Dokáže mať 40-ročný muž mať ešte vzťah, keď predtým žiaden nemal?
Ahojte,v podstate som svoju otázku položila v nadpise,ale trošku to rozviniem.Mám takého lepšieho kamosa,ktorý ma 40 rokov a nikdy nemal vážny vzťah.Kvôli zdravotnému problému,ktorý doteraz neriešil,nemohol mať plnohodnotný sexuálny život a kvôli tomu partnerstva nevyhľadával a nejako sa zmieril s tým,že ho mať proste nebude.Vraj až dovtedy,dokym som mu do života neprišla ja..Ten zdravotný problém už aj rieši,vraj kvôli mne..Ide však o to,že sa nejako neviem stotožniť s jeho staromladeznickym spôsobom života.Robota,domov,slofik,najlepsi kamos a pohárik takmer každý večer.Bol tak zvyknutý žiť,čo chápem.Keď som sa ho opýtala,ako to somnou mysli,povedal,že ma lubi,že sa mu to nikdy nestalo,že ma chce,ale mám mu dať čas..Že je to preňho niečo nové a nevie v tom chodiť.Keď som sa ho opýtala,či si môže nájsť fyzicky čas aj na mňa,tak začal ku mne domov chodiť raz do týždňa na pár hodín,to je cele..Dokážeme spolu však pretelefonovat cele dni(ma takú prácu,ktorá mu to dovolí),potom sa cez víkend stretneme na pár hodín v práci,kde je milý,pozorný,objíma ma,hladká,bozkáva,cítim,že ma ma rad,ale je tam to ale…Jednoducho sa bojím,či si niekedy v živote dokáže upustiť z toho zivota,na ktorý bol dlhé roky zvyknutý a budem niekedy preňho priorita,alebo strácam čas a budem sa len utapat v myšlienkach? Keď som mu povedala,že či nebudeme radšej kamosi,ze chápem,ze je na niečo zvyknutý a nedokaze to zmeniť,povedal,ze ma lubi a vie,ze to zmení,ze nejde všetko hneď…Aký mate na to názor?Som z toho mierne na nervy 🤦🏻♀️
Na jednej strane to vyzera, ako by s tebou nechcel travit noc, kvoli sexualnym problemom, kt. momentalne uz riesi.., lenze, ved nemusi s tebou stravit noc ako sex.partner, mozte sa objimat, spoznavat, travit spolu cas, spoznavat nove miesta, cestovat, sportovat.. atd
z tvojho textu mam pocit, ze ty by si s nim chcela travit cas castejsie ako chce on. Cize mozno by si mu mala dat jasne najavo, ze s nim chces travit viac casu face to face, bez sexuality, kt nie je momentalne mozna.. proste jasne stanovit tvohe ocakavania, nech chlapec nepanikari. Dalsia vec, suhlasim s tebou, mozno by si mohla skusit zmenit strategiu, a nebyt stale “dostupna”. Nevyvolavaj s nim hodiny, sprav si vlastny program, a ak nemas tak sa vyhovor, ze nieco mas ;) daj typkovi pocitit, ze mas zivot bez neho, a tym azda pociti, ze mu chybas.. A ak sa nerozhybe, dovidenia! Muz ti musi na zaciatku ukazat, ze s tebou chce travit cas, a ak nie prijde niekto lepsi. ;) A pre mna by to boli len vyhovorky, ze nebol vo vztahu, potrebuje sa prestelovat.. bud chce al nechce, bez vyhovoriek. Drz sa.
@sunshine_007 veď práve,že som mu to povedala,že s ním chcem byt viac,nie iba v práci,aj som mu povedala,že odmietam byt jeho vyplnac času v práci,keď sa nudí,keď ma čas,tak je s kamosom a nie somnou,už som sa aj snažila ho poslať do kelu,hneď ma stopol a opýtal sa ma,či mi sibe,veď on ma lubi…Plánuje spoločnú dovolenku v lete,ale ak sa nezmení tento spôsob stretávania,pochybujem,že to do leta vydržím…Možno som čudná,ale mne chyba mať pocit,že som pre niekoho stred vesmíru,,,hlavne v začiatkoch sakra…Na strane druhej nechcem,aby mal pocit,že naňho tlacim tak to dusím v sebe a poráža ma
Úplne by osm obmedzila tie telefonáty, lebo to mu nahrádza akoby osobný kontakt.. Proste vybaviť telefonát za 2-3min a hotovo.. Takto mu nechýbas, keďže nemal nikdy vzťah, stačí mu "virtuálna" komunikácia..
Choďte spolu niekam na chatu, alebo lepšie na dovolenku po týždni s nim budeš mať jasno. Žiadne spoločne bývanie, zbytočne starosti stačí ti týždeň sami a zistíš čo potrebuješ.
tak ale ked uz od zaciatku nechce byt co najviac s tebou ale radsej travi cas s kamosom a poharikom... a skusila si ho ignorovat ci by si to vlastne aj vsimol ?..
