icon

Ako oznámiť partnerovi, že mám HPV?

27. jan 2025

Pomôžte mi prosím ako mu to mám oznámiť lebo sa.mu to veľmi bojím povedať keďže je veľmi citlivej povahy a bojím sa aj toho aby ma nezačal podozrievať z nevery Čož som ho samozrejme nikdy nepodviedla...

Strana
z2
thirstymonk
27. jan 2025

No normalne. Hlavne s nim nesexuj na holo, bo ho bude mať aj on (možno už aj má). HPV sa šíri nielen sexom, ale hocikde na verejnom WC, na kupalisku atď... to by mohol dokázať pochopiť. A ak ti neverí, tak potom aký zmysel má taký vzťah? Proste sa to stalo, máš HPV, urob potrebné opatrenia. Keď to týpek nedokáže pochopiť a neverí ti, tak nech ide hľadať ďalej.

13uzivatelka11
27. jan 2025

Tak hlavne by sa mal nechať vyšetriť aj on.. Možno to doniesol on

baska_nice
27. jan 2025

hlavne cim skor, tym lepsie. podla mna to bude automaticky prva reakcia, ze tam padne zmienka o tej nevere, to by asi kazdemu. uz zalezi, aky mate spolu vztah, ci to dokaze pochopit.

simca06022011
27. jan 2025

HPV mozes mat aj dlhe roky, rovnako tak aj on... cize ak bude podozrievat, kludne nech si nieoc o tom nastudujue.

h2
27. jan 2025

Prosím ťa, prečítaj si niečo o HPV. Napríklad tu:
https://hpv.sk/
Skoro každý dospelý človek ho už mal, veľmi pravdepodobne aj tvoj partner.

autor
27. jan 2025

Vzťah máme dá sa povedať že dobrý ale naozaj sa bojím mu to povedať aby ma kvôli tomu nenechal lebo nechcem o neho prísť :(

januska12323
27. jan 2025

Nemáte dobrý vzťah keď sa mu to bojíš povedať. Hpv sa neprenáša len sexom a ak nie je blbý pochopí to.

kavasmliekom
27. jan 2025

No mala by si mu to povedať, už z toho dôvodu, že si HK mohla nakaziť, alebo teda aj on teba. Mali by ste podstúpiť vyšetrenie obaja. A obaja k tomu pristupovať ako dospelí ľudia, ktorí spolu intímne žijú.

michal_dr
27. jan 2025

@autorka

Normalne...
Je to partner, ste vo vzťahu, takže komunikácia je základ.. hoc niekedy môže byť ťažká, ale treba komunikovať.
Jednoducho bola si na bežnej prehliadke zistili ti, ze... (viď príspevky vyssie o HVP, mozeme mat dlhe roky, atd).
Ano, určite bude mat partner červika v hlave (kedže sa o tom zacne debata a on nema ziadne info o viruse).
Ako sa k tomu postavi je už na ňom, ak je v pohode, zajde lekarovi, da si urobit test, poinformuje sa... Ak je lol, bude robiť scény, ty si ho poznas najlepšie, ale bavit sa o tom treba... horsie bude, ak nepovies nič, budete mat sex a drb...

Drž sa, vzťah je o dvoch a dôvere 😉

0silvia0
27. jan 2025

kedy si zistila, že máš hpv? Ak ste spolu dlhšie, je možné, že ho má aj on.

7miriam77
27. jan 2025

Normálne mu povedz,.... miláčik, potrebujem ti niečo povedať, nie je mi to príjemné, no keďže sme pár,musíš to vedieť. Bola som na vyšetrení a zistili mi hpv, už som začala liečbu, mal by si sa dať aj ty skontrolovať.....

sara07
27. jan 2025

problém je v tom že tu sa robí kampan že hpv hlavny prenos je sexualny ,
no musíš mu to nejak povedať, ak ste spolu dlhšie tak ho ma aj on možno, možno sa s ním lepšie vysporiadal

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
tina1549
27. jan 2025

@kittykat22 muži môžu mať taktiež problémy, rakovina konečníka alebo semenníkov. Len u žien je väčšia šanca preto nás kontrolujú

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
tina1549
27. jan 2025

taktiež si nie som istá či testy na hpv u mužov hradí poisťovňa

sara07
27. jan 2025

@tina1549 ten rozšíreny kvalitnejši hradí u nás aj tak len jedna poistovna, napr dôvera ak nemá zmulvu lekar pekne caluješ , pretože labák , lekár ma zazmluvneny svoj ,bodka ...

michal_dr
27. jan 2025

...pozriem Mr. Googla a medirex balíky testov od 70€. Smiešna suma vzhľadom na to, že sex so ženou/partnerkou je to najkrajšie pod slnkom 😉

autor
27. jan 2025

@michal_dr u gynekológa vám urobia lbc cytologii za 30€ u VšZP a to si viete dať preplatiť u poisťovne

sense
27. jan 2025

Ak sa bojíš partnerovi povedať takúto vec tak vzťah dobrý nie je. Kľudne môže hpv aj on a tiež ho mohol doniest aj on. Čiže vyšetriť by sa mal dať aj on.

autor
27. jan 2025

No bojím sa jednoducho jeho reakcie lebo viem aký je a aj jeho rodina tak sa bojím ako to všetci zoberú :(

janinah
27. jan 2025

A čo s tým má jeho rodina?

autor
27. jan 2025

@0silvia0 pred týždňom a odvtedy rozmýšľam ako mu to povedať keďže je momentálne v práci a ja už som na dne ...odvtedy ako mi to lekárka povedala som sa skoro zrútila lebo mi bolo povedané že problém potom môže byť aj s deťmi ak by sme chceli ...a o to sme sa už aj pokúšali keď som toto ešte nevedela a nikdy sa nepodarilo :((

autor
27. jan 2025

@janinah tak určite by im to povedal a už by mohol byť plameň na streche:(

janinah
27. jan 2025

Tak to je ozaj super vzťah,ak o tvojej dg by vedela celá jeho rodina....hmm.

h2
27. jan 2025

Preboha, autorka, to snáď nemyslíš vážne!!! S veľkou pravdepodobnosťou máš ten HPV od neho. A keby aj nie, to snáď nie je tvoja vina, že to máš. Ako som už písala a nie len ja, má to väčšina populácie. Zrejme aj on. Až na to, že on na žiadnom vyšetrení nebol, takže o tom nevie. Píšeš, ako keby si mala syfilis, alebo AIDS! 🙄

michal_dr
27. jan 2025

@autorka

...jeho rodina...?
To nemyslíš vážne, však..? To čo je medzi vami, má zostať medzi vami. Tomu sa hovorí dôvera...

Ak takéto súkromné, intímne veci vyťahuje, pretriasa tak to... (nekomentujem takého partnera), veľmi smutné 🙁

autor
27. jan 2025

@michal_dr no musím ešte povedať že oni majú spolu veľmi dobrý vzťah a tak predpokladám ak by išiel ajnon na vyšetrenie tak by im to mohol povedať

autor
27. jan 2025

@h2 tak to ja nemôžem vedieť ale je to možné že to mám od neho :(

0silvia0
27. jan 2025

už si napísala, ako dlho ste spolu?

Strana
z2