Frekvencia sexu v manželstve
Ahojte! sme manzelsky par po 40, 19 rokov spolu, mame 2 deti -teenagerov. moj manzel je dlhodobo nespokojny s frekvenciou sexu. Ja mam sex rada, rozhodne ho neodmietam a nestava sa ani casto, ze by on prejavil zaujem a ja by som ho odmietla, to sa stane tak mozno 5x za rok, ze ja som uz totalne unavena a viem, ze uz sa neprekonam. rozpravali sme sa o tom velakrat. vyjadril sa, ze jeho predstava je tak 22x/mesiac. to ked odratame 5-6 dni menstruacie, tak je to takmer kazdy den. nemala by som nic proti tomu, keby to bolo realne. ale realita je taka, ze ja vstavam rano o 5, aby som pripravila ranajky, desiatu detom, vachystala sa do prace o odchadzam okolo 6:45. pridem z prace a je tam ten tradicny rodinny kolotoc povinnosti. decka su uz velke, takze uz nie sme v situacii, ze ich vecer ulozime a mame na seba klud. oni uz realne zaspavaju neskor ako ja. cas na ten sex sa najde niekedy rano, alebo ked deti nie su doma a pod. manzel je striktny. vedie si statistiku. vyslo mu, ze priemerne sexujeme 8-9x/mesiac. ob ked mi to podava, tak je okolo toho krik. on mi to proste vycita, ze jemu to je malo a ze to znamena prenho, ze nemam zaujem. ja zaujem mam, vela z toho iniciujem ja sama, ale za mna skor nie je kedy a ako. ked som mu vravela, nech teda vytvori podmienky, aby sme mali viac casu sami na seba, tak s tym sa nic nestalo. tie debaty a vycitky z jeho strany su velmi caste. ja sa uz z toho citim zle. lebo sa citim, ze musim, ze ked ten sex nebude vo frekvencii podla jeho prestav, tak budem mat problem. bude krik. ked nie je uz 3-4 dni, je zduty, nevrly, krici po mne. co mam s tym robit? a naozaj to je tak malo sexu? podla mna nie, ale to je podla mna. chcela by som vediet iny nazor na tuto situaciu.
Namiesto kriku by sa mal opýtať čo potrebuješ aby to bolo častejšie. Napríklad desiaty delegovať na deti/manžela. Čas na seba si môžete nájsť aj keď deti nespia snáď vám také veľké deti nechodia bez zaklopania do spálne. Nie je to veľa ani málo krát, dôležité je že to jednému nevyhovuje a nevie to odkomunikovať.
Prepac, ale pubertiakom chystať raňajky a desiaty a kvôli tomu vstávať o 5:00 by ma ani nehlo. Ja odchádzam z domu 6:45 a vstávam o 6:00. Potom budeš menej unavená… deleguj veci na ostatných…
Načo vstávaš tak skoro a robíš deťom raňajky, desiate? Sú to teenageri, nie malé deti. Môžeš kľudne spať do 6. Ja vstávam 4:40 aj môj muž. My máme 3 deti, jedno dospelé, jeden teenager a jedno 9-rocne. Keby som mala čakať, kým zaspia, tak nemáme sex asi nikdy. Veď sa zamknite v izbe a vybavené.
Egoista a sebec pozerá na svoje potreby a na tvojich mu nezáleží. Sex má byť pre oboch dobrovoľný a má sa pri ňom cítiť dobre a nie pod tlakom lebo zas bude robit dusno. Tak keď nie je sex nech si to urobí sám keď to potrebuje denne aby mal chlapec náladu
Nevšímaj si tie komentáre ohľadom detí a raňajok toto je nie podstata problému ale toho že jedna si to zapisuje 😳 počíta a vyčíta... že on chce a hotovo inak chudák má náladu na vraždenie a vrieska po tebe toto je problém nie deti a raňajky
Nevšímaj si tie komentáre ohľadom detí a raňajok toto je nie podstata problému ale toho že jedna si to zapisuje 😳 počíta a vyčíta... že on chce a hotovo inak chudák má náladu na vraždenie a vrieska po tebe toto je problém nie deti a raňajky
@milka1988 ano presne. ale co s tym mam robit? ja uz neviem. nic za tie roky nepomohlo.
