icon

Intimita cez sviatky

Dnes o 11:19

Ahojte,
S priateľom sme tento rok nemali úplne najkrajšie, no nejako sme fungovali. Všetko sa zrútilo včera, keď som mu povedala, ze do Vianoc (na 3-4 dní) by som bola rada,ak by sme mali zdržanlivosť v intimite, keďže som bola na spovedi a rada by som chodila v kostole cez sviatky na eucharistiu. No on to zobral strašne zle. Vraj my si to teraz dovoliť nemôžme,keď máme všelijaký vzťah, že čo vymýšľam -sex je predsa najdôležitejšia vec vo vztahu a on ho chce mať vždy, keď sa dá. No a ja som teraz ešte viac zmätená a zúfalá...podľa vás žiadam od priateľa priveľa ak nedávam vždy sex na prvé miesto? On má totiž dosť veľký sexualny apetít, vždy som ho mala aj ja, len teraz tými vztahovými problémami som ho trochu stratila, ale pred sviatkami som od neho vždy žiadala takýto mini celibát a vlastne on mal s tým vždy problém pritom je tiež ako tak veriaci. Verím, že nevadí, že tu otváram trochu viac kresťanskú tému, ale neviem kde inde sa na to mám spýtať. A v podstate nejde len o Vianoce, ale celkovo ak nemám chuť či musím vždy ustúpiť priateľovi a mať s ním ten sex. Lebo on vraví , že to tak má každý mladý pár, že spolu majú pestrý sexualny život dlhé roky, preto im to klape. No ja mám pocit, že sú dôležité aj iné aspekty ako len pestrý sexualny život.

a0
Dnes o 14:13
@wolf_

@zuzana76 prečo je povolená metóda plodných a neplodných dní a napr. kondóm nie? Keď v princípe aj jedno aj druhé robí to isté - vedomé vyhýbanie sa tehotenstvu. Nehovoriac o tom, že ženy zväčša majú intenzívnu chuť na sex práve počas plodných dní, a počas neplodných menej príp. niektoré aj vôbec. Čo mi príde voči ženám dosť nefér a také.. zvláštne... keď sex je aj o poteší, zblížení a práve vtedy kedy by to pre väčšinu žien bolo naj, tak práve vtedy nie.
Nerýpem, naozaj sa pýtam.

@wolf_ nedočkáš sa vysvetlenia, prečo je to ok. Jediná odpoveď je - lebo to tak pokrytcom vyhovuje 🙂

zuzana76
Dnes o 14:13
@wolf_

@zuzana76 prečo je povolená metóda plodných a neplodných dní a napr. kondóm nie? Keď v princípe aj jedno aj druhé robí to isté - vedomé vyhýbanie sa tehotenstvu. Nehovoriac o tom, že ženy zväčša majú intenzívnu chuť na sex práve počas plodných dní, a počas neplodných menej príp. niektoré aj vôbec. Čo mi príde voči ženám dosť nefér a také.. zvláštne... keď sex je aj o poteší, zblížení a práve vtedy kedy by to pre väčšinu žien bolo naj, tak práve vtedy nie.
Nerýpem, naozaj sa pýtam.

@wolf_ ano, chut je nizsia

wolf_
Dnes o 14:14
@zuzana76

@wolf_ pretoze pri plodnych a neplodnych dnoch prenechavas rozjodnutie bozej voli. Pri kondome nie, tam je velmi nizke percento zlyhania a aj to pri pripadnom zlom pouziti.

@zuzana76 ako že nechávam rozhodnutie božej vôli, keď sa ja (resp my ako pár) rozhodneme, že počas plodných dní nesexujeme. Vôľa božia by bola keby sexujem kedykoľvek a buď otehotniem alebo nie, ale nie keď sa vedome rozhodujem, že teraz sex nie lebo je tam riziko tehotenstva. Alebo to nechápem 🤔

zuzana76
Dnes o 14:34
@wolf_

@zuzana76 ako že nechávam rozhodnutie božej vôli, keď sa ja (resp my ako pár) rozhodneme, že počas plodných dní nesexujeme. Vôľa božia by bola keby sexujem kedykoľvek a buď otehotniem alebo nie, ale nie keď sa vedome rozhodujem, že teraz sex nie lebo je tam riziko tehotenstva. Alebo to nechápem 🤔

