icon

Ako sa vyhnúť zaľúbenosti?

franko_
25. nov 2022

Minulý štvrtok som spoznal úžasné dievča. Ešte som nestretol holku ktorá by bola moja kópia len v ženskom prevedení. Fakt sme mali brutálne veľa spoločného aj keď teda len v tom čo som o nej vedel . A nakoľko som narcis tak samozrejme milujem ľudí ktorí sú takí ako ja. Hovoril som si že takéto úžasné dievča ktoré mi je tak veľmi podobná už asi v živote nestretnem. A že sa s ňou skúsim zoznámiť. Vypýtal som si TČ a snažil som sa s ňou zblížiť zo začiatku tam bola obojstranná sympatia páčil som sa jej fyzicky atď. Ale pokazil som to tým že som sa nechal namotať. A navyše som nevyužil ani všetky príležitosti ktoré mi nenápadne ponúkala. A taktiež som nechcel tlačiť na pílu a ono to možno vyzeralo ako výhovorky. Včera som sa bol opiť vyspal som sa s krásnou východniarkou ale ráno mi zase chýbala tá prvá :/ no a po presune domov a vyspaní z opice mi začala byť zrazu tá prvá ľahostajná, nechápem to - ako keby dakto stlačil vypíač a mne z tej holky prestalo jebať. Tak na 99% mi je fakt ľahostajná mám pocit ako keby tie posledné dni bol nejaký divný sen z ktorého som sa dneska prebral a fakt nechápem prečo som sa tak debilne správal keď inokedy sa správam k ženám normálne. keby som bol takýto ľahostajný aj predtým tak mi to mohlo vyjsť už teraz tomu nedávam šance pretože už ani nemám chuť sa s ňou ďalej baviť. Prečo je moj mozog taký tupý že robí všetko naopak? Ako sa nenechať namotať?

PS: sorry za štylistiku a gramatiku som po opici

Strana
z2
michaela567y
25. nov 2022

😂😂😂😂😂 násť?

franko_
autor
25. nov 2022

miška sorry som dneska trošku nechápavý (moj mozog je po včerajšku unavený) ale čo presne sa pýtaš? nepochopil som...

moonlight1210
25. nov 2022

@franko_ pyta sa, ci mas cerstvu pubertu. Ci si vekovo medzi jedeNAST a devatNAST.
Lebo prejav a mentalne chovanie by tomu nasvedcovalo.

franko_
autor
25. nov 2022

@moonlight1210 to ma mrzí že takto vnímate moj prejav možno som ozaj infantílny. Ale čo už človek sa tak už narodil a iný už nebude. Každopádne moje chovanie čo tu opisujem bolo naozaj niečo extra fakt sa takto k ženám nesprávam a nemyslel som si že sa ešte dokážem namotať jak malý chlapec.

dadis
25. nov 2022

@franko_ No a? Ved uz si odmotany..tak ziadny problem, ci?

franko_
autor
25. nov 2022

Problém je do budúcna aby som náhodou neopakoval rovnaké chyby. Vždy si dávam na takéto veci veľký pozor a nakoniec sa zaľúbim jak 15ročné decko :D Preto ma zaújima či existuje nejaký postup ako sa niečomu takému vyhnúť. Nemôžem byť zase úplne pasívny lebo som chlap

lukbe
25. nov 2022

@dadis haha,no veď to,tu má človek pochopiť,do ktorej je vlastne zaľúbený,aj keď narcis vlastne do žiadnej😂😂😂

franko_
autor
25. nov 2022

kiež by si mala pravdu bol som na ňu dosť namotaný... do tej prvej. s tou druhou som mal len jednorázový úlet. tam to bolo len o fyzickej rozkoši neboli v tom žiadne city (ani z jednej strany)

dadis
25. nov 2022

Zalubit sa je normalne...preco to vlastne nechces?

viestta
25. nov 2022

@franko_ ten vypínač vypol ten trulo, ktorý ožratý liezol do postele s vychodniarkou. A pre tu dievčinu, o ktorej tu basnis na mnoho riadkov spravil najlepšiu službu akú jej spraviť mohol. Kiež by trulo nikdy nenamotaval žiadnu ženu, pretože vo svojej sebevstrednosti mysli iba a len na seba. City a pocity iných ho zaujímajú len vtedy ak mu lichotía.

franko_
autor
25. nov 2022

dadis

lebo keď som zaľúbený tak to:

