icon

Ako riešiť manželské odcudzenie a samotu?

gomak
30. dec 2025

Ahojte. Neviem, či som si prišla pre radu alebo sa chcem iba vyrozprávať. Môj manžel je typ, ktorý má rád slobodu a voľnosť. Nemá problém si vykecávať s kamošmi niekde aj dve hodiny. Na tom by nebolo nič zvláštne, nie som predsa nejaká histerka, aby som ho stále naháňala aby bol doma... Avšak, deje sa to pravidelne, ráno, poobede.... On si to zrejme neuvedomuje, ale kráti nás dvoch o náš čas... Rozhovory, intimitu... proste všetko to, čo žena a zdravý vzťah potrebuje. Samozrejme , že som mu to vyčítala....... Teraz ma postavil pred hotovú vec a povedal mi, že už ku mne nič necíti..... A aby sme si každý žili ten svoj život........... Zrútil sa mi svet....Doslova......... Už je tomu tak mesiac... Manžel odišiel do obývačky a ja som zostala sama v spálni. Ignoruje ma, chodí si preč z domu kedy chce.... Zostala som sama.... a s ním.... Len tak žijeme vedľa seba. Nikdy som si nemyslela, že bude schopný toto urobiť. Ozval sa mi jeden muž skrz sociálne siete. Je sympatický a chcel by nadviazať so mnou kontakt... Volal ma na kávu. Úprimne, potešilo ma to, cítim záujem, starostlivosť..... S manželom bývame v dome, ktorý je jeho a z toho plynie u mňa aj taká neistota do budúcna...Neviem, ako ďalej...

Strana
z4
anonym_aa682b
31. dec 2025
@lentakyterapeut

Je vela rodin kde to NEklape, zatvaraju sa oci aby to vypadalo na oko dobre ale problemy ma vacsina. Male velke alkohol nevera ci agresivita. Nie vsetko sa da vyriesit hned. Nieco trva roky. A nieco sa nevyriesi vobec. Postavil ta pred hotovu vec a ty musis zacat zit pre seba a deti. Lahko sa to hovori ale moze sa stat ze sa vyburi alebo ho tá oná necha a vrati sa zase spat do kolobehu. Aj ked do kedy. Ked pozeram fotky na zoznamkach je tam vela tucnych zien. Nehovorim ze si nemozu nikoho najst ale pridu mi ako odovzdane na porazku. Muzi take zeny nechcu. Mne sa pacia sebavedome je jedno ci v praci ci kde ale take z ktorych nejde smutok nestastie ale radost elegancia. Ja byt tebou (netusim ako na tom si) zacnem sa o seba starat vies najst si cas pre seba. Siel by som na vlasy nechty fitko a nemusis s nikym.inym nic mat ale stretavat sa s pozitivne ladenymi ludmi. Tvojho hned nezmenis ale mohol by vidiet zmenu a je sanca ze ozije doma.

@lentakyterapeut veľa ľudí to nedokáže žijú v pretvárke aj, keď vedia, že to je zle.Hlavne ženy kvôli deťom, peniazom, statusu.Chlap sa spamata až, keď vidí, že žena sa vzdialuje a má o ňu záujem niekto iný.Ale ruku na srdce ženy majú mínus body kvôli deťom

anonym_5206e9
31. dec 2025
@lentakyterapeut

Je vela rodin kde to NEklape, zatvaraju sa oci aby to vypadalo na oko dobre ale problemy ma vacsina. Male velke alkohol nevera ci agresivita. Nie vsetko sa da vyriesit hned. Nieco trva roky. A nieco sa nevyriesi vobec. Postavil ta pred hotovu vec a ty musis zacat zit pre seba a deti. Lahko sa to hovori ale moze sa stat ze sa vyburi alebo ho tá oná necha a vrati sa zase spat do kolobehu. Aj ked do kedy. Ked pozeram fotky na zoznamkach je tam vela tucnych zien. Nehovorim ze si nemozu nikoho najst ale pridu mi ako odovzdane na porazku. Muzi take zeny nechcu. Mne sa pacia sebavedome je jedno ci v praci ci kde ale take z ktorych nejde smutok nestastie ale radost elegancia. Ja byt tebou (netusim ako na tom si) zacnem sa o seba starat vies najst si cas pre seba. Siel by som na vlasy nechty fitko a nemusis s nikym.inym nic mat ale stretavat sa s pozitivne ladenymi ludmi. Tvojho hned nezmenis ale mohol by vidiet zmenu a je sanca ze ozije doma.

