Hádka so snúbencom
Ahojte žienky, idem sa sem vyžalovať :( včera som sa veľmi pohádala so snúbencom.Pred dvoma rokmi nám jeho rodičia prisľúbili záhradu, aby sme si postavili po svadbe dom. Tešili sme sa, už sme aj mali plány,že aký bude a tak. Lenže snúbencovi sestra ostala 2hy krát tehotná 🤦 tak teda rodičia tu záhradu prepísali na ňu, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom, lebo ich je veľa.Mňa to tak neskutočne sklamalo. Strašne som plakala. Veľmi sme sa na to tešili, mali sme aj nasporené 20% aby sme dostali hypotéku. Oni nemali nič nasporené 🤦 aj to po známosti im stavebná firma urobila základnú dosku nech majú čím proste ručiť. Áno ja chápem, že proste 2 malé deti, ale jednoducho, deti si mám urobiť,keď mám kde bývať, keď proste im viem poskytnúť zázemie (áno hovorí zo mňa hnev).
Vždy keď proste mám ísť k budúcim svokrovcom a dívam sa na ten dom, čo sa stavia, tak mi proste strašne do plaču.
Neznášam snúbencovu sestru, jej deti, jeho rodičov. Som strašný človek,ja viem, ale strašný hnev mám v sebe. Hádka bola taká,že sme boli u jeho rodičov, prišla tam jeho sestra, začala tam rozprávať o dome, naraz pozrela na mňa, a spýta sa má,že hihi a vy kedy budete mať konečne svadbu a dieťa?
No a nakoľko ja už nervy som z nej mala, tak som sa na ňu usmiala a hovorím jej - vieš Natálka, svadbu budeme mať vtedy, keď budeme mať už zabezpečené bývanie, a keď budeme mať zabezpečené bývanie, a trošku si nasporime bokom, potom budeme mať dieťa. Vieš, aby sme sa tolkati netlačili u rodičov, ktorí nám dali záhradu zadarmo, a ešte aby sme nemuseli potom vyplakať po známosti, aby nám dosku spravili,nech máme čím ručiť, lebo za tie roky,čo sme spolu, sme neboli schopní si nič nasporiť.Jeho sestra na mňa vybafla,že som obyčajná zlatokopka 🤦 pritom z tých 20% vyše 15% som dala ja,čo som bola pracovať v zahraničí. Zdvihla som sa, išla som von, snúbenec išiel za mnou, kričal po mne,že naco som to vyťahovala,že rodičia sú teraz nahnevaní a tak. Že má chápe, aj on je za to nahnevaný,ale že som to nemala. Išli sme k mojim rodičom, ale máme "tichu domácnosť" hrozne ma to mrzí,že som takto vypenila,len ma vyprovokovala tá otázka. Samozrejme,odvtedy sme pozerali nejaké pozemky a tak, ale zatiaľ sme nevybrali nič. Čo by ste na mojej strane robili Vy?
Ja viem,že teraz vyzerám strašne povrchne, sebecky, no stále jednoducho to neviem prekusnut. Snubencovi som sa ospravedlnila, on to prijal, no inak sa nebavíme.
Dakuj bohu,ze tu zahradu dala dcere. Nevies si predstavit,co vsetko by ta cakalo,ak by bola tvoja. Navzdy by ti pripominala ako len vdaka nim mas dom a zit v blizkosti svokrovcov nie je vyhra. Teraz si nahnevana,ale casom v tom uvidis pozitiva.
V tomto príbehu nejde apriori o pozemok, ale že švagriná bez kože na hube rypala do autorky.
Schmatla majetky a ešte sa vysmieva.
Tak jej autorka po dlhom čase blbých poznámok vysvetlila kde je sever .
Dobre urobila👍👍👍
Moja ty si iste este ,,mladka,,este si si nic nepreskakala.Nikdy od nikoho nic neocakavaj a spoliehaj sa na seba.Ked prides o vlastny majetok,potom mas narok na zlost,ale casom aj tak pochopis,ze si robis len sama zle.Ospravedln sa,aby si neprisla nielen o cudzi pozemok,ale aj snubenca.Teraz moze byt nahnevany,ale casom ho to prejde - rodicia su rodicia.
@dulazh keby si si radšej prečítala diskusiu 🙄 dávaš tu múdrosti a "dobré" rady a pritom snúbenec sa hnevá na rodičov rovnako, je z toho znechutený, mrzí ho to a nechce byť s nimi ani nejak extra v kontakte. takže už vidím, ako k nim pobeží a svoju ženu pošle do prdele... prečo by to robil? preto, že má nechutne nevychovanú arogantnú sestru, ktorej jeho partnerka konečne niečo povedala narovinu a do očí?
Ty kokos teba by som za nevestu teda nechcela,to neni tvoja vec,nie si ešte ani v rodine,dobre urobili,že dali pozemok dcére čo má už deti,aj ja by som tak urobila,nech začnú stavať a majú zázemie,ty sa do toho nemontuj.Dom je jasné,že napísaný na obidvoch,veď pozemok nemá hodnotu ako dom,ty sa zobuď a choď sa ospravedlniť.To takto budeš za všetko vyvádzať?Ešte nemáš deti,to ešte ken uvidiš potom nespravodlivosť od svokrovcov čo sa vnúčat týkať bude...či budeš robiť potom?vypisovať každý víkend sem?sa zobuď
@vlcik1 sa mi páčia reakcie niektorých ze "iba" nevesta ma drzat hubu a krok. Asi to tak mali oni 👌 a potom sa pekne pretvarovali v rodinke ako je vsetko OK. Nevravím ze stoj čo stoj ist do sporu, ale aby ma niekto osral a ešte sa mi za to vysmieval pred ostatnými do tváre a ja mam byt ticho... tak to asi nie.
