icon

Ako zlepšiť neaktívny intímny život manželstva?

23. sep 2024

Dobrý deň prajem všetkým.
Ešte sa mi nestalo, že by som sa zapajala do verejných diskusií ale mám problém, ktorý má trapi a rada by som sa s ním poradila. Verím, že medzi odpoveďami najdem nejaké cenné rady a skúsenosti vás, ktoré by mi mohli napomôcť k riešeniu situácie.
Ospravedlňujem sa vopred, že príspevok uvádzam anonymne ale nakoľko sa jedná o citlivú tému, zhodnotila som, že to bude takto lepšie.
Som vydatá, mám dve malé deti, pre mňa skvelého a chapaveho manžela a otca deti, za ktorého som vďačná. Rovnako ako aj za deti, ktoré milujeme a mali sme ich v plane. O svojom manželovi nemôžem tvrdiť nič negatívne, pretože je to naozaj človek, ktory mi od prvého momentu imponuje a po ktorom som veľmi túžila. Bol mojím vysnenym mužom a bola som snáď najšťastnejšia na svete keď som si ho získala. Veľmi som si priala s ním vytvoriť rodinu, čo taktiež vyšlo, porodila som mu dve zdravé detičky, takže šťastný život... Predstava pre mňa ideálnej rodiny bola naplnená.
Ale predsa len bol od začiatku problém. V intímnej oblasti. Manžel sa od začiatku k milovaniu príliš nehrnul. Mne to spočiatku vyhovovalo, že konečne správny muž, ktorý nemyslí len na to, ako ženu za každu cenu dostať a že pomaly pekne si budeme budovať svoj vzťah. Prvé milovania boli veľmi nežne, jemne, pekne... Vlastne dodnes sú jemné a muž so mnou pekne zaobchádza, žiadne zvrhlosti ani nič špeciálne.
S pribúdajúcimi týždňami som však začala mať pocit, že som pre neho neatraktívna, nepriťahujem ho a preto medzi nami nedochádza k žiadnemu zblíženiu... Brala som to mimoriadne ťažko a aj som častokrát pre to plakala, keď som bola odmietnutá. Snažila som sa otvárať túto tému ako často sa len dalo, ale zjavne bola táto téma pre neho nepríjemná, tak išla do stratena. Skončilo to väčšinou odpoveďou, že nemá taký chtíč a potrebu. Ja som sa cítila ponizene. Pred ním som mala viacero partnerov a s nimi veci fungovali, takže takáto situácia bola pre mňa nová. Deti sme počali prakticky ihneď, na prvý cyklus, nebol žiaden problém. Poznám svoje telo, plodné/neplodne dni, takže nebol problém trafiť sa do plodného obdobia.
Manžela nemám divného, skrátka len nemá dispozíciu k tomu, aby sa často miloval.. je to správny muž, veľmi vzdelaný, scitany, zodpovedný.. jedine čo ma trápi je táto téma. Skúšala som x spôsobov, nenakopli ho. Sama si neviem poradiť a som bezradná.. do muža som bola od prvej chvíle zamilovaná, bola to láska na prvý pohľad, takže som to nejak zo začiatku prehliadla.. ale teraz ma to už skutočne trápi.. naučila som sa s tým žiť, nie som už sexuchtiva ako v minulosti, prakticky sa to pri dvoch malých deťoch ani nedá, keďže večer padám do postele skôr ako oni ale prirodzene muža ľúbim, tak po ňom aj túžim a ťahá ma to k nemu... Neočakávala som, že raz budem mať manžela, a môj, resp. náš sexuálny život bude na bode mrazu. Som z toho frustrovana. Veľmi by som si priala aby nás vzťah napredoval, záleží mi na ňom a jeho fungovani.... Ďalšia vec je tá, že mi ide aj o neho, z hľadiska prevencie... V jeho rodine je rakovina prostaty, takže ma k tomu aj manžel sklon... Pri neaktivnom intímnom živote ma k tomu veľký predpoklad.
Náš aktuálny intímny život: raz mesačne, cca 2 minúty, keďže všetko sa v ňom za ten čas nahromadí...
Prosím, ak máte pre mňa nejaké overené tipy a rady napiste mi, lebo táto nefunkčnosť sa následne pretavuje aj do iných sfér. Keď manželovi spomeniem milovanie, už poznám jeho odpoveď: buď je unavený, čo častokrát chápem, pretože pri deťoch som unavená aj ja, sú náročnejšie, takže dajú zabrať alebo že som egoista a myslím len na svoje potreby. Toto musím vyvrátiť, pretože v prvom rade myslím na jeho zdravie a na nás ako rodinu.
Čo viem, predomnou ženy nemal, mal jeden dlhodobý vzťah takmer 15 rokov a tiež podobný problém.
Ďakujem Vám všetkým vopred za rady ❤️

