icon

Ako obnoviť intímnu blízkosť v manželstve?

26. feb 2026

Ahojte.11rokov som s manželom.Snažili sme sa o dieťa ale nešlo to.Až nakoniec nám doktori oznámili ,že môj muž je neplodný.Zrútil sa nám svet .Ja veľmi po dieťati túžim aj môj muž (asi).Prešlo od vtedy už veľa rokov a vidím,že môj muž sa zmenil.Trápi ho to zjavne ale nechce sa o Tom rozprávať.Tak isto sex išiel do zabudnutia.Nechce sa mu ,je unavený,takže jemu stačí aj raz za Mesiac ale mne nie.On v manželstve je spokojný vidí len tento jeden problém ,že nemáme sex častejšie ako by som chcela ale stále tvrdí ,že sa to zmení.A ja teda zmenu nevidím ide to len k horšiemu.Nie som už najmladšia ale začína má to trápiť viac než dosť.

anonym_38bae2
26. feb 2026

Komunikácia je základ. Je to ťažké, ale pomáha to. Aj keď si možno poviete veci, ktoré sa druhému nebudú páčiť a možno aj zabolia, ale inak to nepôjde. Ak chcete manželstvo udržať.

terry658
26. feb 2026

@anonym_autor chlapi sú citliví na svoju mužnosť. Pravdepodobne ho neplodnosť zasiahla natoľko, že mu znížila na torálku libido.
Musíte si veci vyrizprávať. Všetko to boľavé. Alebo nájsť niekoho, kto vám s tým pomôže. Sexuológ alebo psychológ.

thirstymonk
26. feb 2026
@terry658

@anonym_autor chlapi sú citliví na svoju mužnosť. Pravdepodobne ho neplodnosť zasiahla natoľko, že mu znížila na torálku libido.
Musíte si veci vyrizprávať. Všetko to boľavé. Alebo nájsť niekoho, kto vám s tým pomôže. Sexuológ alebo psychológ.

@terry658 Veľmi správna rada! Presne tak to je.

Niektorí muži naozaj svoju neplodnosť považujú za slabosť, o to horšie, že s ňou nič nevedia urobiť. Veď ešte aj latinský pojem "impotencia" znamená "nesila" (potentia == sila). Aj keď jasné, že neplodnosť a impotencia sú dve rozdielne veci.

Autorka, pozri sa. Tvoj muž si musí uvedomiť, tak ako aj ty, že dieťa je dar. A vám ten dar bohužiaľ doprianý nebol. Mrzí ma to, ale tak to je. Môžete sa teda do smrti opúšťať, to je jedna možnosť, alebo sa s tým zmierite a budete na svete jeden pre druhého. Môžete zažívať spoločné chvíle a zážitky, o akých my, čo máme tri deti, môžeme najbližších 20 rokov len snívať (a o 20 rokov bohvie, či tu ešte budeme a či mi bude ešte stáť... atď).

Takže rozhodnutie je na vás, ale ak je to takéto zlé, naozaj by som zvážil odbornú pomoc, nie je to žiadna hanba.

anonym_e744ee
26. feb 2026

@anonym_autor chce sex raz za mesiac, tak je to na sexuológa, psychológa a možno aj psychiatra. 😰Chudák chlap. Je mi ho úprimne ľúto.

autor
26. feb 2026
@anonym_e744ee

@anonym_autor chce sex raz za mesiac, tak je to na sexuológa, psychológa a možno aj psychiatra. 😰Chudák chlap. Je mi ho úprimne ľúto.

