Ako prekonať hanbu z oznámenia tehotenstva?
Mám psychicky problém asi alebo neviem čo to je. Neviem či to má súvis ale pochádzam z extrémne tabuizovanej rodiny, všetko tu bolo tabu, za čo som jednak aj rada, ale spomeniem to, ak si myslíte že to môže mať súvis.
Ide o to, že by som chcela dieťa ale hanbím sa raz toho pocitu to oznámiť. To čo si o mne pomyslí rodina a okolie- ako som otehotnela.- že som mala sex. Aj teraz mi je dosť trápne to písať ale ja sa s touto vecou nemôžem nikomu zdôveriť. Je pre mňa trápny pocit že zistia že som mala sex. Viem že si teraz vravíte že im dochádza že to spolu máme ale to je trochu komplikované tak to vysvetlím jednoduchšie- som z kresťanskej rodiny ale ja a partner za svadbu nie sme, nechceme to (sme spolu už desať rokov). A tým že takéto veci typu sex sú extrémne tabu tak sa celkom obávam, ja by som sa cítila tak "naho" keby oznámim svoje tehotenstvo. Viem že sa teraz chytáte za hlavu, že zniem ako 15 ročná... Ale nemám to komu povedať. Viem ze sa budete asi smiať ale možno mi tu niekto napíše niečo čo ten môj pohľad zmení. Ja som si aj na jednej soc sieti všimla že niektorí si z toho robia srandu myslím z vety typu "veľmi sa snažíme o dieťa" že to tak vyznie že v tej posteli sa snažia celé dni, chápete asi ako to myslím.
@jozko_z_lesa Však to tu vidíš dennodenne, že chlap nechce platiť ani minimálne 37 eurové výživné :D a vidíš aký je o takéto poklady záujem 😀
@pink_lady vôbec neviem čo to je
Moji rodičia nespomínajú vnúčatá. Je im jedno či budú alebo nie, neriešia to.
My s partnerom sice spolu žijeme, áno bol to problém, ale nič nezmohli, prijali to s odretými ušami ale on je kamionisti a moji rodičia vždy vtlkali že sex bez svaeby nie. A mam taký pocit že oni sú si istí že sex nemavame. Leno tým že to pre nás bolo tabu alebo respektive niečo zlé, tak sú podľa mňa tým istí že ma tak vychovali. A ja o sexe nikdy nerozprával, vyhybam sa tejto téme. Je iné keď o tom píšem takto niekde kto má nepozná ale neviem si predstaviť sex riešiť s niekým to fakt nie (okrem partnera samozrejme). Takže mi príde divný pocit sedieť niekde s rodinou s veľkým bruchom a vedieť že oni vedia ako to dieťa vzniklo. Svadbu neplánujeme lebo sme takto spokojní, nevidim na tom vôbec nič zlé
@marca12 to ma mrzí, dúfam že už takí nie sú k tebe
*on je kamionista, nie sme spolu každý deň
No iba toľko k tomu: ak miluješ svojho partnera a ozaj chcete deti, nemala by budúca rodina byť prednejšia ako predstava tvojich rodičov že si mala sex? Píšeš rozumne, verím že nie si 15r pubertiačka, aby si nevedela o živote nič. Vieš si predstaviť že by si nikdy nemala deti, lebo rodičia? Ale ozaj si polož ruku na srdce.. Žila by si s vedomím že deti nikdy nebudeš mať, lebo rodičia to berú ako tabu?
Určite vedia, že nežijete ako brat a sestra iba sa o tom nerozprávate. Jedno brucho by na tom nič nezmenilo len by možno tlačili na svadbu nech majú potomka naporiadku. Vlastne im ani o tehotenstve nemusíš hovoriť, postupne ti bude rásť brucho a potom už s tým aj tak nič nespravia.
Rodicia nech žijú a myslia za seba. Ty pokial sa nevedia spratat do kože, zrus kontakt.
Ja sim vydata, z čisto praktických dôvodov. Mnoho vecí je pre mňa istejšie, jednoduchších. Ake mam kamosky, ktoré žijú tiez ako vy s detmi a také, ktoré svadbu chcú a muz nie. Ani by ma nehlo rýpať preto do nich. Asi tak k svadbe.
A k sexu? Ak si oni fakt myslia, že žijete ako brucho so segrou tak sú ešte väčší fanatici ako som myslela.
Navštív toho psychologa, toto už hranici z traumu so sekty, I ked "normalna viera". Ale niektorým to uplne vymeniť mozog, kolkokrat ani farar nestíha hlavou krútiť. Minule sa ho jedna isla spýtať, či s 5 ricnym duetatom s 40 horuckami k dr, bo ze ona sa modlí a Boh pomôže!
On sa chytal za hlavu, ze uz tam mala dávno byt ! Zdravy rozum mnohým chýba!
Ty si vylieč traumy a ber ich ako z iného sveta, do ktorého ty už nepatris! A oznam im tehotenstvo trebars papuckami v peknej krabičke, budete stari rodičia 😉.
Autorka, rodičia nie sú padnuti na hlavu. Pochybujem, ze naozaj veria, ze by ste spolu bývali a pritom absolútne nemali nič intímne. A aj teda tak veľmi ťa trápi ich mienka, ze az toto takto riešiš, tak prečo sa teda nevezmete? Lebo trochu si protirečís, nechcete svadbu, lebo vam to tak vyhovuje, ale na druhej strane sa v podstate hanbis verejne (tehotenstvom) priznať, ze spolu normálne sexuálne žijete ako partneri.
tak povedz,že ťa osvietilo
Ani ja som nechcela svadbu. Ale v zmysle svadba ako den kedy vyhodim kopec penazi len na svadbu ako party pre ludi ktorych vidim v lepsom pripade raz za rok, s tradiciami ktore mi nic nehovoria. spravili sme si sobas na urade a zivot je s tym papierom jednoduchsi, najma kvoli dietatu, nehovoriac o urcitych istotach keby sa nieco stalo.