odmietnutá

anna777115
23. sep 2024

@barborachors Takáto rada naozaj pomožé. Myslíš, že partner by s tým bol vysporiadaný, alebo chodiť trtošiť na tajnáša, ešte lepšie.Rozhodne, som za vážny rozhovor, bez okolkov, vyklopiť, partnerovi, ako sa citiš, čo to robí s tvojim sebavedomim a čo on s tym hodllá spraviť. Lebo, pokiaĺ je taký milujuci a chápaví, tak by sa k tomu mal rovnako postavit, milujuco a s pochopenim a hĺadať nejaké riešenie

egonsk
23. sep 2024

@hanastaruchova lekarsky diagnostikovat homosexuala sa da rovnako ako aj pedofila, zoofila, alebo gerontofila. To by vsak musel samotny chlap to chciet absolvovat... Popravde sa tiez trochu priklanam po precitani dalaich prispevkov autorky k tomu, ze pricina bude niekde v hlave a mozno inej orientacii, ako je ta, ktoru dava navonok. Ono je to tak ako vravi stary vtip - nasla som super muza mojich snov .. navari, ozehli, opere, postara sa o zabavu, vsade je oblubeny, obdaruva ma, lichoti, len ked sme sli na vec, povedal, ze je gay.

rozkvet1
23. sep 2024

Problém je v tom že sex sa strasne rieši, všade vidieť samy sex v telke, na internete, každý o tom hovorí akoby to bola novoobjavena vec atď. Ale je veľmi veľa ľudí, ktorí potrebujú málo sexu, respektíve aj vôbec ale o tom sa z nejakého dôvodu nehovorí. Nikto si to asi nechce priznať. Zbytočne budeš naňho tlačiť, on nemá problém, on to proste nepotrebuje. Neviem si predstaviť mať sex s niekým komu sa musím prosiť alebo tlačiť naňho. Ja mať takého skvelého muža ako opisujes, tak som vďačná lebo takého človek len tak nenájde. Prijmi ho s chybami. A ak rozmýšľaš nad milencom, radšej svojho muža opusti, nezaslúžila by si si ho .Dá sa uspokojiť aj sám so sebou keď to inak nejde, rôzne hračky atd

anketkarka
23. sep 2024

@autorka ak komunikácia a apelovanie na jeho zdravie nepomôže, tak s tým nič neurobíš. Musel by sám chcieť. Mňa napadlo, či nemôže mať nejaký psychický blok zo strachu z rakoviny, keď to má v rodine. Akože tvárim sa, že tento orgán nemám, aby som nemusel myslieť na to, že môžem ochorieť.

barborachors
23. sep 2024

@anna777115 ak si poriadne citala, tak manzelko ma v pazi cely rozhovor, nechce sa s ňou o tom ani len baviť, chápeš? On vie, že maju problém a nerieši ho. Proste strka nos do piesku. Dava jej tym najavo, že ju absolútne nerešpektuje, ked ho netrápi to, že maju problém. Proste nerieši a ma v pazi. Trápi sa len autorka očividne a manžel sa tvári, že problém neexistuje. Ked aa toľkokrát pokúšala o debatu, riesili to zhora zdola a on nic, tak ano, ja radim smer milenec. Ale to len preto, lebo pán na nu uplne kašle a nezmeni sa to a jej co, ma prepnut? Co ma teda robit., ked zena potrebuje blízkosť, intimitu? A ano asi je to skrytý gay, všetko je možné. Ale mal by to aspoň priznať, a mali by sa obaja dohodnúť, ako budú fungovať a nie ze on ma na salame.

rozkvet1
23. sep 2024

@jardojardo sex prirodzena potreba, možno nie až tak ako si myslíš. V prírode je bežný výskyt asexualov/homosexualov medzi zvieratami, len sa o tom nehovorí

autor
Autor odpoveď zmazal
osky
23. sep 2024

@fido69 nemyslim,zebby to suviselo
Len ma to tak napadlo,ze to tak je

Ja som sa skor zamyslala,ci by ozaj mohol mat na to takyto dopad hormonalny odpad.
Lebo vseöico som uz citala-zenska antikoncepcia,rozna hormonalna liecba...vsetko to vlastne odchadza z tela do odpadu,kanalu a potom do vody spät.
Cize to prijimaju vsetci....a preto je aj vela chorob,kt.na oko u konkretneho cloveka nea pricinu ..

