icon

Hádka so snúbencom

24. mar 2022

Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.

panelacikova
25. mar 2022

@lils88 je to rozdiel, opäť však nevieme, čo očakáva od bývania autorka. v každom prípade, kopa mojich známych žije v takomto dome a je to plnohodnotné bývanie.

dankanka
25. mar 2022

Nakoniec uvidis, ze dobre sa stalo. Nerobi to castokrat dobrotu, byvat tak blizko svokrovcov..

cacianka
25. mar 2022

@evamarek77 ty čo si si šľahla ?

cacianka
25. mar 2022

@evamarek77 ty už fakt trepeš hovädziny.
Aké vydieranie či čo so svokrovcami ?!
Aké tehotenstvo a aká svadba o 3 dni ?!
Lysohlávky už rastu ?!

cacianka
25. mar 2022

@kornelies aj ty ?
Majú úspory a idú do hypotéky, tak aká záhradná chatka ?

matqa411211
25. mar 2022

Ako sa tu vsetke hrate ake by ste boli nad vecou, a co vlastne riesi, prosím? To bol jasny podraz, a neverim ze by ste nad niecim takym mavli rukou. A nechapem reci ze preco to ona riesi, ved je jeho snubenica nie 3 mesacna frajerka, podla mna si jej povedala dobre, a ostatne nech si nechaju skakat po hlave a vyplakavju na MK

zdenkastanka
25. mar 2022

@matqa411211 ale ona si tak moze riesit svoje dedičstvo, nie este stale "cudzich " ludi... chapes?keby ju rodicia vydedia alebo co ok,ale toto ma riesit jej frajer... ze na to nema gule to uz je jeho bordel .ale ako sa vravi nic nečakaj a nebudes sklamaný. Kym to nemali jasne na papieri nemali s tym na 100% pocitat.stale je to ustna dohoda, ktora sa moze z dna na den zmenit kvoli roznym zivotnym situaciam...

vlcik1
Autor odpoveď zmazal
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ankare
25. mar 2022

Všetko je tak, ako má byť. Možno sa to deje pre Tvoje dobro. Neskôr pochopíš, že sa Ti len dobre stalo. Ono... Nie je vždy výhra stavať dom v záhrade svokrovcov. Nech su akokoľvek zlati a dobri, nerobia dobrotu takéto spolky
Držím palce!

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zdenkastanka
25. mar 2022

@vlcik1 ale nemali to na papieri ty stále nerozumies?? Budúcim svokrovcom sa nedajboze cosi stane alebo sa dostanu do zlej situacie a budú musiet pozemok predat, alebo hocičo iné slubene.a co teraz sa nevesticka oduje ale my sme to mali sľúbené? kym nemali nic na papieri tak to nic neznamená...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zdenkastanka
25. mar 2022

@evamarek77 presne... manzel tiez kadejako dopadol s "dedičstvom " ALE SME SI TO DOMA PREBRALI, POVEDALI SVOJ NAZOR NA VSETKO A TAM TO SLONCILO. On to este s mamou preberal... teraz to tu nejdem rozpitvavat.skrátka, ja som si na nich alebo svagra nikdy neotvorila usta ze komu co prenechali atd... je to v ICH rodine .aj ked sme manzelia.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
24mirka
25. mar 2022

No chápem Tvoj hnev. Myslím, že svokrovci sa zachovali hnusne, na niečo vás namotali, a potom vaše sny sfukli ako sviečku.. ALE všetko je pre niečo. Bud rada, bývať vedľa svokrovcov celý život nie je žiadne terno. A už vôbec by som nechcela byť v blízkosti niekoho, kto mi takto podkopne nohy.. Moja dôvera by už nebola. To je ako zamavat decku pred nosom lístkami do cirkusu a prednim ich roztrhať a ešte ho vyhresit, keď sa rozreve. 🤷‍♀️ Co sa týka švagriny...mohla si taktnejsie povedať, čo Ťa mrzí a boli... Myslím, že ona ten dom momentálne potrebuje viac ako Ty. Praj ľuďom dobre, bude dobre aj Tebe.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zdenkastanka
25. mar 2022

@vlcik1 suhlasim s tym,ze moze byt rada ze nakoniec takto dopadla... ja žiť na jednom dvore hoci aj s mojou rodinou tak by to nedopadlo najlepsie 😂 ale tak to su take reci typu " raz ti tieto sperky necham a budu tvoje " aj to som uz počula od svokry a povedala to dcere svojej netere (neviem ci som sa dobre vyjadrila ale snad chápete ) no cize nic nie je iste...

zdenkastanka
25. mar 2022

@vlcik1 este nie je... a ak bude tak bude len privydata ako sa vravi nie "vlastna" ... to uz ked sa mame chytat za slovicka... ako som tu uz vela krat citala " svokra mi nepomáha ale u dcéry je každú chvilu" ... lebo je to dcera a ta druha je "len" nevesta... ale tak to uz kazdy ako uzna za vhodné... jednoducho a za tym si stojím , kym to nemám iste tak s nicim nemozem na 100% pocitat .

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená