icon

18-ročná a 47-ročný

29. máj 2023

Moja 18 ročná neter prišla domov so 47 ročným chlapom a priznala sa rodičom že sú spolu 2 roky takze keď ona mala 16 a on 45. Aký je vas názor? Jej rodičia zúria, ja mam zmiešané pocity… čo vidí 45 ročný chlap na 16 ročnej? A ona na ňom?

shinon258
30. máj 2023

@annm81 takže ty by si nemala problém si nájsť v 45 16 ročného chlapca?

annm81
30. máj 2023

@shinon258 Asi mala. Jednak mám rodinu v ktorej som šťastná a dlho pred 45kou nikoho nehľadám. Jednak by pre mňa bolo prekážkou vedomie, že ak si založím rodinu s niekym tak mladým, dosť skoro tu nechám vdovca aj siroty. A to je to, čo som radila autorke - iniciovať s neterou rozhovor o tom, koľko komu času perspektívne ostáva a čo všetko to so sebou prináša. Ale ako som vyššie písala, ostro nesúhlasím s tým, že v žiadnom prípade neexistuje nič čo by mohli mať spoločné 16 ročná s 40 ročným. A keď sa obaja rozhodnú žiť s vedomím takto komplikovaného vzťahu, je to ich slobodná voľba. (Samozrejme, je treba zvažovať, čo hovorí zákon o sexuálnom vzťahu v akom veku a akej pozícii).

u2jana
30. máj 2023

@annm81 Asi mala?
ty si z puberty pamätáš, pocit výnimočnosti, lebo ti lichotili 60-tnici, a máš pocit, že to bolo preto, že si bola psychicky vyspelá a filozofovala si s nimi, mala si, a evidentne doteraz máš pocit, že si niečo viac, ako dievčatá, ktoré sa správali primerane veku a radšej sa zabavili na diskotéke a na pokeci so 60-tnikmi.
Buď hlavne rada, že to skončilo len pri lichotení.

Sama mám 40 rokov, mám kolegov a kamarátov, ktorý majú + - 40, ale keby mi niektorí z nich povie, že sa kamaráti so 16 ročnou slečnou, si teda nemyslím, že je to úplne v poriadku.
Môžeš si nahovárať koľko chceš, ale proste neverím 40 ročnému chlapovi, ktorý rieši prácu, hypotéku, bežný život, že si potrebuje pofilozovať o vesmíre so 16 ročnou 🤦🏻‍♀️

annm81
30. máj 2023

@u2jana Pozri, že tebe prišlo primerané veku zabávať sa na diskotéke a považovala si to za dostatočne uspokojujúcu aktivitu pre tvoj intelekt, ozaj nie je môj problém. Áno, bola som psychicky vyspelá, bola som vzdelaná a inteligentná a primerane tomu som si hľadala aktivity. Primerane týmto aktivitám som tam stretávala podobne naladených ľudí.

Mimochodom, niektorí z nich sa stali mojimi školiteľmi, neskôr mojimi kolegami a doteraz som s nimi v kontakte, hoci už nemajú dôvod na mňa slintať ako na mladú bezdetnú kočku bez záväzkov. A doteraz sa nebavíme o hypotékach, ale napr. filozofujeme o prírode a jej zákonitostiach už len preto, že je to nielen naše hobby ale aj naše povolanie. A keby si čítala s porozumením, postrehla by si, že v tej skupine boli ľudia oboch pohlaví a rôzneho veku. Asi tým 30-60 ročným mužom a ženám bolo jedno, či zbalia 17 ročnú babu, či 17 ročného chalana, samí sodomisti :D

u2jana
30. máj 2023

@annm81 čítaj aj ty prosím z porozumením, nikde nepíšem, že ja som chodila na diskotéky, táto téma nie je o mne. Neviem, prečo utočíš.

Chápem, stále opakuješ, že si super nadaná, super inteligentná a ja ti gratujem, že si mala šťastie, že si natrafila na 60-tnikov, ktorí skončili pri lichôtkach.

Neviem, či poznáš kauzu chachland, tam pani Danová, také šťastie nemala.

akiana
30. máj 2023

@annm81 Nechcela som znova vstupovat do diskusie s tebou, ale spomeniem este slovicko "grooming", ak ti to nieco hovori. Tu je kratka definicia:

"Child grooming is befriending and establishing an emotional connection with a child under the age of consent, and sometimes the child's family, to lower the child's inhibitions with the objective of sexual abuse."

Teba ti chlapi regulerne groomovali a minimalne jeden, ten, ktory ti povedal, ze by s tebou neviemco robil, keby mal o 20 rokov menej, si ta takto pripravoval na to, aby ta neskor sexualne zneuzil. Minimalne ked by si dosiahla vek, aby mu za to nehrozila basa. Mas stastie, ze k tomu nedoslo. Ak je pravda, ze tento clovek sa neskor stal tvojim skolitelom, je to o to horsie. Desi ma, kolko ludi v akademii sexualne pritahuju deti.

