Ako zvládnuť manželstvo bez lásky a príťažlivosti?
Ahojte babi 🙂 S manželom sme spolu už pomali 10 rokov máme spolu dve deti prežili sme spolu zlé aj dobre chvíle no však poznáte to aj dobrom aj v zlom :/ len ja už neviem či to takto už vydržím problém je ten že ho nemilujem ani ma nepriťahuje:/ vybojoval si to on ako sa kum ne správal nadával mi ponižoval ma :/ fungovalo to tak to jeho správanie 2 roky ... teraz sa už správa normálne by som povedala ... len pri mne je to už iné vomne sa niečo veľké zlomilo a ja už neviem ako ďalej:/ túžim po iných mužov páčia sa mi iný a verím že keby som nebola vydatá tak neváham začnem niečo iné kde ma to naozaj priťahuje a urobí šťastnou 🙂 mám len 27 rokov a nechcem celý živiť takto žiť nešťasne:/ vždy si s niekym píšem alebo keď vidím že sa niekto omna zaujíma tak ma to poteší robí šťastnou ale mňa to už nebaví večne že keď sa mi naozaj niekto páči tak sa sním nemôžem ani stretnúť nič:/ lebo som vydatá a ja nepatrím do tej skupinky že podvadzajú 🙂 ... ale tiež ma to nebaví takto už žiť ďalej :/ dievčatá poraďte mi čo mám robiť? alebo akoby ste vi to riešili? ďakujem 🙂
@dragon29 Mňa nikto neodkopol, ak si si nevšimol v tejto téme som autorke ani nič nepísala😉 a v neposlednom rade, nikde sa tu nehádam. Evidetne si nepochopil obsah mojich príspevkov ako reakciu na Tvoj príspevok. Ale to už fakt nie je môj problém. V pohode si tu rob "reklamu" ďalej týmto štýlom.
Odist sa da, ak ma clovek kam. Ak si si ista, ze to sama zvladnes, ak sa ti podari najst primerane byvanie pre teba a pre dcery, ak mas dostatocny prijem, aby si tie zaciatky utiahla sama, tak zbal deti a odid. Lebo manzel bude platit vyzivne, otázka je kedy a kolko. Ak je to taký odron ako pises, dobrovoľne to asi nebude a kym si ho vymozes cez sud, nejaky cas to potrva. A aj potom nie je iste, ci bude platit pravidelne.
Verim, ze ti je tazko, nikto nema pravo ponizovat ineho nadavkami a pohrdanim. Napriek tomu radim skusit manzelsku poradňu, mozno sa manzel spamata, ked bude vidiet, ze ide do tuheho. A mozno by sa zišiel psychológ, ktorý ho nauci ovládať svoje pocity a spravanie, ktovie?
Urcite nic nelam cez koleno, mysli na deti. Ak to nepojde ani keď vycerpas vyssie uvedene moznosti, ked budes mať kam ist, potom odid a neobzeraj sa spat.
@princeznaayla zaujímavá rada...ako sa znovu zamilovať do niekoho, kto jej nadáva a ponižuje ju, opakovane, aj po sľube, že s tým prestane.
A nie, manželstvo nemusí byť nastálo. Kvôli podobným blbým rečiam je mnoho žien na liekoch, v depresiách, alebo po smrti.
@klaudiamolnsrova treba sa s ním rozviesť si mladá záujem o teba je, ale treba mu to seriózne povedať do očí a každý krok si rozmyslieť
bývanie, majetok,deti,dlhy atď
✌️
@klaudiamolnsrova a ešte:
určite s ním nezostávať lebo rozvod u vás je otázkou času
vrátiť sa s kratšej cesty bude to bolieť každého, ale prebolí neboj a deti aby čím najmenej trpeli na tom si daj záležať
Tak sa na to pozrite zo strany detí - a vžité sa do ich kože - či by ste chceli, aby vašu rodičia boli každý niekde inde bez záujmu o vaše citove potreby - pozrite čo za mládež nám tu vyrastá - XY pohlaví - a to len preto, že už nie je vzor otec a mama - a zároveň preto " lebo už ma to s tým oným nebaví " - a nevyhováraj sa ze : nefunkčný vzťah - keď už by si sa rada natriasala s inými
@klaudiamolnsrova keď nemáš, kam nemáš robotu....tak určite nespekuluj.....a nemyslí si že cudzí chlap sa bude triasť byť im otcom a tebe finančne pomáhať....v prvom rade treba určite riešiť vzťah v ktorom si.....a nenechať sa opiť rožkom od cudzích chlapov....s najväčšou pravdepodobnosťou si chcú iba zatr.....kat.....a na to sú ideálne ženy v manželstve..... žiaľ o manželstvo a vzťah sa treba starať.....a to isto obidvaja
@princeznaayla každá, ktorá má osobnú skúsenosť s psychickým týraním, vie presne, čo je na tom zlé. Zmeny na psychike sú po niekoľkých rokoch v takom vzťahu často trvalé. A to ani nehovorím o tom, ako takéto prostredie formuje deti.
