18-ročná a 47-ročný
Moja 18 ročná neter prišla domov so 47 ročným chlapom a priznala sa rodičom že sú spolu 2 roky takze keď ona mala 16 a on 45. Aký je vas názor? Jej rodičia zúria, ja mam zmiešané pocity… čo vidí 45 ročný chlap na 16 ročnej? A ona na ňom?
@akiana A vôbec si si nevytrhla tú vetu z kontextu a neprehliadla hneď V TOM ISTOM príspevku informáciu, že išlo o vtipkovanie a že nik z nich nikdy nemal záujem o sexuálny vzťah? Ani to, že som to tebe OSOBNE niekoľkokrát "polopate" objasnila, ak by som to v tom príspevku nepovedala dosť jednoznačne. (už nehovoriac, že sexuálny podtón si si tam zasa primyslela len a len sama). Zato si si primyslela informáciu, že takúto vetu vyslovil môj školiteľ. A ďalej chrlila omáčky úplne od veci o pedofílii, o tom, že dospelí muži predsa riešia hypotéky a podobne. No, ťažko takto diskutovať. Tiež si to nebola ty, ktorá mala potrebu dookola opakovať, že som určite bola dementná naivná pubertiačka, čo si pomaly nevie zaviazať šnúrky, aby si následne vznášala ponosy, že sa tu vychvaľujem, lebo som sa ti snažila vyvrátiť TVOJE TVRDENIA o mojom intelekte.
Ale dobre, poďme k veci. O čom inom sa teraz teda ty bavíš so svojim (či iným) mužom, o čom si nebola schopná hovoriť v mladšom veku?
@annm81 Oni ti sice uplne jasne a jednoznacne povedali, ze IDE o romanticky/sexualny vztah, pretoze inak sa ta poznamka o veku naozaj chapat neda, ale tebe to samozrejme islo jednym uchom dnu a druhym von, v hlavicke sa nepospajali suvislosti, a nadalej zijes v krasnom sne, ze oni obdivovali tvoj neuveritelny intelekt.
A sme znova na zaciatku, a tak dokola a tak dokola 🙂
@annm81 "šťastný muž, ktorého si raz vyberieš, škoda, že nie som o 20 rokov mladší "
Pisala si to ty, alebo nie? Tak inak, a teraz zapojime kusok toho tvojho bezhranicneho intelektu a ideme logicky uvazovat. Preco je skoda, ze pan nie je o 20 rokov mladsi?
a) lebo ta chce pretiahnut, co vzhladom na tvoju neplnoletost a jeho pokrocily vek by mu dal niekto po papuli, je to vsak uz davno v jeho predstavach
b) lebo chce s tebou vztah/partnerstvo, ale vid vyssie
c) lebo pred 20 rokmi mal lepsi zrak a mohol by tym padom s tebou citat mudre knizky
No co myslis? 🙂
@annm81 co je rozkosne?Pise sa tu o vztahu,nie "kamaratstve" Takze bud klames vsetkych ze si mala "len kamaratov" alebo nemas co komentovat.Pretoze nik sa nepytal na kamaratstvo alw vztah,co je rozdiel!!
Inak mam aj ja skusenost-ked som nola v Nwmecku mala som 23r a padla som do oka jednemu 61 rocnemu dedkovi,debata ok ale jemu neslo o kamaratstvo alw o vztach,mne to prislo nezdrave a nevedela som si to ani len vo sne predstavit.Takze neviem o co slo tvojim kamaratom,ci len o pokeckovanie ale o o nieco ine.
A to ja som ho nijak nezvadzala alwbo podobne ,vozechran sam sa sackocal a vtieral.
@elmivelmi Inak toto nechapem, lebo nie je tu asi ani jedna z nas, ktora nema skusenost s nejakym agresivnym starym chrenom. 20-30 je sice dospela baba, ale stale extremne mlada pre niekoho, kto ma 60+. Im fakt nedochadza ze my tu nie sme od toho, aby sme niekomu v 30-tke menili plienky na inkontinenciu?
@akiana ved toto,stale mlada,ale ues ako to chodi,ta mlada sa zapodieva so starym,ked este ako,tak vldze a ked uz ma 70+ ho vymeni zrazu za rovesnika alw bude tvrdit,ze ake to je suoer mat o 30-40 r starsiecho chrena.Mam dva priklady v susedstve.A hlavne 15 r a 40r to musi byt naozaj uchylny ten chlap,ked si nevie oredstavit vztah s rovesnickou ale koketuje s detmi.
