icon

Chýbajúca intimita v manželstve: Ako vyriešiť problém?

mangelxxx
30. dec 2024

Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto  (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.

Strana
z10
mangelxxx
autor
18. nov 2025
@anonym_91ad0e

@mangelxxx prečo by si to nenazýval sexom? tvoja žena hrá mŕtvu, či ako? no tak poctivo si to znač do kalendára, aj keď si myslím, že toto určite nezabudneš, lebo to je pre nás odmietaných doslova sviatok 😀 u nás tento mesiac 1x , aj to bolo o ničom 🙄 a nakoľko sme rozvadení, tak pochybujem, že bude niečo viac do budúceho týždňa....🤐

@anonym_91ad0e ... nehrá mŕtvu, aspoň si myslím, ale je to tak, ako si to nazvala, že minimálne polka prípadov "akože sexu" je o ničom 🙈. Ona sa podráždi na všetkom, ja jej to chcem niekedy ukázať ako to vyzerá, keď ja som podráždený, ovšem samozrejme, že som ten zlý. Dnes som sa dočítal, že vzťahy s počtom menej ako 10 x sex za rok, je vlastne bez sexu. No v tomto momente ja keby som mal ročne 10 krát sex (taký aspoň akotaký sex), tak som velice spokojnejšejší 😈 . Že rozvadený? ... tak vtedy je to tak, že sa najprv "odvadiť", ale to ešte nestačí, nemám na ňu hneď tlačiť, lebo ešte jej to chvíľu zopár dní trvá, kým sa bude cítiť aj na sex.

anonym_91ad0e
19. nov 2025
@mangelxxx

@anonym_91ad0e ... nehrá mŕtvu, aspoň si myslím, ale je to tak, ako si to nazvala, že minimálne polka prípadov "akože sexu" je o ničom 🙈. Ona sa podráždi na všetkom, ja jej to chcem niekedy ukázať ako to vyzerá, keď ja som podráždený, ovšem samozrejme, že som ten zlý. Dnes som sa dočítal, že vzťahy s počtom menej ako 10 x sex za rok, je vlastne bez sexu. No v tomto momente ja keby som mal ročne 10 krát sex (taký aspoň akotaký sex), tak som velice spokojnejšejší 😈 . Že rozvadený? ... tak vtedy je to tak, že sa najprv "odvadiť", ale to ešte nestačí, nemám na ňu hneď tlačiť, lebo ešte jej to chvíľu zopár dní trvá, kým sa bude cítiť aj na sex.

@mangelxxx podráždená je preto, lebo je nespokojná. a nespokojná je preto, lebo nemá sex a hormóny ňou krútia. a kruh sa uzatvára... viem, čo to robí so mnou, keď absentujem. ide mi doslova dekel vyraziť. lenže tvoja si to neuvedomuje a tým pádom neprizná, že by vzťahy doma mohli byť lepšie, keby sa k sebe viac túlite, že by ste menej po sebe štekali atď... ach, presne scenár ako u nás.

anonym_bd2378
19. nov 2025
@mangelxxx

@mangelxxx tak snad este nieco tento rok stihnete...my asi nic🙄🙄🙄..nahovno takyto zivot

mangelxxx
autor
19. nov 2025
@anonym_bd2378

@mangelxxx tak snad este nieco tento rok stihnete...my asi nic🙄🙄🙄..nahovno takyto zivot

@anonym_bd2378 .... mimochodom ďakujem za všetky postrehy a rady, ale vychádzalo mi z toho len to, že žiadna rada sa mi nehodí, lebo všetky sú o tom, že s ňou musím niečo riešiť. Ale po pravde ma tak trochu ma uspokojilo to, že aspoň nie som sám takýto prípad. Ale čo ma najviac prekvapilo, je to, že rovnaký problém s nedostatkom sexu dokonca existuje aj naopak. A tu sa priznám, že to sa mi ani nechce veriť, že si to tu niekto len nevymýšľa. Ešte zopakujem, že stále platí, že sex máme vtedy , keď ona povie. Tak dúfam, že ešte motyka vystrelí (... a to nemyslím moju motyku).

