icon

Ako prekonať hanbu z oznámenia tehotenstva?

21. júl 2024

Mám psychicky problém asi alebo neviem čo to je. Neviem či to má súvis ale pochádzam z extrémne tabuizovanej rodiny, všetko tu bolo tabu, za čo som jednak aj rada, ale spomeniem to, ak si myslíte že to môže mať súvis.
Ide o to, že by som chcela dieťa ale hanbím sa raz toho pocitu to oznámiť. To čo si o mne pomyslí rodina a okolie- ako som otehotnela.- že som mala sex. Aj teraz mi je dosť trápne to písať ale ja sa s touto vecou nemôžem nikomu zdôveriť. Je pre mňa trápny pocit že zistia že som mala sex. Viem že si teraz vravíte že im dochádza že to spolu máme ale to je trochu komplikované tak to vysvetlím jednoduchšie- som z kresťanskej rodiny ale ja a partner za svadbu nie sme, nechceme to (sme spolu už desať rokov). A tým že takéto veci typu sex sú extrémne tabu tak sa celkom obávam, ja by som sa cítila tak "naho" keby oznámim svoje tehotenstvo. Viem že sa teraz chytáte za hlavu, že zniem ako 15 ročná... Ale nemám to komu povedať. Viem ze sa budete asi smiať ale možno mi tu niekto napíše niečo čo ten môj pohľad zmení. Ja som si aj na jednej soc sieti všimla že niektorí si z toho robia srandu myslím z vety typu "veľmi sa snažíme o dieťa" že to tak vyznie že v tej posteli sa snažia celé dni, chápete asi ako to myslím.

Strana
z3
heidy222
21. júl 2024

A keď si pomyslis že aj tvoji rodičia mali sex keďže si na svete,to nepomôže?

kristinka92
21. júl 2024

nepramení tvoj strach skôr z toho že dieta by nebolo splodené v manželstve a ty sa bojíš take tehotenstvo oznamit??

laurita285
21. júl 2024

Očividne nespracovaná trauma z detstva a z tej chorej výchovy. Je čas navštíviť psychologa a následne hor sa do plodenia :D

viestta
21. júl 2024

A co teba rodicia kupil v Tuzexe? Vsak aj oni sulozili, a nie raz. Alebo si myslis, ze tvoji rodicia si o vas dvoch maslie, ze po veceroch v spalni hackujete?
Nauc sa veci nazyvat spravnymi menami. Ked si s tym sama nevies rady obrat sa na odbornikov.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
pribinak
21. júl 2024

Chod na psychoterapiu, evidentne tá poznačila nevhodná výchova

babulkomale
21. júl 2024

Poznam par, ona vraj krestanka katolicka, on neverec, neznasa krestanov.
Su spolu dlhe roky, ona chcela svadbu jedine v kostole, on v ziadnom pripade. "Vyriesili" to tak, ze po cca 15 rokoch vztahu a áno, aj sexu, si urobili dve deti, samozrejme nemanzelske 😃😃😃
Takze vselijaki ludia existuju, ja to nechapem ale 🤷

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
beata_k
21. júl 2024

Ber to tak, ze to bude trapne iba chvilu a zvyknes si ty i oni. Ale ty uz budes cakat chcene babatko. To zvladnes pretrpiet.

babulkomale
21. júl 2024

Pokial si ustala pred rodinou ze mas 10 rocny vztah a nevydala si sa, dieta uz na tom podla mna vela nezmeni.
To spolu nebyvate? Chodis po rimse dole z detskej izby si vrznut alebo ako to mam chapat?

haley7897
21. júl 2024

Môžem ťa uistiť, ze vzhľadom k tomu ze si s partnerom 10 rokov každému došlo, ze máš sex. A teda tento strach si môžeš vyskytnúť zo zoznamu ako naplnený. Všetci už vedia, pokojne môžeš otehotnieť a hodiť to za hlavu

laurita285
21. júl 2024

@jozko_z_lesa A dieťa je aký záväzok? Že pošleš 60 ečiniek každý mesiac a môžeš to dieťa absolútne ignorovať, ani brvov nemihneš.? :D wow fakt záväzok storočia.
A manželstvo je aký záväzok? že navštíviš právnika, zaplatíš 200 ečiniek za návrh na rozvod, zbehneš na súd, rozvediete sa, následne vyplatíte hypotéku a rozdelíte si tých pár šupiek čo ste zaplatili na hypotéke a poberiete sa svojou cestou? kde konkrétne je ten veľký záväzok?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
21. júl 2024

@laurita285 ty to mas trosku naopak, ale nevadi.

