Zvládnutie straty blízkeho: Ako nájsť silu žiť?
Ahojte toto je len taký vylev aby mi nebolo tazko na dusi. Nedavno mi zomrel niekto kto mi bol velmi blizky, videla som ho zomierat. Bez toho niekoho si uz neviem predstavit svet a kazdy den tazko prezivam. Preslo len par dni ale nezlepsuje sa to je to práveže horsie a horsie. Nemam silu vstat, kazdy mi je protivny a mam velmi velmi skarede myslienky. Cely tento rok je velmi zly a ja sa obavam ze ho ani nedotiahnem do konca. Majte krasne sviatky.
Je mi veľmi ľúto tvojej straty a motanie sa v živote. Tu úzkosť, clivotu a prázdno. Zmeň všeobecného lekára pretože nie je normálne, že človeka len tak odignoruju. Posielam link https://www.plamienok.sk/pomoc-v-smuteni alebo https://www.kolobehzivota.sk/poradna/kde-hladat...
Choď na pohotovosť, hneď, určite tam nebude ten istý doktor, hádam natrafíš na niekoho normálneho. Mamina má rovnakého doktora ako ty? Vieš, že by si mamina dala predpísať na seba lexaurin a užívaj ho ty.
urcite psycholog / psychiater. tvoja vseobecna je riadna..... nemam slov.
toto nie je bezna zivotna situacia. a reci toho typu tiez neznasam lebo kto si tym neprejde a nezazije, nevie ake to je
@balerina2025 áno a najradšej mám "kľud". "Pokoj". "Počúvaj hudbu". "To zvládneš". Postrieľala by som všetkých tých čo mi to vravia, keby som mala čím.
@martul máme rovnaku lekárku ale ďakujem
uplne ta chapem, aj ja mam zlost. aj na lekarov
Neviem si ani predstaviť tú bolesť v duši ☹((. Ach prajem ti aspoň toľko síl, aby si sa dokázala postarať o seba a druhú dcérku... A veľmi ti prajem aby si natrafila aspoň na jedného ako tak empatického lekára, ktorý ti pomôže preklenúť tieto prvé dni, musí to byť strašne ťažké... Skús aspoň 4 tie voľne dostupné, podľa mňa teraz naozaj nemusíš znášať nikoho, fakt si môžeš dovoliť mať každého v paži, akože nech sa strčia so svojimi rečami, fakt sa nemusíš pred nikým na noc hrať, teraz si na prvom mieste určite ty, keď nemáš chuť komunikovať s nikým, tak nekomunikuj, také nevyžiadané rady aj tak len zraňujú
@mikadooo ďakujem ti. Mama sa mi snaží pomáhať. Ja si uvedomujem co by som mala robit ale odmietam pomoc som protivna,zla na kazdeho kto sa pokusa ku mne dostat ☹️
No a čo 🤷. Veď máš v sebe obrovský hnev, niekde to musí ísť von a hádam to nechceš ventilovať na dcérke alebo na mamke ktorá ti pomáha.... Ale človek, ktorý ti povie "musíš byť silná", no riť palovu musíš. Nech sa stará o seba. A nech ti radšej vezme dcérku na ihrisko vyvenčiť a tieto reči nech si strčí za klobúk 🤷🤷🤷. A ty si zatiaľ môžeš v pokoji ľahnúť a poplakať a NEBYŤ silná. Ach moja ❤️❤️❤️❤️❤️
och to je ťažké aj čítať, mojej kamarátke zomrel 18ročný syn a dostávala sa z toho tri roky, bola na liekoch, aj hospitalizovaná, objímam na diaľku 🍀
@mikadooo toto si tak krasne napisala asi si to dám na dvere do spalne..najviac ma dojal sused. Vraj nerev.
Vylep. Na kohokoľvek, kto ti dáva nevyžiadané rady, s ktorými sa nestotožňuješ, máš nárok byť nepríjemná. Dokonca máš nárok im povedať, že nechceš byť silná, vzchopiť sa a neviem čo. Chceš plakať a smútiť, pretože ti zomrela dcéra. Uvidíš ako sklapnú. Je to čerstvé, ver mi, že máš na to plný nárok. Silná budeš, keď príde správny čas. Teraz nie si, lebo nefunguješ na želanie druhých. Tak proste nefungujeme, ak by si tak fungovala, bola by si predsa monštrum, alebo minimálne by si musela mať nejakú psycho-poruchu! Mysli na seba a neber teraz ohľad na kamošky, susedov, tetky betky a neviem koho. Akurát na dcérku a maminu, ale to čítam z tvojich riadkov, že sa snažíš, presne tak, ako by to každá normálna žena spravila... Pozri aj tie linky vyššie, prípadne sa skontaktuj tam, sú to tiež užitočné veci, ako dať smútku, hnevu a bolesti ventil tak, aby si zbytočne neublížila okoliu a možno zároveň dala najavo okoliu, že haló, nechajte ma, vadí mi to, čo robíte... Ale ak sa na to necítiš, ísť ešte medzi ľudí a komunikovať s cudzími o tím, tiež je to ok.
