Ako vnímate rozdiel medzi orgazmom s partnerom a samostatne?
Ahojte. Nemusíte to pitvat len by som potrebovala stručne vysvetlenie keďže sa stretávam s názorom ktorému veľmi nerozumiem. Je orgazmus lepší od partnera než ten ktorý viete dopriať samé sebe? V čom a prečo? Čo sa týka intenzity a rýchlosti osobne rozdiel nevidím. Cítim ho rovnako a trvá rovnako dlho. Ľudia nechápu ze dokážem byt single a nepotrebovat chlapa ze nemám potrebu sexu ale potrebu orgazmu. Na to si ale stačím sama. Vraj sa ochudobnujem. O čo? Čo tomu chýba? Viem ze dôležité je aby som ja bola šťastná a spokojná. Len prečo je malo percent žien spokojne samo a chlapa nechce kým drvive percento chlapa a sex potrebuje? Ja som tým vzťahom a mileneckým veciam nikdy nerozumela a nenašla v tom to čaro ako každý opisuje. Ak viete porovnať vzťah a keď ste single čo je výživnejsie a lepšie?
To preto lebo si ešte nenašla tu pravú osobu na sex a tým nemyslím lásku
Pretoze to nie je o orgazme. U mna. Ale o tej ceste.
Rozdiel je v tej ceste k nemu a v mojom prípade je cesta k tomuto cieľ 😅 čiže nemám ako ty potrebu iba orgazmu, ale aj (dokonca viac) všetkého toho okolo, tej intimity, blízkosti... a byť zadaná pre mňa nie je len o sexe samozrejme, je to o tom mať parťáka do života... viem byť aj single, užívala som si aj tie časy, slobodu, ale toto mi tak nejak chýbalo... ak to ty tak necítiš, myslím si, že to je úplne v poriadku, každý sme iný a určite nie si povinná to nikomu vysvetľovať, argumentovať a navzájom sa presviedčať, kto má pravdu... lebo ju môžu mať obe strany
Tak pre niektorych ľudi (vrátane mňa) nejde iba o ten orgazmus. Je to o tom celom, vášeň, dotyky, bozky, a ten orgazmus je len bodka za tým všetkým. To si sama dat neviem. Ale sú ľudia, ktorým to stačí a je to v poriadku. Proste ak si spokojná, nech si ľudia hovoria co chcú. Rob ako y chceš
Orgazmus sam osebe je naplnenie fyzickej potreby, sex s partnerom, hoci aj bez orgazmu, aj tej dusevnej.
Mám rada tieto "básnické typy" 🤭😜 Kto normálny sa bude cítiť uspokojený,keď to potrebuje riešiť . Sex nieje veda 🤭
Mne sa oveľa viac páči, ak mi orgazmus urobí partner.
Ako píšu dievčatá, je to aj o inom ako o sqmotnom orgazme. Aj keď je pravda, že s partnerom je vždy najlepší, najdlhší, najsilnejší.
Pretože pri sexe s milovanou osobou je ten rozmer iný. Je krásne sledovať milovanú osobu, ako prijíma potešenie, čo mu Ty s láskou poskytuješ, a naopak. Nie je to iba sebecký hon za vlastným orgazmom, ale má to hlbokú duchovnú úroveň, také súznenie, blízkosť, intimita, tichá spoločná radosť, vášeň. Ale toto človek nezažije s každým chlapom, zažiješ to iba s tým, ktorého skutočne hlboko miluješ. Ak tam nie je tento rozmer, potom je to rovnaké ako sama so sebou. Existujú ale aj asexuáli, ktorí nepotrebujú sex s inou osobou. Vystačia si sami. Buď si teda ešte nestretla osobu, ktorá by bola pre Teba všetkým, alebo si asexuál.
