icon

Čo si myslíte o nevere?

8. okt 2025
anonym_d76745
8. okt 2025

Ničí život ľudí, hlavne tých ktorí milovali a bolo im ublížené

hellwant
8. okt 2025

Ak sa pýtaš štýlom, či ja uvažujem že podvediem, odpoveď je :Nerozmýšľam nad vecami, ktoré ničia čo budujem. To považujem za hlúpe.
Ak sa pýtaš, čo si myslím všeobecne, odpoveď je: Som proti, ak vzťah nefunguje, nech sa rozvedú/rozídu a nájdu si partnera potom. Môže to ušetriť mnoho problémov, či od davania viny detí dotyčnému, rodiçovi a napravania vzťahov s nimi ak su už staršie,či pri rozvode s manželom/kou, či budúcich vzťahov s ex.

osky
8. okt 2025

Nepoznam ziaden ospravedlnitelny dovod na neveru

anonym_df286a
8. okt 2025

Je to sebecké a spôsobí obrovskú bolesť pre podvedeného partnera.

viera012345
8. okt 2025

@anonym_autor Nemám rada klamstvo a podvod.Nevera je kombinácia klamstva a podvodu...

guiseppinka
8. okt 2025

Ka sa zamyslam nad tym, ze nejaka tema o nevere je tu kazdy den🤔

K veci: nevera je stara ako ludstvo same.

bielasovicka
8. okt 2025

Nevera vždy bola, aj bude. Bohužiaľ.

alenamihal
8. okt 2025

U mna neakceptovatelne !!! to je jedno,ci tam hrala rolu party a alkohol,alebo sympatie...urobi to raz ,urobi to viac x a to je jedno ci je to zena alebo chlap a zvlast v manzelskom vztahu... amen

zuzanita1609
8. okt 2025

Nevera je podvod a klamstvo. Do vážnych vzťahov nepatrí,ale je taká stará,ako ľudstvo samo. Ak je človek s tým druhým spokojný a šťastný,na neveru ani nepomyslí. A tiež záleží podľa pováh ľudí. Jeden má všetko a predsa podvedie, druhý má taktiež všetko ,neskutočne si to váži,tak nepovedie,nemá potrebu ani povahu.

anonym_1a381e
8. okt 2025

Ak nepovedieš, budeš podvedený. V dnešnej dobe,čoraz častejšie.

anonym_e1b1ea
8. okt 2025

Z pohľadu neverného nemám čo napísať. Ale s pohľadu podvádzaného ti poviem že je to obrovská bolesť

anonym_8b51e0
8. okt 2025

Pisem ako podvedena, nerobte to, je to neskutocna bolest, rana, strata dovery, prazdno v srdci, pre mna ako zenu, a z druhej strany aj bolest ako matky, ked mame malicke deti a vdaka muzovi maju znicenu uplnu rodinu. Je to u mna cerstve, neviem ako vsetko bude.. Ale mal vsetko, zenu, zdrave deti, dom, pracu... Aj tak mu nebolo dost.... Ano, byvaju problemy, ale tie treba riesit, no nie neverou. To je neospravedlnitelne. Ked vam nevernikom nie je dost k stastiu, odidte skor, potom si hladajte bokovky.

moonlight1210
8. okt 2025

Ze je to velmi blby sposob riesenia akychkolvek problemov, ale je lahko dostupny, tak je vysoko pouzivany, asi odkedy ludia zacali v komunite pouzivat len moje-len tvoje, miesto nase spolocne.

Kym vnimali napr. vsetky deti v komunite ako spolocne a rovnako hodnotne (teda neuprednostnovali iba tie svoje), tak nevera nemala ziaden dopad, lebo to bolo uplne jedno.

lubossi
8. okt 2025

Ja dam protipol k doterajsim nazorom. Bavime sa moc vseobecne. tak ako nie je kamarat a kamarat, tak nie je milenec a milenec.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_18c716
8. okt 2025

Nevera je zbabelosť slabostvo
Lebo nieje problém rozísť sa a potom chrapat s iným
Žiadna kvantová fyzika za tým nieje

cyneric
8. okt 2025

Osobne nie som presvedčená že ľudia sú prispôsobení na monogamiu, jeden človek iba ťažko vyplní to kvantum potrieb čo v minulosti riešila komunita. Už nie sme viazaný na druhého človeka s tým že potrebujeme prežiť a mať dostatok jedla a strechu nad hlavou, môžeme sa zamerať na citovú stránku a rovnako ako sa mení svet okolo nás tak sa meníme aj my. Znovu zamilovaný človek nemyslí racionálne v zmysle že “haha hihi jasné najprv sa rozvediem a až potom sa začnem zaujímať o človeka ktorý ma upútal tak že neviem na nič iné myslieť”. Osobne nie som ani za ani proti, som niekde v strede. Nevera sa nedeje keď je medzi partnermi všetko ok a nie sú prítomné žiadne problémy a všetci sa majú famfárovo.

