Ako chápať priateľovu odpoveď na otázku o dieťati?
Dobrý deň prajem. Dnes som po 2rokoch položila otázku ,skoro za milión,buď vyhrám, alebo bankrot. Som s priateľom už dva roky + - ,bývam u neho,poznám ho už "od ponožiek" ,ale k veci. Opýtala som sa ho,či by náhodou nechcel už dieťa-potomka, mne to už treba,31r ja,on 45,nebudem čakať donekonečna, pritom peniaze nie sú problém (asi pohodlnosť) . Povedal mi , ešte uvidíme a ja som mu odvrkla mrzutym hlasom,ja uvidím stále,aj po 40tke,ale splodiť- rodiť buďe problém ,keď budem mať vek ako 30nička. Odpovedal,že večer keď príde z práce, dúfa,že nebudem toľko rozmýšľať,a pokoj cica🤨. Ako by ste to chápali? Ďakujem .
@radkaradix to naozaj? 😢
Skús túto otázku nadhodiť ešte raz na druhý deň alebo po pár dňoch kedy bude mať určite čas nad tým porozmýšľať. Ak bude odpoveď rovnaká, tak s ním nestrácaj čas.
V prvom rade. Takáto téma sa nerieši štýlom "nechcel by si náhodou dieťa?". Taktiež reakcia mrzutým tónom nie je celkom vyzretá, všakže. To je téma, aby si dvaja ľudia sadli a hovorili o tom, rozumne a otvorene. Píšeš, že peniaze nie sú problém. Čiže ani nebude problém finančne pre teba, ak by si ostala s dieťaťom sama a budeš si musieť vyriešiť bývanie. Máš 31, najvyšší čas začať to riešiť, aby si mala dosť času nájsť si prípadne iného partnera. Pretože úprimne, súhlasím s @radkaradix ak 45 ročný chlap nemá záujem o dieťa, tak nemyslím že sa to zrazu zmení. Pred 2 rokmi, keď ste spolu začali, ste sa nebavili o tom, prečo v 43 ešte nemá deti? Možno by si hneď na začiatku zistila, že ich ani nechce. Otvor tú tému ešte raz, za 2-3 dni, otvor ju keď budete mať čas posedieť a diskutovať. Ak bude odpoveď nie, alebo ešte nie, tak vieš, že je potrebné začať riešiť rozchod, aby si nového partnera na vzťah s dieťaťom našla včas.
no nadhod tu temu zase o par dni ako ti radia nado mnou a hlavne vydiskutovat si to normalne doma s tym, ako vidi vasu buducnost... a ked nebude s nim rec, tak asi ta ma za cicu, co nema rozmyslat velmi... no.. a nestracala by som viac cas. On ma dost rokov, podla mna nazory jasne, teba dokonca moze brat ako nezrelu mladu babu (pritom to tak nie je, 30tnik by ta bral ako seberovnu, vidim to na svojom chlapovi, ma tendenciu oteckovsky sa spravat, vychovaavt a riesit nezrelost toho a hentoho atd), preto sa ani nebude do dietata hrnut. A ak ho nechce, tak nazor tazko zmeni, to nie je 25rocny mlady muz, co este tapa a nevie...
On dieta nechce a tieto reci o tom ho dost otravuju. Zvaz si, ci chces byt s takymto clovekom, lebo on svoj nazor len tak nezmeni. Aby sa Ti nestalo, ze za 10 rokov Ti povie papa a ty ostanes sama, bezdetna, s velmi malou sancou na otehotnenie prirodzene. Tieto veci je dobre si vyjasnit a povedat na rovinu. Lebo ak ty deti chces, tak mas najvyssi cas to riesit. A ked si nahodou myslis, ze ved ho ukecas, tak neukecas. On ma svoj pokoj, svoj komfort a standard a tuto temu povazuje za vybavenu.
Je pravda,že ráno je vždy nervný,bo práca,je majiteľ firmy a čaká,kto zo zamestnancov mu zasa nepríde do práce,asi som sa ho to mala opýtať v sobotu, nedeľu,keď pôjdeme von. Ale zasa by na prekvapilo,keby mi odpovedal , jasné,hneď a teraz ideme robiť deti. Asi som sa ja zle opýtala,v nevhodnú dobu. Asi.