22x/mesiac 😂
Na krik reaguj vždy totálne chladným hlasom bez emócii, a úplne vecne, napríklad -keď vytvoríš podmienky, bude sex - celý čas a aj po tom mu hľaď priamo do očí a neuhni pohľadu ani na stotinu. Toto mi u každej jednej osoby v živote zabralo najlepšie. Je to trošku psychopatické správanie, ktoré tí ľudia nečakajú ale s cholerikmi (a debilmi) sa inak nedá 🙂.
a navyse, nedochadza mu, ze ked na mna nahuci, tak chut urcite nemam. aj som mu radila, ze ked ten sex chce on, nech mi namiesto hucania spravi masaz, cokolvek prijemne. ale nie. vycita mi, ze vecer zaspim. ked zaspi on, to nevadi. tak som mu navrhla, ze rano je klud, ja vtedy nie sim unavena, ale to mi povedal, ze on skor vstavat nebude.
Popravde? Tam už veľmi nič neurobis, Je to sebec a ten sa žiaľ nezmení :(
22x/mesiac 😂
@laurinka27 ano 😀 a citim sa jak v robote. stanovene KPI a ked sa neplni plan, tak sef robi cirkus.
Aj u nás už chodí mladý dospelák spať neskôr ako my. Fakt nájsť si správne načasovanie dá zabrať. Občas ráno pred prácou... Úplne ťa chápem.
Hm, neuvažovali ste o víkendových pobytoch možno len 1 noc iba vy dvaja?
Aj u nás už chodí mladý dospelák spať neskôr ako my. Fakt nájsť si správne načasovanie dá zabrať. Občas ráno pred prácou... Úplne ťa chápem.
@pinkgirl chodievame. to je ok. ked je takto cas a priestor, tak ten sex je, nemam s tym problem, kazdy den, aj viackrat denne. ale to sa stane raz za cas, ze mame volny byt, alebo sme sami na dovolenke. nie je to kazdy tyzden.
@pinkgirl Co jej to pomoze,ked jej muz ma stanovene 22x za mesiac a vedie si statistiku.
Tak potom vysvetliť deťom že chcete byť spolu, dať na kľučku spalňovych dverí kravatu a môžete sexovať 😁. No a keďže sa sťažuje on, tak nech to deťom aj vysvetlí prečo 😉
Rob si aj ty statistiku, kolko ti pomohol, kolkokrat na teba nahucal, atd. Skus ty na neho nahucat, ci bude mat chut.
Moj nazor je taky, ze nakric nanho naspat, ze ked on sa snazit nebude, vstavat skor tiez nie, hladat prilezitosti tiez nie, tak nech sa laskavo obsluzi sam vtedy, ked mu to vyhovuje.
A spolu budete mat sex ked to bude vyhovovat obom, a ze nie si jeho sexualna sluzka.
Na druhu stranu, ty sa tiez hod viac do pohody, nevstavaj tak skoro kvoli ostatnym ak ti to nevyhovuje, aj po praci sa radsej venuj sebe a oddychu ako rodine, aby si mala vlastne konicky, vlastnu zabavu a netocila si vsetko okolo ostatnych clenov rodiny. Akoze, co pre rodinu potrebujes tolko robit? Ved sa obsluzia sami, do obchodu posli deti so zoznamom, navar na tri dni rozdel upratovanie medzi vsetkych a po zvysok tyzdna nemas po praci co robit.
Nakoniec sa mozno stretnete niekde v strede.