@lentakyterapeut Toto je plytke zmyslanie. Domacnost a rodina prinasaju so sebou aj tazsie chvile, plne strapatych vlasov, domacich teplakov, nevyspatych noci a pod.
Ja poznam zenu, ktora bola velmi atraktivna, dlhonoha vysoka blondina, pekna, s velkymi prsiami, vzdy minisukna, stekle. A ten jej ju aj tak podvadzal. Nepomohlo jej ani pekne nechty, ani outfit, ani titul na vysokej skole, ani doma napecene, poupratovane. Nepomohlo nic. Lebo on sa tak rozhodol. Lebo on jej chcel ublizit, ani mozno sam nevie preco. A mozno vie, akurat sa s tym nevie vysporiadat inak. Ludska pychika je komplikovana. A dobre ze to pisem, akurat mi docvaklo.

lentakyterapeut
31. dec 2025
@karolinakr

@anonym_705721 s tebou spí? fuha, toto by som nedala, ja som žiarliva, určite ne nastriedačku s milenkou

@karolinakr ziarliva tiez nie je kto vie co 🫣

karolinakr
31. dec 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut tak nehnevaj sa, si doma, varis, perieš, žehliš a večer o 17.00h vypadne tvoja polovička z domu, vrati sa rano o 5.00h, vieš že ma milenca, ale ty si s tym v pohode, ešte jej večer pomasiruješ chrbát, ako taký koreň, nie? ty by si bol kĺudný, že?

karolinakr
31. dec 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut žit s jednpu osobou v jednej domacnosti s tym, že ju miluješ a ona chodi na .... nehovor, žeby si nežiarlil

clementisa
31. dec 2025

Je to veľmi smutné čo píšeš neviem ti poradiť pretože neviem , je to asi egoista vidí iba seba mal by mať nejaký rešpekt voči tebe vážne neviem akoby som reagovala ak by sa to stalo mne držím ti palce je to veľmi ťažké ale mala by si byť sama sebou a prosím ťa určite to nieje tvoja chyba chyba je on

lentakyterapeut
31. dec 2025
@karolinakr

@lentakyterapeut tak nehnevaj sa, si doma, varis, perieš, žehliš a večer o 17.00h vypadne tvoja polovička z domu, vrati sa rano o 5.00h, vieš že ma milenca, ale ty si s tym v pohode, ešte jej večer pomasiruješ chrbát, ako taký koreň, nie? ty by si bol kĺudný, že?

@karolinakr ale toto cele co opisujes je chyba tej zeny. Muz iba vyuzije jej neschopnost byt zenou a nie upratovackou.

lentakyterapeut
31. dec 2025
@karolinakr

@lentakyterapeut žit s jednpu osobou v jednej domacnosti s tym, že ju miluješ a ona chodi na .... nehovor, žeby si nežiarlil

@karolinakr v prvom rade by som sa spraval rovnocenne a vecer by sme sli von spolu

macko1983
31. dec 2025
@lentakyterapeut

@anonym_705721 jedina rada muza je ze chvem doma vidiet sebavedomu zenu nie sluzku. To nie je urazka. Vela muzov si prestane vazit to co ma doma lebo to je automaticky

Veľmi nesúhlasím, známa ma po štyridsiatke,maká v posilovni každý druhý deň, je to kočka.Dve deti.Manžel tiež vyzerá k svetu,pohoďak,dobre zarába,na prvý pohľad sa majú dobre,ale raz mu medzi rečou ušlo,že ak by vedel aká je nikdy by si ju nezobral. Ďalej uz len stíchol. Čiže tak.

lentakyterapeut
31. dec 2025
@macko1983

Veľmi nesúhlasím, známa ma po štyridsiatke,maká v posilovni každý druhý deň, je to kočka.Dve deti.Manžel tiež vyzerá k svetu,pohoďak,dobre zarába,na prvý pohľad sa majú dobre,ale raz mu medzi rečou ušlo,že ak by vedel aká je nikdy by si ju nezobral. Ďalej uz len stíchol. Čiže tak.

@macko1983 a to je druha strana mince. Aka je? Povaha. To robi vela. Pekna princezna co robi peklo no nic moc.

macko1983
31. dec 2025
@lentakyterapeut

@macko1983 a to je druha strana mince. Aka je? Povaha. To robi vela. Pekna princezna co robi peklo no nic moc.