@kukuk29 áno skúsila , 300 zmeškaných hovorov a správ,čo sa deje…Najhoršie je,že sme spolu každý víkend v práci,takže úplná ignorancia nieje možna
Nechcem Ťa strašiť, nevidím v tom budúcnosť,písem z vlastnej skusenosti, viem ze kazdy je iny, ale… zoznamila som sa presne s takym 40 rocnym mladencom(39 mal) rozdiel bol akurat v tom, ze on pracoval daleko v zahranici, cize u nas toho osobneho kontaktu bolo kvoli tomuto menej, telefonaty denno denne samozrejme. Tiez zil stylom praca, kamosi, poharik, ked prisiel na Slovensko venoval sa mne, skoro 5 rokov sme spolu takto fungovali a zaciatkom roka to ukoncil s tym, ze je mu dobre aj samemu atd atd. On sa nikdy nevzdal kvoli mne toho staromladeneckeho zivota, len na cas a casom zistil, ze mu to tak pasuje a zbytocne ma zranil. Bud opatrna, mozno sa mylim, ale velmi mi Tvoj vztah a “Tvoj chlap” pripominal moj pribeh.
@retatka asi máš pravdu…Keď si však pomyslím,že mám byt bez neho,je mi to strašne ľúto….Stretla som už veľa mužov,no s nikým mi nebolo takto super…Aj keď sama viem,že to pravdepodobne nemá budúcnosť,bude to pre mňa ťažké 😏
Chápem ťa ,zaľúbila si sa,no v začiatkoch keď sa takto chlap správa ,odhliadnuc od toho ,že je starý mladenec ,to neveští nič dobré .Cítiš to i ty,preto si hodila diskusiu .A tvoje pocity ťa neklamú.
@retatka hm….tak predsalen to ukončím…Chcela som vidieť pohľad triezvych žien.Nie zaľúbených…A máte veru pravdu všetky
No, ja mam taky trochu iny pohlad na vec. Ja osobne zle znasam rychlo sa vyvijajuci vztah a velku intenzitu hned od zaciatku. Som dost citliva a proste ma velka intenzita prilis pretazuje, vobec sa zo zaciatku nechcem stretavat stale, resp. stretavat mozno aj ano, ale este sa aj rychlo fyzicky zblzovat k tomu, tak to nie. Chcem mat prestavky a cas to vstrebat a spracovat, inak som velmi vycerpana a nervovo pretazena. Az po case som schopna kontakt postupne zintenzivnit Ano je to velmi nestandardne, ale existuje to. Mala som ciastocne aj vdaka tomu len dva dlhodobe vztahy, z toho jeden na dialku a druhy s manzelom, ktory sa velmi pomaly vyvinul z kamaratstva. Mozno to aj ten tvoj ma takto. Daj mu sancu a uvidis, ci sa to bude posuvat.
4 mesiace je dost ze sa nevie rozhybat. Nerob mu v praci spolocnost a nenechaj ho telefonovat cez jeho pracovnu dobu. Neignoruj, zdvihni, ale po chvili povedz ze uz musis koncit lebo toto a hento este …… uvidis ako sa to bude vyvijat, mozno sa pomaly odcudzite. Ale ak ma zajem, bude hladat prilezitost byt s tebou.
@marianarem áno,on ale vie,ako to cítim a vieme sa veľmi dopodrobna porozprávať o všetkom,keby to takto mal,tak mi to povie…Keď povedal,že mu mám dať čas,on ani sám nevie na čo … to je problém…Podľa mňa mu tento spôsob života vyhovuje,aj keď mi povedal,že nechxe byt sám,no podľa mňa sa skor nechce vzdať toho,čo ma a skúšať niečo iné…A ja som teda neni ochotná mu to tolerovať a čakať ako blbka na to,kým sa rozhybe…Škoda
Ahojky.
Tak ja.si zas.myslim že 4 mesiace je pomerne málo na to, aby niekto zmenil svoj 20 ročný zabehnutý život.
Máš 30, takže ja na tvojom mieste (podľa toho ako píšeš o zaľúbenosti ) kľudne ešte ten maximálne rok počkám, či , čo a ako sa začne meniť. Ja ho zas chápem, keďže nikdy nikoho nemal, že nemá teraz potrebu behať za tebou denne.
Ale na tvojom mieste sa snažím spolu strávený čas tráviť inde, určite nie v práci. Prečo nejdete na víkend, alebo nejaký výlet, prečo v práci? Ste kolegovia?
Býva s rodičmi?
Ja som sa s mojím zoznámila keď sme.mali 38 (ja v zahraničí, on doma s rodičmi), jeho o 2 roky starší brat tiež sám.
V 39 sme sa brali, teraz sme 7 rokov spolu, vycestoval za mnou do zahraničia a máme dve malé deti. Predo mnou mal len dva vzťahy (jeden s vydatou, druhý s kolegyňou). A nemal problém zmeniť skoro všetko... ešte aj krajinu, prácu, atď. A dovtedy domasedko. Našťastie nevymetal krčmy a neboli kamaráti na prvom mieste.