romiada
8. okt 2025

Nevera môže byt:
1. Začiatok konca
2. Začiatok obnovy niečoho existujuceho
3. Volanie o pomoc (pozornosť, láska, sex, ocenenie ...)
4. Spôsob ako "vystúpit" z nefunkcneho, mŕtveho , vyšumeného vzťahu

anonym_1d3280
8. okt 2025

Neveru treba brať ako súčasť ľudstva, tohto sveta, života. Neupínať sa zbytočne na partnera a myslieť si, že mne sa to nikdy nestane. Ak to príde, odísť s hrdosťou. Nič viac a nič menej. Tak ako muži, tak aj ženy podvádzajú, viď MK, každý deň diskusia o nevere.

anonym_3ac777
8. okt 2025

najvyssia zrada, bolest, zufalstvo, strata istoty, dovery, psychicka bolest, ktora ked trva dlho prejde realne do psychosomatiky, boli ta srdce, naval adrenalinu, ktory ta zalieva a bojis sa, ze sa ti nieco stane, boli ta cele telo, nespis, jedlo stratilo chut a zivot farby, nezijes, len prezivas a rozmyslas, ze keby si vedel ako budes trpiet ani sa nenarodis, pisem o zrade ked vsetko vyzeralo v poriadku a dlhodobom vztahu mal muz potrebu vypisovat desiatkam zenam online, sextingu, hnusne fotky a na oko milujuci manzel

nerobte to partnerom, nech kazdy prezije taku bolest aku sposobil

lentakyterapeut
29. okt 2025
@hellwant

Ak sa pýtaš štýlom, či ja uvažujem že podvediem, odpoveď je :Nerozmýšľam nad vecami, ktoré ničia čo budujem. To považujem za hlúpe.
Ak sa pýtaš, čo si myslím všeobecne, odpoveď je: Som proti, ak vzťah nefunguje, nech sa rozvedú/rozídu a nájdu si partnera potom. Môže to ušetriť mnoho problémov, či od davania viny detí dotyčnému, rodiçovi a napravania vzťahov s nimi ak su už staršie,či pri rozvode s manželom/kou, či budúcich vzťahov s ex.

@hellwant nie kazdy kvoli nevere zahodi vztah, rodinu ci nebodaj deti. Vsade to.je ine.

anonym_1d7c38
29. okt 2025

Nekorektny spôsob riešenia problémov.

lentakyterapeut
29. okt 2025

Debata by mohla byt aj takato co je pre teba horsie?
Zit s neverou?
Zit s alkoholikom co prepije pol az skoro vsetko?
Zit s chorobne ziarlivym muzom?

A co ak tam je kombinacia 2 z 3 veci? Tazko si povieme ze vsetci chceme zit v harmonii. Ano su aj stastne pary ale kolko ich skutocne je? A co ti ostatni? Neda sa povedat podviedol podviedla odid. V kazdom vztahubje jeden slabsi co trpi. Menej alebo viac ale trpi.

anonym_cc9817
29. okt 2025

Sex je hlavne na uvolnenie stresu, nemalo by sa to kvalifikovať ako ublíženie, je to často len vyhodenie z kopýtka bez citov aj v bezproblémových vzťahoch.
Bolo by viac šťastnejších detí, keby si partneri neprivlastňovali pohlavné orgány toho druhého, mohol by stačiť dom, auto, peňaženka.
Netýka sa ma to, ale pokiaľ je vzťahu všetko v poriadku netreba po tom zbytočne pátrať či náhodou.
Každý to má inak, niekto sa rád rozdelí, treba prihliadať na ostatné okolnosti, nie tých skratových 10min.

hellwant
29. okt 2025
@lentakyterapeut

@hellwant nie kazdy kvoli nevere zahodi vztah, rodinu ci nebodaj deti. Vsade to.je ine.