@akiana Už som ti to predsa vysvetľovala, že? Veta, že môj muž bude šťastný, nesvedčí nič o tom, že ma dotyčný chce reálne dostať do postele a že to je skutočný dôvod, prečo so mnou trávi čas. Takú vetu som počula aj od ženy. Chcela ma dostať do postele? Takú vetu povedal môj ocko na mojej svadbe. Chcel ma zneužiť? Takú vetu som použila dokonca aj ja k inému človeku, aj s dodatkom, že sme sa vekom minuli. Keby si všade nevidela len sex, sex, penis, zneužitie, sex, sex, sex, úchylák, sex, tak by si možno bola schopná vnímať aj kontext, v ktorom si dvaja ľudia, čo si rozumejú, úplne nezáväzne, bez akýchkoľvek postranných úmyslov povedia, že keby sme boli rovesníci, možno by naše priateľstvo zašlo aj ďalej. Čo presne je na tomto nevhodné a ako to svedčí o tom, že autor výroku by sa hneď v tejto chvíli vrhol do postele, ak dostane príležitosť? Rieši úplne hypotetickú situáciu o ktorej jeden aj druhý vedia, že nikdy nenastala a nikdy nenastane. Asi tak, ako keď tu niekto v diskusii povedal, že toho úchyláka by doriadil. Podľa tvojej logiky by sme diskutujúcu mali preventívne zavrieť do väzenia, lebo ak stretne muža z príspevku vyššie (čo je reálne možné, na rozdiel od zmeny veku), tak mu ublíži.
@akiana Vieš čo, napadla ma ešte iná formulácia toho istého a to bude smerom k tebe asi môj posledný pokus o vysvetlenie prekonávajúce tvoju fixnú ideu o všadeprítomnej sexuálnej motivácii. Napr. sa to dá sformulovať - keby za mojich čias boli mladé ženy také rozhľadené, sebavedomé, vzdelané (dosaď si, čo sa ti hodí v akej situácii), trávil by som s nimi viac času. Stále tam vidíš sex?
@annm81 "...o vysvetlenie prekonávajúce tvoju fixnú ideu o všadeprítomnej sexuálnej motivácii. Napr. sa to dá sformulovať - keby za mojich čias boli mladé ženy také rozhľadené, sebavedomé, vzdelané (dosaď si, čo sa ti hodí v akej situácii), trávil by som s nimi viac času. "
Tak ja v tomto vysvetleni vidim jedine jedno obrovske prebujnene ego, bez vyznamneho posudu od 16 rocnej dievciny....
@number19 Pretože si tam samozrejme domýšľaš, čo tam nie je. Keďže sa debata zvrhla na tvrdenia o tom, aká som bola sprostá a naivná a už aj ja sama sa cítim nahlúplo, keď musím dookola opakovať, že nie, nebola som sprostá ani naivná, tak som sa tentoraz úplne cielene vyhla prvej osobe. Takže? Čože to tam vidíš?
@annm81 "keby za mojich čias boli mladé ženy také rozhľadené, sebavedomé, vzdelané (dosaď si, čo sa ti hodí v akej situácii), trávil by som s nimi viac času."
Keby chcel povedat toto, povedal by toto. On vsak v pokrocilom veku tinedzerke pod zakonom povedal, ze keby mal o 20 rokov menej, bodka bodka bodka. To nie je formulacia toho isteho, to je uplne ina, ale celkom jasna formulacia. A ano, jednoznacne za tym vidim viac, nez nejake kamaratstvo alebo tvoju rozhladenost, sebavedomie a vzdelanie.
@akiana Tak už k tomu nemám viac čo povedať. Snaha vysvetliť, že nie všetci sme poháňaní sexuálnymi pudmi bola na mojej strane veľká.
Doteraz som túto debatu vzdala len s jednou diskutujúcou, ale nateraz bude asi jediné, čo môžem spraviť, nezapájať sa ďalej. Až sa niekto chce od osobných urážok (naozaj som nemala v pláne chvastať sa tu, len som sa bránila voči vašim neustále sa opakujúcim tvrdeniam, že som naivná a blbá) presunúť k podstate problému a k môjmu prvému príspevku, kde som prišla s tvrdením, že vekový rozdiel nemusí ani náhodou znamenať, že ľudia si nemajú čo povedať, rada zas odpoviem. Nateraz som nedostala kľúčovú odpoveď, o akých témach sa nemôže mladá baba baviť so starším mužom (hoc aj 60, hoci je vtipné, ako z môjho príspevku, že mám skupinu kamarátov od rovesníkov cez 30tnikov až po dôchodcov, ste si práve vybrali vek 60, keď to dokonca ani nie je vek muža z úvodného príspevku autorky). Len tak pre ilustráciu, kedy je vek prekážkou hlbšej diskusie - ťažko sa mi so 6 ročným synom bude hovoriť o duálnom charaktere svetla a s dvojročnou dcérou o deľbe moci v štáte. Pri dospelých ľuďoch tieto rozdiely vznikajú vplyvom ich intelektu, rozhľadu a vzdelania, ale rozhodne nie z titulu veku. A ono to dokonca ešte neznamená ani to, že s deťmi vediem debaty, pri ktorých sa zúfalo nudím.