Ja napíšem z pozície tej, čo také veci vyčítajú... Nikdy nie som tá, čo pomaly ani nespava aby sa stretla a píše si 16 hodín vkuse. Odpíšem málokedy. Lebo robím z domu, neplatia ma za to, že sedím v práci, ale za výkon. Teda keď som za pc pracujem, keď skončím chcem ísť od pc preč a idem do lesa. Nie ako veľa chlapov online 9 hodín v práci a potom pridu domov, lahnu na pohovku a znovu s mobilom v ruke. Rovnako mám aj svoje povinnosti okrem práce, psa čo potrebujete dlhé prechádzky, upratať, pomôcť rodičom,.potrebujem si aj nakúpiť, aj oddýchnuť a pospať. A tu zase mnoho chlapov nechápe že nemám čas napríklad každý voľný deň, že mám iné povinnosti. Lebo oni doma nerobia nič, nemajú psa, stravuju sa mimo domu alebo v mama hoteli tak nemusia nakupovať, variť a tak.... Možno má náročnú prácu a potrebuje si po nej pospať , kamarátov tiež nepusti teraz k vode keď ho dlhé roky držia nad vodou a je to jeho jediný sociálny kontakt. Podľa mňa by ste mali spoli podniknúť nejaké celodenné výlety, byť spolu celý deň, víkendový pobyt a také. A potom nemusíte byť spolu 5 dní zo 7.
Bola by som veľmi opatrná. Veľmi. V Tvojom príbehu som sa našla. Sme spolu 13 rokov a nie je to dobré. Nikdy nebolo. Ak by si chcela bližšie popísať, napíš mi súkromnú správu.
ja tiež poznám muža ktorý býval s mamou , starý mládenec. Môjho ex kamarát. Ľúbil si vypiť, ale nie tak ako ten tvoj, ale viac. Každý deň na "raňajky" fľašku a mohol ísť do práce.
Potom spoznal ženu, ktorá mala 2 deti, a s ním tretie. Žije u nej, síce si vypije, ale pekne sa stará o dcérku a aj o jej deti.
Myslím, že s tým jeho kamarátom sa bude stretávať, a dá si to pivo, alebo poldeci. Na tom nie je nič zlé. Veď nemôže sedieť pri tvojom zadku nonstop a nemať iný život, potrebuje sa rozprávať aj s kamarátom.
Ja by som nepočúvala tie ženy ktoré ti radia že iný nebude. Keď ťa ľúbi tak bude s tebou, len musíte nájsť nejaký kompromis a ty mu nemôžeš vyčítať že sa stretáva aj s kamošom a vypije si. Je to pre neho veľký skok. Ale určite to bude dobré 🍀
@puertorico ja ani nechcem,aby sedel pri mojom zadku.Ja som chcela iba trochu pozornosti a nie ma odbiť za dve hodiny raz do týždňa a zvyšok tráviť s kamosom v liehu..Ak raz niekto chce vzťah,musí mu docvaknut,že toto sa nedá tolerovať,aj keď ja sa teda považujem za tolerantného človeka…Mne príde,že on vyslovene nechce…Keby chcel,ma aj priestor aj čas.Inak si to neviem vysvetliť
ja to chápem. muži sú komplikovaní. Skús mu teda navrhnúť aby ste sa aspoň viac stretávali v týždni, alebo na víkendy a uvidíš po čase , či sa prispôsobí , alebo nie. Al treba myslieť pozitívne 🍀
Rozumiem, že ti je s ním cez ten víkend príjemne, ale dobre rozmýšľaš. On ma čas, no nie si jeho priorita teraz a nebudeš ani v budúcnosti. Viaceré veci mi tu pripomenuli túto diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/som-divna-ja-alebo-on-4/#post-85532185, kde autorka žiaľ roky marni s typkom, ktory tiež povyšuje svoje vlastné záujmy nad všetko. Takýto chlapi môžu byť zlati, milí, ale nepoužiteľni do reálneho života. Sama som zabila 3 roky svojho života s jedným, ktorý rovnako mal staromladenecke sklony a chcel na to ísť postupne. Aj sme spolu rok bývali a vieš čo? Ono to časom začalo byť nie lepšie, ale horšie, lebo začal hrať online PC hry a stále viac dní v týždni ma ignoroval, lebo on musí hrať. Ešte sa na mňa hneval, že som nesamostatna a co od neho vlastne chcem, keď som mu vyčítala, že netravime spolu čas. Som fakt šťastná, že som ho nechala (zrazu sa chcel meniť, byt so mnou blabla, ale vo mne to už zomrelo) a vďaka tomu stretla svojho muža - tiež už mal 40, no predtým mal dlhodobý vzťah. Pri nom od začiatku viem, že navzájom sa mame na prvom mieste.

Ja by som ti poradila, pozri, ako sa to bude vyvíjať, ale neupinaj sa na neho, máj otvorené oči aj pre iných