icon

Ako riešiť manželské odcudzenie a samotu?

gomak
Dnes o 09:20

Ahojte. Neviem, či som si prišla pre radu alebo sa chcem iba vyrozprávať. Môj manžel je typ, ktorý má rád slobodu a voľnosť. Nemá problém si vykecávať s kamošmi niekde aj dve hodiny. Na tom by nebolo nič zvláštne, nie som predsa nejaká histerka, aby som ho stále naháňala aby bol doma... Avšak, deje sa to pravidelne, ráno, poobede.... On si to zrejme neuvedomuje, ale kráti nás dvoch o náš čas... Rozhovory, intimitu... proste všetko to, čo žena a zdravý vzťah potrebuje. Samozrejme , že som mu to vyčítala....... Teraz ma postavil pred hotovú vec a povedal mi, že už ku mne nič necíti..... A aby sme si každý žili ten svoj život........... Zrútil sa mi svet....Doslova......... Už je tomu tak mesiac... Manžel odišiel do obývačky a ja som zostala sama v spálni. Ignoruje ma, chodí si preč z domu kedy chce.... Zostala som sama.... a s ním.... Len tak žijeme vedľa seba. Nikdy som si nemyslela, že bude schopný toto urobiť. Ozval sa mi jeden muž skrz sociálne siete. Je sympatický a chcel by nadviazať so mnou kontakt... Volal ma na kávu. Úprimne, potešilo ma to, cítim záujem, starostlivosť..... S manželom bývame v dome, ktorý je jeho a z toho plynie u mňa aj taká neistota do budúcna...Neviem, ako ďalej...

Strana
z2
anonym_4aa4aa
Dnes o 11:34

Ja raz nechápem ako môže žena milovať chlapa, ktorý k nej nič necíti??? Si pekne závislá na ňom, citovo aj ekonomicky

kvietok2012
Dnes o 11:42

Najdi si podnajom a odíď od neho...

marci9
Dnes o 12:18

Pokiaľ ste čokoľvek na jeho dome prerábali zo spoločných peňazí, máš nárok na polovicu. Ak existujú nejaké faktúry z týchto rekonštrukcií, schovaj si ich, kým ich nezničí.

arek00
Dnes o 13:00
@gomak

@anonym_a228d8 milujem ho, ten druhý mi skôr pomáha sa nad to všetko preniesť.......Neviem ako inak by som to vysvetlila.. Dáva mi to, čo mi už dlho chýbalo.... Uvedomujem si , že som zraniteľná ..........

@gomak si kúsok od nevery ☝️... aby si nekôr neľutovala. Pozor na to...

zmrzlinka2021
Dnes o 13:08

@gomak

Mas pocit, ze je rozumne teraz riesit chlapa zo socialnej siete? Pozval ta na kavu a ty sa tvaris, ze ti dava, co ti chybalo.

Sorry ale tvoj manzel bol zla volba - tvoja. Cloveka nezmenis, bud si ho beries aky je alebo ruky prec.

biba_18
Dnes o 13:11

@dzulli1980 presne, ja byť chlap aj keď nemám milenku tak mi také výčitky riadne lezú na nervy ... kks, že oberá nás o spoločný čas ...

