icon

Čo si mám vymyslieť pred gynekologičkou?

30. júl 2023

Ahojte rada by som si nechala vyšetriť hormóny nakoľko dlhodobo (roky) cítim úplne vyhorenie ako žena a cítim nielen nechuť ale až averziu k sexu bez zjavnej príčiny? Netúžim po ňom neviem sa na ničom vzrusit necítim chuť nemám záujem ani o autoerotiku. Ani kvalitné eroticke romány ma nedostanú do varu. Vyhasnuta sopka. Robím ženské veci obliekam si sukne šaty maľujem sa nechtíky riasy vlasy hlúposti ženskosť zo mňa vyžaruje dostávam milióny pochval aká som krásna nežná hebká jemná.. Ale nakoľko sexappeal je 0% nevyžarujem že túžim byt chcena a žiadaná aj ako žena. Najviac trpí psychika. Na jednej strane mi je dobre nikto ma neobtazuje s tým ze chce stále sex ale za druhé mladá som len raz mám 30 ešte aspoň 10-15 rokov by som chcela sexuálne žiť a mať vzťah. Pochopiteľne kvôli tomu sa na to necítim. A kvôli tomu som jeden uzavrela. Čítala som ze základ je nechať si vyšetriť hormóny. Čo mám gyndoske povedať prečo si ich chcem nechať vyšetriť? Hanbím sa jej povedať pravdu príde mi to ako malichernost ako nie dosť relevantný dôvod aby ma poslala na vyšetrenia. Ved na sexuálnu averziu sa neumiera a nie je to diagnóza. Čo iné si mam vymyslieť aby to považovala za seriózny dôvod k vyšetreniu? Že sa snažím o dieťa a nejde to alebo niečo iné? Ďakujem

syslik81
30. júl 2023

ci s ati to paci alebo nie-pravda je to co jej mas povedat

matullienka
30. júl 2023

Normálne pravdu, prečo by to nebol dostatočný dôvod, veď ti tým následne trpí psychika.

chcemradu
30. júl 2023

Prečo by to mala byť trápnosť povedať pravdu. A ináč, vyšetrenie na vlastnú žiadosť je na vlastné naklady, čiže jej môže byť jedno, kvôli čomu to chceš. Ale to, že jej zatajis podstatu, nepríde na to ako ti pomôcť. Takže, povedať pravdu je najlepšie riešenie, pomôžeš sebe a aj jej vo vyšetreniach.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
30. júl 2023

Mne toto vôbec nepríde ako trápny dôvod ... naopak, treba gynekologičke povedať pravdu, kdesi problém bude ... pokiaľ nie v hormónoch, tak v hlave ... a s tým Ti pomôže sexuologička.

jana_eyre_2
30. júl 2023

Treba povedať pravdu, lekár by mal byť profesional, za svoju prax sa stretol s takými prípadmi a vie ako reagovať.. zrejme si asexual, nie je to nič za čo sa treba hanbiť.. skor skús navštíviť aj sexuológa.

oskorusa
30. júl 2023

Presne toto je seriózny dôvod k vyšetreniu, normálne gynekologičke povedz, ako si to tu napísala. Toto môže byť aj predčasná menopauza, tumor, začínajúca depresia, takže určite to nie je malichernosť. Držím palce

levica202
Odpoveď bola odstránená
koniarova
30. júl 2023

Ako malé dieťa,takto trápne si vymýšľať. Povedz jej presne to, čo si tu napísala.

nika11103
30. júl 2023

Presne tak povedz dôvod ako tu. Ale ja si ako laik a na základe toho čo si napísala myslím , že to bude v hlave … možno nejaký blok , nejaká utlmena trauma . Ale určite za ňou zájdi a keď nie smer psychológ . Nie je to žiadna hanba , držím palce

nika11103
30. júl 2023

@levica202 🤣 doki , dokina, tehu . Na stokrát som to slovo písala čo mi to telefón furt opravoval hahahah

ivik4
30. júl 2023

Si ako male dieťa

januska12323
30. júl 2023

Čo by si akože chcela hovoriť? Viete bolí ma noha nevysetrite mi hormóny?

