icon

Ako riešiť manželské odcudzenie a samotu?

gomak
Včera o 09:20

Ahojte. Neviem, či som si prišla pre radu alebo sa chcem iba vyrozprávať. Môj manžel je typ, ktorý má rád slobodu a voľnosť. Nemá problém si vykecávať s kamošmi niekde aj dve hodiny. Na tom by nebolo nič zvláštne, nie som predsa nejaká histerka, aby som ho stále naháňala aby bol doma... Avšak, deje sa to pravidelne, ráno, poobede.... On si to zrejme neuvedomuje, ale kráti nás dvoch o náš čas... Rozhovory, intimitu... proste všetko to, čo žena a zdravý vzťah potrebuje. Samozrejme , že som mu to vyčítala....... Teraz ma postavil pred hotovú vec a povedal mi, že už ku mne nič necíti..... A aby sme si každý žili ten svoj život........... Zrútil sa mi svet....Doslova......... Už je tomu tak mesiac... Manžel odišiel do obývačky a ja som zostala sama v spálni. Ignoruje ma, chodí si preč z domu kedy chce.... Zostala som sama.... a s ním.... Len tak žijeme vedľa seba. Nikdy som si nemyslela, že bude schopný toto urobiť. Ozval sa mi jeden muž skrz sociálne siete. Je sympatický a chcel by nadviazať so mnou kontakt... Volal ma na kávu. Úprimne, potešilo ma to, cítim záujem, starostlivosť..... S manželom bývame v dome, ktorý je jeho a z toho plynie u mňa aj taká neistota do budúcna...Neviem, ako ďalej...

Strana
z2
doriiis
Včera o 09:24

Tvoj manžel má podľa mňa milenku a ty najprv ukončí jeden vzťah a potom začínaj druhy

pribinak
Včera o 09:26

Už dávno by som bola preč

tenerifka
Včera o 09:27

@gomak ma ta v hrsti, ty sa mu staras o dom a o full servis, lebo vie, ze nemas kam ist. Ak mu to s jeho milenkou vyjde a bude si isty, ze ju naozaj miluje a bude si ju chciet nastahovat do domu, ty poletis ako spinave pradlo. Nez sa zacnes vesat na dalsieho chlapa, zariad si svoje vlastne byvanie a svoju buducnost, tak nebudes v buducnosti na nikom zavisla a nebudes odkazana na prveho samca, co pojde okolo....

pribinak
Včera o 09:29
@tenerifka

@gomak ma ta v hrsti, ty sa mu staras o dom a o full servis, lebo vie, ze nemas kam ist. Ak mu to s jeho milenkou vyjde a bude si isty, ze ju naozaj miluje a bude si ju chciet nastahovat do domu, ty poletis ako spinave pradlo. Nez sa zacnes vesat na dalsieho chlapa, zariad si svoje vlastne byvanie a svoju buducnost, tak nebudes v buducnosti na nikom zavisla a nebudes odkazana na prveho samca, co pojde okolo....

@tenerifka nepíše že majú deti. By som bola dávno na ubytovni u kamosky alebo šla k rodičom

Ako som napísala, dávno by som bola preč

gomak
autor
Včera o 09:30
@pribinak

@tenerifka nepíše že majú deti. By som bola dávno na ubytovni u kamosky alebo šla k rodičom

@pribinak Máme dve dcéry, 12 a 19.

tenerifka
Včera o 09:31
@pribinak

@pribinak mozno nema kam ist....
Dalsia, co dopredu nerozmyslala a nepoistila sa pre takyto pripad, ved toto sa uz deje ako na beziacom pase. Ak by bolo byvanie spolocne, mozno by si chlap dvakrat rozmyslel, ci bude takto vyvadzat

gomak
autor
Včera o 09:32
@tenerifka

Dalsia, co dopredu nerozmyslala a nepoistila sa pre takyto pripad, ved toto sa uz deje ako na beziacom pase. Ak by bolo byvanie spolocne, mozno by si chlap dvakrat rozmyslel, ci bude takto vyvadzat

@tenerifka veru, nerozmýšľala som..

tenerifka
Včera o 09:32
@gomak

@gomak na dom sa splacala pocas manzelstva hypoteka? Ak ano, mas narok na 50% splatok

pribinak
Včera o 09:33
@tenerifka

@tenerifka nemá kam ísť? Podnajmov je kopec, ubytovni tiež. To je obyčajná výhovorka

gomak
autor
Včera o 09:34

nie, dostal ho do daru od rodičov..