1. nie som to ja - som vtedy úplne iný - počas zaľúbnosti je človek ľahko ovplyvniteľný emóciami
2. počas zaľúbenosti - nemám veci pod kontrolou a robím chyby ktoré by som normálne nespravil
3. a hlavne keď ti na tej osobe fakt veľmi záleží a vieš čoho je schopná, tak máš kôli nej stres bojíš sa o ňu atď atď

Zaľúbenosť je občas fajn ale prináša veľa nepríjemných komplikácií a človek sa jej hlavne nemôže poddať.

franko_
autor
25. nov 2022

viestta vôbec som nebol k nej egoista - tentokrát práveže, možno som sa rozdával až príliš a niekedy to neni dobre. lebo to potom vyzerá tak že sa človek predáva pod cenu. každopádne s tou druhou holkou som sa vyspal lebo som chcel na tú prvú zabudnúť lebo urobila vec ktorá ma dosť sklamala a mne na nej veľmi záležalo. a už som nevedel čo mám robiť. musel som si ju dostať z hlavy :/

viestta
25. nov 2022

@franko_ raz možno dostaneš rozum.

franko_
autor
25. nov 2022

viestta tak sorry, že som si dovolil mať niekoho naozaj rád.

viestta
25. nov 2022

@franko_ to, že si bol zaľúbený je úplne v poriadku, aj nenaplnené a nešťastná láska sa občas každému pritrafí. Ale vyliezť do postele aby zabudol, to urobí len hlupak

sandria
25. nov 2022

@franko_ pýtaš sa na zlom fóre, my sme ženy a vôbec nevieme aké ty máš myšlienkové pochody, keď sa v nich ani sám nevyznáš. Stretol si super babu a prekvapili ťa vlastné city, tak si to pre istotu posral. Čo si si v konečnom dôsledku aj tak prial, lebo zaľúbenosť považuješ za slabosť a nemôžeš mať naplno nad všetkým kontrolu. Prosím ťa ty si len nikoho nehľadaj na trvalý vzťah a už vôbec nie manželstvo a deti 🙏

taga
25. nov 2022

Je na to jeden zaruceny postup: DOSPIET 😉

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
dadis
25. nov 2022

@franko_ Teraz sa medzi ludmi zalubenost "nenosi"..ludia nechcu byt zalubeni, lebo to odkryva ich slabosti, vyzeraju hlupo a naivne. My zeny to mame rovnako. Tiez som musela dozriet do stavu, ze sa zalubenie nehanbim, nebojim sa to priznat. Záubenost sa devalvuje, vela ludi uprednostnuje nezavazne vztahy, ktore navonok vyzeraju racionalnejsie. Naco sa "odovzdat" jednej zene/muzovi, ked je tolko prilezitisti si neviazane uzivat sex. No zamilovanost je len biologicky proces, nie naivita alebo hlupost. Ak sa "uvolnis" a predstavis si, ze na druhej strane je taka ista bytost, ktoru to pohltilo a rovnako sa boji strapnenia, odkopnutia, zranenia. Vsetko toto je vsak toho sucastou, vsetci sme si presli zraneniami, aby sme sa poucili a isli dalej..takze sa vyber, co chces..chces si nezavazne uzivat? tak to rob, ale potom nemotaj hlavy...alebo hlavy motaj, motaj si hlavu aj ty a ber to so vsetkym, co to prinasa 🤷‍♀️

vilma7
25. nov 2022

Podľa mňa si do nej vôbec nebol zaľúbený, len skôr ňou očarený.
Lebo by ťa to tam rýchlo z ničoho nič neprešlo a podľa mňa by si hneď neliezol a ďalšou do postele. Takže kľud, zaľúbený si nebol.

franko_
autor
25. nov 2022

@viestta neštastná láska? podľa mňa to bola hlavne séria nedorozumení, asi. proste si myslela že jej robím drahoty a tak ich začala zrazu robiť ona mne (dovtedy mi ich nerobila). Problém je, že ja som jej nerobil drahoty a vôbec som ju neklamal to si len ona namyslela. Proste som bol jeden deň za ňou a dal som si len mikinu nachladol som a na ďalší deň som sa zobudil s upchatým nosom, myslel som si že mám nádchu / resp nejakú virózu. Tak som jej písol že budem pár dní doma lebo ju nechcem nakaziť. Lenže ona si pravdepodobne myslela že sa jej vyhýbam alebo chcem robiť drahoty. a potom zrazu sa začala nejako zvláštne správať aj ona. ja som sa z nachladnutia dostal za 2 dni. A v tejto chvíli to bolo zabité. Proste kôli takejto banalite sa to celé pos... . a podobných príkladov by som vedel vymenovať viac. Asi som jej to mal vysvetliť, inými slovami zlyhala komunikácia.