Je to ciste moja uvaha na zaklade urcitych dokumentov ci clankov...
Ci by to proste nemohlo mat aj takyto ucinok...
Lebo ozaj,vela muzov zrazu nema chut

anna777115
23. sep 2024

@barborachors Veď, presne to isté píšem aj ja. Ale odsudzujem neveru a podvadzanie, vždy sa má jednať s čistym umyslom. Autorka, opisala manžele, iba v superlatívach, ale podlá jeho správania to tsk nevyzerá, lebo milujúci a chapajuci partner by hĺadal nejake riešenie a nejaky kompromis. Ešte by ma zaujímalo ,či intímne funguju v beznom každodennom živote, ako pritulenie, bozky objatie pohladenie...!?

karolinakr
23. sep 2024

@egonsk
"pozor, na chlapa nepôsobi dobre, ked je tlačeny do sexu a ma to naňho opačny efekt"
zas dvojake metre na mužov i na ženy

a vieš otom, že aj na ženy nepôsobi dobre, ked je tlačena proti svojej vôli do sexu, ale cela historia konika je posiata radami, že sa ma premahat a uspokojovat ho, aby jej neušiel za inou?

karolinakr
23. sep 2024

Nehnevaj sa, raz za mesiac 2 minuty a toto ti radia sa s tym uspokojit - absolutne neprichadza do uvahy, hlavne pre toho, kto ma vyššie libido, ale da sa to vysvetliť tým, že je skrytý gay, a tym padom deti má, ale sex nepotrebuje alebo ho rieši inde

autor
Autor odpoveď zmazal
anna777115
23. sep 2024

Tak sa ho na rovinu opytaj, či je to podĺa ňeho v poriadku, takto fungovať, čo sa týka intimneho života a ako podĺa neho to máš riešiť ty, kedže ty tú potrebu máš a on ti ju nedokáže, alebo nechce uspokiť.

karolinakr
23. sep 2024

gay sa nemusi prejavovat len tym, že nosi ružove kabelky a ma zženštený hlas.
.to môže byt uplne normalny chlap, akych stretneš x na ulici, akurat ženske telo v ňom nevzbudzuje vášeň...a ked teda nie je gay, ale absolutny asexual, že raz za 30 dni na 2 minuty, tak bola chyba si ho brat..a stacilo ho mať za dobreho kamarata, priateĺa, na ktoreho sa da kedykoĺvek spoĺahnut
taky dvojminutovy sex nech si necha, to by som odmietla úplne a ešte v takych časovych rozostupoch, dostal by dobrú hubovú polievku 🙂

anna777115
23. sep 2024

Autorka a to intimne zbliženie stále inicijuješ len ty, alebo je iniciativa, aj zo strany manžela.Ja, by som o taky dvojminutovy sex nestala, normalne ho začni odmitať aj ty, kazdy prejav, či bozk, alebo objatie, normalne sa odtiahni a povec mu ako sa citiš, keď ťa on odmieta.

madeincssr
23. sep 2024

AUTORKA ani take bezne "gaucove" neznosti, pohladenia, dotyky... postupne aj na horucejsich miestach, nema obcas rad? Obzrie sa ci okomentuje niekedy nejake ine pritazlive zeny?

autor
Autor odpoveď zmazal
egonsk
23. sep 2024

@karolinakr ked uz sa snazis citovat, tak neupravuj vetu podla svojej lubovole... moja veta bola "Pozor, na chlapa posobi nedobre aj ked citi, ze ho do toho tlacis a ma to presne opacny efekt." ... ty si si to upravila na svoje "pozor, na chlapa nepôsobi dobre, ked je tlačeny do sexu a ma to naňho opačny efekt" ... ked nevidis rozdiel v tych vetach, je mi luto, ale je dost podstatny.
Takze nabuduce si prosim usetri pozmeneneho citovania. A ano, neupieram ti, ze MK je plny aj pribehov o natlaku. Ved taky je zivot - kto si ako ustelie, ten tak aj spi.

karolinakr
23. sep 2024

no ale dôkazy nemáš, že nie je gay, tam iné rozumné vysvetlenie neexistuje
alebo že nechce sex, to potom vyhovuje žene, ktora ho tiež nechce..
možno si vstupovala ako panna do manželstva, a pride ti to normalne, ale normalne to teda nie je a dvojminutovy sex už vôbec nie
ale ked ti to tak vyhovuje, tak čo už

tamtamka26
23. sep 2024

ahoj, no mám tiež podobný "neaktívny" prípad doma... je to niekedy na porazenie. podľa mňa má problém v hlave - nejaké blbé nastavenie, nevie sa uvoľniť atď.... potom som nervózna, hádame sa, asi to poznáte. nepomohli rozhovory, doplnky na užívanie, k dr. nie je ochotný... tiež som už myslela na to, čo autorka, že asi to nemá celkom dobrý vplyv na jeho zdravie a prostatu...