zuzana76
30. júl 2023

pravdu, naozaj to moze byt predcasna menopauza a to treba vysetrit

veselo_neveselo
30. júl 2023

Presne ako uz zaznelo, nemusis sa hanbit, je to padny dovod na vysetrenie. Libido je normalna vec, a jeho poruchy su ukazovatelom, ze nieco sa deje. Neboj, doktorka s tym bude v pohode a pomoze ti.

zuzinka888
30. júl 2023

Nechapem, preco by si si nieco mala vymyslat- mas picit ,ze nieco nie je v poriadku ten jej povec a je to. Co mas pat rokov a potrebujes vymyslat rozpravky? Ale treba prijat fakt ze ta posle k psychologicke- mozno je to problem ktory v tebe dlho drieme, trauma ci citove zranenie jtire si sa naucila ignorivat

anketkarka
30. júl 2023

Nemalo by sa to riešiť u sexuológa? Gynekológ rieši cyklus. Ten nespomínaš, takže to bude asi ok. Podľa mňa je to nejaký problém v hlave a nie tele. Skúšala si niečo prírodné na libido? Možno nejaký podvedomí blok z minulosti. Nejaký zlý zážitok, niečo podprahové. Gynekológ s tým podľa mňa veľa nenarobí.

zabina27
30. júl 2023

Kedysi mi gynekológ povedal, deň pokiaľ mám pravidelne menzes, za hormóny sú ok. Takže sa rovno narovinu opýtaj a uvidíš, kam ťa nasmeruje

autor
30. júl 2023

@zabina27 menzes mam ako hodinky presný. Navyše bez bolesti a bez pms a nálad. Ovulácia presne v strede cyklu každý mesiac pravidelne. Ženy píšu že menopauza ale nemám vynechanu ms ani návaly tepla

bluka2
30. júl 2023

Že ešte 10-15 rokov, to v 40tke s tým ma byt koniec? Snáď nie 😉 povedz jej to normálne, tak ti najlepšie pomôže. Určite nie si prvá, ktorej sa to stalo. Držím palce

ivik4
30. júl 2023

@bluka2 tiez pozeram jak puk 😄 vsak dnes su 40tnicky novodobe 20tky,vyzeraju ovela lepsie

wildria
1. aug 2023

Ved pravdu..kvoli tomu tam predsa ides 😄 boze..nie nic v zlom ale toto rozhodne neni dovod na vymysli. To je vazny dovod na to aby si to seriozne riesila. Naco sii budes vymýšľať? Ako ti ma potom pomoct a poriadne ta vysetrit ked nevie hlavny dovod preco si tam??? Dievca uvazuj...na to tam ta doktorka/ doktor je aby si snou riesila dany problem, nie si vymýšľať blbosti to tam potom ani nemusis ist. Mas malo hormonov proste, isto ti nieco nasadia. Inak skus uzivat macu 🙂 ta je super na toto, a drzim palce ako zit s tymto musi byt neprijemne a svojim sposobom tazke. Len si nic nevymyslaj. Uz len kvoli sebe. Ved ty to chces riesit a treba to riesit tak to ries 🙂

sovica
1. aug 2023

@autorka Normálne povedz pravdu, nie je to vôbec trápne. Je to ženská lekárka. Vieš s čím všetkým sa už ona stretla? A hormonálna nerovnováha spôsobuje veľmi veľa problémov, nielen znížené libido. Napr. depresiu, úzkosť, nespavosť, problémy s trávením, vypadávanie a rednutie vlasov, prírastok alebo stratu hmotnosti atď. Mne napríklad začali strašne padať vlasy. Môj gynekológ nemal vôbec problém, aby mi dal spraviť hormonálny profil, keď som ho o to požiadala. Neodkladaj to a smelo do toho, vôbec sa nemusíš báť, ani Ti to nemusí byť trápne. Aspoň budeš vedieť na čom si. Ak to bude hormonálna nerovnováha, tak Ti nasadí nejakú liečbu. Ak budú hormóny v poriadku, tak asi smer psychológ. Držím palce, aby sa Tvoja situácia zmenila k lepšiemu🍀

rorino
4. aug 2023

Dobrá gynekologická už určite počula kadečo,a keď máš taký problém,tak odhod hanbu a zver sa jej,a možno sa budeš sama čudovať prečo si to odkladala,veľa stastia

luccija
4. aug 2023

Berieš nejake lieky?buď pravdu, alebo si to daj spraviť v laboratóriu ako samoplatca.