Kamarátka zo školy

6. júl 2023

Boli sme skoro 7 rokov najlepšie kamarátky. No už vyše 10 rokov sme sa nevideli. Niečo sa vtedy zomlelo a ja som bola v podstate ešte dieťa, aby som to chápala, boli sme tínedžerky a ona bola psychicky dospelejšia. Prešlo pár rokov a ja som začala rozmýšľať, že sa jej ozvem. Už rozmýšľam 6 rokov. Dá sa naviazať na staré priateľstvo aj po 10tich rokoch? Keď už má svoj život, novú rodinu, nových známych a spravila za minulosťou hrubú čiaru? Myslela som, že sa uvidíme na stretávke a uvidím ako budeme komunikovať, no ja som nakoniec kvôli práci nemohla ísť. Teraz rozmýšľam, že by som sa jej ozvala, skúsila stretko. Ale neviem ako to bude brať, že ju kontaktujem po takej dobe.
Keby sa vám po rokoch ozve niekdajšia kamarátka, ako by ste reagovali? Nerozhnevali sme sa, len ja som ju vtedy nevedela pochopiť.

pralinka25
6. júl 2023

ja by som sa potesila nech sa uz zomlelo vselico. clovek sa za tolke roky posunie. ja nie som typ co zivi stare krivdy ale zas kazdy je iny.
pozri nemas co stratit. len ziskat. v najhorsom ta odignoruje alebo posle dokelu a v najlepsom si k sebe zas najdete cestu. nejde o zivot.

cocolino234
6. júl 2023

@autorka to nie je o tom, ako bude reagovať. Teraz s ňou nemáš absolútne žiadny kontakt, takže horšie to už nebude. Tým, že ju kontaktuješ to môže byť už iba lepšie alebo to ostane na tom istom mieste. Nevidím jediný dôvod prečo si čakala tak dlho. Tak veľmi sa bojíš odmietnutia? Buď znovu naviažete kontakt alebo to ostane tak, ako doteraz. Nemáš čo stratiť iba získať, preto nechápem nad čím uvažuješ. Ja osobne by som sa takémuto opätovnému kontaktu nebránila.

kandelabra
7. júl 2023

Ozvala by som sa, ozaj nemas co stratit. Ale pocitaj s moznostou, ze za tie roky ste sa obe posunuli niekam inam a mozno si uz ani nebudete mat co povedat. S velkou pravdepodobnostou to uz nebude nikdy take priatelstvo ako predtym. Aby si potom z toho nebola sklamana...