Ako prekonať averziu voči každodennému sexu?
Pekný deň všetkým, prosím vás, aký máte vztah k sexu?
Ja musím priznať, že mám k nemu totálnu averziu a nechuť. Súvisí to s predošlým vztahom, kedy si to bývalý vynucoval každý deň, nonstop sa má tam dotýkal a citovo má vydieral aké je to dôležité a ako muž bez toho nemôže fungovať. Potom má obviňoval, že či je to zle, že som pre neho atraktívna a chce mat sex..proste už keď som počula, že mám si ísť k nemu ľahnúť alebo večer automaticky sa začal po mne sápať v posteli mi bolo do plaču. Potom som sa s ním rozišla, lebo už som sa cítila ako nesvojprávny clovek.
Na začiatku vztahu to bolo super, sex som mala rada, ale akonáhle si to partner vynucuje aj napriek tomu, že nemám náladu (neodradili ho dokonca ani kramy), tak som si vypestovala veľkú averziu na to. Neviem si predstaviť mat ani další vztah lebo pri myšlienke na sex mám husinu. Ideálne by bolo porozprávať sa s nejakým odborníkom, ale žijem v zapadakove a tu sexuologa nenájdem vôbec. Skúšala som online stretnutie s 3 psychológmi, ale všetci mi odporučili sexuologa..
Máte nejaké skúsenosti s podobnou situáciou? Je pre vás každodenný sex normálny a máte naň chuť samy od seba a nemáte pocit že ste do toho nútene? Ako prinavrátiť spať chuť na sex?
Urcite su pary, pre ktore je kazdodenny sex ziadany z oboch stran a je to uplne v poriadku, nie je vsak v poriadku vyhoviet partnerovi iba preto, lebo nalieha.
Ak si mala online stretnutie so psychologom, preco si neskusala online terapiu aj so sexuologom?
Toto jednoducho musis riesit s odbornikom.
Uch, myslím si, že bez ohľadu na nás, toto nevyriešiš bez odborníka... Alebo veľmi veľmi chápavého a citlivého a trpezlivého chlapa, ideálne samozrejme kombinácia oboch... To čo si zažila sa totiž volá znásilňovanie. (Sex proti vôli)
Vies ako sa hovori:Vsetkeho moc škodi.
Tvoj ex.by potreboval francuzakom po 🥚🥚.
Nedokazal ta respektovat a vyustilo to az k tvojmu
odporu,nielen k nemu,ale aj k sexu.Cas by mohol pomoct a nasledne clovek,ktory ta bude milovat.
Suhlasim s @mikadooo dlhodobe znasilnovanie vo vztahu je velka trauma… bez terapii to bude velmi tazke prekonat. Mozno keby si si nasla noveho partnera, tak keby si citila lasku islo by to lahsie… ale mozno aj nie
@oceanahory no pretože takeho som nenasla. Kontaktovala som 2, čo ponúkajú online stretnutia a jeden mi neodpísal a druhý mi odpísal, že má plnú kapacitu 🤦🏻♀️
Myslím, že je úplne, ale úplne jedno ako to máme my, to tvojej situácii nijak nepomôže... psychológa si vyberala podľa toho na čo sa zameriavajú? možno si len nemala šťastie a nenarazila na toho správneho, skús si napríklad na ksebe vyfiltrovať takých, ktorí sa zameriavahú na sexualitu, sexuálne problémy, intimitu, keď teda nemáš možnosť navštíviť sexuológa... je normálne, že psychológ ti nemusí hneď sadnúť, ale nevzdávala by som to zatiaľ... držím prsty s prekonaním tohto problému
@majo111222 počuj chlape,ona nehľadá,ona rieši iný problém. Choď na zoznamky.
@majo111222 s si sexuológ,či psychiater? Ak áno,tak sorry,ak nie, tak prečo sa pýtaš na vek?
