Intímny život s dieťaťom v izbe
Dobrý večer, mame 3 ročne dieťa a poslednú dobu mame problém so sexom. Malá chce stále spať pri nás, aj keď jej vravime, že je veľká a má mať svoju izbu, tak po pár minútach vždy pribehne k nám do spálne a ide medzi nás. Niekoľkokrát nás takto vyrusila pri sexe.. Už ma to úprimne nebavi. Skúšali sme sa aj zamknúť ale spustila taký krik a plač…. Neviem sa milovať vedla nej, príde mi to zvláštne a veľmi ten intímny život trpí. Skúšali sme aj inú izbu, vždy je to to iste, akokeby mala senzor a príde za nami, hlada nás. Skúšali sme jej to vysvetliť, nejde to. Narúša to náš vzťah s manželom a často sa preto hádame, oddialujeme sa od seba a sme z toho sklamaní… co mame robiť?…
@anonym_autor dať jej dočasnú postieľku vedľa svojej tak aby bola ako keby 3ojposteľ a malá by bola oddelená len nejakým tehotenským vankúšom alebo čím? Otázka je, či by ste sa dokázali milovať, keď by spala vedľa vás. Nám to nevadilo, ale veľa žien sa nevie uvoľniť.
Čo robíte keď mala spí? Na obed? Napr
Tablet do rúk a dieťa zabudne že existujete
Ísť na to hneď ako večer zaspí. Asi sa nezobudí po 10 minútach, nie? Alebo ju nechať spať vo vašej posteli a ísť inde.
@anonym_autor trtos v kúpeľke, obývačke, kuchyni...
A teraz vidis dôsledok toho, že si nebola schopná naučiť dieta spávať vo svojej izbe.
Nuž, miesto odnášania dieťaťa do inej miestnosti si ľahni k nej, počkaj kým zaspí a potom si choď robiť svoje 🤷🏼♀️. Myslím, že sa to stihnúť dá. Alebo si zvykni, že bude istý čas vedľa vás počas toho. Pokiaľ spí, tak je to jedno.
Mame to iste a proste ked zaspia, tak do 10 min hodim sprchu a idem na vec. Lebo viem, ze tu hodinu a pol bude ticho a pokoj. Potom uz keby otravuju, tak je to jedno. Sex v spalni vacsinou nemam, to ani neriesim ako problem
Akože to sú podľa mňa problémy toto … intímny život trpí, oddialujeme sa, hádame sa, sme sklamaní … no budiš no, život s deťmi … treba sa trosku prispôsobiť asi okolnostiam, keď to tak momentálne máte. Ešte dobre, že nikto z Vás nemá “horšie problémy” prečo nemôžete mať kľudný večerný sex v posteli … to by ste neviem ako “prežili”
@anonym_autor
Jaj zabudnite na romantiku a spontánnosť. To teraz treba úplne nesexi naplanovat 😂. U nás viem, že tu 1,5 - 2 hodiny keď zaspia je kľud ako aj Kika piše. A potom od tej 22:00 tiež také 3 hodiny. Teda za predpokladu, že sú deturence zdravé.
A také vtipy mužove, že ráno po zobudení sú tiež scifi 😁. Ideálny je Homeoffice a škôlka/babka/opatrovateľka.
Aké tiež mávame obdobia (a je ich dosť) keď to nejde.
A teda pri trojročnom je to také nič moc. Využite čas keď spí a tak dajte aspom rýchlovky polhodinove.
A nerieš že si "nenaučia" dieťa na svoju izbu. To je hovadina, každé je iné. Ja som našich rusievala dlho predlho. Mávala som hrozne sny.
Dajte malú občas babke a takto to kompenzuje. Držím palce 🙂
@anonym_autor koľkokrát príde, toľkokrát ju vrátiť späť do jej izby. Prvé dni budú ťažké ale pochopí to. Keď pokaždé keď príde poľavíte, nečakajte že 3 ročné dieťa pochopí takúto vec lebo jej to vysvetlite... Treba nastaviť hranice a dodržiavať ich.