franko_
autor
25. nov 2022

@sandria zaľúbenosť je tak trochu slabosť lebo nám "vypína" niektoré obranné mechanizmy. To ale neznamená že je vždy zlá.

franko_
autor
25. nov 2022

@jabadabadu nechcem sa tu hrať na múdreho, ale na toto sa musím ozvať, zaľúbenosť nesúvisí so sexuálnou príťažlivosťou. resp súvisí ale len nepriamo. zaľúbenosť sama o sebe nemá nič s plnými guľami. zaľbeným chlapom dokonca dočasne klesá hladina testosterónu (ktory spôsobuje sexuálny chtíč). a ako zalúbeným mužom tak aj ženám stúpa hladina dopamínu (hormón zodpovedný za nutkavé jednanie a uspokojenie) a serotonínu (hormón štastia) a fenylethylamínu (ďalší hormón štastia).

franko_
autor
25. nov 2022

@taga myslíš že sa mi podarí niekedy dospieť? a čo ak nechcem dospieť? :D muži sú večné deti, ale s tými nedospelými je občas aspoň sranda.

franko_
autor
25. nov 2022

@dadis pekne si to napísala a ja by som bol veľmi rád keby som sa pod to mohol podpísať a nechať sa unášať svojimi citmi, lenže na to je potrebná aj dôvera a to obojstranne, lebo inak sa môžeš spáliť. vložiť 100% dôveru do rúk človeku, ktorého len postupne spoznávaš je veľké riziko. každopádne myslím že tuná práve zlyhala tá dôvera resp aj komunikácia.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
yasmeena
25. nov 2022

akoze,ked si ju nesklatil hned prvy vecer,tak myslis ze si bol zalubeny?😂 mozno ta len podvedome zarazilo,ze by si to robil so svojou kopiou😂-to odradi,lebo je to divne,no...a akoze co vlastne chces,som nepochopila...vsak zalubovat sa zatial nevies,ver mi,vyzera to inak....akoby ta len stvalo,ze si bol zrazu normalny.co u teba zrejme znie ako makky...nechcem byt zla,ale raz sa zalubis,zbytocne sa budes branit😂

luccija
25. nov 2022

@franko_ preco potrebujes mat vsetko pod kontrolou?🙂ty sa bojis byt sam sebou, bojis sa zalubit.Teraz si vlastne nasraty, ze si sa namotal, ale po sexe s druhou zistil, ze nenamotal?ako spravneho narcisa Ta asi hneva, ze nejaka baba si Ta na chvilu omotala okolo prsta a potom nic z toho asi rad ty udavas ton ako to bude vo vztahu.Zranene ego?
@dadis mudro pises😀

franko_
autor
25. nov 2022

@jabadabadu @yasmeena a neni zamilovanosť len krátkodobé pobláznenie? POZN: ale to už je asi skôr na definíciách pojmov. každý si to môže zadefinovať ako sa mu páči či sa vám tam viac hodí.

Pre mňa je zamilovanosť toto CITUJEM:

"Zamilovanosť je rýchlo vzniknúci emocionálny stav, v ktorom človek prežíva silnú túžbu až závislosť po prítomnosti druhej osoby a nadmerné šťastie v jej blízkosti. Pritom prehliada aj jej zjavné nedostatky. Verí, že pociťovanie takejto atmosféry šťastia bude trvať stále. Chybne si zamieňa tento stav za „skutočnú“ (realistickú) lásku. Ide o vážny omyl, pretože zamilovanosť odznieva najneskôr približne po dvoch rokoch a návrat do reality so sebou často prináša rozpad vzťahu a vážne, súvisiace problémy (napríklad pre deti)."

Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/Zamilovanosť

Takže ten opis sedí na môj tohoto-týždňový psychický stav

franko_
autor
25. nov 2022

@luccija je to presne tak ako si napísala, keby sme vymenili otázniky za bodky tak sa s tým môžem stotožniť

Strana
z2