vcera vecer. Vraj co oni s tym. Ze to prejde, mam spat. Spytala som sa ci mi pomôžu liekmi az ked sa zavesim na strop. Vraj co by ste sa vesala aj my mame dôvod na vesanie. Tolko k nasim lekárom.
@pribinak mozno by som mala este skusit vedlajsie mesto, co sa tyka pohotovosti.. mam tam aj trvaly pobyt
uplne mam to iste, som velmi sebecka. velmi ale je to kratko
Potrebuješ čas, ale či to zvládneš takto sama preč od zvyšku rodiny? Tie lieky by ti pomohli, alebo len oddialili bolesť?
@balerina2025 ja štvrtý deň..rozumiem ti
Och je mi ľúto že ti nepomohli
@gribka1 ja ani neviem ci to zvladnut chcem. Upla som sa na minulosť
@pribinak citim z teba nieco co ma motivuje ist na druhu pohotovosť... ďakujem ti
Je mi to veľmi ľúto a neviem si to ani len predstaviť. Posielam veľa síl
Dakujem. Som taká vycerpana slabá nespim, hneva ma, že to bola zrovna moja dcéra aj keď inej to neprajem
Persen je slaby, skus ist za psychiatrom alebo vymenit vseobecnu, takto sa lekarka nesprava. Mne na ukludnenie pomohol lexaurin, ale pozor je navykovy, uzivala som kratku dobu a v mensich davkach.
ja 2 den :((((
co mala dcerka?
dufam ze netrpela :(
@balerina2025 zrazilo ju auto. Bola na mieste mrtva.
@balerina2025 mala len 9 rokov
boze moj :( kolko mala rokov
sama vieš, že je to zlé, len to musí prísť od teba, že chceš. Ako to zvláda druhá dcéra?
@gribka1 ma 3 roky, zvlada to lepsie ako ja. Stále si mysli ze Andrejka sa vrati
deti v tom veku este nevnimaju tieto veci, a vlastne, aj vdaka Bohu. asi by to bolo ovela horsie neskor :(((((
Toto by nemal nikto zažiť. Poznám ľudí, keď sa im stalo to isté. Neviem ako to zvládli, ale trvalo to dlho. Pomohlo, že mali ďalšie deti, a trebalo sa o nich starať. Ale je jasné, že už nikdy nič nebude ako predtým.

Ono záleží kto to bol. Ale určite je to ešte krátka doba. Máš plné právo sa cítiť zle.