icon

Ako riešiť problémy vo vzťahu po niekoľkých rokoch?

3. sep 2024

Ahojte, chcela by som vedieť váš nazor na vzťah alebo či ste mali niečo podobne. Sme manželia približne 4 roky ale zobrali sme sa dosť rychlo ako sme sa vôbec spoznali. Nevadilo mi sa spoznávať počas vzťahu lebo ak je niekde láska malo to pre mňa zmysel. Nevadilo mi , že je starší ale postupom času sa začal ku mne správať nadradene ohladom peňazí , rozhodnutí atď. Často hovorí o tom , že by chcel deti ale ja čím viac veci vidím nechcem deti , ak by mal niekto rozhodovať o všetkom. Napríklad ak nie je po jeho urazí sa a vyvolava hádku. Ja mam tiež veľa chýb ale poslednú dobu si všímam , že on nemôže byť duševne v poriadku. Napríklad náš bežný deň je , že on vstáva skorej a raňajkujem sama. Potom začneme riešit plán čo by sme mohli v ten deň robiť. Dam xy nápadov a jemu sa žiadny nepáči a pritom sa stihneme pohádať a ja už s ním nechcem ísť nikde. Neviem kde je chyba lebo ja zostavam v kľude ale on už rieši čo bude na obed a kedy bude upratané. ( nevadí mi byť žena v domácnosti ale vadí mi ta neucta , že ak aj niečo spravím , tak to nema pre neho hodnotu ).
Vlastne mi posledne dva roky príde , že sme ako dvaja cudzinci v jednej domácnosti. Sexualny život je pre neho v poriadku ale ja mam toľko ublížene , že už tam lasku necitim a robim to asi len z povinnosti. Nebude to asi problém v komunikácii lebo ja som dosť otvoreny a priamy človek. Nemam sa s kým o tom porozprávať a viem , že on mi povie , že psychologa nepotrebuje.
Je tam veľa chyb z jeho strany ale ja už si asi neviem predstaviť byť sama a nevadí mi trpieť len občas bojujem sama so sebou. Ak sa tu najde nejaka duša a vedela by sa so mnou o tom porozprávať budem vďačna lebo je tam veľa veci a neviem čo mam robiť.

Strana
z2
drago12587
4. sep 2024

@viestta praveže by sa chlap vobec nemal starat do jej činnosti.. uprace ako a kedy žena uzna za vhodne ( ak to neni daaky extrem, že sedi doma a nechce sa jej ani raz za tyžden..) ak obaja pracuju rovnako, tak by sa mal aj chlap starat o domacnost.. ak ide o prace na dome, kde kosiš, odsniežaš, opravuješ, stavaš atd atd, tak logicky žena zoberie prace vo vnutri, chlap tie vonku.. nie je to " ponižovanie žien" ..predsa by si ona sama vybrala vysavanie pred odsniežanim napr.. raz som to nechal robit priatelku ,( lebo sama chcela) a povedala, že radšej bude robit svoju pracu.. za hodinu spravila to čo ja za 10 minut, bola vymrznuta a zničena.. nesmial som sa " ženy patria do kuchyne, ste slabe" .. biologicky je medzi nami rozdiel v sile, proti tomu nemože ani jeden z nas argumentovat.. takže si ženu šetrim od tažkej manualnej prace.. my nemame byt rovní.. rovnake prava, povinnosti, každy je lepši v niecom inom ako hovorim a ak sa proti tomu nasilu bojuje, vznika chaos.. ja by som si urcite nedovolil kontrolovat ženu v jej domacich činnostiach.. ak nič extremne nezanedbava... Jasne, ak stravi 6 hodin upratovanim a riad je vsade po stoloch, všade prach, špinava zem, nevyvesene pradlo tak by som jej minimalne ukazal, ako sa to robi :D ...s tym ale japroblem nemam ..

viestta
4. sep 2024

@drago12587 mam ta nacitaneho v inych debatach. Viem presne ako ty zmyslas o ulohe zeny v rodine a spolocnosti. Tak isto ako zmyslas o ulohach muzov.