@tiezjedna nemá, poznáme sa už od strednej a vždy bol taký, nenastaný/neslaný,čo sa týka súkromia,ale v práci je drak, mám asi problém inakší,s vorkoholikom 🙄.
no nemyslim... ale ved uvidis. len takuto temu mas nadhodit ked to viete prediskutovat, nie rano pred odchodom z domu :DD
Takéto témy sa neriešia ráno v strese ani v aute. Na to si treba sadnúť, mať čas
Taketo zavazne temy neriesis bez pripravy, v strese, pred spanim, rano ked ides do prace. To si treba naplanovat, ze ako mu to povie, kedy, aby to bolo dobre nacasovane. Lebo ja si myslim, ze toto je velmi dolezite si vyjasnit dopredu. AJ ked to nechces asi citat, ale tvoja fertilita bude len klesat, co je dobre si uvedomit. AKo som pisala vyssie, mozes s nim byt dalsich 10 rokov a zrazu potom bude rychlo riesit, ze ako otehotniet, kedy, ci dokazes prirodzene, ked ho nakoniec opustis, lebo on svoje rozhodnutie za roky nezmenil.
No neviem či 45r treba na to čas… Podľa mňa po nich netúži. ;D
Podľa mňa si zvykol mať doma kľud, tak si nevie predstaviť, že mu to niekto naruší. Že ho niekto bude v noci budiť, že mu tam niekto bude plakať, že ho niekto bude "otravovať".
Má 45 rokov, ak teraz nevie, či chce mať deti, časom sa mu už nebude chcieť duplom.
Túto otázku ste nemali vydiskutovanú hneď na začiatku? Nešla by som do vzťahu s človekom, ktorý deti mať nechce, ak ja po nich túžim.
A ak sa poznáte už dlho, ty nepoznáš jeho názor na deti?
@simca06022011 napadlo mi to kvôli takej blbosti,že sú po sebe neuprace,všetko skoro zabúda, myslím si že keby ma nemal,zabudne si hlavu. Ja popri práci myslím na neho,na nás,lebo pracujem z domu a väčšinou nám porobené všetko do 13.00,potom sa iba nudím. Možno by sa vyriešilo veľa vecí dieťatkom,keď to začínam tak aj cítiť. On je v práci vyťažený,ja som šikovná, hlavne kluďas.
Len ho do toho netlač. Vyzerá to, že deti nechce mať. Aj keby si s tebou decko spravil, pravdepodobne by s ním nebol. Viem, aké to je mať otca vorkoholika. A zle si si to načasovala. Kto sa pýta niečo také vážne ráno pred prácou, keď je tam pravdepodobne aj stres. Decko je to posledné na čo by som myslela aj keby som decko chcela.
Ako niekto, kto je vo svojích 26-tich rokoch rozhodnutý, že nechce deti, ti hovorím, že jeho odpoveď znamená, že žiadne decko nechce. Má 45, čiže v tom má na 99% jasno.
Edit: Prosím ťa, nikdy "nerieš" veci dieťatkom!!!! To je veľká chyba, ktorú robí veľa ľudí. Potom je to ešte horšie.
Ty máš 31, on 45 a poznáte sa od strednej? 🤔 Asi myslíš, že odkedy si ty bola na strednej. No ak doteraz deti nechcel, tak sotva začne teraz chcieť. Ale možno bude súhlasiť, kvôli tebe.
Možno by sa vyriešilo veľa vecí dieťatkom - akože čo by sa vyriešilo dieťaťom? Že ty sa nebudeš nudiť? Dieťa nemáš mať preto, aby si vyriešila váš vzťah, či to aký je muž, alebo že ty sa nudíš, lebo do 13 máš všetko hotové.
Dost velky rozdiel. ,,staremu chlapovi,, sa nebude chciet minat ten kusok energie co mu ostane po praci na dieta. Malo spanku, ty nervozna, menej sexu, menej pohodlia. Je proste pohodlny…
Bože baby,už ani ja nechcem to bábo,že som sa chcela normálne porozprávať a zistiť mienku iných, cudzích. Jasné,chlap ktorý chce deti v 45ke, skáče každú hodinu a chlap ktorý nechce,ani radšej nesexuje doma...ďakujem aj tak.
Keby si mala dieťa nemala by si čas starať sa o veľké dieťa, tak sa teraz nevzdá svojho pohodlia.
Keď je taký úspešný podnikateľ, prečo váha urobiť dôležité rozhodnutie a budovať svoj majetok spolu s manželkou?
