icon

Ako sa vyrovnať s neverou manželky?

jaroslav777101
16. sep 2024

Ahojte. Prosím poraďte, nemám sa o tom s kým vyrozprávať... Nikdy som si nemyslel, že na vlastnej koži zažijem neveru, najväčšie poníženie a bolesť akú som kedy zažil. So ženou sme boli šťastní, dával som jej dostatok pozornosti, spoľahlivosti, lásky, orgazmov, darčekov, všetkého... povedala to aj sama. Nikdy som jej nijak neublížil...Sme spolu 20rokov zobratý a máme dve deti. Minulého roku v lete ju začal „oblbovať“ jeden známy zákazník (starší o 15rokov). Kaleráby jej tlačil do hlavy asi 5mesiacov, keď ju často navštevoval v práci na predajni. Od decembra s ním trávila navyše 1-2hodiny za týždeň v jeho aute (ja v bolestiach po operácií doma v posteli ..), od februára sa už aj bozkávali, od marca aj spolu sexovali v jeho aute. Selfíčka, emotikony, vyznania lásky aké som ja nikdy nezažil od nej... Plánovali si už aj spoločnú saunu, ich sex a plány sa stupňovali.. (Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila, aby ho urobila šťastným). Bola medzi nimi bohužiaľ aj láska (alebo „zaslepenosť“?). Moja žena („slušná, svedomitá“) vraj mala občas aj výčitky svedomia, ale aj napriek tomu tento paralélny (milenecký) vzťah nechcela/nevedela ukončiť, lebo zažívala niečo „nové a iné“ ako so mnou (tajné dobrodružstvo). Bolo na nej vidieť, že je „šťastnejšia“, začala cvičiť jógu, mobil si už začiatkom roka zaheslovala a stále ho skrývala. Na konci apríla po dlhšom podozrievaní som zistil z jej mobilu, že mi je neverná (mne, manželstvu, rodine, deťom, vzťahu). So všetkým sa mi potom dopodrobna priznala. Dotyčný „zákazník“ sa ju ešte 2mesiace po prevalení znova pokúšal získať za milenku (telefonáty a návštevy v práci o ktorých sa mi žena bála povedať- a to ma ranilo znova- že nebola ku mne úprimná ako sme si po prevalení nevery sľúbili, že mi niečo zasa tajila.. + po prevalení mi tajila ešte aj iné veci). Veľmi ťažko to znášam aj teraz. (Mal som infarktové stavy, pichanie srdca, plytké dýchanie, vysoký tlak,.. úzkosť, závraty a depresie mám doteraz). Sebadôvera na bode nula. Neprešiel deň, aby som na to nemyslel a neplakal. Veľmi to bolí ak ťa zradí a sklame človek na ktorom ti najviac záleží, od ktorého to fakt nečakáš, ktorému som dal všetko (lásku, seba, rodinu, zázemie, krásne bývanie pod Tatrami, dôveru, city, pozornosť,...). Žene som odpustil (veľmi ľutuje čo spravila, chce byť lepšia a do konca života verná, máme deti, máme 20r vzťah, zázemie...) ale nezabudol, ani nikdy nezabudnem. Je ťažké začínať odznova, znova budovať dôveru, rešpekt, lásku, vzťah. Ľudia, prosím vás, ak vám záleží na vašom partnerovi nikdy ho nepodveďte a vážte si to čo máte, lebo je veľmi ľahké prísť o všetko čo budujete celý život. Klamať, pretvarovať sa, tajiť, zrádzať, ubližovať je ľahké, skúste byť radšej úprimní a verní... Ľahšie by som to celé prekonával, keby tá nevera bola jednorázová (napr. v opitosti), a nie milenecký vzťah (s emóciami, bozkami, sexom a to všetko s triezvou hlavou). Ak ste zažili niečo podobné, ako ste to vyriešili? Zahojil to čas? Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? Ja som jej bol celý život verný. Píšte prosím len tí, ktorí ste neveru/paralélny vzťah naozaj zažili na vlastnej koži. Kým som ja neveru nezažil, tiež som tvrdil, že je neodpustiteľná. Tatranec (40r.)