karolinakr
4. sep 2024

@drago12587 ja som najprv myslela,že si poznačeny tym,že si prvej laske daval lasku a ona ta len finančne využivala, čo ti dam za pravdu, lebo moju "obetavost" si tiež nikto nevažil, ale čim dalej rozpravaš, tam bude iny problem, ty maš take mačovske nazory, patriarchalny typ spoločnosti by ti vyhovoval, žena si musi tvoju lasku zaslužiť atd..u feministiek s tymto pristupom neuspeješ, u ostatnych možno zaboduješ s inymi vecami, ale celkovo sa mi zda, že možno ta prva priatelka opustila aj kvôli tymto nazoromn a nemusel si mať z nej taku traumu po rokoch
..submisivnych žien je dosť, je ich tu plny konik, ked si čitaš niektore diskusie, čo všetko su ženy mužovi znašať, takže šance maš velike

macatt
4. sep 2024

@drago12587 možno to nemyslíš zle, máte fyzicky navrch, ale aj tebe by 2x toľko trvalo napr. uvariť obed..taká múdrosť stará: ,,dáš žene lásku, urobí ti domov, dáš žene kvet, urobí z neho záhradu.. dáš žene prd, dostaneš vlečku hnoja,,.. čo si zaseješ, to máš 2x späť.. nenecháš ju rozhodovať ty, rozhodne sa sama…
V konečnom dôsledku ten zelený dom má energiu, pozíciu, svetlo, skvelú rozlohu, čo nevidíš ty, lebo sa tam nevieš predstaviť za chodu a my sa tam buď vidíme, alebo nie..ja až ako slobodná som pochopila, čo všetko dokážem, nikto ma neobmedzoval, nebrzdil, žijem aj bez pána tvorstva a šúchania nohami.. pre mňa zasa nepodstatná hrubá sila, na všetko sú lidi, len to, aby si ,,od nás,, dostal ten balíček, musíš veľa ,,polievať,, a načúvať 🌝
koli väčšiemu bicepsu mať právo na rozhodnutia už nefungovať nebude..
Čo sa ti zdá nepodstatné sú veľké veci..

macatt
4. sep 2024

@drago12587 aby si bol spokojný a šťastný, lebo o to nám ženám predovšetkým ide..

drago12587
4. sep 2024

@demodun sprav experiment pre nas všetkych.. vychovaj syna, aby počuval ženu v kazdom smere, nemal vlastny nazor ( alebo mal ale aby ho nepresadzoval aj ked je spravny) , aby ona rozhodovala o velkych veciach. Pride domov a vymachlenou pupinkou , ktora sniva o tom byt modelka, nevie poriadne nič a bude pocuvat jej nazory :D .. alebo inou ženou.. to nie je tak dolezite.. bud ho necha, lebo ho bude brat za neschopneho chlapa, ktory sa nevie za seba postavit alebo ho uplne zlomi a spravi z neho totalneho chudaka ako som tu nedavno cital, ktory musi volat žene za kazdy nakup lebo sa boji, či bude suhlasit.. len nech nechava rozhodnutia na žene :D neskor ti podakuje , dostaneho ho to daleko :D ... Maš syna, jeho osud, sebavedomie, rozhodnost , spravne rozhodnutia z velkej časti zavysia na tvojej vychove.. či v dospelosti bude bojazlivy trulko alebo chlap čo vsetko vybavi, všetko rozhodne a žena nebude vediet ani ako, ale bude o nu postarane ako ma byt....chlap, čo nebude chodit s otazkami, ale odpovedami..