Ti si stale opakujes rozpravocky, ako si si vdaka svojej intelektualnej nadradenosti ziskala ich pozornost. Nie, ozaj nam vsetkym mozes verit, ze to tak nebolo. Ty si bola v normalnych pedofilnych spolkoch.

annm81
30. máj 2023

@u2jana Ty predkladáš chodenie na diskotéky ako nejakú veku primeranú zábavu - ako opozitum môjho tvrdenia, že je dostatok mladých, ktorí majú zmysluplnejšie hobby.

Nemám potrebu opakovať, aké sú moje silné stránky, len tak sama od seba. Ale keď sa tu opakovane vyskytne tvrdenie, ako som bola naivná a nechala sa obalamutiŕ lichôtkami, tak oponujem, že nie, nenechala. Poznám svoju hodnotu dnes a poznala som ju aj v minulosti. Že sú ženy, čo sa nechajú naivne zneužiť v 16 rokoch? Sú. Aj také, čo si to nechajú v 18., 25, 30, celý život. Platí teda, že každá žena sa nechá zneužívať? No akosi neplatí, že? Sú muži čo zneužívajú iných? Sú. Znamená to snáď, že je taký každý? Alebo hoc len väčšina? Neznamená. Ergo, nie každý vzťah či len obyčajný rozhovor medzi vekovo nerovnakým párom je motivovaný snahou zneužiť (sexuálne, či inak) na jednej strane a umožnený naivitou a hlúposťou na druhej strane. Že sú niektorí mladí neschopní a naivní neznamená, že sú takí všetci. Teraz tu mám pár stredoškolákov (chlapec a dievča), čo si sami, iniciatívne zarobili peniaze na cestu, na vlastnú päsť bez akejkoľvek pomoci dohodli neplatenú stáž na špičkovom vedeckom pracovisku na opačnom konci planéty a rozhodne tam nebudú robiť hanbu. Preboha, veď sa nebavíme o 5 ročných deťoch, ale o ľuďoch, čo sú trestne zodpovední, čoskoro budú môcť mať legálne svadbu, voliť, zamestnať sa...

@akiana Ako vravím, nemá to s tebou zmysel, keďže ty vidíš nejakú jeho predstavu "ako by so mnou neviem, čo robil" ... nie si schopná vnímať žiadnu inú,
ako sexuálnu rovinu.... nie všetci sú posadnutí sexom ako ty. Mimochodom, nie, v tej dobe som nebola pod zákonom a sex som s ním mohla mať dobrovoľne a úplne legálne. Ale to sa ťažko vysvetľuje niekomu, kto nemá jasno ani v základných pojmoch problematiky a tára niečo o pedofílii v súvislosti s dospelou osobou.

akiana
30. máj 2023

@annm81 Naozaj mi chces tvrdit, ze vo dovetku "ja keby som mal o 20 rokov menej" je nieco ine ako sexualny/romanticky podton?

elmivelmi
30. máj 2023

@annm81 prosim Ta neobhajuj tu statych , uchylnych chrenov.

annm81
30. máj 2023

@akiana Tak ako v tom môže byť sexuálny podtón, tak tam vôbec byť nemusí. Keď to povie chlap s očami upretými na prsia polonahej tínedžerky, tak to má zásadne iný kontext, ako keď to povie muž pozerajúci sa do očí žene, s ktorou sa práve baví, ja neviem...o dobrej knihe, o morálnom probléme, o názoroch na náboženstvo, politiku a pod.

akiana
30. máj 2023

@annm81 No ty kokos, tak to som nevedela, ze rozhoduje to, kam sa ti pozera 😂 ale mas pravdu, urcite ti chcel povedat, ze keby mal o 20 rokov menej, urcite by s tebou cital filozoficke ucebnice, lebo by mal mladsie oci a nepotreboval by okuliare 😉

...si naivna ako trojrocne dieta

annm81
30. máj 2023

@elmivelmi Odkazujem ťa tiež na prispevky vyššie. Ale tak ženské, čo sa dokážu prezentovať len svojim telom (schválne nepoužijem výraz podobného razenia ako úchylný chren, hoci by ma ich zopár napadlo) a čo vyyhľadávajú len mužov, ktorých jediným životným cieľom je pretiahnuť čo najviac lacných hlúpučkych dievčatiek, to asi sotva pochopia... nevadí, nie každému je dané aj po intelektovej a morálnej stránke.

akiana
30. máj 2023

@annm81 Pocuj, mas pocit, ze cim viac spomenies, ako mas intelektualne navrch, tym viac tomu budeme verit, aj ked tu opakovane ukazujes, ze mas menej chapania ako priemerny skolkar?

mircalla
30. máj 2023

@akiana Mam 50 rokov. Dost ma urazaju tvoje vyrazy stary, mlandravy, smradlavy ci plesnivy. Raz budes sama stara. A teraz to neberiem v kontexte na tuto temu, ale nie kazdy 50+ je plesnivy, smradlavy a nechutny. To je fakt vrchol.
Nerob z ludi po 50 neschopnych, nechutnych invalov, ktorym unika moc. Takto sa bavis aj s rodicmi ci so starymi rodicmi?