@anonym_e744ee Áno iba raz za mesiac .Jemu to stačí mne bohuzial nie .Už má to naozaj trápi veľmi ,že rozmýšľam nad rozvodom. .Na jednej strane mi ho je ľúto ,že však on za to nemôže ale pomáham mu dosť na to aby sa niečo napravilo ale mám pocit ,že je to ešte horšie

anonym_dc9996
26. feb 2026

Porozpravajte sa o adopcii, darcovskych spermiach a vratte sa nazdad k normalnemu sexu... moj muz ma po vasektomii dva roky a sex mame normalne, ziadnu muznost to nezasiahlo samozrejme, je to len v hlave... tvoj muz musi proste vediet, ze to tebe nevadi, ze je neplodny a sex mas rada aj tak, lebo ho chces mat blizko....toto musi pochopit... on nie je len pocet jeho spermii, ale osoba, ktoru lubis a ktora ta vzrusuje.

pr85
26. feb 2026

@anonym_autor Toto je veľmi ťažká téma a ani ja sa necítim byť kompetentným na nejakú fundovanú odpoveď. Sám si neviem predstaviť, čo by som robil. Na jednej strane byť limitovaným mojou vierou a na druhej techologickými metódami, ktoré sa dajú použiť, ale sú mi ako katolíkovi zakázané. Skúšali ste IVF? Aj keby mal muž skutočne pár zdravých spermií, v CAR by boli schopní vyselektovať aj jednu zdravú a mohli by ste mať deti. Ak má muž azoospermiu, že nemá vôbec spermie (tá sa ináč umelo vyskytuje u mužov, ktorí podstúpili vazektómiu), tak už ostáva len adopcia. Iné sa spraviť nedá. Ale ber do úvahy aj to, že aj lekári sú len ľudia a môžu sa mýliť. Určite sa pokúšajte a nevdávajte to.

pr85
26. feb 2026
@anonym_dc9996

Porozpravajte sa o adopcii, darcovskych spermiach a vratte sa nazdad k normalnemu sexu... moj muz ma po vasektomii dva roky a sex mame normalne, ziadnu muznost to nezasiahlo samozrejme, je to len v hlave... tvoj muz musi proste vediet, ze to tebe nevadi, ze je neplodny a sex mas rada aj tak, lebo ho chces mat blizko....toto musi pochopit... on nie je len pocet jeho spermii, ale osoba, ktoru lubis a ktora ta vzrusuje.

@anonym_dc9996 A však má tvoj muž deti a sám si želal byť neplodný a preto si dal spraviť vazektómiu? Lebo to je úplne iný prípad, ako muž autorky, ktorý je prirodzene (bez vazektómie) neplodný.

anonym_dc9996
26. feb 2026
@pr85

@anonym_dc9996 A však má tvoj muž deti a sám si želal byť neplodný a preto si dal spraviť vazektómiu? Lebo to je úplne iný prípad, ako muž autorky, ktorý je prirodzene (bez vazektómie) neplodný.

@pr85 rozdiel v sexe ale nemas... a ona riesi intimitu, blizkost, atraktivitu vo vztahu, citit tuzbu, vzrusenie, mat orgazmus.. on ju tymto spravanim strati...

zuzubb007
26. feb 2026

Neviem ak ťa má muž na háku, ja by som zvolila rozvod, pozri ty deti môžeš mať, a ak žena raz túži po dieťati musí ho mať, je aj možnosť adopcie ale ak Vám to neklape absolútne zbytočne strácaš čas s ním, zvážila by som či chceš takto žiť do konca života, lebo nezmení sa môže rozprávky rozprávať

autor
26. feb 2026
@anonym_dc9996

@anonym_dc9996 Darcovské sme riešili máme doma aj tlačivo.Lenže on to stále nejako odďaloval, vyhováral sa,že teraz nie najprv som bývanie zabezpečiť sa dorobiť dom a ubehli roky a nič a nič ani nebude.Ach čiže mi dával nádej ,že dieťa bude ale s odstupom času viem ,že nič také nebude

anonym_dc9996
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_dc9996 Darcovské sme riešili máme doma aj tlačivo.Lenže on to stále nejako odďaloval, vyhováral sa,že teraz nie najprv som bývanie zabezpečiť sa dorobiť dom a ubehli roky a nič a nič ani nebude.Ach čiže mi dával nádej ,že dieťa bude ale s odstupom času viem ,že nič také nebude