enmery
4. sep 2024

Že sa vám chce doťahovať s človekom, ktorý napíše, že ženy a muži nemajú mať rovnaké práva.🤣

drago12587
4. sep 2024

@macatt v tom maš pravdu, urcite je žena lepšia vo vareni, mne by zase to trvalo 2x tolko.. presne pre naše prednosti drzime naše ulohy . Presne pre to ju nechavam vyberat zariadenie a dekoracie, lebo je v tom dobra a aj ked sa to mne nepači, všetko spolu to ma zmysel a je to pekné.. ako ja neviem mat v hlave emočný obraz domovu, tak ona nevie mat v hlave komplexny obraz domu.. a presne o tom hovorim.. nie je to podradne, že ju nechavam robit " menšie veci" .. je to jej uloha.. moja je kupit dom, jej z neho spravit domov.. ale ako sa ja nejdem starat do jej veci, ona sa nemože do mojich.. samozrejme nazor vypočujeme obaja ale vo svojej oblasti rozhodujeme po svojom.. ked ja preberiem jej ulohu, bude dom vyzerat ako ubytovna, sice prakticka, ale neutulna.. ak bude rozhodovat ona o mojich veciach, bude ma stat oprava domu 2x kupnu cenu.. tak isto vidim aj manažerky v stavebnej firme.. nikdy nevideli stavbu, nevedia čo sa tam deje, čo je priorita.. mali byt zamestnane ako " dekoratorky/ organizatorky podujati" .. nie manažerky , ktore rozhoduju o chode firmy a pracovnej naplni chlapov, o ktorych nemaju paru, čo vlastne robia.. preto ked na tu poziciu obsadia chlapa, zvyčajne už ma velmi dobry obraz , čo to obnaša.. je to sexisticke? Chcem ženam zobrať ich " práva" ? Rozhodne nie.. proste nemôžu, nechcu alebo nevedia robit a rozhodovat o tom, o čom by mal rozhodovat chlap.. ako je to aj presne naopak.. domovy dochodcov riadene chlapmi su ako väzenie, ( z toho co som videl) , všetko efektivne, rychlo, šetrne... Logicky pre chlapa.. no ked to riadi žena, spravi z toho maly raj.. tam je potrebna emočna stranka .

demodun
4. sep 2024

@enmery ale neboj. Za chvíľu dostane tabletky a vypnú mu wifi 😅

livi
4. sep 2024

@drago12587 si predstav, že môj muž má rýchlejšie navarené ako ja..čiže blbosť, čo si napísal..poznám zas ženy, čo sú totál technické typy, dokonca mám známych, u ktorých žena má na starosti financie a zabezpečenie rodiny po materiálnej stránke (popritom ale aj vypeká chlieb keď je doma) a jej muž sa stará o chod domácnosti, deti, krúžky, tiež zarába,ale z domu a pestuje zeleninu a kvety..a obom to vyhovuje

drago12587
4. sep 2024

@enmery preco sa ženy chcu rovnat chlapom ? Tu nechodi o prava, tie mame uz pradavno rovnake.. preco ale chcu zobrat rozhodnost a zodpovednost vo veciach v ktorych su proste horsie ? Nie je to pre vztah kontraproduktivne ? Všimnimne si novy trend feminiznu a pohlaví.. už nikto nevie, čo je a čo chce byt.. nevie sa zaradit do spoločnosti, nevie aka je jeho uloha.. zeny su chlapmi, chlapi ženami, nebinarni... Všetko prevratene.. to je take tažke aby chlap pracoval, ty sa postara a domacnost nikto nie je podradeny, jemu nemusiš zavidiet tazku pracu na ktoru je hrdy kedže zaraba a on tebe nezavidi pracu doma, ktora by jeho utlacala lebo by nevyuzil potencial.. teba vnutorne serie " prečo nemožem robit karieru ale musim sa starat o deti a domacnost" :D .. nie je to lahšia cesta ? ... Ked robia karieru obaja, obaja chcu rozhodovat o všetkom, rodina nema vedenie ale len konflikty nazorov, nikde sa nemože poriadne posunut.. denne je v rodine napetie, nezhody.. nikto nevie, aka je jeho uloha.. už teraz nastava trend, že chlapi prestavaju zenam platit, lebo ved obaja pracuju, maju rovnake prava aj povinnosti, nechcu sa starat o vsetko čo je ich uloha, lebo ved aj žena može, niesu priebojni a rozhodní.. sú ženy takto štastnejšie ?! . Uz som tu čital X takych komentarov od žien ktore sa stažovali , že maju doma " trula" .. neschopaka, ktory nič sam od seba nerobi, vola žene s otazkami 10x za den.... preco ? Lebo potrebuje tvoj suhlas na všetko.. nemože rozhodovat a napredovat..ukažkovy konflikt prav a povinnosti v rodine.. kde sa žena hrá na chlapa ale este to dovedie do takeho extremu ako malo-ktory chlap.. ( kedže fakt nevie, čo s tou " mocou" robiť) ..