@wolf_ ale sexujes a nevies presne ovplyvnit, cxi mozes alebo nie ltehotniet, mnoho zien otehotnelo pred ovulaciou, spermie prezili

zuzana76
Dnes o 14:36
@wolf_

@wolf_ zle to chapes, ale to je jedno, ja slm iba kulturna katolicka, ale pisem, co ma ucili a nastudovala som si

zuzana76
Dnes o 14:36
@wolf_

@wolf_ mne ti vyznam dava, hoci sa tym neriadim ale rozumiem krestanim

anonym_21a507
Dnes o 14:37

@anonym_autor hľadaj si podobného tebe a mas po probléme. Takého, ktory bude chcieť sex len za účelom plodenia deti. Inak si krestanka ako vysita.
Prídeš mi ako troll.

wolf_
Dnes o 14:39
@zuzana76

@wolf_ ale sexujes a nevies presne ovplyvnit, cxi mozes alebo nie ltehotniet, mnoho zien otehotnelo pred ovulaciou, spermie prezili

@zuzana76 však plodné dni nie sú len priamo ovulácia, ale aj nejaké dni okolo ovulácie. Však ak idem metódou plodných a neplodných dní, tak samozrejme, že nepozerám len do aplikácie na akože ovuláciu, ale zisťujem tie dni spoľahlivo... A vtedy je riziko otehotnenia veľmi nízke. Čiže pre mňa osobne je to jedno a to isté. 1. Sex s kondómom - áno, aj keď určité riziko tam je. Sex bez kondómu - nie. 2. Sex cez spoľahlivo určené neplodné dni - áno, aj keď určité riziko tam je. Sex cez spoľahlivo určené plodné dni - nie... Nevidím tam vôľu božiu, ale v oboch prípadoch vidím vedomé rozhodnutie ľudí.
A áno, je možné, že to nechápem/chápem zle. Preto sa pýtam.

autor
Dnes o 14:49
@anonym_3739e3

@anonym_autor Trošku smutné a úbohé aj z tvojej strany ,že sa ideš na sviatky hrať na kresťana lebo si po spovedi.Inak žiješ celý rok v hriechu... 🙈🙈🙈

@anonym_3739e3 keby to bolo na mne ,nemala by som problém dodržať odteraz celibat az do svadby, ale viem ,ze priateľ s tym súhlasiť nikdy nebude a do svadby mame ešte také 3 roky, kým doštudujem a našetrime si na svadbu ,byt a všetko (ja by som mala svadbu kludne aj teraz, ale to je druha vec). Zatiaľ spolu nebyvame. Proste ked sme sa dávali dokopy bola som mlada, nezaujimala som sa tak o vieru ako teraz, no a momentálne sa cítim ako v začarovanom kruhu z ktorého nevidim cesty von. Nehrám sa pred nikým na kresťanku ani nič iné, neviem si avšak predstaviť neísť teraz 3 roky na spoveď a prijímanie.

autor
Dnes o 14:51
@natalka13

@pr85 ppr? Toto urcite nedodrzuju teraz preco by mali v manzelstve?

@natalka13 práveže nad touto metódou zvažujeme a v manželstve urcite

autor
Dnes o 14:58
@janka12335

@anonym_autor Ahoj, toto je velmi nevhodne forum na tieto otazky. Su tu ludia, ktori sa potrebuju na niekom vyvrsit, niekoho ponizit, potom je tu par ludi, ktori ti poradia, dalsi sa vysmeju, dalsi su ateisti... Skus napr skupinu Veriace mamicky

@janka12335 ďakujem, vidím, že toto fakt nie je vhodné fórum. Avšak niektoré odpovede mi aj fakt pomohli, na ostatných sa len pousmejem. Som si vedomá všetkeho,čo tu niektorí píšu. Chcela som tu skôr riešiť to či je fakt normálne stále sa v sexualite prispôsobovať chlapovi ,aby bol spokojný, lebo on mi vždy tvrdil ,ze to tak maju všetci jeho kamaráti, ze ich partnerky sa stále prispôsobia a chcú, aby bol ten ich muž šťastný.

jogy1984
Dnes o 15:02

Myslím že je úplne nepodstatné riešiť tvoj problém . Podstata je že by si sa mala rozísť so svojím priateľom lebo toto fungovať nebude

amdornik
Dnes o 15:03
@anonym_autor

@janka12335 ďakujem, vidím, že toto fakt nie je vhodné fórum. Avšak niektoré odpovede mi aj fakt pomohli, na ostatných sa len pousmejem. Som si vedomá všetkeho,čo tu niektorí píšu. Chcela som tu skôr riešiť to či je fakt normálne stále sa v sexualite prispôsobovať chlapovi ,aby bol spokojný, lebo on mi vždy tvrdil ,ze to tak maju všetci jeho kamaráti, ze ich partnerky sa stále prispôsobia a chcú, aby bol ten ich muž šťastný.