@lentakyterapeut peklo nerobí, poznám ju ,len proste vonkajšia krása je pre ňu veľmi dôležitá ináč fajn baba,podľa niekoho trosku hlúpučka. Mozno to robí práve kvôli nemu,aby sa mu páčila.

anonym_705721
31. dec 2025
@karolinakr

@anonym_705721 s tebou spí? fuha, toto by som nedala, ja som žiarliva, určite ne nastriedačku s milenkou

@anonym_5206e9 keby som jej napisala nejake veci, ako sa maju u nas, aj za nich dvoch, urcite by skoncila... I ked, mam uz taky dojem, ze ona by mu prepacila vsetko uz.. Ale mne by to do vztahu nedonieslo nic asi. Asi len vacsiu zufalku by urobil zo mna a este by sa viac vzdialil...
@karolinakr ano, no nie na striedacku. S nou nema sex, to viem

anonym_fd7c72
1. jan 2026
@anonym_705721

@anonym_2c823a oni spolu spali len na zaciatku, uz vyse roka nespia, tam je to skor emocionalna nevera. Spaval so mnou. Ona dostala dobry sok, ked sa dozvedela, ze spi s manzelkou a nie s nou... A vlastne sa rozchadzaju stale hore dole...

@anonym_705721 boze ty si tu pisala ze? Ta úbohá manželka ktorej muž behá za milenkou a ona mu doma robi sluzku a ochotne nohy rozťahuje. To chce veľkú dávku minusovej sebaucty veru. Snad nemate deti lebo z nich vyrastú ďalšie zúfalé chudery. Lepsie mat doma kurevnika ako byt sama co

anonym_705721
1. jan 2026
@anonym_fd7c72

@anonym_705721 boze ty si tu pisala ze? Ta úbohá manželka ktorej muž behá za milenkou a ona mu doma robi sluzku a ochotne nohy rozťahuje. To chce veľkú dávku minusovej sebaucty veru. Snad nemate deti lebo z nich vyrastú ďalšie zúfalé chudery. Lepsie mat doma kurevnika ako byt sama co

@anonym_fd7c72 nechapem, co som mala kde pisat. Spavali sme s muzom ked som nevedela, ze ma milenku, v prispevku, kde si mi dala odpoved, to pisem, ze on klamal milenku, ze so mnou nespi dlhodobo a ze ona mala prekvapko ked som jej povedala, ze to je v skutocnosti inak... Znovu sme zacali spolu spat po mesiacoch, ked to ukoncili na dlhsiu na dobu. A ano, aktualne riesim ze sa stretaju, ale fyzicky spolu nic nemaju dlho... Deti mame, staci precitat diskusiu...

anonym_358163
1. jan 2026
@anonym_705721

@anonym_5206e9 keby som jej napisala nejake veci, ako sa maju u nas, aj za nich dvoch, urcite by skoncila... I ked, mam uz taky dojem, ze ona by mu prepacila vsetko uz.. Ale mne by to do vztahu nedonieslo nic asi. Asi len vacsiu zufalku by urobil zo mna a este by sa viac vzdialil...
@karolinakr ano, no nie na striedacku. S nou nema sex, to viem

@anonym_705721 to mi je život toto. On s milenkou a ty čakáš a čakáš a čakáš. Potom si nájde ďalšiu a zas budeš čakať

anonym_705721
1. jan 2026
@anonym_358163

@anonym_705721 to mi je život toto. On s milenkou a ty čakáš a čakáš a čakáš. Potom si nájde ďalšiu a zas budeš čakať

@anonym_358163 no to je.. Myslis, ze mam po retazovej md na ucte obnos, aby som odisla s detmi prec? Alebo ze mam v zalohe druhu nehnutelnost? Alebo, ze muz by sa len tak vzdal deti, ze chod si? Ako som pisala, keby spolu spavaju, je to uplne ine. Ale toto je co, co, je medzi nimi... Nie je to lahke pre mna, ani kvoli tomu co citim, ani kvoli detom..

anonym_c75979
2. jan 2026
@anonym_705721

@anonym_358163 no to je.. Myslis, ze mam po retazovej md na ucte obnos, aby som odisla s detmi prec? Alebo ze mam v zalohe druhu nehnutelnost? Alebo, ze muz by sa len tak vzdal deti, ze chod si? Ako som pisala, keby spolu spavaju, je to uplne ine. Ale toto je co, co, je medzi nimi... Nie je to lahke pre mna, ani kvoli tomu co citim, ani kvoli detom..