Úprimnú sústrasť... Je mi to úprimne ľúto. Máš právo na všetky emócie, ktoré momentálne prežívaš. Zažila si najhoršiu stratu, akú môže matka zažiť. Až mi slzy vyšli, keď som si prečítala Tvoje riadky. Nikto, kto nezažil takú stratu, si Tvoju bolesť nevie predstaviť ani v tom najhoršom sne. Plač, krič, hnevaj sa... daj to zo seba von. To chce čas, veľa času, ale ani ten to nikdy úplne nevylieči. Na toto neexistuje liek. Len sa s tým človek naučí žiť. Dobrý terapeut je ozaj na nezaplatenie. Objímam Ťa ako matka matku. ❤️
Je mi nesmierne ľúto čo prezivas 🙁😓 minulý rok mi pred očami zrazilo auto 5 ročného syna, bolo to to najhoršie čo som v živote videla. Nastastie skončil "iba" s otrasom mozgu a narazenou pečeňou, ale boli to tie najhoršie chvíle môjho života, kým nás prevážali na vyššie pracovisko. Je to už viac ako rok, ale stále ma to prenasleduje. Je mi veľmi ľúto, že tvoja dcérka to mala oveľa horšie 😓 posielam objatie, takuto stratu je ťažké prekonať ♥️
Úprimnú sústrasť 🌹
Skus tu pohotovosť v inom meste, mali by ti niečo predpísať.
A určite zmeň všeobecnú, ako empatie ani nešla
Moja zlatá ❤️
💔 je mi to luto
Dievčatá ženy dakujem. Niektoré z vas sú lepšie ako psychológovia
Presne Viem čo cítiš zlepšilo sa to tak po roku
Na internete je Nika Hrazdil, umrel jej syn Filip pre par rokmi, ona mala blok mama 8 deti, pisala tam aj o strate, ak by ti to mozno neskor pomohlo. Velmi je to luto, uprimnu sustrast, verim ze Ti daju lieky. Su aj rozne linky nezabudka... ked by si sa chcela aj vyrozpravat, alebo napis aj sem.
uprimnu sustrast, kontaktuj ihned plamienok daju podporu a vsetko co treba lekarka je krava zmen ju chod na inu pohotovost. ech ti predpisu lieky potrebujes sa vyspat najma kvoli malej
drz sa
Viem ako ti je, u mna je to pol roka od straty, kazdy den sa zobudzam a neviem naco vlastne.. ludia, ktori si to nezazili to nechapu. Ja som jednej pribuznej musela narovinu povedat, ze este raz na mna prehovori tak jej dam po papuli, lebo po mesiaci mi povedala, ze uz je to mesiac, ze nechape co to este riesim.. a ine debilne reci, hlavne od panbozkarov, to ma vie kvalitne vytocit. Tazko sa voci tomu obrnit.. zevraj cas pomoze, ale ja nejak nemam ten pocit.. drzim ti palce
Je mi to veľmi ľúto, neviem si predstaviť, čo prežívaš..💔
@xux kriste pane..uprimnu sustrast, tiez som povedala kamaratke ze radsej nech mi nepise nic lebo ju zablokujem. Este sa aj ofucala
@xux bože to je krava, niektori ludia su velmi necitlivi, že mesiac, niekedy to trvá aj roky ak sa niečo také stane :(
Hej, hned sa ti ludia prejavia, aspon som zistila koho odstrihnut. Nebudem ti klamat, aspon ja mam pocit, ze uz nikdy nebudem taka ako predtym. Ten smutok je obrovsky, neznesitelny, taha a tlaci ta to k zemi a uz len rano vstat z postele je nadludsky vykon. No ten hnev vie byt este horsi. Ta nespravodlivost ma vnutri zoziera. Hlavne ked odide clovek taky dobry. Potom vidis kazdeho chuja a nemozem si nepovedat, preco radsej nemohol tento debil zomriet. Mam pocit, ze ma to pomaly nici asi este viac nez ten smutok..
Mám na recepte lexaurim ak chces napíš pošlem ti kartičku prefotenu vyber si .Ak chces
@valikasikulova hej no, aj som jej kvetnato vysvetlila svoj nazor na nu. Odvtedy pre mna neexistuje
Niektorí ľudia by si zaslúžili prefackať za niektoré reakcie... Ja len - úprimnú sústrasť 🤍 Nevyčítaj si žiadne svoje reakcie, myšlienky, pocity... A určite vyhľadaj pomoc. Aj keď sa ti možno nechce - verím, že sa ti nechce pravdepodobne nič.. Ale kvôli druhej dcérke... pohotovosť, bezplatné linky pomoci.. a určite okrem psychiatra kontaktuj aj psychológa, resp. psychoterapeuta - niekedy sú dlhšie čakačky, ale ako tu bolo spomenuté tak napr. ksebe alebo hedepy, tam by si sa mohla k online sedeniu dostať skôr. A myslím, že by mohlo pomôcť aj skontaktovať sa s rodičmi, ktorí si prežili niečo podobné. Možno aj tu je taká skupina alebo na FB.
Ach, človek má až zimomriavky z toho 😔

Ksebe.sk / hedepy.sk, kontaktuj plamienok