@maranco je podnikateľ,nikde som nepísala,že je úspešný podnikateľ...veľa toho narobia aj suverénni zamestnanci ,aké tak ,nedá sa hneď vytypovat nespoľahlivého... má bagre a je málo mladých bagristov,len starších a ....to je jedno asi.
Ak ma cez vikend volno, tak nahod tuto temu vtedy. Rozhovor "kam smerujeme" by ste mali mat najneskor po pol roku alebo aspon pred nastahovanim, ze teda pre teba je to dalsi krok k tomu mat rodinu, manzelstvo a deti (teda, neviem, ci sa chces vydat). Z jeho reakcie usudzujem,, ze bud teda naozaj ma stres v praci, alebo ho bavi mat v posteli 29-rocnu v 43, tak mozno v 46 by si zase zadovazil novu 20ku, co nema sproste reci o rodine.
@greywolf a vôbec nie je starý, starý je 45?
@autorka no vieš, ja si tiež myslím, že on už je trochu "výbehový model" na dieťa. Chápem, že ty by si ho chcela, to je prirodzené... Ale v 45 má už chlap svoje návyky, zvlášť ak je pre neho práca prioritou. Ak by predsa len na to prišlo, tak počítaj s tým, že na to budeš viac-menej sama. Kamarátka to mala podobne, bol medzi nimi 12 ročný vekový rozdiel, spoločné dieťa sa im narodilo, keď mal toľko čo tvoj muž. Malú miloval, ale proste to nedával. Päť rokov potom, kedy sa treba dieťaťu fakt venovať - lyžovať, brusliť, plávať, bicyklovať atď., sa on radšej po príchode z práce hodil do húpacej siete s tým, že ho bolí chrbát. Keby neboli manželia boli by dávno od seba... Ale sú tam pomerne veľké majetky (z oboch strán, aby to nevyznelo, že zostala kvôli tomu), tak kamoška nechcela ísť do komplikovaného rozvodu.
Nie, nemusí byť 45 ročný starý. Dokonca to môže byť veľmi aktívny človek a mať kopec energie aj na turistiku, deti atd... Toto fakt nemusí závisieť od veku.
Ale spomínaš, že po ňom upratuješ, že on všetko zabúda...
Tu ide o to, že otázku detí ste mali mať vydiskutovanú na začiatku.
Možno fakt mal blbý deň a cez víkend si o tom v kľude pohovoríte.
Mne by to jeho "pokoj cica", prišlo strašne blbé od neho, akoby sa bavil s malým neposlušným dieťaťom (a tým nemám na mysli, že by dieťaťu povedal "cica"), ale je to taký riadny "odpis", taký nadraďujúci sa.
ano, 45 je stary na prve dieta..
Po pravde,kým som ja študovala,nebol problém, každý si šiel svoje. Ako sme začali spolu bývať,tiež není problém,som rada že ma potrebuje, pretože si mimo roboty nevybaví ani prd. A aj v nej mu vybavujem kopu vecí 😏. Mne sa zdá,že zabudnú na život,ale iba práca. A jemu sa zdá,že som sa začala nudiť a preto riešim po ranu otázky, ktoré aj ja neriešila. Keď budem pracovne vyťažená,ani mne to neprebehne mysľou. Chcela som sa naozaj len opýtať cudzích ľudí a pohľadu na vec. Keď nebude chcieť,ja mu to vyhovorim. Má in svoje,chcem mať aj ja. Ale ak by sa vyhováral okato, priamo,že nechce, nemám o com,ani tu,ani v reále.
Strasne chaoticky pises a nie je ti dobre rozumiet. Vyhovoris mu co? Ked budes vytazena, nebudes rozmyslat nad dietatom? Tak chces dieta alebo sa len nechces nudit? Dieta nie je zabavka po praci, partnera ti to domov nepritiahne - ak potomka nechce a aj tak si ho urobite, ver tomu, ze sa domu bude vyhybat este viac a radsej bude viac casu travit v robote. Nikomu sa po 45 rokoch slobodneho bezstarostneho zivota nechce chodit domov k uplakanemu novorodencovi, pokial po nom fakt netuzil. Jedneho dna mu prasknu nervy a bude koniec. Ked sa nechces nudit, najdi si vlastne konicky
Len sa chcem opýtať,že ako by znela odpoveď,keby napíšem,že môj chlap sa má opýtal, prečo ešte nechcem byť matka a matka jeho detí v 31tke . Je to také,nie moc férové 😏. Buďte úprimné.

ze dieta nechce a nemas ho s tym otravovat..