gomak
autor
Včera o 09:34
@pribinak

@tenerifka nemá kam ísť? Podnajmov je kopec, ubytovni tiež. To je obyčajná výhovorka

@pribinak no, lenže podnájmy sú extrémne drahé...

pribinak
Včera o 09:35
@gomak

@gomak jaj tak to si mala napísať v úvode, že máte maloleté dieťa
To dosť meni situqiciu. Alw keď nedáš takú významnú info v príspevku, tak potom tá diskusia je na nič

gomak
autor
Včera o 09:35

A sú tu deti.... Nechcela som to ešte tak radikálne riešiť....

tenerifka
Včera o 09:38
@gomak

A sú tu deti.... Nechcela som to ešte tak radikálne riešiť....

@gomak ako si na tom s financiami? Mas uspory? Nejaky byt, ktory je len tvoj a prenajimas ho? V praci mas dostatocny prijem? Dcery maju aky vztah s otcom?

gomak
autor
Včera o 09:39
@tenerifka

@gomak ako si na tom s financiami? Mas uspory? Nejaky byt, ktory je len tvoj a prenajimas ho? V praci mas dostatocny prijem? Dcery maju aky vztah s otcom?

@tenerifka Majú s ním dobrý vzťah..
Nevlastním žiadnu nehnuteľnosť.... Som učiteľka, takže asi toľko ku financiám...

tenerifka
Včera o 09:43
@gomak

@tenerifka Majú s ním dobrý vzťah..
Nevlastním žiadnu nehnuteľnosť.... Som učiteľka, takže asi toľko ku financiám...

@gomak zacni si setrit, co sa da, aj ked teda v manzelstve je vsetko spolocne a aj financie su 50/50. V pripade rozvodu bude manzel bud platit vyzivne na este studujuce deti, alebo budu v striedavke. Ty budes potrebovat ale asi zvysit prijem, aby si to vsetko sama utiahla. Je to otras, mnohym chlapom v urcitom veku prepne a je im jedno, aku spust po sebe zanechaju.....

dzulli1980
Včera o 09:46

Neviem, zrejme mu už ideš na nervy s tými výčitkami ... môj muž takisto chodí s kamarátmi, aj na celý víkend do Tatier na turistiku napr. ... nikdy som mu nič nevyčítala, už sme spolu nejaký ten piatok, nečakám to, čo na začiatku ... takisto mám svoj program ... najprv napíšeš, že sa Ti zrútil svet, keď Ťa chce nechať, vzápätí riešiš nového chlapa cez sociálne siete ... kus divné, či? ... vzťah je vždy o dvoch ľuďoch, keď to nefunguje, nikdy nie je na vine iba jeden ...

amdornik
Včera o 09:51

takže minimálne 19 rokov si pri tebe žil ako slobodný chlap (kamarát tu, kamarát tam, ty na boku, odstrčená...) a teraz sa ty čuduješ, že chce vzťah ukončiť? ja sa čudujem, že ti to oznámil až teraz. zrejme si začala viac na neho tlačiť a odrazu sa cíti "v putách"... toto si mala riešiť omnoho skôr, čo už teraz? len sa zbaliť a odísť. však prakticky si tam s holou riťou, ako mnohé, ktoré sa nerozhýbali za roky rokúce a neboli schopné zabezpečiť si strechu nad hlavou. či už samy, alebo spoločne s chlapmi.

anonym_ed083c
Včera o 09:52

No nič. Žiť ako doteraz. A čakať čo sa z toho vyvinie. Nemáš kam ísť, našetrené nemáš nič. Tak ti nič neostáva len byť rada, ze máš kde bývať. Taká je tvoja realita

anonym_327c1c
Včera o 10:07

V mojom okoli, kazdy, kto povedal partnerke/manzelke, ze uz k nej nic neciti mal milenku…

ivik4
Včera o 10:12

Strasne, to ma mrzi. Mas aj nieco odlozene pre kazdy pripad ? Aspon nieco male bokom o com nevie? Niekde v ,,ponozke" ako sa vravi? Viem ze ste manzelia a pravne je vsetko spolocne ale aj tak . Lebo odist len tak by bolo narocne. Ak nie tak aspon s tym by som zacala a novu znamost by som riesila az po ukonceni Vasho vztahu s muzom. Lebo nijak ste sa nepohli, je len v obyvacke a ty v jeho dome