anketkarka
16. sep 2024

@jaroslav777101 si citlivý a to Ti práve najviac ubližuje. Netvrdím, že máš byť bezcitný a keď to máš v povahe, ani to tak nejde vypnúť. Ale dostal si životnú lekciu. Musíš ju pochopiť správne, lebo keď ju nepochopíš, tak sa Ti bude v inej podobe opakovať. Chlap nikdy nemôže byť tak citlivý ako žena. Osobnosť človeka sa skladá z mužského a ženského princípu. Je jedno či si muž, alebo žena Tvojou úlohou je rovnováha. Ak u Teba preváži citlivá časť (ženská časť), tak od svojej partnerky vyžaduješ, aby u nej prevážila mužská časť. To nemôže robiť vo vzťahu dobrotu. Hlavne ak si na začiatku vzťahu bol ten mužskejši. Každý si hľadá svoj protipól. Keď sa jedna osoba z páru stane viac ženskejšia alebo mužskejšia ako to bolo na začiatku vzťahu, tak vyžaduje od partnera to, aby navodil vo vzťahu rovnováhu a on sa musí tiež stať mužskejši alebo ženskejší. Ale ten druhý to nepotrebuje. Je to proti jeho prirodzenosti. Niečo mu vo vzťahu teda začne chybať. A je otázne ako sa to vo vzťahu prejaví. Niekde sú to hádky, niekde v tichosti nevera, niekde zdravotné problémy,...

mili2016
16. sep 2024

@jaroslav777101 ak som správne pochopila máš 40 rokov ? Takže moja rada znie ,,vyser,, sa na takú ženu ktorá sexovala s druhým kým ty si ležal doma po operácii. Že ju to mrzí? A čo konkrétne že si jej na to prišiel? Si muž v najlepšom veku to si chceš pokaziť zvyšok rodiny s takou ženou? Ano máte deti a tie budete mať stále či sa rozvediete alebo nie. Je nevera a nevera. Jedná sa dá odpustiť ale druhá nie podľa mňa to tvoja žena všetko pokašľala a aj keby ma na kolenách prosila neodpustil by som jej...

samuel222
16. sep 2024

A ty s nou ešte chceš byť?
Ake sú tvoje city k nej?
Je otázka ak s nou nechceš zostať ci jej dokážeš odpustiť alebo aj dôverovať ešte.
Ako stare mate deti ?
A ako to máte majetkovo keby sa s nou rozvedies o co by prišla alebo co by získala...

grof_monte_christo
16. sep 2024

Mám pre teba zlu spravu. Ak si naozaj tak citlivý ako píšeš, tak táto zrada nikdy naozaj nepreboli a tento vztah ta už nebude napĺňať.

Manželka ta nepodviedla v čase krízy, že by ako žena bola o niečo ukratena a hľadala útechu v náručí iného muža. Podviedla ta z nudy a tento vztah by pokračoval ďalej, keby si na to neprišiel.

iceberg
16. sep 2024

@zuzanka.zuzu sú rôzne typy ľudí ale pri tomto type človeka by som skôr klin klinom vybijal, buď ich to spojí a budú si vážiť viac seba alebo ich to oddelí čo by mohlo byť aj za iných okolností tak .

earlgrey
16. sep 2024

@iceberg Myslíš, že ak pretiahne nejakú ženu, tak sa mu uľaví? Možno ani na to nemá gule, keď je taký precitlivený. Teba by to uspokojilo, ak by ťa žena podviedla a ty by si jej to vrátil? Zahojilo by to tvoje sklamanie?