Tak neviem, aku presne radu ocakavas, bud budes hladat dalej nejakeho sexuologa a ak mas naozaj zaujem riesit svoj problem, tak ti nebude vadit za nim ani cestovat. 🤷
Pokial hladas riesenie na diskusnom fore, tak ta asi sklamem, ale tu riesenie na svoj problem nenajdes.
😳😧 Prečo si to dovolila?
Radu samozrejme nepoznám, ale keď som sa učila na skúšky na VŠ ( som právnik) tak, keď som sa mala ísť učiť v poslednom ročníku na štátnice, až mi zle bolo, ale vážne. Trvalo niekoľko rokov, po ukončení školy, keď som prekonala doslova odpor ku paragrafom, myslím dlhodobému učeniu.
@oceanahory okej ty si veľmi múdra, asi nepotrebujem od teba rady 😂 asi nebudem cestovať cez pól Slovenska, nie každý má peniaze na to.
Ty potrebujes rady od odbornika a nie od anonymnych ludi na diskusnom fore, ktori ti mozno este viacej ublizia, ako pomozu. Sprav ako uznas za vhodne, ale ja byt na tvojom mieste, tak by som si nejako vyhradila peniaze, aj keby ma to malo stat s casti sa v niecom obmedzovat. Je to ale tvoj zivot, tvoje rozhodnutia, tvoja trauma...
@xena_ toto už je na znásilnenie a ty sa pýtaš prečo toto dovolila?
@nicoletta98 Áno, pýtam sa. Lebo znásilnenie to nie je. Lebo sa nebránila, nepovedala nie. So slzami v očiach "držala". Akceptovala neakceptovateľné správanie.
@nicoletta98 Nikde autorka nepisala, ze by mali sex proti jej voli. Napisala iba tolko, ze na nu naliehal a ona pravdepodobne vzdy pristupila a vyhovela, aj ked nechcela 🤷. Za mna toto nie je znasilnenie, manipulacia a citove vydieranie urcite ano, ale nie znasilnenie...
@oceanahory @xena_ je medzitým veľmi tenká hranica a xy okolnosti do ktorých vy, ani ja nemusíte vidieť, tak by som bola opatrná s tým , čo je a nie je znásilnenie… a keď žene je niečo nepríjemne až jej je do plaču, tak normálny chlap pokračovať nebude, tomuto to bolo očividne jedno
@nicoletta98 Normálny človek po znásilnení nezostáva vo vzťahu s násilníkom a nenecháva sa opakovane znásilňovať. Najmä, ak ich nespájajú deti a manželstvo.
@majo111222 podľa otázok to tak vyzerá... 😉
@xena_ očividne si to nikdy nezažila a neprajem to ani najhoršiemu nepriateľovi.. to ako keď chlap týra ženu a ona neodíde… pre niekoho “nenormalne”, ale je za tým oveľa hlbšia psychológia, ako tvoj úbohý názor
@nicoletta98 Môj úbohý názor je, že nie znamená nie a nenechám sa vydierať proti svojej vôli. Ja nemôžem za to, že niekto nevie odmietnuť.
@nicoletta98 Ved presne "xy okolnosti, do ktorych my nevidime..." Autorka potrebuje ocividne odbornu pomoc. Okrem traumy si osobne myslim, ze za tymto budu aj ine osobnostne problemy, kedze taketo zaobchadzanie a manipulaciu nie je vobec standardne respektovat a trpiet...
@xena_ lenže tvoje “nie” ti nemusí vždy pomôcť a vidíš to veľmi ružovo.. keby “nie” stačilo tak tu nie je každá druha žena sexuálne obťažovania , pripadne znásilnená
@nicoletta98 Ale keď poviem nie a on by to aj tak urobil, potom už to JE znásilnenie a viem to riešiť inou cestou.
@xena_ tak keď autorka písala , že jej bolo do plaču a chlap pokračuje , tak to je pre teba áno? Či už ja som vadná?
@nicoletta98 Ja netvrdím, že je to v poriadku. Celé to nie je v poriadku! Ale nie je to znásilnenie.

kazda trauma sa riesi s odbornou pomocou.