anonym_5206e9
Dnes o 13:30

@gomak Mam to tak isto, mozno si mozeme poskytnut vzajomne nejaku utechu. Manzel pred 2 mesiacmi sa zacal inak spravat. Zoznamil sa s inou zenou, este tam nic nebolo, no hned som to zacitila. On by sa asi nepriznal.
Inak aj moj sa velmi riesi sam, kamarati a tak. Chapem ta, lebo niektore zeny nevedia, co tu pisu. Je ine si skocit raz za cas na vikend na turu s kamosmi a ine denne byt na telefone a pod. Moj chodi obden na 5 hodinove vylety s kamosmi, samozrejme polku casu presedia pri pive. Predtym to nerobil, ale mal depky, tak mu psychologicka odporucila aby si nasiel konicka a venoval sa viac sebe. Utrhol sa vtedy uplne z retaze, trva to uz cele roky, naucila som sa to chapat a tolerovat.
A zrazu, pred 2 mesiacmi, akokeby preplo gombik. Jeden mesiac sme spou na dovolenke, smejeme sa, prechadzame a druhy mesiac sa zacne spravat inak. Ja som ho hned konfrontovala, ze ci sa s niekym zoznamil. Ani nezatlkal. Par dni sa citil zle, ked videl, ako som sa zrutila, no potom sa otrepal a pokracoval. Dnes po tych 2 mesiacoch sa sprava jak zamilovany pubertak, je to hroza. Dokonca mi povedal, ze ma nemoze ani citit, az tak to dokaze zamotat hlavu. Zatialco ja som tu zrutena, on tu chodi, smeje sa... Psychologicka povedala, ze ma krizu stredneho veku, ktoru bohuzial popiera a neustal ju, vzhadom na jeho krehkejsiu mentalnu vybavu. Posral nam vsetkym zivot, mne, detom. A este to nevie, ale asi aj sebe, az mu to docvakne. Ja mam mladsie deti, som z toho hotova, kebyze mam deti tak stare ako ty, asi to beriem trosku lahsie. A laska sa neda len tak vymazat, tiez ho mam stale rada.
Ako to riesite verejne? Vie niekto nieco? Pribuzni? A co deti?

anonym_ab208c
Dnes o 13:47

@gomak na novú známosť sa teraz vykašli, 99% potrebuje len zasunúť a využívajú ženy v presne v takejto situácii, ako máš ty, ktorým duša piští po pozornosti.
Pre mňa je záhadou, že ťa nikdy nenapadlo, že si môže muž nájsť inú, pri jeho spôsobe života by ma prekvapilo, keby sa to neudialo. Nerozumiem, prečo si mu taký spôsob života toľké roky tolerovala. Veď si žil, ako keby bol slobodný. Ako z toho von, to netuším. Máš ešte rodičov, že by vás prichýlili? Ak nie, ptom už len podnájom, alebo nájomný byt, ak ním mesto alebo obec, kde žiješ disponuje. Práca učiteľky nie je finančne žiadne terno, asi ešte pribrať brigádu

anonym_085e55
Dnes o 15:44

Vycisli svoju financnu ucast na jeho majetku, nech ta vyplati a hajde do podnajmu. Alebo manzelsky trojuholnik, dokedy ten novy objav nebude chciet tvoje miesto v dome, aj vedla neho. Nestaras sa 20 rokov o svoje byvanie a toto je vysledok. Bezdomova🏠

arek00
Dnes o 16:13

Dámy, nedavajte jej klapky že mala mysliet na zadne vratka a ze dopadla, ako kazda druha co verila manzelovi. Ano, verila, ale zial zivot to zariadil inak.
Skor by sa ocenili rady typu, sadnite si spolu z manzelom a vylozte karty na stol, ako to bude s vami v skorej buducnosti, lebo momentalne nie je kriza, ale dost velky problem, co narusil pokoj v rodine a patrilo by sa to vyriesit. Ste muz a zena tak sa viete ako dospeli porozpravat, lebo takto sa zit neda. Verim, že ked sa ten problem presne zadefinuje, riesenie bude jednoduche. Drzim ti palce... verim, že to date.

anonym_ab208c
Dnes o 21:57
@arek00

Dámy, nedavajte jej klapky že mala mysliet na zadne vratka a ze dopadla, ako kazda druha co verila manzelovi. Ano, verila, ale zial zivot to zariadil inak.
Skor by sa ocenili rady typu, sadnite si spolu z manzelom a vylozte karty na stol, ako to bude s vami v skorej buducnosti, lebo momentalne nie je kriza, ale dost velky problem, co narusil pokoj v rodine a patrilo by sa to vyriesit. Ste muz a zena tak sa viete ako dospeli porozpravat, lebo takto sa zit neda. Verim, že ked sa ten problem presne zadefinuje, riesenie bude jednoduche. Drzim ti palce... verim, že to date.

@arek00 prečo by to jej manžel riešil? Veď mu súčasný stav maximálne vyhovuje

Strana
z2