@anonym_autor ale však mnohé sme ti presne na túto otázku odpovedali.... tak ešte raz, NIE, toto nie je normálne a toto nebude dobrý partner do manželského života. pekný večer...

wolf_
Dnes o 15:04
@anonym_autor

@anonym_autor bez ohľadu na náboženstvo - nie je to normálne. Je normálne robiť vo vzťahu !VZÁJOMNE!ústupky, kompromisy, dohody, občas sa v niečom premôcť pre šťastie druhého (nemyslím len sexualitu, ale napr aj si spoločne pozrieť film, ktorý ma vlastne až tak nebaví apod)... Ale nie je normálne sa v sexualite neustále prispôsobovať a keď to mám povedať tak hnusne, tak pomaly sa až nechať "znásilniť" - lebo NIE je skrátka NIE, a má byť rešpektované. V sexualite je v poriadku všetko ČO CHCÚ všetci zúčastnení. Nie je v poriadku ak sa niekto v sexualite stále prispôsobuje a sexuje aj keď vyslovene nechce... A nie, u nás to nefunguje tak ako tvoj partner tvrdí, že je to "všade". Ani v mojom okolí (bližšie kamošky, s ktorými rozoberáme aj takéto témy).

anonym_d2732f
Dnes o 15:04

To by si akoze bola s priatelom x rokov bez sexu? (ked pises, ze by si vydrzala az do svadby). No to mozes rovno aj s kamaratkou byvat. Bolo by to asi to iste.

wolf_
Dnes o 15:15
@anonym_autor

@anonym_autor a ešte niečo mi nedá "chcú, aby bol ten ich muž šťastný." - áno, a toto má platiť aj opačne. Milujúci muž chce, aby jeho žena bola šťastná. Tak ako milujúca žena chce, aby jej muž je šťastný. A v kontexte toho neverím, že milujúci muž bude spokojný so sexom počas ktorého žena šťastná/spokojná nie je (lebo naň nemala teraz chuť, nechcela ho)...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Dnes o 15:31

ked teraz nevydrží 4 dni bez sexu, ako vydrži choroby, tehotenstvo, ked nebudeš mať chut alebo si zlomiš nohu? ty si berieš maniaka a raz na to doplatíš

zuzana76
Dnes o 15:32
@wolf_

@zuzana76 však plodné dni nie sú len priamo ovulácia, ale aj nejaké dni okolo ovulácie. Však ak idem metódou plodných a neplodných dní, tak samozrejme, že nepozerám len do aplikácie na akože ovuláciu, ale zisťujem tie dni spoľahlivo... A vtedy je riziko otehotnenia veľmi nízke. Čiže pre mňa osobne je to jedno a to isté. 1. Sex s kondómom - áno, aj keď určité riziko tam je. Sex bez kondómu - nie. 2. Sex cez spoľahlivo určené neplodné dni - áno, aj keď určité riziko tam je. Sex cez spoľahlivo určené plodné dni - nie... Nevidím tam vôľu božiu, ale v oboch prípadoch vidím vedomé rozhodnutie ľudí.

@wolf_ pre mna nie, samozrejme, ze plodne dni su dlhsie ako ovulaciu, ale to ta zena nemoze vediet, ide o tu otvorenost voci bohu, ze prijmes, ak on rozhodne. Ja ten rozdiel vnimam, hoci nepraktizujem.

bielasovicka
Dnes o 15:33

Bože ľudia, že vás to baví, takéto chujoviny rozoberať. To fakt?

zuzana76
Dnes o 15:36
@wolf_

@wolf_ ale krestan nemusi mat 10 deti, musi len vediet prijat volu boziu, kludne moze sexovat len kratko po medzruacii, kedy je tomriziko nizke a potom pred dalsou mesnzruaciou, stale ale nechal rozhodnuzie na bohu, on sa nechrani nijako, cize je na bohu, ci zena pocne. Ide o to plne odkvzdanie sa a zaroven manzelsku intimitu, ktora je aj u krestanov vitana a sex nema sluzit len na plodenie deti. To je blbost co sa tu na koniku traduje uz roky.

wolf_
Dnes o 15:42
@zuzana76

@wolf_ ale krestan nemusi mat 10 deti, musi len vediet prijat volu boziu, kludne moze sexovat len kratko po medzruacii, kedy je tomriziko nizke a potom pred dalsou mesnzruaciou, stale ale nechal rozhodnuzie na bohu, on sa nechrani nijako, cize je na bohu, ci zena pocne. Ide o to plne odkvzdanie sa a zaroven manzelsku intimitu, ktora je aj u krestanov vitana a sex nema sluzit len na plodenie deti. To je blbost co sa tu na koniku traduje uz roky.

