icon

Zvláštne pocity pri bývalom partnerovi

13. júl 2025

Ahojte, potrebujem sa poradiť, toto možno bude aj na psychológa, ale kým ho nájdem...
Bola som dlhšie obdobie so svojím priateľom. Sme obaja zrelí ľudia, nie sme dvadsiatnici a už ani tridsiatnici.
Je to dobrý človek, je milý, nikdy mi neublížil, ani slovne, ani fyzicky. Naozaj je ľudsky veľmi fajn a pomohol mi vo veľmi ťažkých situáciách. Žiaľ nefunguje to medzi nami. Nevieme spolu byť, nevieme spolu fungovať, nie sme kompatibilní.
Posledné mesiace boli ťažké, emočne som si siahla na dno svojich síl pri ňom. A myslím, že aj on pri mne. Tiež mu začali problémy so srdcom a bolí ho stále žalúdok. Myslím, že to je stres a náš vzťah. On tvrdí že nie, že ma miluje, ale jednoducho sa neustále hádky a naťahovačky odzrkadľujú aj na jeho zdraví.

Posledné mesiace mu bolo veľmi zle od žalúdka a vždy ho bolelo brucho - črevá.
Prosila som ho, nech ideme na pohotovosť, že mu urobia vyšetrenia, zoberú krv, spravia USG. Keď mu bolo zle, sľúbil, že hneď zajtra pôjdeme. A keď sa mu polepšilo, už o tom nemohla byť ani reč. Takto to išlo dookola posledné týždne a už som bola z toho aj vyčerpaná.

Každopádne mi začalo byť posledné 3 týždne psychicky a fyzicky zle a nevedela som z čoho.
Všimla som si, že keď sme spolu pár dni neboli, akokeby sa mi polepšilo a potom som bola zase späť.

Rozchádzame sa posledné dva týždne a vysvetľujem mu, že musíme ísť od seba.
V piatok sme sa videli naposledy, len na pol hodinu, ale naozaj ma len byť pri ňom pol hodinu emočne strašne rozhodilo a nebolo mi vôbec dobre.

Ale včera, som s ním nebola, ani sme si nepísali a bol to v pohode deň aj dnes dopoludnia. Potom sme sa stretli v nákupnom centre náhodou, tak sme si dali priateľskú kávu. A ja ľudia neviem prečo, ale mne začalo byť pri ňom veľmi zle, až na odpadnutie.
Na konci som už nevládala ani sedieť a jednoducho som chcela len odísť.
Pritom bol milý, nič zlé nepovedal, nič neurobil.
Povedala som mu, že asi nebudeme ani kamaráti... že zjavne to nejde, čo ma inak veľmi mrzí, lebo sme si ľudsky blízki.

Myslíte, že to, že mi nebolo dobre môže súvisieť s ním?
Alebo je to jednoducho zhoda náhod? Ešte keď som prišla domov som sa pol hodinu normálne vnútorne triasla a bolo mi na odpadnutie. Nerozumiem tomu.

Čo ma však desí je strach a obava, že s ním niečo nie je v poriadku.
Bojím sa, že je naozaj chorý a nebudem s ním, keď ma bude naozaj potrebovať. Lebo on je ten typ, čo keď bude aj zomierať, nedá vám vedieť. Bojím sa, že ho nechám samého a stane sa mu niečo zlé. Ale na druhej strane viem, že byť spolu nemôžeme.

Čo by ste urobili vy na mojom mieste?
Ľudsky a priateľsky mi na ňom veľmi záleží. Je mi najbližší človek.

taktotedanie
13. júl 2025

@anonym_autor nema rodinu?
Ja osobne by som sa so svojimi obavami zverila jeho rodine nech ho riesia oni, ty niesi jeho pribuzna ani zodpovedna za jeho zivot zdravie atd a nasledne by som sa UPLNE odstrihla od tohto vztahu a cloveka

autor
13. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor nema rodinu?
Ja osobne by som sa so svojimi obavami zverila jeho rodine nech ho riesia oni, ty niesi jeho pribuzna ani zodpovedna za jeho zivot zdravie atd a nasledne by som sa UPLNE odstrihla od tohto vztahu a cloveka

@taktotedanie má mamu, má sestru, má švagra. Má okolo seba ľudí, ktorí mu pomôžu. To ja nemám nikoho. Ale hovorím si, že radšej budem sama a pokojnejšia.

taktotedanie
13. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie má mamu, má sestru, má švagra. Má okolo seba ľudí, ktorí mu pomôžu. To ja nemám nikoho. Ale hovorím si, že radšej budem sama a pokojnejšia.

@anonym_autor tak potom niet o com
Pokial mas na nich kontakt a je niekto z nich zodpovednejsi a ludskejsi zdover sa so svojimi obavami pocitmi, povedz ako mu bolo zle atd
A ze ty sa do toho angazovat viac nebudes pretoze vam to uz neklape a nechces sa dalej trapit, chces byt sama, vysvetlili ste si to a nech na neho dohliadnu a ty ako niekto mimo rodiny sa do toho dalej by som sa nevrtala a nepchala, osobu by som odstrihla a zila si zivot dalej po svojom

kikusenka1
13. júl 2025

Keď ma rodinu tak potom sam na to nebude.. hlavne sa daj aj ty dokopy a prajem ti v živote vela šťastia 🍀

domkakvet
14. júl 2025

@anonym_autor neudrzuj s nim ziadny kontakt.