Často hovorí o iných
Dobrý deň, rada by som si vypočula váš názor. Trápim sa nad tým už dlho a neviem, či to náhodou len nezveličujem. Aký máte názor na to, keď váš partner často hovorí o iných a stále si niekoho obzerá? A tým často myslim niekoľkokrát do dňa. Ja si myslím, že je normálne obzrieť si niekoho, ale príde mi cez čiaru, keď sa ku tomu pridá aj nejaký ten povzdych so slovami och, ci bože, ty kokos... keď ma ešte ani nevníma a neodpovedá na otázky. Toto by som ešte nejako prekusla, nie je to až také... lenže keď mi napríklad hovorí o svojich kolegyňach, je mi do plaču. Stále je to len... dnes som robil s tou a s tou, ona ma takú dobrú riť, ona je fest krásna, ma krásne vlasy, peknú tvar, takú som ešte poriadne nevidel, dneska mala vlasy spravene kus ináč ale veľmi jej to pristalo... ku tomu je tu ešte jedna známa ktorú stále spomína. Par mesiacov do zadu bol pomáhať kamarátovi a bola tam aj jeho žena s kamarátkami. Mala som prísť aj ja ale nemohla som. Trochu tam popili a dal sa do reči s jednou z nich. Objal ju okolo pliec a chytil za stehno. Nahol sa ku nej že ju pobozká ale stopol sa. Viem to, lebo sám sa mi ku tomu priznal a tiež ku tomu že sa mu veľmi páči. Odvtedy spomínal stále len akú má dobrú riť, aká je nádherná, aký má krásny úsmev, vlasy, postavu... Dokonca sme boli na jednej spoločnej akcií kde bola aj ona a naozaj som si dala záležať na tom, aby som vyzerala pekne. Lenže žiadnej pochvaly som sa nedočkala. Teda áno, ale až po tom čo mi neskôr doma povedal ako dnes krásne vyzerala tá žena. A že mne to tiež pristálo. Požiadala som ho aby s tým prestal, lebo mi to ubližuje, preplakala som kvôli tomu toľko noci, či už sama alebo ma videl on ako plačem. Obmedzil to, teraz ju spomenie len niekedy ale stále to uhrá na srandu. Lenže keď si dame spolu víno alebo keď vypije pivo tak to je stále toto iste, dokonca mi povedal že sa zamiloval.. ona ma už niekoho iného a keď sa to dozvedel prišlo mi že ostal dosť zaskočeny. ja neviem či to len preháňam ale veľmi sa nad tým Trápim. Potrebujem si vypočuť niekoho názor lebo mi z toho asi pukne srdce. Ide aj o to že mne takmer nikdy nepochváli ako vyzerám. Stále len vraví aké je krásne keď ma žena kučeravé vlasy alebo keď má čierne vlasy, keď ma krásny úsmev, väčšiu riť, prsia a pod.. lenže nič z toho čo povie o vyzore sa netýka mňa. Vlasy nemam čierne a čo sa tyka postavy tak je to taký normál. Akurat mi pride že mam vačsie stehna.. Mne povie málokedy že sa mu páčim ale o ostatných počúvam hotové básne. Snažím sa na sebe pracovať, byť v pohybe, udržať si postavu, prešla som na inú kozmetiku aby som mala krajšiu pleť. Pomohlo to ale mam pocit že to nestačí, pripada mi že sa mu už takmer nepáčim.
@simca06022011 presne ked to ma v sebe bude ja som robila modelink a ani do tvare som nebola skareda a podviedol ma a stale niekoho chvalil,liezlo mi to na nervy cely byvaly
Kočky, autorka, verím, že si prečíta naše rady, postrehy.. Ale, ma 20r, prudko zaľúbená, miluje ho.
Musí na to prísť sama.. Musí ju proste v jedno prkne ráno osvietiť, keď si povie, že takýto panák za nič nestojí. Za 10r bude ona radiť druhým, aká bola hlúpa, že plakala pre chlapa, ktorý slintal nás každou ženskou.