@annm81 Lenze ty sama si mylis pojmy s dojmami.Tu sa nejedna o kamaratsvo ale o vztah,ty si to nepochopila od zaciatku a autorke vypisujes ake je to mat super kamaratov v takom veku a ze vekovy rozdiel vlastne nic neznamena.Lenze ona sa nepyta na kamaratstva ale vztah-rozumies?A co ty tu obhajujes vlastne ani nepises k teme ale o uplne ,inom vztahu.Takze najskor si ty uprac pojmy.
@annm81 vykašli sa na nich ani im už neodpovedaj.. naozaj to nemá cenu.. ale možno mne keď už tebe neodpovedia na otázku o čom sa 16 ročná nemôže baviť zo 40tnikom.. napriklad ja mam 18 a môj má 36 a veru o hypotéke sa nebavíme keďže on nemá hypotéku a nemyslim si, že kvôli tomu že sa nebavíme o hypotéke tak nemame plnohodnotný vzťah...
@natyreggae ty oen bud zdrava aby si sa vladala strat o svojho v 40tke
@elmivelmi keď ja budem mať 40 on bude mať 57 a to nieje žiadny starý chren 😉
@natyreggae To sice vychadza, ale ked budes mat ty 40, uz spolu davno nebudete. On bude s dalsou 18-kou, pripadne s babou ktora ma do 25. Takto sa vacsinou spravaju muzi, ktori si hladaju extremne mlade partnerky. Ty nebudes mlada naveky, a tym padom stracas svoju jedinu devizu, ktoru on v tebe vidi.
Druha alternativa je, ze ty o par rokov dospejes, a prestane ta zaujimat starnuci muz, ktory na tebe vzdy videl len pubescentnu tvaricku.
@natyreggae ze nie,ved uz pomaly dochodca😉
@akiana nie ,ja jej ho doprajem,nwch sa onho stara aj v starobe ked ona bude estw fit a on uz dedko,tak ako aj susedina svokra mala o 29r starsieho a ked on uz mal starecku demenciu v 75 ona si nasla rovesnika na tajnasa,chodila s nim strazit susede dom sa opalovat v plavkach a dedka nechal doma,ale aspon ho doopatrovala i ked a milencom.
Teraz ťa citujem: “ Napr. sa to dá sformulovať - keby za mojich čias boli mladé ženy také rozhľadené, sebavedomé, vzdelané (dosaď si, čo sa ti hodí v akej situácii), trávil by som s nimi viac času. Stále tam vidíš sex?”
Tvoja odpoveď: “ vieš, mne sa páčia starší... len plešinu fakt neznesiem", ”
Prečo si odpovedala, teda že sa ti síce starši páčia, ale neznešieš plešinu.
Plešina je nejaká prekážka, v duchaplnej akademickej diskusii?
@akiana a ty ako vies že si hlada výrazne mladšie partnerky??? Čo ak si ja hladám výrazne starších partnerov a on má prvú takúto mladú babu?

@annm81 "niektoré 15ročné decká dokážu hravo strčiť úrovňou argumentácie do vrecka priemerného dospelého" no vidis, a ty to nedokazes ani v 30+
U mna totiz tema uplne zhasla tvojim vyhlasenim, ze pod 18-kou s tebou flirtovali muzi v strednom veku az po dochodcovsky vek so slovami, ze "keby mali o 20 rokov menej". Vsetko, co si povedala potom su uz len omacky, obkluky, zahovaranie, prekrucanie. Nepadol od teba jediny padny argument, preco spravanie tychto panov nie je z akejkolvek perspektivy maximalne nevhodne a problematicke. Aha, a este niektori z nich pracuju v akademii ako skolitelia. Ak toto je pravda, tak to si to uplne zaklincovala.
Skusim teda inak - ty mas neuveritelnu, priam intergalakticky ohromnu intelektualnu prevahu nad priblizne 99,999% zemegule. Naozaj neviem, ako sa zije takemu uchvatnemu geniovi medzi nami ostatnymi priemernymi az podpriemernymi hlupakmi. Uz v adolescentnom veku si ohromovala inteligenciu a akademikov svojim mozgom a predpokladam, ze v utlom detskom veku si bola na urovni vysokoskolakov, preto si preskocila zakladnu a strednu skolu. Kedze si svoju pozoruhodnu inteligenciu vyzdvihla minimalne 15x, musi to proste byt tak, ako hovoris. Naozaj ta obdivujem, clovek ako ty sa rodi tak raz za 10000 rokov.