@klaudiamolnsrova Netušil som, že tu nájdem niečo takéto. Po skúsenostiach, ktoré zažívam z dlhodobého hľadiska môžem len skonštatovať, že problém vidím v tom, že ste obaja narcisy ale každý iného druhu. Myslím si, že terapia by prospela obom a verím, že veci by mohli nabrať nový rozmer. Všetko je len o tom, prijať samého seba a nebude tým poznačený nik, skôr naopak - spraví vás to silnejšími. Držím vám palce v správnom rozhodnutí, ale rozvod nieje cesta. Ak sa pýtate prečo, tak len stručne zopakujem, obaja ste narcisy a nesiete si svoje nedostakty. Hlavu hore, držím palce 👍
@slaskou1975 Napísala si hlúposť. Narcis iného druhu?Je grandiózny a skrytý. 2 ľudia s narcistickou poruchou by spolu nikdy neboli,lebo to úplne popiera ich fungovanie a živenie sa vo vzťahu. Narcis sa vždy zavesí na empata. 2 narcisovia spolu je ako chcieť +a+ póly na magnete spojiť-je to nemožné, pretože sa odpudzujú.
@enmery Som rád na druhej strane, že som to mohla zažiť na vlastnej koži. Takže vyvraciam tieto tvoje teórie. Obaja sme boli aj empatickí aj keď ja viac a zostali sme priatelia.. druhá strana mi rovnako povedala, že ma nemiluje, ale má ma veľmi rada. Už je preč a aj keď to bolo z jej strany väčšie divadlo, ale boli okamihy, kde to bolo tak na hrane. To že sa odpudzujú rovnaké magnety je jasné a preto si ideme každý svojou cestou.. po desiatke rokov.
@slaskou1975 Narcis empatický nie je. To nie je môj výmysel. Je to fakt.
@enmery Mením svoj postoj a názor ako aj pohľad na vec. V skutočnosti mi ten vzťah dal oveľa viac ako som si dokázal uvedomiť. Sloboda ktorá nastala po jeho ukončení, prináša obom stranám presne to, po čom kto celý čas túžil. To, že každý z nás túžil po niečom inom, to všetko sa premietne čoskoro do našich životov. Aj napriek tomu, jej budem oporou, ak ma o ňu požiada. Každý z nás si teraz zažije to, o čo v duchu žiadal. Rovnako však viem, že ešte dostane v živote jednu príležitosť svoju túžbu prehodnotiť. A ako to bude, to už bude žiaľ na jej rozhodnutí po nových skúsenostiach. Ospravedlňujem sa, že píšem v inotajoch, ale kto už niečo zažil, tak to pochopí. Ja si idem ešte čo to zažiť, aby som sa naučil prijať všetko čo mi prichádza v mojom živote s cieľom, posunúť sa ďalej 😊.
@klaudiamolnsrova je normálne že sa človek vyvíja a žiadny muž nie je sexy ak ponižuje ženu chod k sťastiu ústrety žena nemá byť v manželstve nešťastná hoci tu budú morslistky u mňa by skončil aj môj manžel keby mi co by slovné ublížil.
Tak sa na to pozrite zo strany detí - a vžité sa do ich kože - či by ste chceli, aby vašu rodičia boli každý niekde inde bez záujmu o vaše citove potreby - pozrite čo za mládež nám tu vyrastá - XY pohlaví - a to len preto, že už nie je vzor otec a mama - a zároveň preto " lebo už ma to s tým oným nebaví " - a nevyhováraj sa ze : nefunkčný vzťah - keď už by si sa rada natriasala s inými
@anouschka5 ja áno keď sa škaredo hádali ako malé deti sme radšej chceli rozvod nikdy nemali uctu sú doteraz v manželstve ale ako spolubývajúcu nie manželia ja nechcem tak dopadnúť.
@anouschka5 ja áno keď sa škaredo hádali ako malé deti sme radšej chceli rozvod nikdy nemali uctu sú doteraz v manželstve ale ako spolubývajúcu nie manželia ja nechcem tak dopadnúť.
@zuzkabeuty Povedzme si úprimne.. má to byt vzájomne a nie jednostranne. Tým je povedané všetko, nie len všetko je kvôli tebe. Komunikácia v dnešnej dobe je na bode mrazu, a tiež poznám jednu múdrosť, ak sa dvaja ľudia bavia o jednej veci, nie je ešte iste, že o tej istej..

@klaudiamolnsrova vies len treba mysliet na to ze aj ked si najdes niekoho noveho tak aj tam ten osial zamilovanosti pominie. A potom co? Zas budes chciet niekoho dalsieho pri kom budes mat par rokov motyle v bruchu? Kazdy jeden vztah casom zovsednie. Laska je rozhodnutie. Treba si to dobre rozmysliet, ked uz su tam deti.
Ale ak uz si rozhodnuta tak pracuj na osamostatneni. Deti si zvyknu ak budes stastna ty.