icon

Intimita cez sviatky

23. dec 2025

Ahojte,
S priateľom sme tento rok nemali úplne najkrajšie, no nejako sme fungovali. Všetko sa zrútilo včera, keď som mu povedala, ze do Vianoc (na 3-4 dní) by som bola rada,ak by sme mali zdržanlivosť v intimite, keďže som bola na spovedi a rada by som chodila v kostole cez sviatky na eucharistiu. No on to zobral strašne zle. Vraj my si to teraz dovoliť nemôžme,keď máme všelijaký vzťah, že čo vymýšľam -sex je predsa najdôležitejšia vec vo vztahu a on ho chce mať vždy, keď sa dá. No a ja som teraz ešte viac zmätená a zúfalá...podľa vás žiadam od priateľa priveľa ak nedávam vždy sex na prvé miesto? On má totiž dosť veľký sexualny apetít, vždy som ho mala aj ja, len teraz tými vztahovými problémami som ho trochu stratila, ale pred sviatkami som od neho vždy žiadala takýto mini celibát a vlastne on mal s tým vždy problém pritom je tiež ako tak veriaci. Verím, že nevadí, že tu otváram trochu viac kresťanskú tému, ale neviem kde inde sa na to mám spýtať. A v podstate nejde len o Vianoce, ale celkovo ak nemám chuť či musím vždy ustúpiť priateľovi a mať s ním ten sex. Lebo on vraví , že to tak má každý mladý pár, že spolu majú pestrý sexualny život dlhé roky, preto im to klape. No ja mám pocit, že sú dôležité aj iné aspekty ako len pestrý sexualny život.

Strana
z5
matus229
27. dec 2025
@maja22

@karolinakr Nie, oferou a modlitbou nezmeníš osud nikoho, kto je už na druhej strane. Smrťou človeka je osud spečatený. Môžeš pomôcť duši, ktorá smeruje do neba, ale nie je ešte dostatočne čistá, aby sa jej očisťovanie urýchlilo. Ale z pekla už nevyslobodíš nikoho, lebo rozhodnutie pre peklo urobila duša už tu na zemi a Boh jej slobodnú vôľu rešpektuje.
@anonym_be6e5b Myslím, že tomu nerozumieš...

@maja22 presne tak a navyše 5€ myslím že našetria aj chudobní.

anonym_be6e5b
Autor odpoveď zmazal
matus229
27. dec 2025
@anonym_be6e5b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_be6e5b no asi to máš slabo naštudované. Respektíve, ano v minulosti sa to dialo, keď sa tam dostávali ľudia, ktorým išlo len o moc. V súčasnosti vieš pomôcť len dušiam v očistci, ktoré raz budú v nebi, ide len o to, kedy.
Nehovoriac o tom, nemusíš za ne len obetovať omšu, môžeš sa za ne postit, modliť, chodiť na omše a to je zadarmo.
Neži v minulosti, ale v sucasnosti

maja22
27. dec 2025
@anonym_be6e5b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_be6e5b Naštudované mám, kupovanie odpustkov sa dialo, keď ľuďom unikol zmysel, alebo keď sa niekto chcel obohatiť. Tiež mám naštudované učenie Cirkvi a dáva mi hlboký zmysel. A k tomu mám niečo, čo sa štúdiom získať nedá - osobnú skúsenosť - s vierou, cirkvou, Bohom. To nie je slepé načúvanie.

enmery
30. dec 2025

Ty máš hlavne pekného manipulatora a egoista
U vedľa seba.A nikto ma nepresvedčí, že sa to neprejavuje aj v iných oblastiach vášho života. Navrhujem si ho vziať a urobiť si s ním deti. Nebudeš vedľa neho predsa trpieť do smrti sama...

autor
30. dec 2025
@enmery

Ty máš hlavne pekného manipulatora a egoista
U vedľa seba.A nikto ma nepresvedčí, že sa to neprejavuje aj v iných oblastiach vášho života. Navrhujem si ho vziať a urobiť si s ním deti. Nebudeš vedľa neho predsa trpieť do smrti sama...

@enmery ja viem, že asi by bolo najlepšie ist každý vlastnou cestou, keďže máme viditeľné odlišné názory na dost veľa vecí a už ked je problém zladiť náš sexualny život, on ho totiž chce omnoho viac ako ja a nijaké kompromisy nechce počuť, pretože "je mladý, tak si treba teraz užívať čo najviac, ved sex zbližuje partnerov", tak to myslím, že klapať nebude.Hlavne ak on mám pocit,že nepočúva. Teraz som aj dosť náladová a on mi len vždy vraví, že on chce to moje staré ja, lebo takto je aj on smutný, ale keď ja sa len snažím nájsť take pohodlie a pokoj vo svojom živote a potrebujem mať pritom niekoho na koho sa môžem 100% spoľahnúť a kto by sa mi vedel aspon trochu prispôsobiť, nie len že vzdy musim ja.