gomak
autor
Včera o 10:21
@ivik4

Strasne, to ma mrzi. Mas aj nieco odlozene pre kazdy pripad ? Aspon nieco male bokom o com nevie? Niekde v ,,ponozke" ako sa vravi? Viem ze ste manzelia a pravne je vsetko spolocne ale aj tak . Lebo odist len tak by bolo narocne. Ak nie tak aspon s tym by som zacala a novu znamost by som riesila az po ukonceni Vasho vztahu s muzom. Lebo nijak ste sa nepohli, je len v obyvacke a ty v jeho dome

@ivik4 netuším ako to už riešiť...

gomak
autor
Včera o 10:23
@gomak

@ivik4 netuším ako to už riešiť...

@gomak skúšala som už všetko... A teraz odhliadnuc od toho, že nemám kam ísť.... Stále ho milujem nadovšetko a nechápem , on ako keby vypol gombík a je to..........

anonym_e24cb2
Včera o 10:27
@gomak

@gomak skúšala som už všetko... A teraz odhliadnuc od toho, že nemám kam ísť.... Stále ho milujem nadovšetko a nechápem , on ako keby vypol gombík a je to..........

@gomak má inú, to je jasné. Chystaj sa na odchod, rozvod. To chcešt takto žiť? Jedno dieťa už dospelé, druhé za chvíľu. Choď na tu kávu s iným chlapom, od toho svojho sa odpútať. Zháňaj iné bývanie.

anonym_2b09bf
Včera o 10:28
@gomak

@gomak ako to asi riešiť? Nijako. Prispôsobiť sa situácii a žiť vedľa neho svoj život. Venovať sa deckám a sebe.

pribinak
Včera o 10:28

Obec/ mesto kde žiješ nemá nejaké nájomné byty?
Aj keď ešte nie si rozvedená, tak aspoň sa informovať akým spôsobom sa dá zaradiť do poradovnika

anonym_a228d8
Včera o 10:38
@gomak

@gomak Milujes ho nadovsetko a pises si s inym chlapom😏 vsak normalne povedz, ze nemas kam ist v pripade rozvodu. Nemusis nas tu presviedcat, ako ho stale strasne milujes.

gomak
autor
Včera o 10:41
@anonym_a228d8

@gomak Milujes ho nadovsetko a pises si s inym chlapom😏 vsak normalne povedz, ze nemas kam ist v pripade rozvodu. Nemusis nas tu presviedcat, ako ho stale strasne milujes.

@anonym_a228d8 milujem ho, ten druhý mi skôr pomáha sa nad to všetko preniesť.......Neviem ako inak by som to vysvetlila.. Dáva mi to, čo mi už dlho chýbalo.... Uvedomujem si , že som zraniteľná ..........

anonym_2e646d
Včera o 10:56

Tu znamost by som neriesila, kym nemas kam ist. Skor by som zacala zistovat a hybat sa, ako dalej. Kaslat na muza … ide o cas, aby jemu nepreplo a nevysmaril ta. Deti nemoze … teba ano. Tym, ze su samoobsluzne, je to relativne jednoduche, dospelu nebude nikto riesit, kde chce byvat a 12 rocna sa tiez rozhoduje sama. Nevypol gombik, ale deti maju nejaky vek, tak nema potrebu sa uz pretvarovat. Ci je za tym ina zena, alebo ma deti odchobane a chce od teba pokoj je irrelevantne. Ries co najskor a racionalne aby si na dochodku nebola bezdomovec. Chlap ta nemusi zaujmat, mal by prerazit pud sebazachovy. Aj ak by ti ten novy poskytol prechodne nejake byvanie mas len igelitku. Cim budes starsia, tazsie to budes riesit a tvoj muz ta vykopne … je to len otazka casu … najneskor ked pojde mladsia z domu

anonym_2b09bf
Včera o 11:10
@gomak

@anonym_a228d8 milujem ho, ten druhý mi skôr pomáha sa nad to všetko preniesť.......Neviem ako inak by som to vysvetlila.. Dáva mi to, čo mi už dlho chýbalo.... Uvedomujem si , že som zraniteľná ..........

@gomak pracuješ dúfam?

Strana
z2