Ako sa hovori - cesta je ciel. Keby islo cisto o orgazmus, tak nikto na svete partnera nepotrebuje. Ide skor o to, co tomu orgazmu predchadza, dotyky, blizkost druheho, vasen, mozno aj laska, tuzba… a to je to, co sama so sebou nemas. Ale samozrejme su ludia, ktorym single zivot vyhovuje, orgazmus im staci a nepotrebuju stracat cas “taneckami” okolo toho.
Ak ty si spokojna tak ako si, tak je to v poriadku, nie je povinnost mat sex a uz vobec nie s niekym druhym 😃 casom mozno prides do fazy, ze chces partnera, tak to budes riesit ked to bude aktualne.
Sex s človekom predsa nie je len o orgazme, ten je rovnaký.. ale dotyky, blízkost, intimita, porozumenie, láska je benefit čo máš v milujucom partnerovi.. niekomu môže vyhovovať byt sám, ale sex proste nie je o orgazme..
Je to akoby si sa pýtala aký je rozdiel keď si dáš džús z výstavného ovocia a kvalitny sirup - veď z oboch sa napijes . Ale jedno z toho ti chuti proste viac a je zdravší..
aj keby sme ti tu o tom popísali siahodlhé slohové práce, bude to len teória. Úplne to pochopíš až po dobrom sexe s chlapom. A áno, s chlapom je to lepšie
S partnerom je to o tom, ze spolu zdielate tu vasen, radost, hravost aj orgazmus. Ze sa z toho spolocne tesite. Ze si uzijes, ze mozes prijimat aj davat. Nemusi byt medzi vami ani laska, ja som si vzdy uzivala sex s partnermi viac ako sama so sebou prave pre vyssie menovane. Samozrejme s milovanym partnerom je tam este ten dalsi rozmer, emocionalny.
Je to ako akakolvek ina aktivita, ktora sa da vykonavat samostatne aj v skupine. Clovek je spolocensky tvor a vacsinou preferuje spolocnost.
mozno to bude tym, ze sex nie je len o orgazme.. ale aj o emocionalnom prepojeni dvoch tiel... teda pokial sa bavime o normalnom partnerstve... ak sa bavime o sexe bez laska, ako sex pre sex... tak tam nevidim tiez velky potencial mat niekoho iba na sex.... rozdiel medzi sexom a milovanim je v celkovom prejave, potrebe byt si blizky nie len dusevne ale aj fyzicky, milovat sa z lasky nebude to iste ako tr*kat s cudzim kvoli orgazmu
@krasneleto práve na to som nikdy neprišla. S nikým som nebola prepojená emocne takže nevidím ten zmysel sexu a bez orgazmu už vôbec. A keďže to nie je v sexe také jednoznačné ze aj žena orgazmus mat bude tak sa mi do toho nechce aj keď je s kým napr.. A aj keď ten orgazmus mam je to také mechanické ze aj keď si to dám sama je to také isté a stoji ma to menej námahy a potu
Milovať sa, je umenie. A sama vieš, že nie každý z nás bude umelec ;)
Ty si nikdy nebola zamilovaná?
No, skôr je to o tom emocionálnom ako o intenzite orgazmu. Taká nejaká spokojnosť, že ste to zažili spolu. Že ste si to užili spolu, alebo že si to viete/dokážete užiť spolu, takže je vlastne všetko fajn. (Najlepšie sa to asi chápe po dobrej hádke a zmierení). Ale vidím posledný príspevok - ja hovorím o jednom dlhodobom vzťahu, ty skôr rozmýšľaš o krátkodobých vzťahoch, kde (asi?) nemáš "záruku", že ten daný konkrétny sex skončí orgazmom 🤷. Alebo každý sex skončí orgazmom, čiže vlastne ti to nestojí za to riziko, vlastne akýkoľvek vzťah ako skúšať, lebo to by si spočiatku mala možno nejaký ten sex cez orgazmu a to ti za to nestojí tá námaha? 🤷. No... Bez práce nie sú koláče, to platí aj pre vzťahy...
Ty si nikdy nebola zamilovaná?