enmery
30. dec 2025
@anonym_autor

@enmery ja viem, že asi by bolo najlepšie ist každý vlastnou cestou, keďže máme viditeľné odlišné názory na dost veľa vecí a už ked je problém zladiť náš sexualny život, on ho totiž chce omnoho viac ako ja a nijaké kompromisy nechce počuť, pretože "je mladý, tak si treba teraz užívať čo najviac, ved sex zbližuje partnerov", tak to myslím, že klapať nebude.Hlavne ak on mám pocit,že nepočúva. Teraz som aj dosť náladová a on mi len vždy vraví, že on chce to moje staré ja, lebo takto je aj on smutný, ale keď ja sa len snažím nájsť take pohodlie a pokoj vo svojom živote a potrebujem mať pritom niekoho na koho sa môžem 100% spoľahnúť a kto by sa mi vedel aspon trochu prispôsobiť, nie len že vzdy musim ja.

@anonym_autor Utekaj!Keď do tohto privedies deti a spojis sa s ním v manželstve, už bude odchod ťažší. Máš vedľa seba totálne povrchnego egoista a ver mi, ze egoizmus a nepochopenie v sexe sa skôr či neskôr ukáže v každej oblasti života. Chce sa mi grcat z takých nulovych mužov.

autor
30. dec 2025
@enmery

@anonym_autor Utekaj!Keď do tohto privedies deti a spojis sa s ním v manželstve, už bude odchod ťažší. Máš vedľa seba totálne povrchnego egoista a ver mi, ze egoizmus a nepochopenie v sexe sa skôr či neskôr ukáže v každej oblasti života. Chce sa mi grcat z takých nulovych mužov.

@enmery no a v podstate vždy som si myslela, že to len ja som tá chybná a zbytočne vymýšľam a že on má vždy pravdu.:( vždy som prehodnocovala svoje správanie, snažím sa totiž správať tak, aby bola tá moja polovička spokojná, no pritom zabúdam na seba, že musím takto potláčať vlastné potreby

lindusss2016
1. jan 2026

@anonym_autor tak nie len on, ale aj ty si len ako-tak veriaca a tomuto celkom nerozumiem. Bud clovek veri, alebo nie. Alebo veri a nema potrebu sa zaradovat k nejakej cirkvi, dodrziavat jej dogmy a pod. Ale ty veris, nezijes podla cirkevnych odporucani, a zaroven par dni v roku by si aj vydrzala, tak to potom ziadas aj od frajera. To, ze on ma problem respektovat 3-4 dni bez sexu, je tiez divne. Ste obaja nevyspeli, to jedine mi z toho vychadza.

karolinakr
1. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ked už spominaš cirkev, tak vieš, že muž sa ma spravat k žene s uctou a nie v naruživej žiadosti? ma si ju važit a opatrovat ako sám seba a naopak tak isto, je take dobre prislovie Nerob druhým to, čo nechceš, aby robili oni tebe..!

ankare
1. jan 2026

@anonym_autor Chudák chlap.

pr85
1. jan 2026
@ankare

@anonym_autor Chudák chlap.

@ankare Aký chudák? Je uchylne prasa. Dúfam, že sa s ním autorka čím skôr rozíde.

ankare
1. jan 2026
@pr85

@ankare Aký chudák? Je uchylne prasa. Dúfam, že sa s ním autorka čím skôr rozíde.

@pr85 a to z čoho sudis, že je úchylne prasa?

pr85
1. jan 2026
@ankare

@pr85 a to z čoho sudis, že je úchylne prasa?

@ankare prečítala si si, že je to sexholik?

ankare
1. jan 2026
@pr85

@pr85 čítala som úvodný príspevok len

enmery
1. jan 2026
@pr85

@pr85 Tento je uchyl a dufas, za autorka to ukonci, v inej téme posielaš sexuálneho devianta ku kňazovi a ani slovom si nespomenul odchod.

Nechápem.

viestta
1. jan 2026
@anonym_autor

@enmery no a v podstate vždy som si myslela, že to len ja som tá chybná a zbytočne vymýšľam a že on má vždy pravdu.:( vždy som prehodnocovala svoje správanie, snažím sa totiž správať tak, aby bola tá moja polovička spokojná, no pritom zabúdam na seba, že musím takto potláčať vlastné potreby

@anonym_autor zijes s manipulatorom, ktory dosiahol to co potreboval. Uz sa citis vinna aj za jeho chyby: Ako som pisala na prvej strane, zamysli sa, ci toto potrebujes, ci toto je to co chces zit este rok, dva, pat, desat... Zamysli sa, ci si nepremarnila roky zivota zbytocnou snahou zavdacit sa nevhodnemu jedincovi, ktoramu sa tak ci tak nikdy nezavdacis, ktory ta ma za handru, ktory je bezohladny sebec.

anonym_e65ead
2. jan 2026

@anonym_autor kopni ho do prdele. Inak by si nemala s ním žiť ani pod jednou strechou a nieto v jednej posteli ak chces po spovedi ísť na prijímanie

katarinka963
2. jan 2026
@brontofuz

akoze fakt v 21 storoci toto citam, potom je slovensko v takej riti ako je

@brontofuz vadí ti to?

Strana
z5