Raz nájde muža, pre kt bude krásna a nebude musieť kvôli tomu robiť nič, proste bude jeho vesmír, hocikedy.. Ráno, večer.. Proste vždy.
Tiež som mala takého partnera.Rozisla som sa s ním (boli sme spolu roky) a nič lepšie som urobiť nemohla.Stretla som po ňom toho pravého a už sme mazelmi 9 rokov.Takze určite ti odporúčam urobiť to isté. Bude ti síce sľubovať hory-doly,jak sa on zmení a ako veľmi ťa miluje,ale nestane sa tak! Tiež som sa toho napocuvala a bohužiaľ mu aj viac krát uverila a zostala s ním,ale bol to stratený čas. Si mladá a celý život je pred tebou,neupinaj sa na takéto chlapa,ktorý si ťa vôbec neváži
V skratke..buď rada že nie je manžel ale iba partner, ťažké-neťažké..rozísť sa, nemiluje Ťa..a je to kokot (prečo to už asi vieš, takto sa normálny chlap ktorý má rád svoju partnerku nechová ani z ďaleka) nájdi si lepšieho..škoda času
Ja sa cudujem ze si s nim este.Ved ta ponizuje a dava ti najavo aka si u neho chudera.Ver mi ze sa to nezmeni vobec.
Ja nechapem ze si este s nim....nemas ziadnu sebauctu dievca, pre pana...
Toto by som netolerovala. Prepáč. A ani žiadna iná. Neváži si čo má.
Skknci to,uz len kvoli sebe,aby si sa dlho netrapila
@mk22 to áno môže byť zalubená po uši, ale každá žena (dievča) by mala mat sebaúctu k sebe, mat sa rada a za mňa je jedno či ma 15, 20, 30, alebo 60 rokov. Lebo pokiaľ nemá rada samu seba, tak nevie oceniť svoju hodnotu. Potom jej pripadá asi normálne, keď sa obzerá po každej sukne a zároveň jej tvrdí, že ju miluje. Ale súhlas za 10rokov sa bude na tom smiať a radiť iným dievčatám/ženám 😉.
Maj úctu aspoň ty sama k sebe a odid skôr ako to urobí alebo ta podvedie on.
Ahoj autorka, napisem Ti odpoved najprv odborne, aby si si to mohla pozriet na internete, potom to dovysvetlim ludskou recou.
✅️Mate toxicky vztah, zalozeny na citovom vydierani.
✅️Tvoj partner je narcisista a ma vyhybavu vztahovu vazbu (citovo sa nedokaze na ZIADNU partnerku naviazat, ak nepodstupi terapiu).
✅️ Ty mas uzkostnu vztahovu vazbu (prilis lipis na muzovi, no neopostatnene, bezdovodne).
✅️Obe vztahove vazby nadobuda dieta pocas prvych rokov zivota vo vztahu k najblizsej osobe (matke).
✅️Jeho mama mohla byt labilna a nestala (raz hore, raz dole). Napr alkoholicky byvaju take mamy. Nikdy nevedel, s akou naladou sa vrati domov, tak sa odstrihol citovo, aby ho nezranovala. Takze milovat skutocne nevie.
✅️Tvoja, uzkostna vztahova vazba, je kvoli matke, ktora lasku podmienovala Tvojou poslusnostou, uspechom, dobrymi znamkami, starostlivostou o surodenca...hocico si doplnis. Stala si v jej ociach za lasku, iba ked bolo "po jej".
✅️Ako dospela si nesies do lubostneho zivota odkaz, ze o lasku musis žobronit a bojovat.
Preto toto nema ine riesenie ako rozchod.
Ty pracuj na sebe. Objavuj svoju hodnotu. Sleduj profily odbornikov na instagrame, aby si si samu seba vazila. Kym sa toto neudeje, budes si hladat vsetkych muzov takychto, na jedno kopyto.