@janickacrazy pravdepodobne nie. Boli muži co sa mi páčili ale ľúbiť som asi neľúbila, asi to ani neviem
No, skôr je to o tom emocionálnom ako o intenzite orgazmu. Taká nejaká spokojnosť, že ste to zažili spolu. Že ste si to užili spolu, alebo že si to viete/dokážete užiť spolu, takže je vlastne všetko fajn. (Najlepšie sa to asi chápe po dobrej hádke a zmierení). Ale vidím posledný príspevok - ja hovorím o jednom dlhodobom vzťahu, ty skôr rozmýšľaš o krátkodobých vzťahoch, kde (asi?) nemáš "záruku", že ten daný konkrétny sex skončí orgazmom 🤷. Alebo každý sex skončí orgazmom, čiže vlastne ti to nestojí za to riziko, vlastne akýkoľvek vzťah ako skúšať, lebo to by si spočiatku mala možno nejaký ten sex cez orgazmu a to ti za to nestojí tá námaha? 🤷. No... Bez práce nie sú koláče, to platí aj pre vzťahy...
@mikadooo tak mala som vzťah 6r bez jediného orgazmu,, ďalší 2 roky bez orgazmu, mňa potom ten zvyšok prestal baviť, ani chlapa by to nebavilo ak by sa neurobil za toľko rokov ani raz. 🫣🤷♀️ Nejde o krátkodobé ale neviem načo to skúšať s hocikým keď neviem ci sa vôbec budeme vedieť zladiť ci to bude pekne príjemné ci nebude ďalší co ignoruje moje potreby a ide si svoje.
@mikadooo zasa mala som chlapa s ktorým sme sa zladili orgazmovo hneď. To sme mali maratón kto bude mať vyššie skóre 😃 on sa urobil rýchlo a veľakrát ja 2-3x ale také silné ze viac nebolo treba to mi až odpálilo úplne softvér,., je fajn keď to urobí ten druhy ale zásadný rozdiel nevidím oproti času sama so sebou, 🤷♀️ nejak nechápem prečo každý za tým sexom hynie a pritom každý druhý má nejakú traumu z toho alebo sa hanbí je neistý boji sa ze nepodá výkon, moc sa to podľa mňa precenuje poslednú dobu
Aha, no tak ja "nehyniem" za sexom, nemám chlapa len kvôli sexu. Áno dá sa orgazmus prežiť rovnako intenzívne aj bez chlapa, prečo nie.
Aha, no tak ja "nehyniem" za sexom, nemám chlapa len kvôli sexu. Áno dá sa orgazmus prežiť rovnako intenzívne aj bez chlapa, prečo nie.
@mikadooo 😆
Pre mňa manželstvo bez sexu neposkytuje tú emocionálnu blízkosť a emocionálnu intimitu, ktoré potom chýbajú aj vo všetkých iných oblastiach vzťahu a vzájomného života. Čiže mne chýba to duchovné prepojenie, ktoré pri tom vzniká, nie doslova tá mechanická stránka veci.
Nemyslím si, že vzťah sa úplne a urgentne točí len o sexe a uhasení pudov. Ide skôr aj o vzájomné budovanie a určitý druh podpory. Niesi na všetko sama a máš možnosť vytvoriť si rodinu pokiaľ teda chceš. Niekto rodinu nechce. Je to komplex.. Nieje to len o jednej veci. Náklonnosť napríklad rozdelenie úloh, ale hlavne určite to puto.

mozno to bude tym, ze sex nie je len o orgazme.. ale aj o emocionalnom prepojeni dvoch tiel... teda pokial sa bavime o normalnom partnerstve... ak sa bavime o sexe bez laska, ako sex pre sex... tak tam nevidim tiez velky potencial mat niekoho iba na sex.... rozdiel medzi sexom a milovanim je v celkovom prejave, potrebe byt si blizky nie len dusevne ale aj fyzicky, milovat sa z lasky nebude to iste ako tr*kat s cudzim kvoli orgazmu