icon

Ako hovoriť na mužov, aby vnímali?

12. jan 2023

Otázka skôr na pánov - akým spôsobom majú s vami partnerky hovoriť, aby ste vnímali obsah výpovede?
Nemyslím prvé týždne nového vzťahu, keď si vysíte na perách, ale už zabehnutý vzťah s debatami o bežnej prevádzke domácnosti. Nie som ukecaná, nehovorím rozvláčne, práveže skôr rýchlo a fakticky. Napriek tomu dochádza k situáciám typu "kúp nejakú zeleninu okrem karfiolu" Manžel donesie z obchodu tri karfioly. Alebo "choď s deťmi do parku, lebo ihrisko je zaplavené." Prídu domov nasiaknutí blatom z ihriska. Alebo "zubárka má cez prázdniny dovolenku." Manžel je naštvatý, že som mu vraj kázala telefonovať cez prázdniny zubárke a nikto to tam nedvíhal. 😵‍💫🤦
Nejde o lenivosť, nakoľko manžel tie veci ochotne vykoná, akurát že naopak. Stručnejšie a jasnejšie už asi hovoriť neviem, tak prosím o radu, ako dosiahnuť pozornosť.
Ďakujem.

Strana
z3
autor
12. jan 2023

@avicii18 dakujem.

siska53
12. jan 2023

@guiseppinka jasne, ze nie! Nespravil..

777januska777
Autor odpoveď zmazal
foterlotor
13. jan 2023

V dnesnej dobre technologii je problem napisat zoznam a poslat do mobilu? skus mu to napisat cez fotku kde si naha 😄 alebo analogovo na papierik. A naco spominac co mema kupit? povedz co ma kupit. Boze moj ludia.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2023

@foterlotor nejde len o nakupny zoznam, ale aj o beznu komunikacnu vymenu zoci voci ohladom organizacie dna. Nie je autista, aby som mu musela pisat spravu na mobil, ze napriklad synovi teraz treba prezliect saty z tretieho suflika. Mna rovnako bezna prevadzka emocne nevzrusuje, ale treba to robit, tak vnimam.

hefo
13. jan 2023

Môžeš sa nad tým rozčuľovať, hovoriť, aké je to nespravodlivé, frfľať, argumentovať, ale to je jediné, čo s tým môžeš urobiť. Psychológiu muža proste nezmeníš, tak sa jej musíš prispôsobiť.

autor
13. jan 2023

@hefo to chapem, ale trochu za tym sipim aj otazku motivacie.

Strana
z3