icon

Zvládnutie straty blízkeho: Ako nájsť silu žiť?

20. dec 2024

Ahojte toto je len taký vylev aby mi nebolo tazko na dusi. Nedavno mi zomrel niekto kto mi bol velmi blizky, videla som ho zomierat. Bez toho niekoho si uz neviem predstavit svet a kazdy den tazko prezivam. Preslo len par dni ale nezlepsuje sa to je to práveže horsie a horsie. Nemam silu vstat, kazdy mi je protivny a mam velmi velmi skarede myslienky. Cely tento rok je velmi zly a ja sa obavam ze ho ani nedotiahnem do konca. Majte krasne sviatky.

Strana
z4
nikaeli
20. dec 2024

@valikasikulova určite áno.. len je to o ťažšie, že je to nie úplne zdravé dieťa 🙁 bude to pre nich veľmi ťažké..

natiba
20. dec 2024

Prijmi moju úprimnú sústrasť, je to obrovská tragédia, neviem si to ani predstaviť, ale viem sa plne vcítiť do tvojich pocitov. Ja som zostala sama s 12r synom, pred dvoma týždňami mi zomrel jediný človek, ktorého som mala, moja mama, bola som s ňou nonstop, volavali sme si denne 2 aj 3h,mali sme len jedna druhú, je to neskutočná prázdnota, ja som sa začala viac tak duchovne, spiritualne nastavovať, neni nikoho, kto by mi pomohol, jedine syn, ktorý je veľmi inteligentný a bez neho by som to neviem ako zvládla, všetko sama vybavovať, riešiť je hrozný pocit. Najmä mi lezú na nervy Vianoce, aj synovi, tá neskutočná komercia, reklamy, nákupy. Tlačia ľuďom do hlavy, že na Vianoce nikto nemá byť sám, a čo keď niekto jednoducho už nemá rodinu, nečudo, že vtedy je najviac samovrážd. Ak budeš chcieť, napíš mi, a kľudne aj ostatní, ktorí prežívate takéto chvíľe, podporme sa navzájom.

mamelka
20. dec 2024

@balerina2025 nechcem a neviem si predstaviť tú bolesť...ale kedykoľvek bude chcieť sa vypísať sme tu všetky pre teba a aj ja...kľude aj ce IP...viem,že niekedy takto verejne človek nechce...

balerina2025
20. dec 2024

@mamelka dakujem aj ked toto nie je moj prispevok ale chapem ze si si citala aj moj osud a vobec taketo veci bolia kazdeho. ozvlast ked to pride na Vianoce. ani nevieme kedy bude pohreb vsade same dovolenky ale prisile farar aj ked ja som to preplakala :(

mamelka
20. dec 2024

@balerina2025 citala som práveže...aj autorku...ono asi teraz to boli viac, lebo ja viem co vnútri prežívam, ako matka sa teším,že sa stretneme všetci spolu pri stole. To je ťažké všetko aj písať, človek nechce ani slovne ublížiť nakoľko tie sú teraz naozaj dosť potrebné...ale na druhej strane vedia aj ublížiť. Nemám rada keď niekto hovorí,,neplač,, pritom plakať je tak prirodzené. Teraz asi by stacilo len objatie a povedať,,plač,smut, máš na to plne právo,, aspoň takto na diaľku objímam teba aj autorku... slzy mám, lebo mám 4 a naozaj nemôžeme brať spoločný čas ako samozrejmosť. Ešte som ah v stredu písala príspevok kde som pisala,že sme na svete len na krátkej návšteve 💔 žiaľ každý iný čas😪

balerina2025
20. dec 2024

@mamelka dakujem ti za tvoje slova, vidno ze si velmi empaticka osoba
placem ked som sama, dcerka mi za to uz nadava a nemozem...pri tatinovi mi trvalo snad 4-5rokov kym som sa zmierila, a zas dalsia rana, bude to na dlho uz mi ostala len mamina vsetci poumierali neboli sme velka rodina mrzi ma to , lebo dcerka ani nevie co je to mat velku rodinu a aky velky dar to je, toboz, ked sa ti ludia maju aj radi
lebo ked vidim ako sa ludia nemaju radi, robia si naprieky a nebodaj horsie, chce sa mi plakat
ludia by si mali hovorit ako sa lubia, lebo potom to pride moc neskoro a o to viac to boli, ked to nestihneme riadne povedat.
tiez by som chcela velku rodinu ale teraz si naozaj na dalsie dieta netrufam, a moja mala bude vyrastat sama, bez surodenca a bratracov :( a toto ma ubja najviac

sticker
balerina2025
20. dec 2024

@natiba aj ja ti mozem napisat ked to budem citit?
prajem uprimnu sustrast a vela sil.
esteze mame tie deti, aspon ony nam davaju dovod dalej zit :(

lucinika
20. dec 2024

Vyjadrujem ti úprimnú sústrasť,toto je tá najhoršia bolesť na svete, ktorú nepochopí nikto kto si ju nezažil. Je mi to naozaj veľmi ľúto 🥺 posielam dlhé a silné objatie

ahhola
20. dec 2024

Chudatenko moje, hned som si spomenula na skolacky Alicku a Simonku, co ich zostrelil ten curak nna BMW... Najuprimnejsiu sustrast posielam☁️☁️☁️

mameha7
20. dec 2024

Nechcem rýpať, ani byť netaktná a pre každý prípad vyjadrujem úprimnú sústrasť. Ale prečo nie je písané nič v decembri v médiách o Andrejke (9), ktorú zrazilo auto? Väčšinou si na tom média zgustnú a tu ani písmeno.