Sexovať sa nehanbíš?
Keď si prežila osamostatnenie a "rešpektujú" tvoj život s mužom bez svadby, tak snáď zvládnu aj vnúča. Určite by som im to neoznamovala zbytočne, ušetríš si aspoň časť komentárov. A keby sa aj akokoľvek nemilo zachovali - oni by stratili viac ako ty.
Na druhej strane, ja zastávam názor, že legálny zväzok je právne lepší pre rodinu a dieťa. Začína to tými praktickými vecami ako rovnaké priezvisko a pokračuje cez BSM a ostatné majetkovo-právne aspekty. Nezvažovala si ani len takú malú formálnu?
Susedovci mali dcéru, ktorá sa celé tehotenstvo snažila skrývať. Teda, keď už bolo vidieť brucho. Nechodila do obchodu, na ulicu tiež nie, maximálne na dvor. Mala rizikové, bola doma. A to bola vydatá. Jej argument na to skrývanie bol tiež ten, že sa hanbila. Lebo všetci vedeli, že mala sex. Zaujímavé, že keď porodila, s kočíkom a dieťaťom sa už neskrývala. 🤷 Pre mňa veľmi zvláštne. Ale pred rodičmi sa nehanbila, žili dokonca v jednom dome. Ona s manželom mali svoje poschodie a rodičia tiež.
To tá chorá katolícka výchova a do nekonečna opakovanie zdravas Mária... Ja teda neviem, ale tu cirkev by mali zrušiť. Ľudia z toho začínajú byť narušení....
Prosim ta, mas kamionistu, zober dovolenku, sadni s nim do kamionu a nech ta prási na kazdom odpocivadle.... Mysli pritom na vasich, ako si myslia, ze nemas sex😂😂😂ked sa vam babo podari a budes mat pocit, ze najvyssi cas im to oznamit - Preco??? Vsak im zavolaj az z porodnice... Ze umele oplodnenie sa vydarilo🤕oni ta celu dohuzvia, ze sa bojis vziat chlapov ud do ruky😂a ty stale pri tom mysli na ich stredovek... Odstrihnut sa.
Tak to neoznamuj
Presne viem čo prežívaš.Ja som s terajším už manželom tiez spolu len bývali keď som otehotnela.Veľmi som sa hambila naších, dokonca aj keď som im to oznámila a rástlo mi pomaly bruško tak, som sa ocka veľmi hambila nakoľko som prvá z 3 sestier , tak to bolo ich prvé vnúča.Keď som porodila urobili obrovskú oslavu😀😀 Mala má uz 3 roky a kebyže otehotniem teraz, tak opäť by som sa hambila.Je to asi tým, že nás tak rodičia vychovali.Máme pred nimi rešpekt,úctu a chceme byť v ich očiach tie najlepšie.Aj ja som kresťanka.Už dlho neverím na to, že všetko sa má stať až po manželstve.Takže ak ťa majú rodičia radi tak, sa z toho budú určite s tebou tešiť.Prajem veľa síl.😊Nechcem byť neprajná, ale vieš ono ty môžeš chcieť ale nie vždy sa to podarí.A ak sa to podarí a uvidiš o 9 mesiacov to krásne stvorenie ,tak si pomyslíš aká si bola hlúpa a mala si to urobiť skôr😀🙈😀❤️
Napíše mi niekto čo je na sexe, prečo by sa človek mal hanbiť
Mne je skor divne, ze ked mas taky problem s tym oznamenim tehotenstva, preco sa jednoducho nevezmete? Ved staci na urade a mate pokoj. Ak Ta ma partner rad, mal by Ti prave takto pomoct, ze sa Ta od toho problemu odbremeni, vezmete sa a je po probleme. Neverim, ze Tebe ako veriacej, tento stav bez svadby vyhovuje, nam je to jedno, ale bud k sebe uprimna, mozno tam su korene toho, ze sa hanbis o tom hovorit a ak by ste sa vzali, problem s oznamenim tehotenstva by zmizol, lebo by bol pre rodicov-krestanov po svadbe nasledny tehotensky stav prirodzeny.
Porozmyslaj nad tym, ci tu svadbu nechces ty, alebo on? Neverim, ze obaja. Neveriiim ze ak si takto vychovana a toto riesis, ze tu svadbu proste nechces. Potom by si nemala problem ani s otehotnenim a oznamenim. Vaz si samu seba a porozmyslaj, preco si ta chlap vziat nechce a ci ti za to stoji. Nie je to len papier..
@mk1111111111 si ma predbehla, napisala som to iste 😁😁
Keš sú rodičia až takto "uhodení", tak sa s nimi posaďte a povedzte im, že sa stal boží zázrak😉
@liv1 prepac, nechcela som 🙈💜
@tiezjedna to je tiez dobry napad 👌
@mk1111111111 😁😁👍
Skor by som riesila, ze ste spolu desat rokov a zrejme ste sa asi nikde nepohli.

vcera som citala clanky o Hnuti Nazaret - beňovcoch- dennik postoj otvoril tuto nedoriesenu temu ...Nevyrastala si medzi nimi? Mam s nimi osobnu skusenost žial a velmi mi toto co pises ich pripomina ...