@anonym_autor tak sa porozpravajte narovinu... este raz... a podla toho sa rozhodni, lebo ty cas nezastavis a roky utekaju a dojde momentu, kedy uz to nepojde.... ja si neviem predstavit nemat deti, nieco by mi neskutocne chybalo v zivote... predpokladam, ze aj tebe, ked ste sa tak dlho snazili... darcu vedia najst podobneho tvojmu manzelovi, nikto to "neuvidi", narodi sa vam, nikto to nebude spochybnovat, ze je to vase dieta...

terry658
26. feb 2026
@anonym_dc9996

@pr85 rozdiel v sexe ale nemas... a ona riesi intimitu, blizkost, atraktivitu vo vztahu, citit tuzbu, vzrusenie, mat orgazmus.. on ju tymto spravanim strati...

@anonym_dc9996 ale pe chlapa je to rozdiel.
On sa cíti byť neschopný, lebo nevie dať žene čo miluje dieťa.
To je iné ako keď už máš detí dosť a ďalšie nechceš.

pr85
26. feb 2026
@anonym_dc9996

@anonym_dc9996 Fyzický rozdiel v sexe nie je, ale psychický určite áno. Byť neplodný z vlastného rozhodnutia a prirodzene (a tým pádom nemôcť nikdy mať svoje biologické deti) je určite obrovský rozdiel.

anonym_dc9996
26. feb 2026
@pr85

@anonym_dc9996 Fyzický rozdiel v sexe nie je, ale psychický určite áno. Byť neplodný z vlastného rozhodnutia a prirodzene (a tým pádom nemôcť nikdy mať svoje biologické deti) je určite obrovský rozdiel.

@pr85 je... ale znici si tym manzelstvo a chce ostat sam? Musi to spracovat,, ci uz s nou alebo s psychologom...

pr85
26. feb 2026
@anonym_dc9996

@pr85 je... ale znici si tym manzelstvo a chce ostat sam? Musi to spracovat,, ci uz s nou alebo s psychologom...

@anonym_dc9996 To máš pravdu. A hlavne keby som bol na tom takto ja, pokúšal by som sa.

ewiculik
26. feb 2026

treba sa o tom rozpravat. nemozne to nie je, len to nenechaj zajst velmi daleko, odkial uz nebude navratu.

anonym_c4e846
26. feb 2026

@anonym_autor nájdi si milenca

anonym_7928fe
26. feb 2026

Rozveď sa, kým si ešte vo veku, keď môžeš mať deti. Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že NIKDY SA TO NEZMENÍ! Zažila som to na vlastnej koži. Žila som 28 rokov s neplodným partnerom, ktorý so mnou navyše takmer vôbec nespával /posledných 6 a pol roka sa ma ani nedotkol/ , obetovala som mu život a on nakoniec spáchal samovraždu. Nemám žiadnu rodinu, deti už v tomto veku nemôžem mať, takže som ostala úplne sama. Neurob rovnakú chybu!

domix147
Včera o 11:17

Manželstvo je o dvoch...
Sadni si s ním a normálne mu povedz do očí to čo cítiš..
A nelutuj ho.
To že je on neplodny to znamená že aj ty si ako keby neplodna...to nie je len jeho problém...pozri ak ho ty nezaujímas a on chce kráčať takto svojou cestou bez toho aby to riešil ...
Ja by som s ním asi neostala.
Pretože v živote sú ťažké veci...ale musíme im c Lit spoločne a zvládnuť ich...napr také z by mu vzali spermie a oplodnili vajíčko a tebe ho vložili...veď potom bude mať vlastné dieťa...
Ja nechápem prečo sú niektorí chlapi taki cudaci...veď skoro všetko sa dá riešiť...

stanno
Včera o 12:39

pošli mi správu