Jazyk lásky

7. sep 2022

Myslíte, že keď niekto prejavuje lásku nejako, tak aj on sám tak chce lásku prijímať? Narážam na knihu 5 jazykov lasky. Cize ak mi niekto prejavuje lásku formou slová uistenia a fyzicky dotyk, alebo darčeky, tak on tak vníma lásku a chce ju tak i dostávať späť? Aspoň ja to tak vnímam, že áno.

perdita11
7. sep 2022

Ahoj, mam tu knihu a pokial viem je tam taky kviz pre partnerov. Vysledky ti nevyjdu ze ak potrebujem fyzicky dotyk tak nic ine nepotrebujem. Vies si tam podla skore zoradit, co je pre teba a tvojho partnera/partberku najdolezitejsie ako prejav lasky.
My s priatelom mame kazdy ine ale vieme o tom

ivangeline
7. sep 2022

Ano. Automaticky robi to,co chce dostat. Ale su aj uvedomeli jedinci... ;) :D A zvycajne mame 1 max 2 hlavne. Nie viac.

sszuzu8
7. sep 2022

Mame z každého jazyka lásky niečo čiže podľa mňa to nie je vôbec smerodajne. Ja som viac na dotyky ale o partnera sa napríklad aj starám aj ho chválim aj dám mu darček na sviatok alebo len tak pre radosť..

autor
7. sep 2022

Tak ako to hodnotím podľa seba, tak áno, prejavujem lásku, tak ako by som aj ja chcela prijímat. Samozrejme viem, že da sa na tom pracovať, a prejavovať záujem partnerovi, tak ako to on má rád, ale to je všetko také podľa mňa nasilu a oveľa viac lásky sa nám dostane, ak máme tie jazyky obaja rovnaké. Môj bývalý partner prejavoval lásku maličkosťami, ktoré pre mňa robil, pomáhal so všetkým, je to samozrejme dôležité, ale chýbalo mi pohladenie a pekne slovo, nikdy som to od neho nedostala a trpela som pre to, hoci v konečnom dôsledku je možno dôležitejšie, že v každej životnej situácii pri mne stal. A mám skúsenosť aj s mužom, ktorý má tie jazyky lásky rovnaké ako ja a veľmi často mi tak náklonnosť prejavuje, je to pre mňa úplne iný pocit, aj keď uznávam, že bývalý ma tiež miloval.

autor
7. sep 2022

Napríklad pre mňa vôbec nie su dôležité darčeky, iste ma potešia, ale nepoteší ma vec, ktorú by som si sama nevybrala, čiže ak dostanem niečo iné, nejako ma to vôbec neteší. A keďže darčeky pre mňa nie sú dôležité, často som aj svojim blízkym, síce dala darčeky, ale väčšinou s pár dnovym oneskorením.

moni73
7. sep 2022

Ja som darcekova. Zboznujem davat, ale dostavat nenavidim. Tak u mna rovnica neplati...