Inak zaujímavé, že v iných diskusiách ked si tehotne a nemajú domov tak zvyčajne im vytlačia, ze načo si robili deti alebo ze co sa nepostara muz a čakajú od rodičov 🙈
Prajem im, aby sa v budúcnosti na nich dcerenka nevykaslala ked budu pomoc potrebovať oni. To uz im bude samozrejme dobra aj drza nevesta 👍👍👍 u nás to bo podobne, ked bolo treba sadiť ci kopať zemiaky, to sa nedá, nemoze, a blablabla. Ked sa prišlo po úrodu, to zrazu času bolo,pre istotu došla švagriná uz o hodinu skôr aby si povyberala... no a samozrejme, ked bolo treba behať okolo svokrovcov, zrazu im telefón nedvíhal...
@autorka nemáš sa za co hanbiť.
Ja si myslim ze si neurobila nic zle, proste ked slubovali mali to dodrzat je to predsa ich syn nie niekto cudzi. A ja by som vybuchla mozno este viac
@lils88 no a predstav si, že niektorí radi prerábajú. My sme sa nasťahovali pred 5 rokmi do nášho a toto leto ideme prerábať, lebo za 5 rokov sa nám už zariadenie zunovalo. Nie všetci si zariadzuju na večné veky amen... A máme aj veci z Merkury Marketu aj z iných obchodov, cena bola napríklad v Sconte identická ako v tom Merkury Markete, ale v Merkury mali model, čo sa nám viac hodil. A zasa po 5 rokoch sa všetko vybýva, aj čo počúvam svojich kolegov a známych, tak všetci po 5-6 rokoch už rekonštruujú, menia nábytky. Takže nevidím dôvod kupovať nejaké "luxusné" značky, gauč za 3000, keď mi stačí gauč za 300 a aj tak ho po 5 rokoch vymením, lebo už ma omrzel
@zdenkastanka jasne nebolo to jej dedicstvo, ale bolo to slubene, asi necakala toto od rodiny, ani mne by to veru nenapadlo, takze ju chapem ze sa citi pre to zle, a netvarme sa, ze ziadnu z nas by to nenahnevalo, to s tym jej snubencom suhlasim, ja byt na jeho mieste apson sa spytam preco to tak urobili ked naslubovali
Nechápem, o čom tu niektoré točite. V takejto situácii by som JA!!!!! bola ta, ktorá by uvažovala, či sa privyda to tejto rozkošnej rodinky. Podrazacki svokrovci, pripečená a arogantná švagriná, no úplná rodinka snov. A keď áno, dbala by som o co najväčšiu vzdialenosť medzi nami.
Asi máš dobrú karmu, lebo tiež si myslím, že váš nový plán je lepší než ten pôvodný. To zadarmo by nebolo až tak zadarmo 😉
@nekonecna_katastrofa Vola sa to, citanie medzi riadkami. Autorka nevyvratila moj koment, deti nema, neverim, ze si nenasla 5 minut, aby to napisala. 15 tisic je vsetko, co ma. Vacsinou deti chudobnejsich rodicov vykrikuju a chcu majetok, na ktory nemaju narok. Na mieste chlapa, by som uvazovala, ci ma zmyssl zit s takou osobou.
Urobila neskutocny konflikt v rodine, pohnevala si celu priatelovu rodinu, vztahy uz nikdy nebudu dobre.
Čo by som robila na tvojom mieste? Zakryvala by som sa perinou na ktorú mám... A nečakala by som na niečo co nemusí nikdy prísť... Zoberte sa, kúpte byt a založte si rodinu... A potom nemusíš žiarliť
@vroni Presne tak,pravdu mas.Ja to tiez tak vidim.
@matqa411211 tak si to mal riesit frajer... nie ona.teraz je najhorsia v ich ociach ona... ale kedze je taky ťuťmák ze sa nevie ozvat...
@nykkushka no nechcela by si prezit vsetko co ja,to mi ver. Myslela som to tak,ze v 20 mame horucejsiu krv na riesenia ako v 50.Po skusenostiach s umrtim partnera,dietata,otca,svagra, a roznych inych tazkych siruaciach by toto bola pre mna vyzva ukazat,ze sa viem postarat sama a nemusim byt nikomu nic dlzna.
@panelacikova a citala som.Nie je to este jeho zena len snubenica a ked zlost pominie stat sa moze hocico.Hlavne ze vy hned vsetko riesit hadkami a vykrikovanim.
@kornelies, skludni hormón, stekat môžeš doma po mužovi.
Svokrovci sa s deťmi dohodli a potom dohodu jednostranne zrušili. Možno ty na svojho partnera zvysoka kašleš, mňa by taká nespravodlivosť vytočila. Nie preto, že potrebujem pozemok, ale preto, lebo je to podraz. A keď niekto podrazí raz, podrazí aj druhýkrát a nechcem s nim mat nič spoločné.