@anonym_705721 prosím Ťa ako vieš, že spolu nespavajú, keď sa stretávajú? Mna len zaujíma, že na základe čoho, si si tým istá?

anonym_fd7c72
2. jan 2026
@anonym_705721

@anonym_705721 to ze nemáš peniaze neznamená ze mu mas rozťahovať nohy ked trtka inde. Fuj bohvie co domov doniesol. Čudujem sa ake handry zo seba niektoré robite to je na vracanie

stanislavicenka
2. jan 2026
@anonym_705721

@anonym_705721 viem, ze to nemas jednoduche. Ja len nerozumiem, preco sa vsetci, ktori ostavaju nezmyselne spolu odvolavaju na deti? Ved rodicmi ostavate nadalej. Pre mna je to zahadou. A ved deti v tomto vobec nerozhoduje

anonym_4787d8
2. jan 2026

@gomak ja ta chapem, chyba ti pozornost a hned sa fixujes na prveho co sa nasiel. Opatrne ale, internet je plny dementov a treba to drzat v istych medziach, najma ak nevies co sa vobec deje. S muzom si treba pohovorit co a ako, toto spravanie je cele zle. Priklanam sa k tomu, ze je mozne, ze ma inu. Popravde ja by som mu to netolerovala pred mesiacom ani teraz, aby sa flakal, pripomenla by som mu ze ma deti, a rodinu. Nebude chodit ako mumak, nech sa postavi a povie dceram, ze sa rozvadzame a budu s matkou zit na ulici, lebo otcovi siblo v bedni. Ak chce volny vztah a bude mat aspon gule ze prizna neveru = a behat si kde chce, tak by som mu oznamla, ze ok, ja rovnako.. pekne sa bude starat aj o domacnost a tak, a supam cvicit s kamoskami von.. s chlapmi na kavu. Kludne je mozne, ze po rokoch proste mu preplo z rutiny a vsetkeho, nemusi mat ani milenku, len si je doma v klude vsetkym isty, a stereotyp v nom vyvolal toto...

gomak
autor
2. jan 2026
@anonym_4787d8

@gomak ja ta chapem, chyba ti pozornost a hned sa fixujes na prveho co sa nasiel. Opatrne ale, internet je plny dementov a treba to drzat v istych medziach, najma ak nevies co sa vobec deje. S muzom si treba pohovorit co a ako, toto spravanie je cele zle. Priklanam sa k tomu, ze je mozne, ze ma inu. Popravde ja by som mu to netolerovala pred mesiacom ani teraz, aby sa flakal, pripomenla by som mu ze ma deti, a rodinu. Nebude chodit ako mumak, nech sa postavi a povie dceram, ze sa rozvadzame a budu s matkou zit na ulici, lebo otcovi siblo v bedni. Ak chce volny vztah a bude mat aspon gule ze prizna neveru = a behat si kde chce, tak by som mu oznamla, ze ok, ja rovnako.. pekne sa bude starat aj o domacnost a tak, a supam cvicit s kamoskami von.. s chlapmi na kavu. Kludne je mozne, ze po rokoch proste mu preplo z rutiny a vsetkeho, nemusi mat ani milenku, len si je doma v klude vsetkym isty, a stereotyp v nom vyvolal toto...

@anonym_4787d8 toho z netu som poslala k vode.... Vykľul sa z neho debil.... Ale , čo by som mala robiť...? Ako Ďalej......Nevládzem

anonym_a228d8
2. jan 2026
@anonym_c75979

@anonym_705721 prosím Ťa ako vieš, že spolu nespavajú, keď sa stretávajú? Mna len zaujíma, že na základe čoho, si si tým istá?

@anonym_c75979 Tiez ma to fascinuje😃😄

anonym_705721
3. jan 2026
@stanislavicenka

@anonym_705721 viem, ze to nemas jednoduche. Ja len nerozumiem, preco sa vsetci, ktori ostavaju nezmyselne spolu odvolavaju na deti? Ved rodicmi ostavate nadalej. Pre mna je to zahadou. A ved deti v tomto vobec nerozhoduje

@stanislavicenka tak keby mam muza, ktory na ne kasle, bolo by to jednoduchsie. Chcel by striedavu pol na pol az by sme sa rozviedli, s cim teda ja nesuhlasim. Viem, ze maju obaja rodicia rovnake pravo na dieta, ked sa mu venuju, staraju sa, ale preco by som sa ja ako matka mala dobrovolne vzdat pravidelne casu s detmi? Vsak ja som nic neurobila a preco mam ja aj deti trpiet, ze nebudeme spolu?

anonym_705721
3. jan 2026
@anonym_c75979

@anonym_c75979 viem to od nej, a bol to viackrat aj dovod ich rozchodu... Ze muz to nechcel, ona chcela

anonym_a0c09f
3. jan 2026
@anonym_705721

@stanislavicenka tak keby mam muza, ktory na ne kasle, bolo by to jednoduchsie. Chcel by striedavu pol na pol az by sme sa rozviedli, s cim teda ja nesuhlasim. Viem, ze maju obaja rodicia rovnake pravo na dieta, ked sa mu venuju, staraju sa, ale preco by som sa ja ako matka mala dobrovolne vzdat pravidelne casu s detmi? Vsak ja som nic neurobila a preco mam ja aj deti trpiet, ze nebudeme spolu?