biibiana
19. nov 2025

A vieš vôbec čo má rada a čo ju vie vzrušiť? Keď sa pritúliš napr zo zadu jemne ju obijmes dáš jej pusu na krk, povieš niečo milé ..kompliment napr ze krásne vonia alebo niečo vtipné? žiadne násilné obťažovanie, len také letmé dotyky s náznakom chuti dokončiť to večer kým pôjdete spat ? Je mrzutá a odtlačí ťa? Alebo ako sa správa v takom prípade? prepáč, ale nepostrehol si že by ju proste vzrušovali iné typy chlapov? bradatý? plnoštíhly..svalnatý? možno sa niečo zmenilo a proste ju len nepritahuješ.. keď máte sex ona má aj orgazmus? niekedy hovorí ti že ťa ľúbi ? sama od seba ťa obijme ? Možno je chyba niekde inde a vadí jej niečo iné vo vašom vzťahu a nevie sa cez to preniesť a to jej môže brániť k chuti na sex. Ak aj za ,,mládi" ste mali takú slabšiu frekvenciu nečakala by som od nej už veľa :-/

anonym_bd2378
19. nov 2025
@mangelxxx

@anonym_bd2378 .... mimochodom ďakujem za všetky postrehy a rady, ale vychádzalo mi z toho len to, že žiadna rada sa mi nehodí, lebo všetky sú o tom, že s ňou musím niečo riešiť. Ale po pravde ma tak trochu ma uspokojilo to, že aspoň nie som sám takýto prípad. Ale čo ma najviac prekvapilo, je to, že rovnaký problém s nedostatkom sexu dokonca existuje aj naopak. A tu sa priznám, že to sa mi ani nechce veriť, že si to tu niekto len nevymýšľa. Ešte zopakujem, že stále platí, že sex máme vtedy , keď ona povie. Tak dúfam, že ešte motyka vystrelí (... a to nemyslím moju motyku).

@mangelxxx Zial, nevymyslam si...kiez by som si radsej vymyslala....ale je to svinska realita🙄

anonym_91ad0e
20. nov 2025
@mangelxxx

@mangelxxx ja bohužiaľ tiež nevymyslam... Mala som si nájsť zajačika, keď som chcela sexovať každý deň (citácia mm). U nás tiež sex len keď chce a môže on.. ty máš aspoň šťastie, že tvoja žena môže (okrem periody) vždy.

mangelxxx
autor
20. nov 2025
@biibiana

A vieš vôbec čo má rada a čo ju vie vzrušiť? Keď sa pritúliš napr zo zadu jemne ju obijmes dáš jej pusu na krk, povieš niečo milé ..kompliment napr ze krásne vonia alebo niečo vtipné? žiadne násilné obťažovanie, len také letmé dotyky s náznakom chuti dokončiť to večer kým pôjdete spat ? Je mrzutá a odtlačí ťa? Alebo ako sa správa v takom prípade? prepáč, ale nepostrehol si že by ju proste vzrušovali iné typy chlapov? bradatý? plnoštíhly..svalnatý? možno sa niečo zmenilo a proste ju len nepritahuješ.. keď máte sex ona má aj orgazmus? niekedy hovorí ti že ťa ľúbi ? sama od seba ťa obijme ? Možno je chyba niekde inde a vadí jej niečo iné vo vašom vzťahu a nevie sa cez to preniesť a to jej môže brániť k chuti na sex. Ak aj za ,,mládi" ste mali takú slabšiu frekvenciu nečakala by som od nej už veľa :-/

@biibiana Iný chlapi sa jej nepáčia, to viem, je úplne verná, s týmto nie je problém. Ba dokonca toto leto sa mi podarilo trocha svalov si pridať na seba, aj to sa jej veľmi páči, ale inak sa to inde neodzrkadľuje. To čo píšeš v prvej polke príspevku, to všetko sa jej páči, aj si to niekedy vypýta 🙂, hlavne keď som mrzutý a som istý čas uzavretý do seba. A to už je u mňa taká absolútna bezradnosť, a občas aj jedno, a ani sa mi nechce. Robím si svoje povinnosti doma, ona je spokojná, že na ňu netlačím nijak, mýslím slušne nenalieham, doma je kľud a všetci sme naoko spokojný. A inak s istotou môžem vyhlásiť na základe svojho chovania, že aj denno-denné hladkanie, aj to najnežnejšie chovanie nemá nijaký pozitívny dopad na počet sexu. Pretože keď sme mali nech akékoľvek super obdobie, tak sa nič nemenilo. No nič, toto bude asi môj posledný príspevok, čaute.