terezkaarthuramax
20. dec 2024

@mameha7 no napriklad na fb slovenska mamicka pisala ze jej dcerka mala a naozaj mi to potvrdila pri narodeni 20cm. A podla statistik co som citala je za najmensie babatko povazovane asi 25cm.. mredia nemozu pisat a kamerovat kazdu nehodu ved to by aj 24 hodin trvali spravy

fulka1891
21. dec 2024

@balerina2025 a autorka veľmi, veľmi mi je ľúto, čo prežívate, budem na Vás myslieť, len to môžem napísať a kľudne choďte k psychologovi a vysvetlite, že obvodná lekárka je krava na entu. Čas je v tomto prípade asi najlepší lekár. Posielam Vám anjela strážneho, aby ste to zvládli ❤️

natiba
21. dec 2024

@balerina2025 samozrejme veľmi sa poteším, len ľudia s podobným osudom sa vedia pochopiť a nájsť si možno aj spriaznené duše, veľa ľudí bohužiaľ je veľmi neempatických, majú svoje veľké rodiny, vnímajú veci inak.

balerina2025
21. dec 2024

@fulka1891 ja mam sedenie no zial akzdy ma dovolenku a teraz na sviatky su vsetci prec. a dakujem

natiba
21. dec 2024

@balerina2025 viem o čom hovoríš, ja to mám takisto, človek môže byť slušný, dobrý, milý, a nspriek tomu nejako tá rodina postupne sa zmenšuje, nikto nepribuda, tak to proste je, a ten kto si to absolútne nezaslúži, nejaký total zlý človek, tak ten to má a behá celá rodina okolo neho, nijako sa nepricinil aby ju mal a má, neviem, či to je nejaká karma z minulosti, že sme si nevážili rodinu alebo čo, ale vždy môžme mať dobrý život, lepšie je mať jedno dieťa a kľud, ktorý máme ako mať nejakú síce veľkú ale hnusnu rodinu, kde si lrn
len všetci klamú a ohovaraju sa medzi sebou, na Vianoce akurát tak s povinnosti sa stretnú, pohadaju sa, také tiež nie je výhra, to vzdy by som radšej bola úplne sama. Možno tvoje dieťa bude mať 3 aj 4 deti a ty budeš šťastná neskôr, ono sa to všeliak točí, a keď nie, verím, že aj tak budeme mať silné puto so svojimi deťmi, syn mi povedal , že on bude vždy so mnou bývať 😂, niekedy sú dvaja traja väčšia sila a viac lásky ako 30 členná rodina, je to veľké prepojenie, spriaznené duše, niekto také ani nezažije v živote, ja som vďačná, že som mala takú úžasnú mamu.

kajaa24
21. dec 2024

Boze,neviem si ani predstavit, aku bolest v dusi musis mat😢mas narok na plac a na vsetky emocie sveta😥posielam objatie moja🫂❤️je mi to luto uprimnu sustrast prajem😢😥❤️🫂

balerina2025
21. dec 2024

@natiba neviem, uz sa bojim tesit a teraz mi samozrejme akakolvek radost sposobuje vycitky svedomia, ze sa vobec tesim.
jedina radost ktoru neviem potlacit je z dcerky.

balerina2025
21. dec 2024

@natiba ale suhlasim s tebou co si napisala. ja som ako dieta vyrastala vpo velkej rodine, nehovorim ze dokonalej, ale mali sme sa radi. len ludia sa zivotom proste menia a malo kto k lepsiemu, skor asi ludia k horsiemu, neviem no ako dieta to bolo uazsne ked sme sa 20ti stretli u babky a bolo to super, som vdacna ze som take daco mohla zazit, na druhu stranu si hovorim, ze kebyze nepoznam ten pocit , aspon teraz nemam za cim smutit, ze to nebude mat moja mala. :(

natiba
22. dec 2024

@balerina2025 ja som mala to isté, ale všetko sa to rozpadlo, 25r som ich nevidela, a pritom moji rodičia boli z mnohodetnych rodín, ale neskôr mali deti, teraz už aj pravnucata zrejme, nemali už záujem, majú svoje veľké rodiny, niekedy si myslím, že ic skontaktujem, ale potom si poviem, že načo, nepotrebujú mňa a chudák môj syn tiež žiadneho bratranca, len jedného nevlastného brata tisícky km.

balerina2025
22. dec 2024

@natiba :(

balerina2025
22. dec 2024

nemam sil ani pozerat telku anim pocuvat vianocne uplne na dne :(

Strana
z4