@anonym_705721 ak sa mozem opytat, cakas na co? na to, ze tvoj muz milenku necha a vy dvaja budete stastne zit az kym nezomriete? skutocne tomu veris? alebo cakas na to, kym tvoji synovia skolkari dospelu a potom od muza odides? nerypem, bozechran, ale uz si tu svoj pribeh pisala velakrat, je citit, ako velmi psychicky trpis. viem, ze nemas financie na odchod od muza, ani on ich nema, aby ta z domu vyplatil. skus sa zamysliet, kolko vaznych chorob, chronickych, celozivotnych, aj fatalnych je zalozenych na negativnom psychickom podklade. neprajem ti nic zle, bozechran, len aby si sa nezacyklila v tom bludnom kruhu dom-synovia tak, ze ta to psychicky uplne zlozi a privodis si nieco, z coho sa mozno potom do konca zivota nedas dokopy.

stanislavicenka
3. jan 2026
@anonym_705721

@anonym_705721 teraz sa citis lepsie? Sama nechces pripustit ziadnu moznost.

anonym_705721
3. jan 2026
@anonym_a0c09f

@anonym_705721 ak sa mozem opytat, cakas na co? na to, ze tvoj muz milenku necha a vy dvaja budete stastne zit az kym nezomriete? skutocne tomu veris? alebo cakas na to, kym tvoji synovia skolkari dospelu a potom od muza odides? nerypem, bozechran, ale uz si tu svoj pribeh pisala velakrat, je citit, ako velmi psychicky trpis. viem, ze nemas financie na odchod od muza, ani on ich nema, aby ta z domu vyplatil. skus sa zamysliet, kolko vaznych chorob, chronickych, celozivotnych, aj fatalnych je zalozenych na negativnom psychickom podklade. neprajem ti nic zle, bozechran, len aby si sa nezacyklila v tom bludnom kruhu dom-synovia tak, ze ta to psychicky uplne zlozi a privodis si nieco, z coho sa mozno potom do konca zivota nedas dokopy.

@anonym_a0c09f uprimne, bola by som rada, keby sa vztah napravil, ale zaroven viem, ze zazraky a stastne konce su asi len v rozpravkach. Ano, znicilo mi to uplne psychiku, doveru a neviem ako vnutorne s tym zit dalej, aby ma to tak neovplyvnovalo a aby som pocitila vnutorny pokoj, nech sa to uz vyvinie ktorymkolvek smerom

anonym_705721
3. jan 2026
@stanislavicenka

@anonym_705721 teraz sa citis lepsie? Sama nechces pripustit ziadnu moznost.

@stanislavicenka v com sa mam ako citit lepsie? Aku moznost by som mala podla teba pripustit? Jedinu som mala, az si vybral ju, moze odist za nou. Ale nechce odist, rozisli sa, aj ked v kontakte su. Preco ja sa mam prisposobovat a suhlasit so vsetkym? Uz nie...

stanislavicenka
4. jan 2026
@anonym_705721

@stanislavicenka v com sa mam ako citit lepsie? Aku moznost by som mala podla teba pripustit? Jedinu som mala, az si vybral ju, moze odist za nou. Ale nechce odist, rozisli sa, aj ked v kontakte su. Preco ja sa mam prisposobovat a suhlasit so vsetkym? Uz nie...

@anonym_705721 ved to nie je o prisposobeni sa, ale aby si sa ty citila dobre.

anonym_a0c09f
4. jan 2026
@anonym_705721

@anonym_a0c09f uprimne, bola by som rada, keby sa vztah napravil, ale zaroven viem, ze zazraky a stastne konce su asi len v rozpravkach. Ano, znicilo mi to uplne psychiku, doveru a neviem ako vnutorne s tym zit dalej, aby ma to tak neovplyvnovalo a aby som pocitila vnutorny pokoj, nech sa to uz vyvinie ktorymkolvek smerom

@anonym_705721 obdivujem tvoje odhodlanie a silu. nech sa ti to zuroci a skonci to u vas stastne. a hlavne, ked to medzi nimi skonci, aby si nenasiel inu butlavu vrbu, ktoru bude prasit. posmyknut sa na jeden-dva vrzy a olutovat to- to je nevera. mat 2 roky paralelny vztah a neukoncit ho ani ked o tom manzelka vie- to ani neviem ako sa da nazvat. prajem ti, aby si raz velmi horko neolutovala to, co teraz robis.

Strana
z4