anonym_bd2378
20. nov 2025
@mangelxxx

@biibiana Iný chlapi sa jej nepáčia, to viem, je úplne verná, s týmto nie je problém. Ba dokonca toto leto sa mi podarilo trocha svalov si pridať na seba, aj to sa jej veľmi páči, ale inak sa to inde neodzrkadľuje. To čo píšeš v prvej polke príspevku, to všetko sa jej páči, aj si to niekedy vypýta 🙂, hlavne keď som mrzutý a som istý čas uzavretý do seba. A to už je u mňa taká absolútna bezradnosť, a občas aj jedno, a ani sa mi nechce. Robím si svoje povinnosti doma, ona je spokojná, že na ňu netlačím nijak, mýslím slušne nenalieham, doma je kľud a všetci sme naoko spokojný. A inak s istotou môžem vyhlásiť na základe svojho chovania, že aj denno-denné hladkanie, aj to najnežnejšie chovanie nemá nijaký pozitívny dopad na počet sexu. Pretože keď sme mali nech akékoľvek super obdobie, tak sa nič nemenilo. No nič, toto bude asi môj posledný príspevok, čaute.

@mangelxxx myslím si, že toto dlhodobo nedáš a nie že jej, ale tebe sa začnú páčiť iné ženy

hefo
20. nov 2025
@anonym_bd2378

@mangelxxx myslím si, že toto dlhodobo nedáš a nie že jej, ale tebe sa začnú páčiť iné ženy

@anonym_bd2378 Tak nejak. Jeden český psychológ spomínal klientku, ktorej po dvoch rokoch bez sexu odišiel manžel za inou. Tá mu vraj povedala niečo v zmysle: "A ja som si krátko pred tým myslela, že sa naše sexuálne potreby konečne zladili..."

anonym_bd2378
20. nov 2025
@hefo

@anonym_bd2378 Tak nejak. Jeden český psychológ spomínal klientku, ktorej po dvoch rokoch bez sexu odišiel manžel za inou. Tá mu vraj povedala niečo v zmysle: "A ja som si krátko pred tým myslela, že sa naše sexuálne potreby konečne zladili..."

@hefo ano, take sa stáva...clovek nie je stroj, po case navonok rezignuje...ten asexual si mysli, ze ho to preslo, ze sa prisposobil...ale omyl!...on ide vnutorne vybuchnut ....dokonca si myslim, ze to vyzaruje a vnimava druha strana tie signaly zachyti a potreby sa naplnia

denithestrange1993
20. nov 2025

@mangelxxx no dost smutne za mna. Podla mna je jedna z tych co musia mat doma vzdy tiptop poriadok, vsetko zvladnute do poslednej bodky aj na ukor svojho vycerpania a zruinovaneho manzelstva. Vidim tu 2problemy, ze sa s nou neda normalne rozpravat lebo je uz podrazdena,ok to ma vela zien tak,ale da sa to tolerovat v case pms alebo obcas,nie vzdy. Ja ked vybuchnem alebo mam nervy tak sa jednoducho ospravedlnim,ze sorry dnes so mnou nie je rec,nehnevaj sa. Dalsi problem ten sex. Za mna kebyze chce tak si najde cas,chut,miesto. Mi nehovor ze raz za 2tyzdne nie je ochotna obetovat hodinu spanku na intimitu s manzelom. Alebo pozriet film,pokecat,zasmiat sa. Neviem teda ak su deti problem treba sa zamknut ak chcete mat klud. Neverim,ze ju taktyto zivot bavi,mozno ma ine priority,ale za mna rodinna pohoda,partnerska intimita by mala byt prirodzena.

Strana
z10