drago12587
4. sep 2024

@livi jasne, najdu sa aj take vynimky.. ale rozhodne to nie je pravidlo.. vo všetkom sa najde vynimka.. ja tiez poznam ženy , ktore su skvelymi manazerkami, same kupovali luxusne domy atd.. aj takych chlapov, ktori nevedeli vymenit žiarovku, ale skvelo varili. Ale toto nie je bežná prax..keby som mal sa ženu skusenu stavbarku, nepovedal by som na vyber domu ani slovo.. keby automechaničku, alebo nadšenkinu do aut, vyber auta by bol rozhodne na nej.. ženy som ale nikdy nepocul o podobnych temach kecnut ani slovo..

drago12587
4. sep 2024

@demodun maš nieco k teme ? Musiš mat v hlave velmi prazdno ked ta napadne len takáto odpoved :D ..

la_dolce_vita
4. sep 2024

@drago12587 ja ta chapem ako to myslis, ale darmo vysvetlujes, tu nenajdes pochopenie pre tieto "zastarale" nazory.

demodun
4. sep 2024

@drago12587 a čo mám komentovať? Ten tvoj chorý výplod o experimente na dieťati?
Prosím ťa nemaj deti alebo ich potom aspoň takto "netestuj". 🙏🙏

drago12587
4. sep 2024

@demodun ako som predpokladal, nepochopil si ani zmysel toho komentu.. tymto končim debatu s tebou 🙂 ..

macatt
4. sep 2024

@drago12587 ja som mala 9 rokov Stavebniny a partie na realizáciu prác.. pracovala som so zákazníkmi, robila vizualizácie a rozpočet, viedla som si firmu..chodili sa so mnou radiť stavbári a konzultovať ohľadom všetkého.. a vieš prečo? Lebo som tam bola len ja😃 chlapi ako ty sa chceli zvrtnúť na patičke, nemienili sa so mnou ani baviť a hľadali vedúceho😂 pokiaľ by som nejakého ,,vedúceho,, mala tak ma obídu a ani nepozdravia… a nemala som ani problém vyložiť dodávku s obkladom a dlažbou do skladu, len to treba vedieť chytíť..

viestta
4. sep 2024

@drago12587 predstav si, ja som technicky vzdelana. O technickych zalezitostiach dokazem rozhodovat prinajmensom na urovni mojho technicky vzdelaneho chlapa, o niektorych dokonca lepsie, pretoze ja, na rozdiel od neho skor ako daco rozhodnem dam si tu pracu a dostudujem si veci, ktore neovladam alebo v ktorych som si nie ista. Tak isto viem lepsie manazovat financne toky v domacnosti ako moj chlap. To teraz by som ho mala nechat rozhodnut len preto, ze on je chlap, on to ma robit, je to jeho muzska uloha a mam mat uctu k jeho rozhodnutiam? Len preto aby sa necitil dotknuty a aj za cenu toho, ze rozhodol zle? Mam mat vycitky svedomia, ze nie som ta v muzskych kolektivoch pozadovana submisivna zienka domaca, ktora muza poslucha?
Ja dokazem dat do laty aj kolegu, nepolozim sa do kolien len z titulu jeho pohlavia. Nebudem sa divat ako robi blbosti len kvoli tomu aby som sa nedotkla jeho muzskeho majestatu. Predpokladam, ze ty by si to neprezil...