@lentakyterapeut To netvrdim, pisal som , že nerozmyšľam nad vecami čo ničia vzťah. Zda sa ti, že nevera buduje vzťah? Iste nie. Či vzťah po nevere je v poriadku? Už nikdy nebudeš veriť tomu človeku ako pred tym. Ďalej veľka časť len kvôli deťom, či bezvychodiskovej situacii ostane vo vzťahu. To nie je už vzťah o citoch, dôvere, planovani spoločneho. Mizive percento dokaže mať po nevere vzťah ako pred tym alebo lepši. Filmove nezmysly ako nevera okoreni a zlepší vzťah tu neberme.

lentakyterapeut
29. okt 2025
@hellwant

@lentakyterapeut To netvrdim, pisal som , že nerozmyšľam nad vecami čo ničia vzťah. Zda sa ti, že nevera buduje vzťah? Iste nie. Či vzťah po nevere je v poriadku? Už nikdy nebudeš veriť tomu človeku ako pred tym. Ďalej veľka časť len kvôli deťom, či bezvychodiskovej situacii ostane vo vzťahu. To nie je už vzťah o citoch, dôvere, planovani spoločneho. Mizive percento dokaže mať po nevere vzťah ako pred tym alebo lepši. Filmove nezmysly ako nevera okoreni a zlepší vzťah tu neberme.

@hellwant tak zapojme matematiku. Predstavme si 50 parov. Kolko z nich zije v cistom dlhorocnom takmer bezchybnom vztahu? 10%? 5 parov ? Tak a co ti dalsi? V rodinach je alkohol casto trpi zena a deti. % ideme dole, ziarlivost alebo tyranie? Dalsie % dole. Zena ktora by sama nezvladla zivit male deti tak je vo vztahu s kymkolvek co pomoze aby vobec boli deti najedene. A isto.nam ostane 20 parov nejakych 40% kde na oko vsetko klape. Vsetci stastni ale zivot je dlhy a kladie prekazky. Nevera na pracovisku bezna vec, nevera cez socialne siete lebo ludi laka spoznavat nove a komplimenty sa tak krasne pocuvaju, a aj tito ludia maju na vyber. Vsetci mozu z toxickeho vztahu odist, je to tak.lahke, alebo aj tazke ked milujes odpustis aj nemozne. A ak by odisli po 10 ci 15 rokoch od partnera co dalej? Najdu uz toho praveho? No casto takeho isteho z blata do kaluze. Niekde bol clanok ze zeny podvadzaju castejsie ako muzi lebo maju mnoho nasobne viac ponuk a prilezitosti. Potom je na kazdom ako sa so svojimi problemami vo vztahu popasuje.

anonym_8d98f3
29. okt 2025

@anonym_autor ze sa ňou riešia problémy vo vzťahu alebo nefunkčné vzťahy

hellwant
29. okt 2025
@lentakyterapeut

@hellwant tak zapojme matematiku. Predstavme si 50 parov. Kolko z nich zije v cistom dlhorocnom takmer bezchybnom vztahu? 10%? 5 parov ? Tak a co ti dalsi? V rodinach je alkohol casto trpi zena a deti. % ideme dole, ziarlivost alebo tyranie? Dalsie % dole. Zena ktora by sama nezvladla zivit male deti tak je vo vztahu s kymkolvek co pomoze aby vobec boli deti najedene. A isto.nam ostane 20 parov nejakych 40% kde na oko vsetko klape. Vsetci stastni ale zivot je dlhy a kladie prekazky. Nevera na pracovisku bezna vec, nevera cez socialne siete lebo ludi laka spoznavat nove a komplimenty sa tak krasne pocuvaju, a aj tito ludia maju na vyber. Vsetci mozu z toxickeho vztahu odist, je to tak.lahke, alebo aj tazke ked milujes odpustis aj nemozne. A ak by odisli po 10 ci 15 rokoch od partnera co dalej? Najdu uz toho praveho? No casto takeho isteho z blata do kaluze. Niekde bol clanok ze zeny podvadzaju castejsie ako muzi lebo maju mnoho nasobne viac ponuk a prilezitosti. Potom je na kazdom ako sa so svojimi problemami vo vztahu popasuje.

@lentakyterapeut píšeme o nevere. Neriešime vsetky možne veci a autor neobjasnil, ci nevera kvôli chutkam a chemii bez važnych problemov alebo z pričiny uz zleho vzťahu ako alkoholizmus, gamblerstvo, nasilie atd.
Ja som sa vyjadroval ku nevere ak vzťah nema taketo problemy. Normalny vztah s klasickymi drobnymi problemami. A jeden dostane chut, ci zapracuje chemia ku druhemu. Prepač ale tie vzťahy su už naštrbene. Ide mi o to, že ak aj ostanu spolu nijak to nemeni to, ze už je nedôvera vo vzťahu a človek ho vnima inak. Veď ak si odpustia ok, super, ale ja nad tym nerozmyšľam v mojom vzťahu. Načo zlou vecou a balastom plniť myseľ.😉