zuzubb007
16. sep 2024

Strašná chyba odpustiť žene, robila to vedome, lebo to chcela, budeš sa celý život trápiť, nieje lepšie to zabaliť s ňou a nájsť si ženu, ktorá si ťa bude naozaj vážiť, pri tejto už nemáš žiadnu istotu spravila raz neboj urobí aj nabudúce to sú rozprávky vsetko

pralinka25
16. sep 2024

@sashka22 nie rozhodne nie su vzdy na vine dvaja. A uz vobec nie co sa tyka nevery. Tam je vina len na nevernikovy. Pretoze ak je nespokojny je x moznosti riesenia ako nevera ktora neriesi nic.

mk22
16. sep 2024

55r ženatý chlipnik nadbieha 40rocnej výdatej, spracuje ju tak ze na tajnása sexuju v aute? Hoci je na prd milenec, chce ho robiť šťastným? To je aká hnusná veta.
Kde si bol ty autor, jej muž, teba v tej chvíli nechcela robiť šťastným? Vlastného muža nie, starca /pardon 55r nie sú stsrci/ len pre 40r trochu hej, toho áno?
Ja mam 45,ani za milión by som sa nenatriasala v aute so60r ujom.
Že dobrodružstvo.
Ako ste teraz na tom, okrem toho ze plačeš, čo robí ona, ako sa správa, čo chce? Na com ste sa dohodli?

grof_monte_christo
16. sep 2024

@autor Prepáč mi jednu otázku. Máš profil na MK už presne rok. Mužské osadenstvo sa tu väčšinou zbieha, keď doma niečo škrípe. Bol váš vzťah vtedy v poriadku?

macatt
16. sep 2024

Manželku neobhajujem, ale chcelo by to popracovať na sebe, ženám sa páčia chlapi, čo neplačú do vankúšov, ale sa vedia popasovať so životom..
Nemusíš ju podvádzať a znížiť sa na jej úroveň, ale keď sa vám aj manželstvo rozpadne aspoň budeš fit, nájdi si trénerku prsaticu( je tu podobná téma) a namiesto plaču do vankúšov začni s aktivitou, čo ti dovolí zdravotný stav(operáciu neviem čoho si mal)
Manželstvo sa dá ukončiť, ale aj zachrániť, teraz sa rozhodnúť nemusíš..
Manželke oznám, že druhú šancu zahodila a na tretiu už nemáš energiu a naoko aspoň sa na ňu vykašli, večer sa zober, keď len poprechádzať, kurz AJ..
Viem od mojich kamarátiek, že keď im bolo dobre, išli sa na ľad šmýkať, ale akonáhle muž ožil, mal aktivity, schudol atď tak spozorneli a na svoje ,,koničky,, nemali ani pomyslenie..

jaroslav777101
autor
16. sep 2024

@mk22 bola zamilované/zaslepená do toho starca, lebo mal o ňu záujem aj niekto iný ako ja... Nemali sme žiadne problémy. Teraz sa kajá, prejavuje lásku a pokoru na 100% a vidno že sa snaží...

jaroslav777101
autor
16. sep 2024

@grof_monte_christo áno bol vporiadku

jaroslav777101
autor
16. sep 2024

@mk22 obaja sa snažíme budovať náš vzťah od základov, ľúbime sa aj ked je to fakt ťažké

gribka1
16. sep 2024

Aspoň ste sa porozprávali, čo jej v manželstve chýbalo, pretože ak by milovala teba a bola šťastná, tak by nepodľahla. Ak to urobila len preto že ju oblbol, tak sorry, to čo je naivku? Ak sa do neho zaľúbila, a rozhodla sa ostať s tebou, tak ona už nikdy nebude rovnaká, a ani ty. A vôbec, ako to že jeho manželka o tom nevie? Asi aj jemu treba doma urobiť rozruch, ak si nedá pokoj.

grof_monte_christo
16. sep 2024

@jaroslav777101 Preco si si potom zalozil uz minuly rok nick na MK? Do diskusií si sa nezapajal. Muz v tvojom veku, zenaty, vztah v poriadku, rozbehnuty biznis na taketo veci nema ani pomyslenie.
Tvoja zena ta zacala lubit, lebo si uvedomila, co vsetko by stratila.
Alebo nam nieco tajis a vo vztahu to skripalo uz davnejsie.