Drzim paste!
Pre viac info, kuk sem: https://www.instagram.com/barbora_bali/?hl=sk
@biela_sova toto je presne napisane a vystizne . Je to aj o mnohych ibych ...Bohuzial ...
Dlho treba pracovat aby sa clovek aj po odstrihnuti od takeho cloveka posunul vpred ..
Zaciatok je pochopi a prihat ze to tak je a nie je to vina obete ...
@kankam anoo presne tak, ja som si to rovno dopisala aj ako post na moj instagram a zacala som takto: O toxickom vzťahu, ktorý pozná mnoho z vás.
V takomto vztahu sú všetky prvky ⚠️ toxicity z oboch strán. Áno, aj zo strany ženy. Pretože aj poloha obete je toxická. Celý à la štokholmský syndróm, ako to mnohí voláte, je taký.
Pár zotrváva spolu, aj keď sa trápi, pretože mu to takto vyhovuje. Aj táto pani nemala.v úmysle partnera opustiť, len si "povstesknout".
🥰😇
@biela_sova su aj rozne knihy od odbornikov z SK aj zahranicia o toxickych vztahoch,ako sa pred nimi chranit a pod.
Zaklad je prestat ocakavat ze dotycny/a svoje toxicke spravanie zmeni .... Vacsinou su to hlboko zakorenene vzory spravania a museli by velmi chciet,oracovat na sebe a uvedomovat si ze chcu nieco zmenit ...
@kankam presne tak. A povedzme si, chce to aj isty intelektualny background, aby sa clovek takto kriticky zamyslel a hladal moznosti terapie...
Boze...a to som myslela ze moj robi zle..tiez si obzera kazdu zenu co prejde okolo a niekedy ma ani nevnima ..ale toto? Moje zlate 🥹 toto si nezasluzis preboha....jebni mu riadne niecim po hlave prosim ta..alebo viesco? Vrat mu to 🙂 zacni mu robit to iste, uvidis ze raz dva prestane....rad radom takychto chlapv postavit do rady , postavila by som tam aj toho svojho, a riadne ich prefackat 🫣 preco si tak dovoluju????
Prešlo už síce pár mesiacov, odkedy som založila túto diskusiu, ale dnes mi napadlo spätne si prečítať všetko, čo sa tu písalo. Stalo sa odvtedy celkom dosť vecí, ale môžem pokojne povedať, že sme sa rozišli. Budú to už takmer 4 mesiace od rozchodu, stále sa nejako zmierujem sama so sebou a zbieram naspäť sebavedomie. No s istotou môžem povedať, že sa mi uľavilo. Konečne nemusím počúvať všetky tie reči, každodenné hádky. Ďakujem aj vám, ktoré ste tu zanechali komentár. Celkom mi to pomáha, keď si to teraz čítam.
To je super,že si sa odhodlala urobiť taký dôležitý krok.Verim tomu,že to nikdy nebudeš ľutovať a keď stretneš toho pravého tak sa len budeš čudovať ako si mohla byť niekedy s takýmto chlapom.
Normálne si ma uprimne potešila..hodilo mi upozornenie, tak som spätne prečítala tvoj príspevok a to fakt existoval či existuje taky blb? Fuuu 🤦 máš obrovské šťastie že si sa ho zbavila a teraz si len užívaj seba a slobodu....a nemusíš konečne riešiť rite iných žien ale že vôbec..gratulujem ..nikdy neurob krok späť 👍🏼♥️
Priniesla si dobré správy, super že si sa odhodlala! ♥️

Prečo sa chceš páčiť takému blbcovi? Kašli na neho... áno, staraj sa o seba, ale pre SEBA....pre SVOJE potešenie a dobrý pocit a nebude dlho trvať, keď príde taký, čo ťa bude ospevovat a nosiť na rukách....🤞