Nechápem, ako toto môže byť príčina hádok. Veď hádam obaja vidíte situáciu, aká je. O čom sa tu viete hádať 🙄
@anonym_autor Matka roka sa pytala dcery pricinu preco beha za Vami do spalne? Ci vidite iba svoje potreby? Moznoze ta pocula vzdychat alebo podobne a tak ta prisla zachranit. Aby ti tvoj muz nerobil zle🤣.U nas to tak bolo….
Nechapem co sa hadate a neviem co.. ved ked mala pride k vam, zaspinka, pockajte par minut a chodte do obyvacky.. ci kde je problem?
My mame síce malé bábätko este a tiez je naučená spat s nami takze proste večer sex nemavame. Ak sa podarí mame ho cez víkend keď spi v kočíku na balkóne. Ale sme s tým ok pretože toto už nie je hlavne pri dieťati.. takze skúste aj vy tak keď spi cez deň tak choďte do obývačky.
Inak nemavajte určite sex keď je s vami v miestnosti niekde som čítala že tu písala žena že si pamätala ako mali rodičia sex v posteli keď ona bola vedľa v postieľke a má z toho len traumu.
@anonym_autor chápem že dieťa má teraz take obdobie, je to úplne normálne a očakávané. Ale nechápem ako sa vy môžete kvôli tomu hádať? Kto z vás nevie zvladnut takú situáciu ty či chlap že si nemôžete zasulozit? Asi nemáte nejaký extra vztah keď toto dokáže byt vašim dôvodom na hádky.
My sme to riešili keď syn zaspal lebo keď sme išli spať my chvíľu na to prišiel do spálne. Tak jedine tak to išlo a ešte cez deň keď bol v škôlke apod a náhodou sme boli doma s mužom. Alebo aj kúpeľňa obývačka občas. Ked mal 4r muž ho vždy večer vrátil do izby. Jasne ze plakal ale po čase pochopil že má spať v svojej posteli
@anonym_autor a co tak sexovatcez den? Pri jednom dietati uplne v pohode. A kto povie ze sa neda ten nechce.
@anonym_autor Pusti pred spanim dietatu rozpravky, do ruky banán a Vy sa zatvorte v izbe. Ani si na Vas nespomenie. Potom uz len umyte dietatu zubky a supnite ho spat a ked sa zobudi, ze chce ist ku Vam, tak kludne.
Tiež nechápem, že sa to u vas hroti kvôli tomu a neviete nič vymyslieť
Podľa mňa je tam hnev na ňu a zbytočne lebo za to nemôže
Vy ste dospelí máte dieťa nasmerovať alebo počkať pokiaľ zaspí...
Vy si neviete dať rady s takou vecou a čo potom malé dieťa....🫣
Neviem, asi Vam chyba kreativita. Mame 4 deti, prve dve s rozdielom 21 mesiacov, dalsie 2 po 5 rokoch od druheho a cakame piate...😆
Pamatam si, ze sa nam stavalo aj take, ze som pocas sexu aj 2x odbehla k dietatu nakrmit, douspat, umyla som prsia predtym a sla naspat k muzovi do obyvacky. Hadat sa pre toto? Ved sa treba trosku prisposobit situacii 🤔
Ja teda absolutne nechapem, preco sa s muzom hadate a “oddialujete” od seba 🤷♀️ Ved pockajte kym zaspi vedla vas a chodte do obyvacky. Nebude skor problem niekde inde?
P.S: Je uplne normalne, ze trojrocna chce byt pri vas, ked zaspava 🤷♀️
Ked pride, ide nazad do izby do postele. Urobi to 10 krat za vecer? Ok. Urobi 30 krat? Za mna velke deti do manzelskej postele nepatria (ano, niektori to zboznuju aj do 15 s detmi vsetci spat na kopke). Dieta k vam chodi a robi sceny preto, lebo vie, ze tam nakoniec zostane a popustite. Ved vzdy nakoniec ostane pri vas, tak co sa cudujes. Vie, ze moze. Nema v tomto hranice, tak sa necudujem, ze skusa a chodi. Je to uplne prirodzene. Akonahle si to nastavite a pochopite ze "tadialto vlak proste nejde", prestane aj ona chodit a robit scen. Na zaciatku sa tym scenam samozrejme nevyhnete.