@zuzana76 ja v tom stále nevidím prijatie božej vôle a plné odovzdanie sa, ak sa ja rozhodujem na základe vysokého/nízkeho rizika, kedy áno a kedy nie. Ale ďakujem, že si venovala čas vysvetleniu. Zaujímalo ma to 🙂

autor
Dnes o 15:48
@amdornik

@anonym_autor ale však mnohé sme ti presne na túto otázku odpovedali.... tak ešte raz, NIE, toto nie je normálne a toto nebude dobrý partner do manželského života. pekný večer...

@amdornik ano ved vravím, ze niektorí ste mi fakt aj poradili, čiže som vám vďačná

pr85
Dnes o 15:56
@anonym_autor

@anonym_autor Pridaj sa to tohto fóra a môžeš tam postovať svoje otázky ohľadom viery Keď BOH je s nami, čoho sa máme báť? (https://www.modrykonik.sk/group/10032/)

pr85
Dnes o 15:58
@anonym_autor

@anonym_autor A muž je veriaci alebo aspoň to plánuje dodržiavať?

kukuk29
Dnes o 16:10
@anonym_autor

@anonym_3739e3 keby to bolo na mne ,nemala by som problém dodržať odteraz celibat az do svadby, ale viem ,ze priateľ s tym súhlasiť nikdy nebude a do svadby mame ešte také 3 roky, kým doštudujem a našetrime si na svadbu ,byt a všetko (ja by som mala svadbu kludne aj teraz, ale to je druha vec). Zatiaľ spolu nebyvame. Proste ked sme sa dávali dokopy bola som mlada, nezaujimala som sa tak o vieru ako teraz, no a momentálne sa cítim ako v začarovanom kruhu z ktorého nevidim cesty von. Nehrám sa pred nikým na kresťanku ani nič iné, neviem si avšak predstaviť neísť teraz 3 roky na spoveď a prijímanie.

@anonym_autor Hneď na úvod si písala, že nemáte bohvieaké vzťahy teraz a ešte ťa núti k sexu aj keď nechceš....načo ti je taký priateľ ? 🙈🙈🙈 A bohužial ,keď chceš chodiť k spovedi aj k prijimaniu na omšiach tak si doštuduj veci o spovedi a kedy ju máš platnú a kedy nie...darmo sa paprčíš....ja to myslím v dobrom.Buď žiješ v celibáte pred svadbou a nesexuješ alebo nejdeš k spovedi a žiješ podla seba.....Žiadny ,,mini celibát,, ako ty píšeš neexistuje.A podľa toho čo píšes máš pri sebe aj dobrého paka...sorry🙏🏽🎄🥳

anonym_d66ee9
Dnes o 16:12

Môj partner vždy cez vianoce akceptoval, že som bola na spovedi, kľudne aj 2-3 týždne. Je mnoho párov, ktoré spolu pred svadbou nespavaju a vydržia, takže zdravý chlap by kvôli svojej žene mohol vydržať. A tie komentáre niektoré si nevšímaj.
A henten apetít toho tvojho, toto by som nedala. Ja som s mojim mužom skoro na rovnakej úrovni čo sa týchto vecí týka, avšak kým sme boli mladí a ním lomcovali hormóny (cca18-20r), dosť ma to hnevalo, nebavilo a hlavne odradzalo od toho vzťahu. Našťastie sme sa zladili, inak si to neviem predstaviť. Keď teraz nevydrží 4 dni, ako neskôr vydrží dlhšie keď ty nebudeš môcť? Napr ja som kvôli operácii nemohla takmer mesiac a ani raz ma k ničomu netlačil, to by sa žiaľ asi u vás nestalo, či?
Fakt si s takým mužom neviem predstaviť život. Áno, možno je vo všetkom ostatnom dokonalý a lepší ako partner ktorejkoľvek z nás komentujúcich, avšak keď vám to už teraz neklape v tak dôležitej oblasti (pre neho), ktovie aká bude vaša budúcnosť.

anonym_ebdc26
Dnes o 16:17

@anonym_autor tvoja spoved bola neplatna pri takomto posroji

osky
Dnes o 16:32
@zara3

@anonym_autor chapem ta, ale intimita patri do partnerskeho zivota. Ako by ti bolo, keby bolo naopak. Ja viem, ze post a koli Bohu, ale Boh stvoril Adama a Evu. Nepovedal im drzte celibat a odmietajte sa. Povedal milujte sa a budte dobri ku sebe. Intimita mezi manzelmi nieje "len" styk, ale aj mentalne a fyzicke zdravie a tiez partnerska sunalezitost.

@zara3 oni nie su manzelia!!!

matus229
Dnes o 16:39
@anonym_autor

@anonym_autor