mk22
16. sep 2024

@jaroslav777101 40r žena sa nechá oblbnut starým capom?
Kde máš istotu, že to neurobí znova? Len si dá väčší pozor.
A milenecký pomer sú jej prerušil ty, nie ona. To je veľký dôležity detail.
Hm kajá no, čo iné jej ostáva, že?

vevebono
16. sep 2024

Ja neviem, ale ani nevera z trucu, ani po hádke nie je ok, ako som čítala. Ak si niekoho vezmem, tak chcem len jeho. Ja osobne by som sa cez to nepreniesla, nechcela by som niekoho, kto ho pichol do inej. Lebo ak by bol schopný to spraviť, tak si ma nemôže vážiť, lebo tým činom vedome ubližuje

jaroslav777101
autor
16. sep 2024

@gribka1 ano rozpravali, aj sa rozprávame...tiež si to myslím. že vraj jej nič nechýbalo, že vraj sa jej páčilo to, že aj iný muž má o nu záujem (nie iba ja). áno bola naivná :(. Keby ju znova otravoval, tak hned kontaktujem jeho ženu.. oboch nás to zmení, ale verím že aj posilní

jaroslav777101
autor
16. sep 2024

@grof_monte_christo nič neškripalo a nič netajim!

gribka1
16. sep 2024

@jaroslav777101 Tak potom veľa šťastia, nech vám to vyjde, nestáva sa často, aby to malo šťastný koniec.

jaroslav777101
autor
16. sep 2024

@grof_monte_christo preto som si založil nick, lebo som tu niečo nakupoval

mk22
16. sep 2024

@jaroslav777101 ženu poteší, že sa paci okoliu, to lichotí.. No tam to končí.. Ci za lichotku sa mužom skáče do auta?
Skus jej pozajtra povedať, že si bol na prevencii u urológa, máš zle výsledky, chlamýdie.. Urob jej stres.
Dúfam ze ju za to nehladkas, že si vybrala teba.

grof_monte_christo
16. sep 2024

@jaroslav777101 Pochopila som, ze chces citat pribehy so stastnym koncom, ako niekto neveru prekonal a ich vztah to dokonca posilnilo.

Kazdy pribeh je vsak iny. Len vy dvaja viete, ci na to mate potencial a ci to zvladnete.

mk22
16. sep 2024

@jaroslav777101 veľa šťastia, máš môj obdiv.. Ideš zachraňovať niečo, čo si vbc nepokazil.
Musíš začínať odznova, iba preto, že tvojej žene niekto lichotil.. A neudržala nohy spolu.
Mam tu muža.. Jednu vetu povedal.. V živote by sa nedokázal s takou ženou milovať..
Tvoja žena ta nemiluje odvtedy, ako začala randit so starým.. Ani dnes ta nemiluje, je to len strach, výčitky.. Co všetko by sa v jej živote zmenilo.. Nebuď naivný, že odhalením nevery, ta opäť miluje.

vilma7
16. sep 2024

No ja neviem...keby manžela ľúbim, mohlo by mať o mňa aj neviem koľko chlapov záujem, ale určite odolam.
A po druhé, šancu si jej dal, opäť zatajovala a klamala...ja by som jej už nedokázala variť. Zbalila by som jej kufor a dovi dopo...

karolinakr
16. sep 2024

@vilma7 ani variť, ani veriť..dobre hovoríš

mamina7070
16. sep 2024

a gule si kde nechal ?

fido69
16. sep 2024

@jaroslav777101 napísal "Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila,...)"

Prepač otvorenosť. Možno bol nanič milenec, ale pravdepodobne stále lepší nez ty. 😉

fido69
16. sep 2024

@jaroslav777101 pre @grof_monte_christo napísal "preto som si založil nick, lebo som tu niečo nakupoval"

Skús niečo viacej uveriteľné. 😉