1mina
21. júl 2024

fuha tak to je celkom odstrasujuci priklad toho aky dopad moze mat prehnana tabuizacia takychto tem na deti. Ale teda vy si nic nevycitajte, ani sa nikto nebude smiat podla mna, neni to Vaša chyba. Ja by som povedala ze to ako si každý pomyslí že ste mali sex je skôr vo Vašej hlave pretože normálne nad tím človek nerozmýšla takto. V živote ma nenapadlo ked mi hociktorá kamoška oznámila ze je tehotná žeby mi hlavou vobec preblesklo ze mala sex, to je take prirodzene že sa nad tím nezmýšlam. Vždy ma napadne len babatko, tehotenstvo, čo ich všetko pekne čaká a začneme preberat mená a podobne :D A určite ma nenapadlo ked mi niekto povie že sa dlho velmi snažia ako sexujú cele dni v posteli :D :D :D ,,,napadne ma iba ten pocit ked sa nam nedarilo pol roka a aké to musí bvyť ked je to dlhšie neprijemné, a vyšetrenia atd. Naozaj tento strach kto si čo pomyslí je len následkom výchovy, bežne toto ludí naozaj nenapadá. Kludne by som vyhladala psychologa stačí podla mna- vyrozpravala sa. A myslím že aj rodičia by sa vnúčatku potešili nie ?

laurita285
21. júl 2024

@babulkomale mňa len zaujímalo že prečo niekto dieťa či svadbu považuje za záväzok keď sa niekto z toho páru rozhodne z toho vycúvať tak to jednoducho urobí a teda nejaký giga záväzok to nie je. Ani finančný ani nijaký iný keď sa tá osoba rozhodne. Toť vše.

jaskolka
21. júl 2024

A napadlo ti, ze keď spolu ste 10 rokov, tak asi každý vie (každému to logicky došlo) že asi nežijete ako brat a sestra? Že teda máte sex? Ci máš predstavu, ze az keby si bola tehotná, tak každý sa zdesi a bude si hovoriť, preboha živého, po 10 rokoch mali spolu 1x sex, keďže je tehotná?
Uisťujem ta, ze každý to už dávno vie, ze spolu žijete aj intímne a každému je to jedno.

lintu
21. júl 2024

Informácia, že si tehotná je informácia, že si tehotná. Nad tou sexuálnou stránkou sa v takej chvíli asi málo ľudí zamýšľa.

doriiis
21. júl 2024

Tak toto je už iné psycho.Aby sa jeden dospelý človek bal priznať,že má sex🤣

1mina
21. júl 2024

@lintu presne toto aj ja som písala. V živote mi ani hlavou nepreblesklo že mal niekto sex keď mi oznámili tehotenstvo 😃

beata_k
21. júl 2024

Zeny, len vy si tu neuvedomujete mieru tabu co musi prezivat autorka. Lebo je rozdiel asi spolu maju sex a urcite spolu mali sex lebo je tehotna.

doriiis
21. júl 2024

Autorka vyhľadaj odbornú pomoc,aby ti pomohla vyliečiť traumu,ktorú máš a rodičov kopni do zadku,že ju kvôli nim máš.
Choré toto.

momusik
21. júl 2024

Oznam im to ze:mami, oci, budete stari rodicia, nemusis hovorit ze si tehotna

danica2711
21. júl 2024

a keď si svojej kresťanskej rodine oznámila, že žiješ s chlapom bez svadby, vtedy si sa nehanbila? Rozumej mi správne, ja to za hanbu nepovažujem, ale tvoja kresťanská rodina asi áno, pretože tabu-netabu, je im asi jasné, že máte spolu sex. Či nevedia, že spolu žijete?

petronelag
21. júl 2024

Keď ten vzťah trvá už tak dlho, možno rodičia už dávnejšie očakávajú takú správu a nič im nebude vadiť.

danyelia
21. júl 2024

Ahaa, teda rodina žije v tom, že vy spolu vôbec nesexujete? 😃 🤭🤓

marca12
21. júl 2024

Ja ti uplne rozumiem. Ja som mala obrovske problemy prave kvoli takej vychove. Ani neviem ako som sa z toho dostala. U nas doma sex bolo nieco strasne zle v tom duchu som bola vychovana. Alebo ked mi mama nasla tanga,tak ma zmlatila ako zito,ci ona pobehlicu vychovala a podobne som zazivala. Strasne psycho. Dodnes mam problem chytit muza za ruku pred rodicmi alebo ho objat. To su strasne dosledky katastrofalnej vychovy,ktoru si podvedome budeme navzdy nosit v sebe. Ak mas oporu v muzovi,prekonas to. Ja som mojmu vela veci povedala,aby mal predstavu,co sa u nas dialo a aby vedel,preco som taka,aka som. Nieze by som bola nejaka divna,ale som skor utiahnuta,nie som velmi extrovertny typ.

estellas
21. júl 2024

Ja si skôr myslím že sa boji toho, že rodičia budú veľmi pohoršení že ak by mala dieťa pred svadbou.
Chápem, u môjho otca je to tiež tabu, mama je viac otvorená.
Ja som mala kamarátku ktorej rodičia povedali, že jej nedovolia aby len tak chodila s chlapcom, ak bude mať frajera tak sa musia zobrať, nemôžu len tak spolu chodiť.

viestta
21. júl 2024

@estellas a mozno by bola prekvapena, lebo rodicia sa uz nevedia vnucat dockat...

estellas
21. júl 2024

@viestta Určite by sa tešili.

Strana
z3