autor
Autor odpoveď zmazal
fido69
Autor odpoveď zmazal
brrrrrciatko
23. sep 2024

Ja by som mu skusila nejake vitaminy dat. Pripadne k lekarovi dat urobit hormónalny profil.

barborachors
23. sep 2024

každopádne vkuse je tu trilion tém na tuto temu. V niektorých padol aj termín Madonnin komplex. Vygugli si autorka, co je to. A nemusi byt chlap hned pri porode. Lebo este aj toto mi napadlo ze moze byt príčinou. Hlavne, toto ti pojde na mozog čoraz viac, nechce ta v posteli jednoducho a nie, ty nemas problém s libidom a nemyslím ze ho mas zvýšené. To by nas žien s tvojim "zvýšeným" libidom muselo byt na tony. Ani moj chlap nie je sexuálny predátor, staci mu tak raz za dva týždne, tiez uz nemame 20, ale ma aj dost stres a malo pohybu. Určite nas vzťah nechcem pokazit a ani on prísť len kvôli troche sexu navyse to jest o dvakrát viac nez by som chcela.

autor
Autor odpoveď zmazal
grof_monte_christo
23. sep 2024

Vždy bol taky a iný už nebude. Nechápem, prečo si asexual nenájde asexuala, ale ide do vztahu s osobou so zdravou potrebou sexu. Je tu na tuto tému na MK veľa príspevkov a takmer všetky sa zhodujú v tom, ze ide o ideálneho muža až na jednu jedinú vec..... bohužiaľ veľmi dôležitú.

barborachors
23. sep 2024

hormonalne testy môžu niečo ukázať, ale zbytočne mu to dáš robiť, on bude stále taky. Tu nejde o príčinu, ak ju zistíš, on iný nebude. Keby to bolo inak, uz dávno si to on riesi, aj z úcty k tebe, ze co môže byť príčinou. Ale sama vidis, že to ma na haku, cize teba ma na haku, cize az taky ideálny partner to nebude, za mna mas doma domaci spotrebič a aj ten by ta vedel lepšie spraviť (pardon, to len na odľahčenie).

tamtamka26
23. sep 2024

Ja ti ani neviem už, ako to riešim. Už som to skôr vzdala,lebo tie odmietnutia boleli. On si všetko uvedomuje, ale nechce o tom hovoriť. Aj ma vypočuje, aký vplyv to má na moju psychiku a koniec. Nechala som to na jeho iniciatívu, ale to je veľká bieda (1-2x/mes). Potom zase dohovaram a takto dokola... 🤐

natata4444
23. sep 2024

Ahoj, je tu strašne veľa komentárov, tak neviem či to už niekto spomínal. Známy mali podobný problém, na endokrinologii prišli nato, že mal manžel málo mužských hormónov a ešte niečo pridružené s hormónmi. Ženy si často myslia, že hormóny mávajú len s nami 😃 ... Detičky počali v poriadku, takže nikoho to nenapadlo. Po suplementácii sa ich život nakopol 🙂

hanastaruchova
23. sep 2024

ja som sa ťa nechcela dotknúť, je to môj osobný názor a iba čas ukáže pravdu.Aj v predošlom vzťahu bol ten istý problém u tvojho manžela a presne ako sa píše vyššie - vyvrátiť sa to nedá, a ani potvrdiť ( homosexualita ). Aj Honza Musil žil v príkladnom manželstve, splodil 2 deti a nakoniec po rokoch ! priznal že je gay ale nikto to predtým nevedel, ani manželka a ani nikto. Oženil sa za chlapa a tam ani iskra a ani sex nechýba. Ja som písala o mojej kamarátke - ten istý prípad - dušovala sa,že v žiadnom prípade ( oni sú bigotne veriaci ) a po 20 rokoch sa pravda preklopila. Dokonca jej navrhoval, aby si niekoho na sex našla, ale že chce ostať s nimi - tiež ideálny partner - okrem absencie sexu. Aj známy režisér Peter Bebjak tvorí pár s mladým gayom - a kto o tom vedel že je gay ? NIKTO !Má 50 rokov a teraz to zverejnil....takže sú rôzne prípady, často sa ide s pravdou von až vtedy, ak sa to už utajiť nedá.....Ja ti nechcem vnútiť tento pohľad,ale aj to je jedna z variant - načo robiť hormonálny profil ? Čo mu injekčne dodajú testosterón ?AK raz nemá záujem o sex s tebou - mať ho ani nebude ( či už je to homosexualita alebo asexualita ) a je iba na tebe, či chceš zbytok života prežiť po jeho boku,lebo iné vlastnosti ti nahradia to, čo v každom zdravom vzťahu nesmie chýbať ( myslím sex,vášeň,túžbu ).