Neviem, asi Vam chyba kreativita. Mame 4 deti, prve dve s rozdielom 21 mesiacov, dalsie 2 po 5 rokoch od druheho a cakame piate...😆
Pamatam si, ze sa nam stavalo aj take, ze som pocas sexu aj 2x odbehla k dietatu nakrmit, douspat, umyla som prsia predtym a sla naspat k muzovi do obyvacky. Hadat sa pre toto? Ved sa treba trosku prisposobit situacii 🤔
@anonym_95c177 jejda toto si pamätám aj ja😀 ale moc mi to nechýba
@anonym_autor bože dieťa je malé raz a vrátiť dieťa do izby spať samé ? Namiesto toho, aby ste si užili, že deti sa chcú ešte k vám tulkat, cítiť bezpečie a potrebujú vás práve teraz, tak ich separujete do inej miestnosti spať samé. O pár rokov vás už tie deti nebudú potrebovať a možno vás už ani neoblapia a spať s vami isto v 14tke už nebudú.
Treba si tú chvíľu proste spraviť. My máme troška staršie dieťa, spíme všetci spolu a vždy si vieme nájsť chvíľu.
@anonym_autor chápem že dieťa má teraz take obdobie, je to úplne normálne a očakávané. Ale nechápem ako sa vy môžete kvôli tomu hádať? Kto z vás nevie zvladnut takú situáciu ty či chlap že si nemôžete zasulozit? Asi nemáte nejaký extra vztah keď toto dokáže byt vašim dôvodom na hádky.
@anonym_ebfd24 nehadame sa vyslovene kvôli sexu. Ale nemali sme ho už pár mesiacov a oddialujeme sa od seba, hádame sa kvôli maličkostiam, nie sme si blízki, už sme akokeby spolubyvajuci. Skúšali sme odísť do inej miestnosti, ale ako som písala v príspevku vyššie, vždy aj tak dobehne aj tam, lebo si mysli, že ideme spať tam. Každá naša spoločná chvíľka je pokazena a manžel je z toho celkom nervózny a ja, priznám sa, tiež. Chýba mi môj muž.
@anonym_ebfd24 nehadame sa vyslovene kvôli sexu. Ale nemali sme ho už pár mesiacov a oddialujeme sa od seba, hádame sa kvôli maličkostiam, nie sme si blízki, už sme akokeby spolubyvajuci. Skúšali sme odísť do inej miestnosti, ale ako som písala v príspevku vyššie, vždy aj tak dobehne aj tam, lebo si mysli, že ideme spať tam. Každá naša spoločná chvíľka je pokazena a manžel je z toho celkom nervózny a ja, priznám sa, tiež. Chýba mi môj muž.
@anonym_autor určite to netreba zanedbávať. Veľa žien to nechápe, ale fyzická intimita a sex zvyšujú oxytocin a ten nám potom spája partnera s rozkošou a príjemnými pocitmi. Už po týždni bez dotykov padá jeho úroveň na polovicu. Naše telo "zabúda " na nášho partnera. Preto veľa poradcov radí pravidlo 72 hodín. A teda že by partneri nemali byť viac ako 72 hodín bez sexu alebo aspoň láskania. Verím že si cestu najdete, treba sa trošku prispôsobiť. To dieťa až tak nevníma, napríklad ráno mu čítate knižku a partner sa vám venuje na "lyžičky " . Ano nie je to také intimne ani vášnivé ale lepšie ako nič. Proste v tomto období skôr rychlovky, alebo ako som pisal, dieťa na samostatnej posteli pri vás a ked zaspí tak si to môžete užiť, akurát teda nie moc nahlas aby sa nezobudilo.

@anonym_autor budú ti tu radiť , že existujú rýchlovky v sprche , kúpeľni, keď dieťa spí a podobne...
Ja ti ale rozumiem, lebo ja mám rada večerný sex, to je pre mňa ten správny intímny čas a to sa pri dieťati nedá , ako pišeš