macatt
4. sep 2024

@drago12587 a potom som dostala neodolateľnú ponuku viesť firmu jednému dodávateľovi… tam mi kolega stúpal po hlave, dostávala som ženské práce ako zametať, umývať okná, vkuse mal narážky, obťažoval ma a to som nezvládla, vyložiť tonu dlažby by som zvládla lepšie.. veľmi ľutujem, že som svoju firmu zavrela, ale stále som sa stretávala s tým, že žena má robiť niečo iné 🤬

enmery
4. sep 2024

Dpc, to je pacient, z extrému do extrému🤣 Úplne od veci. Teraz najnovšie už vie, že ja nemám kariéru a starám sa len o deti a domácnosť. Minule som bola rozvedená mrochta s nenanželskými deťmi, som na tinderi podľa neho, on minie za deň viac ako ja zarobím za polroka🤣🤣🤣Ja sa strašne bavím. A to si ešte nevypil, to by ešte len jejho písanie dostalo grády a agresivitu a aroganciu😃

drago12587
4. sep 2024

@enmery
Tvoj osobny komplex je len tvoja vec..najväčši fanušik nikdy nesklame čo ? :D. Aj ked sa nič teba netyka, musiš mat personalne naražky.. nesktočné..

enmery
4. sep 2024

@drago12587 Fanúšik?Preber sa...Tvoje príspevky,kde ožratý arogantne ponižuješ ženy sú tu otvorené pre každého. Napísala som fakt, z čoho všetkého si ma tu ožratý už obvinil a nič z toho nebola pravda. 🤣Čakám, kedy sa aspoň raz trafíš. Choď sa starať o tú tvoju nesvojprávnu pannu a nie o nás😉

demodun
Autor odpoveď zmazal
demodun
4. sep 2024

@enmery tak to si si polepšila 😄
Ale aspoň už neťaháš deti od jedného chlapa k druhému. To teraz zabudol spomenúť 🤣

enmery
4. sep 2024

@demodun Vidíš, nato som úplne zabudla😄

drago12587
5. sep 2024

@enmery z kade si nabrala, že vobec pijem ?! :D neskutočné.. utočiš na každy moj komentar bez akejkolvek spojitosti s temou.. čakaš, vždy mile odpovede ? .. pre mna si len zlomena a utrapena žena , ktora našla to prave miesto, kde si može beztrestne rypnut do chlapa..nič viac v tom neni. Vela veci, ktore som napisal 1000% na teba sedia, citiš sa dotknuto... Ako vravim, je to tvoj komplex.. že som si nenašiel 40 ročnu 2x rozvedenu trosku s 3 ma detmi od 3 ch chlapov ale pannu ? To ta ničí ? :D .. zatial to spominaš v každom komentari, asi to berieš velmi osobne :D ..

enmery
5. sep 2024

@drago12587 Pretože Tvoja príspevky majú 2 roviny-a na 100% niektoré píšeš pod vplyvom niečoho.Ani si to nepamätáš ty chudáčik😉Už xkrát som Ti napísala na Tvoje fabulácie o mojom živote, že si sa ani raz netrafil v ničom😄Ani písaný text nevieš pochopiť. Jediný sa tu chodíš odbavovať ty na ženách a vidí to každý príčetný človek, že nie si ok. Škoda len, že tu robíš hanbu mužskému pokoleniu. Pretože je veľa skvelých mužov. Našťastie.✌️

demodun
5. sep 2024

@enmery asi tak keď vidím, od koho je príspevok prevratim očami 🙄 a ani nečítam. Už dopredu viem čo napíše.
Zranený, sklamaný chlapec ktorý kope naokolo
Dospelý muž sa správa úplne inak.

viestta
5. sep 2024

@drago12587 tak sa zachovaj ako chlap a prestan urazat zeny. Pretoze tvoje masisticke vylevy su urazkou kazdej zen, ci je alebo nie je emancipovana, ci je alebo nie je vo vztahu. Pretoze, ty v kazdom jednom prispevku sa povysujes nad zeny, v kazdom jednom prispevku zeny ponizujes. Chod si riesit svoje komplexy medzi chlapov, ale tam to asi nejde, tam ta vysmeju ako uboziaka.

Strana
z2