Jo a manzel ked ma tolko sil kazdy vecer sexovat, tak si chodte niekedy spolu zabehat. Nech sa vybeha a unavi, mozno mu to na frekvenciu pomoze 🙂
Aj ja odchadzam o 06:45 do prace s 2 detmi na ZS k tomu a vstavam o 06:20. Pred 6 nevidim zmysel. Desiate si robia sami - 1. a 5. rocnik.
Kazdopadne k otazke, to si znaci? Ja som zistila, ze v health iphone vedie taku kolonku sexual activity 🤪 asi tam si to znaci alebo co
22x za mesiac, to je akoby ste ani nikdy nikam necestovali. Ja neviem, jeden z nas vypadne niekam na par dni, potom druhy, potom nejaka vecerna udalost z prace, potom menstruacia a sme na 10-13x za mesiac aj ked sa chce kazdy den. Co chce, nech uz neotravuje s tym…
Aj ja odchadzam o 06:45 do prace s 2 detmi na ZS k tomu a vstavam o 06:20. Pred 6 nevidim zmysel. Desiate si robia sami - 1. a 5. rocnik.
Kazdopadne k otazke, to si znaci? Ja som zistila, ze v health iphone vedie taku kolonku sexual activity 🤪 asi tam si to znaci alebo co
22x za mesiac, to je akoby ste ani nikdy nikam necestovali. Ja neviem, jeden z nas vypadne niekam na par dni, potom druhy, potom nejaka vecerna udalost z prace, potom menstruacia a sme na 10-13x za mesiac aj ked sa chce kazdy den. Co chce, nech uz neotravuje s tym…
@bluka2 prvák si robí úplne sám desiaty? Chvályhodne.. az malo uveriteľné 🤔
Povedz, že tvoja predstava je tak 22x za mesiac vstať o 6:00, tak aby pán manžel pripravil deťom raňajky desiate a všetko pripravil, aby ty si len sa nahodila a išla do práce. Lebo keď manžel si nárokuje manželské povinnosti s evidenciou aj ty by si mala mať evidenčné záznamy s jeho manželskými povinnosťami. A keď ich nesplní, tak mu ich s krikom hoď do ksichtu, zduj sa a máš pokoj. Strašný chudák to je. To už ani nie je manželstvo, ale pracovno právny pomer s evidenčnými údajmi. Otázkou je ako si to tých 19 rokov s takým sebcom bez ujmy na zdraví dala.🤔
S manzelom neporadim, ale co sa tyka vstavania... ranajky a desiaty chystaj vecer a mas hodinu k dobru rano. Ja vzdy chystam vsetko vecer, aj ked nahodou robim z domu. Vsak to je zbytocny stres a strata casu... to si radsej uzite s manzelom rano peknu hodinku pre seba... aj 15 mimut na sex vie byt fajn a hned ma clovek lepsi den. A inak pubertaci si mozu desiatu aj kupit, ci nie?
boze mna uplne presla chut na sex aj za teba len to citam. absolutne antikoncepcne toto co on robi. vobec by ma nevzrusoval ani nepritahoval a aj by som mu to povedala ze tymto spravanim sa mi hnusi a nie ma pritahuje. brrrrrr.
sa ti cudujem ze mas k sexu este vobec kladny vztah za takychto podmienok a kludne mu to daj precitat ze je chruno.
@bluka2 ale ano. on chodieva na sluzobne cesty. ale to nehra rolu, aj tak mam problem ja, aj ked je on prec.
Nasiel si toto, aby ta mohol buzerovat za nieco alebo o co vlastne ide?
Manžel asi bude chory keď si až robí štatistiky 🤣 nemala by to byt manželská povinnosť malo by to byt vtedy ak to obaja chcu. Žiadne premahanie žiadna manipulácia. Na môj vkus je toto veľa sexu

Vôbec to nie je málo sexu. Ja by som každý deň sexovať nechcela, ani keby ho mal zo zlata a to mám sex ozaj rada. Som rada, že ma manžel nikdy do sexu nenútil. To by sa mi zhnusil.