akiana
30. máj 2023

@mircalla Vidim, ze aj tebe unika pointa a to uplne. Nie, svojim starym rodicom nenadavam do smradlavych a plesnivych uchylov. Vies preco? Lebo neflirtuju s detmi. Ty flirtujes s detmi? Nie? Tak vidis.

mircalla
30. máj 2023

@akiana Mam o 20 rokov mladsich kamaratov. Som preto uchylna, smrdlava ci plesniva? Trosku si odpusti tieto vyrazy, si prilis dramaticka. Na zaciatok uplne staci.
Cize podla svojej logicky je smradlavy a plesnivy ten, co flirtuje, ale ostatni nie. To dava super zmysel!

akiana
30. máj 2023

@mircalla Tvoji o 20 rokov mladsi kamarati su podla zakladnej matematiky 30-tnici. 30 a pod 18 je podla mna dost rozdiel.

mircalla
30. máj 2023

@akiana Opakujem, staci byt menej dramaticky a expresivna v tych opisoch. Nevyznieva to prave najlepsie.

akiana
30. máj 2023

@mircalla "Cize podla svojej logicky je smradlavy a plesnivy ten, co flirtuje, ale ostatni nie. To dava super zmysel!"

Ten, co flirtuje s DECKOM POD ZAKONOM. Zacinajuca demencia, ze stale nechapes?

mircalla
30. máj 2023

@akiana Co ma zakon s tvojim opisom ludi urciteho veku?! Nechapes ty. Prave som ta za hrube urazky nahlasila adminovi.
Teba pri tvojej drzosti a agresivite asi nechce nikto bez ohladu na vek. Ci blby den a ventilujes si tu nahromadenu zlost? Vyzera to tak

akiana
30. máj 2023

@mircalla Nejaka si dramaticka s tym nahlasovanim, nie? 😂

akiana
30. máj 2023

@mircalla Nie, vadia mi pedofili a ich obhajcovia. Nic menej, nic viac. Ked moje decko v 16-tich bude balit nejaky cap v preddochodkovom veku, paprce slizke mu dolamem.

mircalla
30. máj 2023

@akiana Ja nikoho neobhajujem, ani tento vztah. Tiez s nim nesuhlasim. Napriek tomu urazas

annm81
30. máj 2023

@akiana Zopakujem to zakaždým, keď ma niekto bude presviedčať, že každé mladé dievča je naivná hlúpa sliepočka a každý muž úchylak. Že to tak bolo u viacerých vás diskutujúcich a vo vašom okolí svedčí len o vás a smutnom prostredí, kde sa pohybujete.

mircalla
30. máj 2023

@annm81 Je taka jednoduchsia, aj to vyjadrovanie trosku krcmovy styl.

annm81
30. máj 2023

@mircalla Uz odhliadnuc od toho, že má totálny zmätok v pojmoch (šermovanie termínmi ako pedofília pri dospeleje žene), že má zmätok v zákonoch (žena takeho veku nie je pod zákonom a jej vzťah je absolútne legálny), najhoršie je, že každého pokladá za úchyláka... neviem, kde tie ženy vyrastali, keď majú pocit, že ich otec, brat, strýko, sused, dedko sa zhovárajú so ženami len vtedy, keď ich chcú pretiahnuť.

mircalla
30. máj 2023

@annm81 Plus smradlaveho, plesniveho nechutaka

annm81
30. máj 2023

@mircalla Slovník primeraný sociálnej skupine... Inak osobne fakt nepoznám nikoho, kto by sa vo vyššom veku lepil, slintal, snažil zneužiť naivitu ženy, čo je od neho o 20 rokov mladšia. A síce ešte nemám ani 40, ale zato už sa pomaly presúvam do veku, keď začínam vnímať aj z opačnej strany, ako môže byť prospešná komunikácia medzi generáciami. Človek môjho veku je už často natoľko zviazaný skúsenosťami, že ho zatieni mladé ucho, lebo mu skúsenosti nebránia nájsť originálne riešenie problému. Stretávam sa s mladými ľuďmi, stredoškolákmi, vysokoškolákmi a som fascinovaná tým, ako sa niektorí dokážu sebavedomo pohybovať vo veľkom svete. Tak už len čakať, že keď niekoho zasa pochválim, budem obvinená, že som úchylná a lovím zajačiky...

madeline1
30. máj 2023

@verkaveverka ani som to nedocitala, ale uz prve tvoje vety su na zamyslenie...preco ho nazyvas chudakom,ked si s nim chodila, ty sama si sa tak rozhodla,ked si bola uz dospela. Tue reci s otcom su od psychologicky a su to riadne blbosti. Tvoj otec nech by bol akykolvek za tvoj vztah nemoze. Proste v danom case sa ti pacil tento, nevyslo to. Sama pises, ze ta zbalil na dobrovolnictvo a investigativu.

mircalla
30. máj 2023

@annm81 Ja Ta uplne chapem. Nemozes cakat nieco podobne od malomestiacky, ktora ma nastavene kolajnicky.